• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dn yaklatka... :(((

Ev varken ev aldılar. Biz kiracının bulunduğu evde oturcaktık. Kiracıyada söylediler. Ama bir anda para yokken kredi çekip bu evi aldılar. Annesi kira parasından olmasın diye.

Okul meselesi de ben geçen seneden beri söylüyorum ona o okul bitecek diye. Geçtiğimiz yaz evlenecektik ama olmadı mali şartlardan dolayı o dediğiniz varya seneye evlenirsiniz para biriktirirsiniz işte o bu sene işte geçen sene dedik seneye olsun para biriktirelim okulda hafiflemiş olur diye.

11 sene oldu arkadaşlar ya hak verin biraz.Artık ne konuşcak konumuz kaldı ne cafelere harcıyacak paramız. Bizim bir buluşmamız 30-40 TL oluyor. İzmiri bitirdik gezecek yer kalmadı. Hep aynı şeyler.
Bilmiyorum kafayı yicem düşünmekten. :gitme:

Askerlikte ayrı bir dert. Ayrıca ailem onu çok seviyor hem ailesini hem kendisini.Beni de onun yanında mutlu görüyorlar. Birde aile olarak güvendikleri için içleri rahat..

okul bitirmemiş askerliğini yapmamış biri ile 11 yıl diye evlenilir mi laelaelaelaelae

mali durum zaten kötü imiş... okulunu bitirmemiş birine kim ne işi verecek elindeki işinden olursa... iş vermek için okul ve askerlik şartı arıyorlar sizinkinde bunların hiç biri yok...

bu durumda evliliğiniz evlilik olur mu sağlam kafayla bi düşünün isterseniz 11 yılı bir kenaara bırakıp...CADIARZU

para harcıyorsunuz kısıtlayın kendinizi... bir dışarı çıktığınızda çıkın bi parkta oturun maksat para harcamak mı beraber vakit geçirmek mi?kafamçokkarıştı

konuşacak konumuz kalmadı demişsiniz de evlendikten konuşacak konular artacak mı?sengözlerimebaksanab

bana göre mantıklı düşünmüyorsunuz...bu evliliğinizin sonu acı bitmez umarım :1ninca:

okul bitirmemiş askerliğini yapmamış biri ile 11 yıl diye evlenilir mi laelaelaelaelae

mali durum zaten kötü imiş... okulunu bitirmemiş birine kim ne işi verecek elindeki işinden olursa... iş vermek için okul ve askerlik şartı arıyorlar sizinkinde bunların hiç biri yok...

bu durumda evliliğiniz evlilik olur mu sağlam kafayla bi düşünün isterseniz 11 yılı bir kenaara bırakıp...CADIARZU

para harcıyorsunuz kısıtlayın kendinizi... bir dışarı çıktığınızda çıkın bi parkta oturun maksat para harcamak mı beraber vakit geçirmek mi?kafamçokkarıştı

konuşacak konumuz kalmadı demişsiniz de evlendikten konuşacak konular artacak mı?sengözlerimebaksanab

bana göre mantıklı düşünmüyorsunuz...bu evliliğinizin sonu acı bitmez umarım :1ninca:

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

bence sizin durumunuz cok karısık Allah yardımcınız olsun ben olsam bu karısıklık toparlanana kadar ertelerdim sonucta o kadar beklemişsin biraz daha bekleyebişlirsin

canım okul konusunda sakın taviz verme
bitirsin,ama ben ailesinede hak veriyorum
ev almışlar,ev almak kolaymı?
kimi aileler ev alıp,çocuğunu oturtmuyor
borca girmişler
ne için sizin için
düğün istiyorsan fazla pahalıya kaçmazsınız
eşyaların bir kısmını düğünden sonra alırsınız
ayrıca askerlik olayıda bir dert
ama evlenmeden önce gitsin de diyemiyorum
yaşadım çünki ben bu sorunları

canım okul konusunda sakın taviz verme
bitirsin,ama ben ailesinede hak veriyorum
ev almışlar,ev almak kolaymı?
kimi aileler ev alıp,çocuğunu oturtmuyor
borca girmişler
ne için sizin için
düğün istiyorsan fazla pahalıya kaçmazsınız
eşyaların bir kısmını düğünden sonra alırsınız
ayrıca askerlik olayıda bir dert
ama evlenmeden önce gitsin de diyemiyorum
yaşadım çünki ben bu sorunları

Ben öyle lüks düğün istemiyorum zaten.
Öyle lükste gözüm yok. Ben ailemin tek kızıyım onlarda benim mürvetimi görmek isterler.
Bir düğünüm olsun eğlenelim o kadar.
Aslında askerliği bende pek takmıyorum. Benim en büyük sıkıntım
okulu bırakmasın. mafoldumben

12 ay olsun isterse 15 ay olsun ne kadar yapacağı gitmeden belli olacak yani..
o anlamda onun uzama imkanı yok diyorum.
okulunu uzatan kişi askerliği de uzatır dendi ya onun için yazdım

Ben öyle lüks düğün istemiyorum zaten.
Öyle lükste gözüm yok. Ben ailemin tek kızıyım onlarda benim mürvetimi görmek isterler.
Bir düğünüm olsun eğlenelim o kadar.
Aslında askerliği bende pek takmıyorum. Benim en büyük sıkıntım
okulu bırakmasın. mafoldumben

nası bi bitmez okulsa bu da. okulunu bitirsin, askerliğini de yapsın ondan sonra evlenin. zaten 11 sene olmuş biraz daha bekleyebilirsiniz. ayrıca kayınvalidenler çok güzel birşey yapmışlar ve düğün yapmamakt da haklılar. eğer bu konuda diretirsen onların kalbini kırarsın. adamlar size ev almışlar, sen hala yok ben düğüb istiyorum yok annesi kirasını kaybetmemek için ev aldı v.s diye saçmalıyosun. krediyle ev almışlar size sen kadın kirasını kaybetmemek istiyo demişsin, biraz mantıklı düşün.

aslında bir bakıma seni de anlıyorum..11 sene az değil..bunun üstüne birde 2 yıl falan beklemek yada daha fazla...cidden zor...

evlen gitsin madem.. okula zorla gonderceksin..okulu birakadabilir belli olmaz.. dugunun olmayabilir.. sonra bi de evlenip de askerlik yolu bekliceksin..
bunlari goze alabiliyorsan evlen hemen ne bekliyosun anlamadim..

şart koş
okul bittikten sonra düğün olabilir de
askerlik bir nebze dayanılabilir bence
şirketi mi vardı yanlış hatılamıyorsam
iş problemide yok ozaman
düğünüde orta yolu bulursunuz
bende düğün istemiştim
nikahtan gitmek istemedim
bu herkese göre değişebilir

Bize ev alsalardı,sadece nikahla evlenirdim..
Düğün umrumda bile olmazdı,ev o kadar öenmli ki şu zamanda..
eşya bile almasalar olurdu o kadar önemli bence ev..

Canim bencede biraz daha bekleyin evlilik icin.
Evlendikten sonra okulun bitmesine 1 yil kalir. 1 yil nerde 2 yil nerde.
1 sene cok cabuk geciyor. sIkIntIniz minimuma iner böylece.
Dügünde yaparsiniz. Seneye dügünsüz evlenirsen, evlendikten bir kac sene sonra dügünüm olmadi diye pisman olursun.
Aslinda bencede en güzeli sade bir nikah, ama tabi herkesin istegi ayri.
Ailesinin ev almasi cok güzel, en azindan kira derdiniz olmaz, ama keske birazda dügün icin para biraksalarmis.

insallah en güzeli olur canim, sen sIkma canini bunlar gelip gecici telaslar, hepsi gecer kavusursunuz Allah'in izniyle.

hayatım neye üzüldüğünü ben anlayamadım
bak ailesi düğün yapamıyor diye ben yaparım demiş, siz de her evlenen gibi biraz masrafa girer zamanla çalışır ödersiniz
okul konusunu da kafana takma, bak gitmiş işte, bitirir okulunu gönlünü ferah tut
evlendikten sonra gider artık askere de daha fazla ertelemek istemiyorsanız...

bence senin bir derdin yok :1hug:

burda okuyamadı mı nişanlın. hem şirketi varsa nasıl parası olmuyo. bana biraz tuhaf geldi. arkadaşım bulmuşsun da bunuyosun hazır ev vermişler ne güzel kira derdin yok bekliyiver olmadı. hem nişanlın okulu bitirsin hem para biriktirir

bence uzatmayın dile kolay 11 yıl ya helal size gerçekten düğün olmayı wersin güzelim sade ve kaliteli bi nikah inan daha hoş olur..düğün paraasıyla istediiğn eşyayı alırsın senin için daha iyi..ben her zaman düğüne werilen para çöbe atılmıştır derim

hayatım neye üzüldüğünü ben anlayamadım
bak ailesi düğün yapamıyor diye ben yaparım demiş, siz de her evlenen gibi biraz masrafa girer zamanla çalışır ödersiniz
okul konusunu da kafana takma, bak gitmiş işte, bitirir okulunu gönlünü ferah tut
evlendikten sonra gider artık askere de daha fazla ertelemek istemiyorsanız...

bence senin bir derdin yok :1hug:

Çenebaz'cım, şu senin yaşadığın yeri yaksam olurmu fisfisfis

Nişanlım orda şuan bitiremedi gitti şu okul :sinifsinif:

Hemde seninle aynı meslek grubunda yer alacak tabi Allah'ın izniyle bitirirse

burda okuyamadı mı nişanlın. hem şirketi varsa nasıl parası olmuyo. bana biraz tuhaf geldi. arkadaşım bulmuşsun da bunuyosun hazır ev vermişler ne güzel kira derdin yok bekliyiver olmadı. hem nişanlın okulu bitirsin hem para biriktirir

Canım Nişanlım önlisans mezunu tekniker. Dikey geçiş sınavı ile orayı kazandı.
Yapacak birşey yok.
Şirketide inşaat firması. Küçük işler alıyor. iş oldukça para geliyor. Okul masraflarını da karşılıyor oradan.
Ayrıca farklı bir şirkette de çalışıyor bütün yaz boyunca. okula gidincede hesap kitap işlerini maille hallediyor. Arada 1-2 haftalığına gelip işlere bakıp gidiyor.
Hem okul parası, hem eşyalar, hem düğün masrafları o yüzden hepsini karşılamamız biraz zor diyorum.
Çok şükür ev aldılar.Binlerce kez teşekkür..
Ama ev varken ev aldılar.. Ben ona üzülüyorum. Biraz para biriktirir. Düğün masraflarına harcarlardı.
Kalan para üzerinden sıkışıklık geçince yeni bir ev alıp kaynımı oturturlardı. Ben ona üzülüyorum.
Biz zaten evlendiğimizde kirada oturmayacaktık. Kaynımda kız arkadaşı var bigün çıkıp ben evlenicem diyebilir çünkü ciddi bir ilişkisi var. O zaman iyice sıkışacaklar.
İşte benim üzüldüğüm konu bu..benneyaptımki

Back
X