Doğmamış bebeğime mektup :(

Dramatize ?
Allah yaşatmasın ama yaşarsan anlarsın . 2 ay bile olmasa psikolojisi çok ayrı :) Allah size hemen nasip eder umarım . Bu üzüntüyü yaşamazsınız ....

sevgili suff, ben bir anneyim. Allah herkese yaşatsın. buradan yazarak anlaştığımız için ve birbirimizi tanımadığımız için belki de yazdıklarımız bazen yerine oturmuyor. ben o kelimeyi olayı kronikleştirdiği için yazmadım. ama bilimsel olarak da tedavi süreci biliyosun ki belli bir aşamadan sonra olur. konu sahibi 2 yıllık evli kullandığı bazı cümleler olayı biraz karamsar hale getirmiş diyeyim. ilk sayfalarda yazdığı bazı şeyler: amcanın çocuğu oldu bak sen hala yoksun.. hamile kadınları görüp imreniyorum vs.
kişilere göre duygusallık kavramı elbette değişkendir. sadece ve sadece bana biraz erken geldi, konuya giriş yapacağım zaman çok uzun yıllar olmuyor diye düşündüm. yoksa olaya asla acımasız yaklaşmadım. umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

ben de 18 aydır beklememe rağmen, sizin bu kadar herşeyi çocuğa endekslemeniz , bu kadar isyankar yazmanız doğru gelmedi. Hayırlısını dileyin, şimdi olmamasının sebebi var demekki. Böyle karamsar olursanız evliliğiniz de kötü gider. Bakın ben diyabet hastasıyım, değerlerim çok iyi olmasına rağmen , kontrollü şekerim olmasına rağmen korkuyordum gebelikten. 1,5 sene oldu bebek olmayınca doktora gittik benim çok kaliteli yumurtalarım ve çok iyi şeker değerlerim çıkmasına rağmen eşimin sperm değerlerinin kötü olduğunu ve bu yüzden olmadığını öğrendik. Yani hayatta hiçbirşey bizim planlarımızla olmuyor. ilk duyduğumda çok üzüldüm,Şimdi eşim ilaç tedavisi görüyor ve ben ona hep destek oluyorum , olmadıysa demekki var bir hayır bunda da diyorum ve biz elimizden geleni yaptıktan sonra ne yaparsak yapalım , ne kadar isyan etsekte edelim çocuğumuz olacaksa olur , olmazsa dünyanın sonu değil. Hep dualarımda sağlıklı hayırlı bir çocuğum olacaksa olsun diyorum..

En kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz umarım. 17 ay bu beklentiyle, bu duygu yoğunluğuyla geçmişse gerçekten çok uzun bir zaman. İnsanın sinirleri harap olur, anlıyorum ama 17 sene değil ki bu. Obsesyon olur sonra bu fikir, insan ruh sağlığını yitirir. Uzaktan bir akrabam vardı. Meral Abla yıllarca uğraştı durdu bebek sahibi olabilmek için. Bu uğurda maddi, manevi çöktü. Obsesif kompülsif, anksiyete bozukluğu olan, panik atak hastası bir insan oldu çıktı. Jinekologdan çok psikiyatriste gidiyordu ilerleyen yıllarda. En sonunda Kıbrıstan yumurta donörü bulundu ve aşılamayla hamile kalıp, bebeğine kavuştu. Bu bebekle beraber bambaşka biri oldu. Psikolojik problemleri yok oldu. Mutlu, hayattan zevk alan biri haline geldi ve artık hiçbir şekilde başka bir çocuk düşünmezken kendiliğinden hamile kaldı. Yıllarca stresle çırpınıp da olduramadığı şey, beklemediği ve hatta istemediği an gerçekleşti. Şimdi iki çocuğuyla, eşiyle öyle mutlu ki zamanı geriye döndürmüş, genç kız gibi görünüyor. Olacak herşeyin bir zamanı var sanırım ve apırsak da köpürsek de ne vaktinden önce oluyor ne de sonra.

Üstüste çıkmış, msg tekrarı olmuş . Özür dilerim.

Son düzenleme:
Arkadaşım kendimi tutamadım, giriş yaptım. Madem inançlı bir insansın, dua da ediyorsun, neden bu kadar ısrarcısın. Eşin de istemiyormuş bak, sen kovalıyormuşsun. Sen çocuk bakmak kolay zannettin galiba. İnan ki çok zor. Ben çocuk yapma fikrinden vazgeç diye demiyorum, ama senin gibi isteyen birisi yoksa yanında, oluruna bırak. Şimdi sizin çocuk yapma değil, gezip tozma zamanınız. Ama erkencisiniz ama. Geçen yüzyıldan fırlamış gibi. Yapmayın lütfen. Yaşınız da daha küçükse bırakın oluruna, germeyin kendinizi. Çevrenin ne dediği ne kadar önemli ki. Neden başkalarınız çozuklarına bakıp kendinizi eksik hissediyorsunuz ki. Aksine rahat olduğunuzu düşünün, rahat rahat alışverişe gittiğinizi, uyuduğunuzu düşünün, şükredin. Allah beterinden korusun. Siz ilişkinizi canlı tutmaya bakın. Asıl sizi kaygılandıran çocuğun olmaması değil, eşinizi çocuk yapmak için kovalamanız olmalı. Daha 17 aylık evlisiniz ve adam kovalıyorsunuz. Bırakın o sizi kovalasın. Kırıdysam özür dilerim, ama rica ederim biraz makul olun.

Allah yardımcınız olsun. İnşallah en kısa zamanda kavuştursun yavrunuza.

benim bi akrabam var. 20 yaşında evlendi, şimdi 30 yaşında.. çocuk sahibi olamıyor maalesef..ne tedaviler gördü, neler yaşadı.. ama ben bayılıyorum o ablanın düşüncesine davranışlarına..yani şöyle ki bebek konusu açıldığı zaman sen ona moral vereceğine, o sana olumlu düşünceler yükleyip gidiyor... vardır bi zamanı elbet, yoksa da o da allahtan, ben elimden geleni yaparım, isterim elbet... 10 yıldır çabaladım,hala çabalıyorum... olursa başımın üstünde yeri var olmazsa vardır rabbimin bi bildiği.. yapacak bişey yok der hep...
ne güzel bi yaklaşım bu böyle..
her zaman için hayırlısını isteyin..

Tamam,bebek oldu diyelim,böylesi bir adam seni yardim edermi büyütmekle? Bez degistirmekle,...?
Cocuk istemek tek tarafli olmamali. Ne demek 1 yil tek basina hastaneye gitmek?
Aslind önemli olan evlilik,önce o cok iyi gitmesi gerekiyor ki bebek mutlu ve huzurlu yuvaya gelsin

Bana öyle geliyorki bebege daha cok kendi mutlulugunuz icin istiyorsunuz,biraz egoist bir sekilde.
Ne demek ben ilk torun mujdesini vermek istiyorum,kaynin bebegi oldu diye neredeyse kiskaniyorsun.
Ne demek millet bana kisir oldugumu diyor? Sanki bebegi prestij olarak istiyorsun. Bence ondan dolayi sikintiya
girdin. Hic kimseye karsi kendini gösteremedin.

Ayrica daha yeni evlisin sayilir,bu ne bebek telasi? Siz esiniz ile acaba daima bebegimi
konusuyorsunuz? Adam ondan dolayida bikmis olabilir ve istemeye bilir.

dam bebek istemiyo insan önce sebebini merak eder öğrenir küçük bi çocuk gibi illede istiyorum nasıl bi duygu?? hiçmi merak etmedin sebebini ya seni sevmiyosa evliliğiniz için şüpheleri varsa yada sağlıkproblemi varsa ??? insan önce bunları öğrenir

Alone kusura bakma ama senin yprumunu istemiyorum demiştim.saygınlığımı bozmadan çıkarmısın sayfamdan

Ağlattınız beni,anlatmak isteyipte anlatamadığım çok şeyi anlatmışsınız.Allah razı olsun...

Obsesyon bu . Masum bir isteğin rahatsızlık boyutuna dönüşmesi . Çocuğu olmayan ve menopaza girmiş iki kadınla arkadaşım var . Birinin rahmînde çocuk durmuyor beslenmiyor , diğeri eşinin sperm sayısı . Ama böyle bir ağda , böyle bir drama hiç duymadım . Biri hemşire diğeri öğretmen . İşlerinde güçlerinde hayatlarında mutlu olmak için başka uğraşlar edinmiş. Allah ın takdiri . Çocuktan ziyade , el bana kısır der , gelsen babanla tartışmayacaktık. Vs. Vs. Fazladan ..,

Doktorların bu konuda en önemli tavsiyesi rahat bırakın kendinizi, kafanızı boşaltın, stresten arının oluyor.
Sen ise tam tersi karalar bağlamışsın.
Mutlulukla iste isteyeceğin şeyi.
Böyle ahlarla,vahlarla olmaz.
Psikolojine dikkat etmen lazım en başta.
Ve son olarak lanet olsun bizdeki toplum baskısına diyorum.
O olmasa kimse bunları dert etmeyecek de yok işte.

Bebek dediğin beklediğin anda değil en beklenmedik anda, kafandan çıkarttığın zamanda gelir. Ayrıca bebeğim olmuyor demen için 2 yıl geçmesi ve fiziksel olarak muayene bulgularınızın iki taraf içinde somut olması durumunda geçerlidir.. İnsanlar yıllarca uğraşıyorlar. Daha yolun başındasınız, bu kadar saplantı haline getirirseniz olacağı varsa da olmaz.

Rabbim en kısa zamanda hayırlısı ile bir melek gönderir inş. size.

Alone kusura bakma ama senin yprumunu istemiyorum demiştim.saygınlığımı bozmadan çıkarmısın sayfamdan

eleştiri kabul etmediğini konu açarken yazsaydın ona göre yorum yapardık hoşuna gitmeyen bişey söylendiğinde çık sayfamdan demenin zaten saygınlıkla falan alakası yok ayrıca bana yazılan bişey varsa cevap veririm senin konun dahi olsa !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beni haksızlıkla suçluyosun çık sayfamdan diyip saygıdan bahsediyosun konu sahibi arkadaşın açtığı tüm konular bebekle ilgili eleştiri yapanlarda hiç haksız değil sen bebekle bozmuş kafayı oyüzden zoruna gitti eleştirilmek

Allah öncelikle hayırlısını versin.
Tabi ben şu an psikolojinizi falan bilemediğim için pek yorum yapmak istemiyorum. Ben şimdilik çocuk istemiyorum, ama gün gelicek isteyeceğim. Olmazsa da nasip der geçerim. Üzülürüm tabi ama bu kadar takıntı yapmam. Bazen haberlere çıkıyor '30 yıldır çocukları olmayan çift 30 yıldan sonra çocuk sahibi oldu.' Yazık değil mi o çocuğa. Anne babası 50-60 yaşındayken o ilkokula veya ortaokula gidecek. Biliyorum şu anki durumunuzla pek ilgisi yok; ama bu psikolojinin az ilerisi bu işte.
Lütfen kendi sağlığınız için bu kadar takılmayın bu meseleye, çocuk demek nedir ki... Olsa da olur olmasa da... Allah hayırlısını versin. İnşallah bir bebeğiniz olur, dualarınız kabul olur

Son düzenleme:
güzelim seni o kadar iyi anlıyorum ki.şu zamana kadar hiç umudumu yitirmedim.her ay kendimi hamile hissettim.adet olduğumda yıkıldım.ama 10 dk sürdü üzüntüm.
bidahaki ay olur belki dedim.ve hiç umutsuzluğa düşmedim.hep hayal kurdum.bebeğimin beşiğini nereye koyucağımı hayal ettim.çeyizimdeki bebek yeleklerini öptüm kokladım onların içinde bebeğimi hayal ettim.
ama hiç psikolojimi bozmadım.her ay küllerimden doğdum dahada ümitlendim.
vakti zamanı var demekki.

sen anladığım kadarıyla etraftakilerin lafına takılıyosun.çok haklısında.
bende çok sinirleniyorum.ama artık o insanlarlada görüşmüyorum.olurda görüşürsek kendimi ezik göstermiyorum.
belki böylesi daha hayırlı diyorum.millet çocuk yetiştiriyoda noluyo serseri hayırsız evlat oluyo diyorum.
ben böyle dediğim halde bile olsun ya çocuk güzel bişey evin neşesi diyolar.
hiç umursamıyorum(öyle gözüküyorum)

bu tarz insanlara karşı hep mutlu güleryüzlü ol.Rabbim daha iyi bilir herşeyi.
belki özürlü bi çocuğumuz olucak.kaldıramıcaz bu yükü.
belki çok asi bi evladımız olucak.arkasından beddua edicez.bilemeyiz hiç bişeyi.

bi silkelen kendine gel.stres çocuk olmaması için çok büyük bi etken.
kendini rahatlat.kafayı oyalıcak bişeyler bul.
tedavi oldun mu hiç bilmiyorum doktora git testlerini yaptır.
ama umudunu hiç kaybetme.hep dua et.hakkında hayırlısını iste.

Rabbim en yakın zamanda bebeğine kavuşmanı nasib etsin

Yorumlarin hepsini okumadim ama anladigim kadariyla elestirenler olmus

yaa arkadas belliki cok istiyo kimisi istemez istesede haketmez olur
kimiside boyle takinti yapacak kadar cok ister

neden elestiriyorsunuz arkadaslar...evet guclu olmasi lazim bu kadar kafaya takmamasi lazim(ki stres de engel oluyo cocuga)
ama herkez o kadar guclu degil

belkide o kadar gucu kalmadi ....

Elestirmek yerine gelin hep birlikte arkadasimiz icin dua edelim olmaz mi?

Benimde bebegim tam 1 yilin ustune oldu bende cok ama cok istiyordum
o 1 yil bile beni uzmeye yetiyodu

bende cok hayaller kurardim her regl donemimde uzulurdum
hic olmayacakmis zannederdim

yemek yerken esime hep derdim acaba biz yemek yerken aglayacak mi
beni sofradan kaldiracak mi?
Yada surda oturup bizimle yemek yiyecek mi

simdimi? Ooooooo oo bizi canimizdan bezdiriyo birakin yemegi sohbet etmemmize bile firsat vermiyo

canim İNSALLAH TEZ ZAMANDA SENİNDE HAYİRLİ Bİ EVLADİN OLUR senin icin dua edecegim...

allah yardımcın olsun inşllah en kısazamanda kavusursun bebeğine ama maddm doğmamıs bebeğine mektup yazıyorsun daha olumlu birseyler yazmaya calışsan sanki bebeğinle konusuyor gibi amcanın cocuğu oldu sen ilk torun duygusunu yasayamadın demek yerine seninle söyle vakit gecirecez söyle eğlenicez suralara gidicez sana söyle söyle kıyafetler alıcaz seni cok seviyoruz simdiden bebeğim fazla bekletme bizi tarzında hayallerini yazarsan hem sen rahatlarsın hemde ileride bebeğine çok güzel bir anı kalır ne dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…