Canım benim hastalığım evlilik öncesine dayandığı için tam süre veremem sana ama 3 yıllık evliyim . Daha bekarken çikolata kisti teşhisi koyuldu , bekar olduğum için doğum kontrol hapı ile küçültmeye çalıştıkları dönem kistimin patlaması sonucu acil ameliyata alındım ve yumurtalıklarımın alınma riski vardı . Şükürler olsun alınmadı ama açık ameliyat olmak zorumda kaldım .
Sonrasında evlendim ve ksitim tekrar etti , benim lanet kist kedini sürekli yenileyen cinstenmiş . Tekrardan çok büyüyüp hayati risk oluşunca aldırmak zorunda kaldım . Bu arada yumurtalıklarımda sıkıntı yokken ameliyatların etkisiyle rezerv azlığı sıkıntısı başladı .
tam 3 yıl boyunca tedaviler iğneler , ilaçlar , her ay acaba oldu mu düşünceleri , adet olunca olan hüsranlar vs vs .
Arkadaşların dediği gibi hastalığımı kabul ettim ve tüp bebek tedavisine başladık . Bu arada 11 cm lik kocaman kistim tekrar oluşmuştu . Doktorlar diğer 2 ameliyat rezervleri mahvetmiş artık ameliyat olma dediler . O kocaman kiste rağmen 2 kez tüp bebek denedik ve olumsuz oldu . Tek avantajımız tedavilerden dondurduğumuz yumurtalar oldu . 2 olumsuz tüp bebek olunca rezervi bitireceğini bile bile mecburen ameliyat oldum . Ve dondurulmuş embriyomu transfer ettirdim . Sonuç olarak şu an 25. haftamdayım .
Sana bu satırları yazarken bizim yakışıklının tekmeleri ile yazıyorum . Asla pes etme , karamsarlığa kapılma . Allah isteyen herkese hiç aratmadan anne olmayı nasip etsin .