Doğmamış bebeğime mektup :(

üzüldüm, gerçekten çok üzüldüm.smiley kullanmaya gerek yok sanırım .
ne olursa olsun,kaç ay geçerse geçsin,size küçük önemsiz konu sahibine göre büyük amann dilediği bir konuydu.

ne zaman bitecek buradaki bu aşağılayıcı tavırlar,ben daha iyi biliyorum havaları ve sen ne çekiyorsun ki ama naraları.
hamile de değilim ,evli de değilim ama nedense dün yazdıkları içime çok dokundu.üstelik çoğu samimiyetsiz ifadeye rağmen de
çok samimice bulmuştum üzüntüsünü.ne gerek vardı yani,neden damarına damarına girilir ki insanların hassas oldukları noktalarda.

evet büyük bir portal olarak her türlü insanı burada görmek ,duygular üzerinden suistimal edilmek,yeri gelince alaya-dalgaya
sebebiyet verecek yalan konulara da sahne oluyor burası.ama bazen sapla saman ayrılıyor diye düşünüyorum.

bir çeki düzen versek ve bu kadar hassas olduğunu iddaa eden kadın milleti olarak bir tek kelime yazmadan önce bu laf nereye
ulaşıyor diye düşünsek keşke.

dilerim tüm kalbimle, kim ne diliyorsa Allah gönlüne göre versin.bu uğurda bekleyen,hastane yollarını arşınlayan,hergün
evinde huzursuzluk sebebi olan nice anne adaylarına da bebek seslerini duymak nasip olsun.

konuya ve konu sahibine yapılan yorumlar hiç doğru değil bence...7 aylık evli olsun veya 7 yıllık olsun sonuçta ortada anne olamamak gibi önemli bi sorun var ve bu soruna saygı duyulmalı...
burası bdv ve buraya ne saçma dertle ilgisi olmayan konular açıldıysa bunun açılmasında da sorun yoktur o zaman...
herkes kendi çektiği derdi bilir şimdi konu sahibine yüklenenler nerden anlasın ki onu...
Allah kimseye bu derdi vermesin ve yıllıarca hamile kalamayıpta sonra bebeği olanlarada zamanında çektikleri bu zorluğu unutturmasın Allah..
çünkü bazı bayanlar yıllarca bekliyolar o bebeği sonrada çevresinde ki hamile kalamayan diğer bayanları küçük görmeye başlıyolar....

Son düzenleme:
senınle aynı durumdayım.... hep bi mücadele içinde kac yıldır ugrasıyorum... bakalım kısmet.... belkı gelır özlenennn

yazınızı yeni gördüm pardon...

belki konu sahibi bazı tutumlarında yanlış şeyler sergileyebilir ama burada ki yorumların acımasızca eleştiri hakkını vermiyor kimseye...

insana böyle yaklaşılmaz belki bir baskı altında belki birileri çok kırıyor kalbini ve belki bize yazamadığı çok şey var o yüzden bu halde...

zaten eşinden muzdarip en azından konu sahibine çıkışmadan doğruyu gösterirdik...

neyse olan oldu, Allah herkesin kalbine göre versin...

Konu sahibi psikolojik açıdan çok yıpranmış gözüküyorsun. Daha çok yeni değil mi, neden evliliğin tadını çıkarmıyosun Biz daha denemedik bile 1-2 yıl daha da hiç düşünmüyoruz. Herkes bu tip problemler yaşıyor. jinekologa gittigim zaman sıra beklerken insanlarla tanışıyorum herkeste ayrı bi problem var. Ama hepsi tedavi oluyor.. Hatta bir çoğu eşleriyle geliyor. Belki senin eşin kafanı bu kadar takmandan bunalmıştır. Biraz bu meseleyi unutup tatile falan çıkın bence. Öncelikle kafanı rahatlat. Başka şeylerle uğraş. Tedavini ihmal etme ama kafanı bu kadar takmaman lazım. Jinekologdan önce psikiyatriste de gitmeni öneririm fazla takmışsın bebek meselesine battaniye örmek falan. amcanın bebeği oldu sen gelmedin demeler. Allah herkese versin.

Kardeşimle aramızda 13 yaş var, annemin de olmuyodu 2. bebeği. Yıllarca annemle jinekolog kapılarında dolandım. Aşılamalar tüp bebekler küçücükken hepsini öğrendim. Annem artık yaşım geçti diye bıraktı bu sefer de korunmaya başladı. Yıllarca gittiği doktoru korunmana gerek yok artık rahim berbat durumda bi kaç yıl geçsin rahmini alırız bebek olmaz zaten dedi. Öylece spiralini de çıkarttı. Annem korunmayı bıraktığı ay hamile kaldı. Tiroit hastasıydı hormonları felaket durumda rahmi miyom dolu ve düşüklük var ama oldu birden.

Ve hep duyduğum şey kafayı oraya çok takınc aolumsuz enerji gönderiyosun vücuduna bu da cidden vücut kimyasallarını etkiliyor hamileliği güçleştiriyor.

Senin biraz rahatlamaya sonra da eşini ikna edip birlikte tedaviye başlamaya ihtiyacın var. Aşılama olmazsa eşim tüp bebeğe yanaşmıyo meselesini şimdiden düşünmene gerek yok. Birkaç kere aşılama dene de. Sonra ona da ikna edersin inşallah..

Ben senin,bebek beklemekten daha başka problemlerin olduğunu düşünüyorum evliliğinde.Bu kadar kısa bir evlilik sürecinde kendini bu kadar bebeğe empoze etmen,bu denli karamsar duygu yoğunluğuyla yaşaman,sanki bebeğin olunca tüm sıkıntılardan kurtulucakmışsın gibi şartlandırmışsın kendin.
Tamam anlıyorum seni,bebek sahibi olmayı istemek,olmayınca üzülümek normalde,sen kahretmişsin hayatı kendine.Sabır.Daha kaç yaşındasın kaç seneleik evliliğin var şurada.Sorunlarının başka şeyler olduğunu düşünüyorum.Kendini bu kadar şartlandırma,hayatı kendine zehir edersin.
Yaklaşık 6 yıldır evliyim.İlk 3 yıl bebek istemedik.Şu an olmasını istiyoruz henüz yok.Problem de yok.Çok istiyorum,üzülüyorum ama senin ki normal değil.

Tamda bu nedenden dolayi su an bebegi düsünmemesi gerekiyor. En azindan önceden bir piskyatriste görünsün.

Bazen biraz sert tepki vermen gerekiyor diye düsünüyorum, karsindaki dahi iyi anlasin diye.

Umarim en kisa zamanda sende bebegine kavusursun ama bence bukadar kafana takmana gerek yok senelerce ugrasipta hala anne olamayan insanlar taniyorum herkadin bir anne adayidir umudunu kesme ondan sonra adim kisira cikti diyosun bu sekilde konusmalarina sonucta yine sen firsat veriyosun henuz dusunmuyoruz diyip konuyu kapatabilirsin ve anladigim kadariyla esinde pek olumlu bakmiyo cocuk isine oyuzden nicin bu kadar dert ediyosun anlamadim Ve evet bazen kimseyle paylasamadigimiz seyleri burda tanimadigimiz insanlarla paylasiyoruz ama bence dogmamis bir bebege mektub burda biraz yersiz gibi geldi bana bende seneler oncesi gunluk tutardim yazarken affedersiniz salya sumuk aglardim ama onlar benimle kalirdi amac sadece biraz rahatlamak bence siz bu gunlugunuzu baskalariyla paylasmayin hayirin bile gizlisi makuldur goz boyaya boyaya yapilirsa hayirdan cikar baska yerlere gider demek istedigim arkadasim bunun yeri burasi deyil 17 ay olmus elbet bir gun allah nasip eder diyip hayirlisini dileyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…