sevmesekte seviyor gibi görünüyorum eşimin hatrına çünkü o ailesine çok düşüyor ve yaptıklarında mutlaka haklılık payı olduğunu savunuyor bu bizi sevdiklerinin göstergesi imiş o şekilde savunuyor ben yanlış anlayan inatlaşan uzatan oluyorum o yüzden sustum bu konuda napalım diyorum kaderim buymuş
Ben takilan altinlari direkt goturup kayinvalideme verdim.Onlarda alip bankaya koydular.Cok yakinlarimin anne/ abla/ abi gibi taktiklarini saklarim,Allah yeterki sikinti vermesin. digerleri esime ve //veya esimin ailesine aittir.Zaten onlarda cok sukur benden bu konuda milyonlarca kez duyarli insanlardir,ama kesinlikle bana ait oldugunu dusunmuyorum ve bunlara guvenerekde evlenmedim.Nisanda takilan kiza dugunde takilan erkege aittir diye bir gelenek vardir bilirim..Neden isimize gelince kiz tarafi oluyoruz bunuda anlamakta cok zorluk cekiyorum.
canım ülkemizde hakim olan gelenek tüm altınların geline ait olmasıdır bu yüzden Yargıtay kararları da bu yöndedir belki sizin geleneğiniz farklı nerelisin merak ettim
kimse o altınlara güvenerek evlenmiyor zaten dikkat edersen burada herkesin kızdığı şey erkek ailelerinin güçleri olduğu halde hiçbir şey yapmayıp sonra da o altınlara el koymaları o yüzden herkes kız tarafı oluyor
ben daha önce de yazmıştım eşim yıllarca ailesine baktığı halde hatta biz evleneceğimiz için eşimin çalışıp kendi parası ile aldığı yazlık satıldığı halde (bu arada zaten paraları da vardı o yazlığı niye apar topar sattırdılar halen bilmiyorum) bize düğün masrafı yapmadıkları gibi bana alınan takı (altın saat ve küçük ince bir set- gerçi ben ince beğendim) ve salon takımımız ve halılarımızın 500 TL si dışında bize hiçbir masraf yapılmadı gelinliğimi bile eşim aldı ve o ev parasını da ne yaptılar Allah bilir düğün masrafı zaten yapmadı kayınvalidem eee bu insan benden altınlarımı isterse ben al tabi hepsi sana ait mi diyecektim
eşim bir de tam düğün önü abisine ait işyerinin kirasını ödeyip kendi işyeri kirasını ödeyemediği için icralık oldu ben bir de düğüne iki ay kala kredi çekip o borca verdim ev parasından hiiiçç ses çıkmadı eşim de zor durumda olduğu için düğün masrafını benim altınlarımla yaptık ben düğün gecesi hepsini çıkartıp eşime vverdim eşim de arkadaşından düğün için aldığı borcu kapattı
yani ben de o altınlar benim değil bizim dedim ama o altınlar eşimle bana aitti benim gözümde eşimin anne babasına felan değil
sen düzgün insanlara rastlamışsın Allah bahtını daim etsin bizimkiler de düzgün olsa biz zaten sıkıntı yaşamazdık evlendiğimden beri ne çektiğimizi bir ben bilirim bir eşim bir de Allah
canım senın annen şüpheleniyor...
sonuçta düğünde takılan altınları elinde kolunda görmüyor..
aradan 2 yılda geçmiş...
çok zorlanırsan annene deki ...
anne kocamın borcu vardı o yuzden bozdurmak zorunda kaldık de...
çünkü bir yandanda kayınvalıdene söz vermişsin. annemlere söylemiyecem diye...
bırakın Allahaşkına yaa kayınvalidesine söz vermesi neyi değiştirir oda ona söz vermiş alsın o zaman bence eşinle kötü olma iste kayınvalidenden oğlunu evlendirmek için senden borç almışsa sana borcunu ödemek içinde başkasınbdan borç alsın ya ben sinir oluyorum yaa yok böyle bişey bende aynısıyım düğünümde kaçpara kaç çeyrek altın takıldı bilmem kolumdakilerle kala kaldım bana da kayınvalidemler adına takılan bi altın para bile yok bide bana yapılanların borcunuda ben ödedim çok sinirim bozuluyo yaa ama akıllandım geri kalan borçları ödemiyorum öle bekliyo beklesin umrumda bile değil nedim ki rabbim sorsunnn bende eşimle bu şeyler yüzünden çok ödedim dedim kolumda bişey kalmayınca rahat edersin artık takmıyorum bugünüme bakıyorum borç onalrın borcu banamı güvenmişler diyorum takmıyorum bilee alıcağımı alıyorum çatlasınonlar
gerçekten bide oğlan evlendirdik demezler mi eşim evimizi yaptırdı tek başına yine onalrdan bi fayda yok ben evlenirken bütün eşyaları aldım bide borçları bize ödetiyolar keşke hiç birini vermeseydim çok içim acıyo yaa ben yemedim al sen ye diyosun resmen güvenemiyodun kendine ne çıkıyosun ortaya dimi
Çok haklısın canım bir de oğlan evlendirdik diyorlar ya ben de ona şaşıyorum. Benim kayınpederim de istediğimiz takıyı takmadı neymiş eltime o kadar takmamışmış ama ortada bir detay var eltimin hiç eşyası yokmuş küçük bir sandıkla gelmiş eve bütün beyaz eşyaları mobilyaları kayınpederim almış hatta bir kısmını eşim (o zaman evli değildik) ödemiş o yüzden eltime çok takı yapmamışlar. Oysa benim a dan z ye bütün eşyalarım vardı erkek tarafının bile yapması gereken çeğizleri ben yapmıştım yine de bana eltimle aynı sayıda takı yapıldı ve kayınpederimin alması gereken eşyaların borcunu da düğünden sonra biz ödedik.Eşime takılan bütün takıları daha düğün salonunda kayınpederim eşimin üstünden aldı ne kadar takı takılmış daha sonra fotoğraflardan saydı eşim. Düğünden sonra bir yıl borç ödediğimiz yetmiyor gibi arabamızı haberimiz yokken anlaştığı adama satıp parasını da düğünde kredi çektim çok borcum var diye bizden aldı. Düğünde hiç masraf yapmadı görümcelerimin giyecekleri kıyafetlerin parasını bile eşim ödedi daha doğrusu kredi kartından geçmiş düğünden sonra ödedik. Eşim eşya borcunu ben ödedim deyince de tabi sen ödiceksin sen evlendin demezmi. Heryerde de oğluma düğün yaptım diyor çok borç ödedim diyor oysa bütün borçları bize ödetti eşime takılan takıları aldı arabamızı sattı parasını aldı yine de üste çıktı.Böyle insanlar da var. Daha anlatsam o kadar çok şey var ki.
Çok haklısın canım bir de oğlan evlendirdik diyorlar ya ben de ona şaşıyorum. Benim kayınpederim de istediğimiz takıyı takmadı neymiş eltime o kadar takmamışmış ama ortada bir detay var eltimin hiç eşyası yokmuş küçük bir sandıkla gelmiş eve bütün beyaz eşyaları mobilyaları kayınpederim almış hatta bir kısmını eşim (o zaman evli değildik) ödemiş o yüzden eltime çok takı yapmamışlar. Oysa benim a dan z ye bütün eşyalarım vardı erkek tarafının bile yapması gereken çeğizleri ben yapmıştım yine de bana eltimle aynı sayıda takı yapıldı ve kayınpederimin alması gereken eşyaların borcunu da düğünden sonra biz ödedik.Eşime takılan bütün takıları daha düğün salonunda kayınpederim eşimin üstünden aldı ne kadar takı takılmış daha sonra fotoğraflardan saydı eşim. Düğünden sonra bir yıl borç ödediğimiz yetmiyor gibi arabamızı haberimiz yokken anlaştığı adama satıp parasını da düğünde kredi çektim çok borcum var diye bizden aldı. Düğünde hiç masraf yapmadı görümcelerimin giyecekleri kıyafetlerin parasını bile eşim ödedi daha doğrusu kredi kartından geçmiş düğünden sonra ödedik. Eşim eşya borcunu ben ödedim deyince de tabi sen ödiceksin sen evlendin demezmi. Heryerde de oğluma düğün yaptım diyor çok borç ödedim diyor oysa bütün borçları bize ödetti eşime takılan takıları aldı arabamızı sattı parasını aldı yine de üste çıktı.Böyle insanlar da var. Daha anlatsam o kadar çok şey var ki.
benim yaşadıklarımda sana yakın şeyler canım,merak ettim şimdi aranız nasıl eşinin ailesiyle,biz soğuğuz mesela,sağolsun eşimde onlara hiç ses çıkarıp hakkını aramaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?