normal olan aile çocuğuna sahip çıkar bir eksiği olursa almak yerine verir..ama bazıları öyle olamıyo ne yazıkki..vermek yerine bana hep banaaa diyolar ve düğün günü yada daha sonrasında psikolojik baskıyla ne yapıp edip altınları alıyolar..anlamıyorum nasıl bir mantıktır bu.çocuğum rahat etsin,maddi durumu benden daha iyi olsun diyceklerine gözlerini gelen bi kaç milyarlık altına dikiyolar..düğünde takılan altınlar takılan kişilerindir..erkek ailesi neden sahiplenir anlamam.sonuçta kızın ailesindende bi okadar altın geliyo.. ne alaka kendilerine alır harcarlar anlamam..anlamakta istemiyorum öle insanları..sadece pesss diyorum
bana da yardım edin..fikirlerinize ihtiyacım var
benim kocacım bna sözde küçük bir tektaş aldı tamamaen kendisi. söz, nişan ve nikah (kendi imkanlarımızla tamamen) yaptık, yol paralarına kadar biz karşıladık. bana nikahta kayınbiraderimin aldığı 2 tane bilezik takıldı sadece :)))) imkan da yok değil bu arada, ben de alınmayacak bir kız değildim ama işte............ o yüzden beni hatırlarsınız takı kısmında, buna da şükür dersiniz :))))) sonsuz mutluluklar..
bu aRADA EŞİMLE ÇOOOOK MUTLUYUM, KİMSEYİ DE İÇİŞLERİMİZE KATİYETLE SOKMUYORUM ÇÜNKÜ KİMSENİN BENDE ZERRE EMEĞİ YOK, MUTLUYUZ, GURURLUYUZ!!!!
Ayhh allah sabır versin kardeş,ben okurken şiştimyazsam mı yazmasam mı diye düşünüp duruyorum olanları kısa kesiyim ..kuyumcudan borç almışlar benim annemlerin taktıklarını alıp kendi aldıklarını konu komşu görsün diye sakladılar.bir ik iitiraz ettim ama niye onayladım bilmiyorum...şaşkındım.sonuçta bizim tarafın taktıkları altınları bozdurdular hiç bir eşya almadılar. düğünümüze tek kuruş masraf yapmadılar...çöpleri yok evimde ama para istemeye gelince istediler kredi çekmeyi teklif ettiler..benim yanıma gelip kızlarına gelinlerine hediye alıp döndüler.ben baktım..şimdide ne zaman hasta olsalar yanıma damlıyorlar proflara götürüyoruz kendilerini ..bir de biz ona ne yaptık diyorlarmış eşime..artı bir kaç ayda bir 5 kardeşten birini mutlaka ağırladım aileleriyle çocuklarıyla .....kredi kartı tavan ..........neymiş ben kocamı seviyormuşum.
şimdi diyorum ben öyle kocaya ......biz iki kişi çalışıp çalıştığımız parayı ne yapıyormuşuz alıp diğerlerine versek iyi allahım ben bu insanlar için mi onca sene emek verdim okudum şimdide çalışıyorum ..çokk delirdim ..snirlerim bozuldu...artı kaynanam benim çocuklarımher dediğimi yapar diyip durur yanımda bana söz geçiremediği için ..bir de onun laf çarpmalarını çekerim........sonuçta yine çekiyorum yine çekiyorum uzak durmak görmek istemiyorum gitmedim yanlarına onlar geldiler şimdide torun göstermeye gidecez .yazın gelmesini istemiyorum gitmemek için ....
bende de bir huy var kestirip atamıyorum yumuşuyorum hemen doğumuma geldiğinde kaynanam çocuğum oldu diye o kadar mutluydum ki ona da iyi davrandım ............
Ayhh allah sabır versin kardeş,ben okurken şiştim
sanırım bu altın ve takılar konusunda gönlü karsı taraftan razı cok az kardesım vardır... gönül bu konuda tatmin olacak gıbı degıl... ben su acıdan bakmanızı onerırım kardesımlerım... kuranı kerım de altınlara düşkünlüğü yüzünden kadınlar cekıleceklerı azaptan bahsedılıyor...o altınların kızdırılıp vucudlarına yapıstırılacagından bahsedıyor yuce Allah... ben bunu dusunerek nefsını köreltmenızı tavsıye ederım kardeslerım..cunku bu konuda ki istek ıdrak edılmedıgı surece hıc bıtmez...
rabbım dogru yoldan ayrımasın,sızı onların kölesı eylemesın .amın
kimse agirliginca altin istemiyor karsi taraftan. ayrica mihir denen birsey var. kadin kendi guvencesi icin erkekten maddi olarak birseyler istemek zorunda ve erkekte vermek zorunda. ama gunumuzde ne oluyor? verilen sozlerin hic biri tutulmuyor. takilan altinlarda gosteris olsun diye takilip dugun sonrasinda gelinden aliniyor.sanırım bu altın ve takılar konusunda gönlü karsı taraftan razı cok az kardesım vardır... gönül bu konuda tatmin olacak gıbı degıl... ben su acıdan bakmanızı onerırım kardesımlerım... kuranı kerım de altınlara düşkünlüğü yüzünden kadınlar cekıleceklerı azaptan bahsedılıyor...o altınların kızdırılıp vucudlarına yapıstırılacagından bahsedıyor yuce Allah... ben bunu dusunerek nefsını köreltmenızı tavsıye ederım kardeslerım..cunku bu konuda ki istek ıdrak edılmedıgı surece hıc bıtmez...
rabbım dogru yoldan ayrımasın,sızı onların kölesı eylemesın .amın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?