Dogmamış bebek krizi

sıkılmak için biraz erken
ama o evden taşınmazsan daha çok sıkılacagın kesin

evi satmaz mı eşin

Imkansiz... zaten esime gore ben abartiyorum duygusal davraniyorum bebegim konusunda... esime bunu diretsem Allah korusun bosanmaya kadar giderse naparim ben...diktir esim bu konularda..kirada olsak bi yerde burdada kira baska bi yerdede kira kv zaten esime cocuk gibi davraniyo 30 yasinda olmasina ragmen... sanki dersin 18 yasinda ergen... aile yapilari cok farkli bana cok ters geliyo.. ama benim dek derdim bebegim.. seni sıktıysam kusura bakma o kadar cok doluyum ki kimseye bisey soyleyemiyorum ne anneme ne ablama.. icime atiyorm.. bunlari yazarken bile agliyorum sinirden

Birde onlarin gözünden bak torunlari dogacak diye seviniyorlar..
Simdi böyle diyorsun ama ilerde belki rahat edeceksin bir yere ciktiginda falan cocugu kime biracaksin bir düsün?
Korkma kimse bebegi senin elinden almaz, alamaz.. Biraz abartiyorsun :))

Ahh ahhhhh! Bana yapılanları hatırladım sinirlerim zıpladı yine.. Ne yap ne et doğumdan önce sınırı çiz yoksa lohusalıkta katlanmak çok daha Zor.. Nerdeyse aynılarını ben de yaşadım.. Bebek alışverişini de kaynanam tek başına yaptı.. Doğumdan sonra yaptıklarını anlatmıycam sıkmasın canını.. Ama kesinlikle sınırı çiz yoksa lohysayken benim gibi patlarsan be bu patlamada benim gibi sadece herkes çok karışıyo yalnız kalmak istiyorum dedin diye senden kötüsü terbiyesizi kalmazsa anlarsın neyin ne olduğunu.. Sen de benim gibi cahil ve bencil insanlarla kalmışsın aman diyim sınırı çiz ki en güzel günlerini heba edemesinler...

seni çok iyi anlıyorum
tabiki sıkmadın istersen özelden mesaj at
buradan yazamadıgın şeyler varsa

Bir de sakın ağlayıpkendini üzme dik dur.. Kimsenin bunlara hakkı yok.. O insanlar az çok tanımışsındır.. Hay allahım şimdiki aklım olsa asla müsaade etmezsin bana yapılanlara.. Şimdi istemediğim şeyi eşimin yanında pat diye söylüyorum .. Ne sen bebeksin ne eşin.. Onunki evlatta seninki de öyle.. Şimdiden kes önlerini ve keyfine bak.. Bunlar çok güzel günler.. Bulursun bi yolunu istersen..

ıyy pis ne demek ya.. ya haddini bildireceksin, ya uzak bir yere taşınacaksın ya da kabulleneceksin. eşine anlattığın halde eşin "hee hee" diye geçiştiriyorsa ne yazık ki bunu eşinle çözemezsin. bebek doğduktan sonra hal ve tavırları kat be kat artacak.

ben başka bir ülkedeyim. yazın 5-6 gün görüşüyoruz, o bile bana ağır geliyor. bana sormadan çocuğun ağzına bir şeyler tıkması, sabahın köründe odaya girip bebeğimi alması, bana sormadan altını açıp pipi kontrolü yapması (derisi geri gidiyor muymuş), bebeğimi gün içinde 8 kere alıp bir yerlere götürmesi (bana sormadan ve üşenmedim saydım), bebeğimin döndüğünü bildiği halde çok yüksek bir yatakta tek başına bırakması, hemoroidli birisinin oturma banyosu yaptığı leğende oğlumu yıkamak istemesi hatta ayaklarını sokması.. sinir oluyor muyum evet. ama bir şey dememeye çalışıyorum.. ailelere uzaktayız 5-6 gün tahammül edebiliyorum ama fazlasını kaldıramıyorum.

Cok tesekkur ederim canim. ALLAH razi olsun...

sagol cnm cümlemizden
o zaman şimdiden mesafe koymaya başla
alışverişe tekrar çıkman gerekiyorsan kendin git kv gelmek isterse yalnız gidecegini söyle
o pis lafınıda eşine söyle hatta annesinin iki yüzlülügünü söyle
dogum yapınca evde dinlenmek istedigini onlar varken eşine rahat edemeyecegini çıtlat
kendi işini kendin görebilecegini söyle eşine o da ailesine söylesin
fazla yüz verme hatta gerekmedikce muhattap olma ben öyle yapıyorum
soru sorarsa kv cevap var yoksa yok

Bende su gunlerin tadini cikarmak istiyorum ama hep bi stres hep bi sinir.. hamilelikte tetikliyo bunu eminim.. ben 2 senedir kvde yemek yiyodum calistigim icin vs.. isi biraktim bi sene olcak nerdeyse yine yemeye devam ettik.. istemiyodu yememizi baska yerde... bi kere kendi evimizde yedik diye aglamis dusunebiliyomusun? Hamileligimin ilk 5 ayi kv de yedik.. baktim boyle olmicak asagiya indim belki ilgi azalir diye.. sesi kesilir diye.. kac hafta gelin bizde yiyin dedi yok anne evde yapiyorum dedim sonra gel demeyi birakti.. karar verdim yarin annemlere gidicem.. bayramda annemler gelicekti ama dayanamicam cok bunaldim. Sessiz biri oldugum icin kahretsin ki soyleyemiyorum o an.. cikmiyo su dilimden.. soyle gitsin yaaa kim ki esinin annesi napabilir.. esime mi sikayet edicek etsin esim ne dicek ki?? Annenin laf sokusuna karsi sussamiydim yani yeter derim olur biter. Ooooffff Ben ileride cok anlayisli bi kv olucam yemin ederim. Dusunceli olucam... ne kadar iyi olursan ol olmyo ayni binada oturmK.. bi puruz cikiyo.amma doluyum yaa

Bazi yerlerde biraz abartabilirler ama bence bu ilgili hallerini kendince firsatlara cevirebilirsin.
Mesela lohusayken onlar bebekle ilgilensin arada sen dinlen.uyu.bebegini emzirirken suyunu vs iste.
Misal,kv den yemek yapmasini iste.ay sen su yemegi guzel yaparsin anneciim torununuza da sifa olur sut olur de. Bebek buyuyunce arada birak onlara cik disari hava al.
Falan filan.madem onlar hevesli sen de bu durumu kendine cevir.zaten zamanla onlarda yorulur.olculu bir mesafe olur.
Ben iki cocugumu da tek basima buyuttum.kv dem de annem de sag.ama tek basimiza birakildik.bebeklerimin ilk banyosunu bile tek basima yaptirdim.zaman zaman cok zorlandim.hala da oyle.keske benim de etrafimda donen bir ailem olsaydi.
Ama su da var.tek basima iki mukemmel cocuga bakabildigim icin kendimi harp kazanmis komutan gibi guclu hissediyorum.o da ayri:))

arkadaşa katılıyorum eşinle halledebileceğin bi mevzu değil bu. tavrın kesin olmalı. taşınıp gitme imkanım yok diyosun e boşanamazsın da böyle bi sebepten eşinin ortamda bulunmadığı zamanlarda bi şekilde belli et imalı olarak söyle doğum sonrası kendi aileni çağır yanına böylece onlara ihtiyac kalmaz. mesafeni korursan ha diyince gelemezler he o kadar yüzsüz olurlarsa açıkça söyle. eşin tepki gösterirse de kendince durumu anlat

Pis lafini soledim inanmadi.. ben abartmisim? cok karisiyo desemde hicbisey demedi annesine, insan bi uyarir ya ben kv soylesem kirilir ama esim soylese alinmaz cunku oglu. Alinsa bile gecer bi sure.esim anne kuzusu.. ben esimden umudu kestim artik.. kendi basima biseyler yapmam lazim benim.. soylediklerini esime citlaticam yinede dogumdan sonra vss... umarim ise yarar..

tipik ana kuzusu koca örnegi
aynı modelden pek çogumuzda mevcut bende dahil
Allah sabır versin
zaten hep biz abartırız anneleri melek onlar öyle şey yapmazlar
sen eşine söyledin inanmadı abarttıgını söyledi valla şimdi kendi hayatım gözümün önünde şerit gibi geçmeye başladı
sen annesine laf söyleyince eşinlede aran bozulacak

Kv suanda karnimdayken bile bebegime kendi bebegiymis gibi davraniyo.. dogurduktan sonra onlara biraksam benim yanimda kalsin benim yanimda uyusun dicek.. yapisi biraz farkli.. cok sahipleniyo inanilmaz bi sekilde.. bazen beni yokluyo bebegi bana birakirmisin benim yanimda uyusun falan.. birakmam tabiki diyorum hafif siritiyo ama sinirli bi sekilde.. ilk torunlari anliyorum ama abartiyolar artik.. benim anneminde ilk torunu soruyo ediyo ama bu sekilde deil. Bide bana sen yemegini yap isini yap bebegi bana birak diyo.. yemegini yaparim bebeginle ilgileniyim demiyo hic... nasi biri oldugunu bi ben bi allah bilir cnm... bende yanimda olsunlar isterim ama bunldim artik.yemegi yap desemde sen yap ben bebege bakiyim der. Eminim bundan.

Hamileliğinizden mi bilmem ,yoksa yapı gereğimi konuyu gerçekten abartmışsınız ,bu kadar sorun edip hayatı zindan etmeyin kendinize,tabii ki ufak tefek sorunlar olacaktır her ailedeki gibi ,eşinizin ailesinin de sizin kadar heyecanlı olması çok güzel bir şey bana göre ve herkesin heyecanını gösterme şeklide farklıdır tabii,sizi sinir eden agucuk lar gugucuklar kv,görümce için gayet normal bir heyecan belirtisi bence ,neden hamileliğinizin keyfini çıkarmak yerine şimdiden bunlara takılıyorsunuz,sizin doğacak çocuğunuz ,onlarında torunu, kimse kimsenin rolünü üstlenemez hayatta .....sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…