Dogmamış bebek krizi

belkide haklisin.... esim umursamazdir.. ona gore abartiyorum duygusal davraniyorum.. benim annem begenrigimde al kizim begendiysen der.. kv gibi iiiy pis begenmedim demez.. anlayislidir ya benim annem cunku benim bu donemde ne kadat kirilgan alingan oldugumu anlar... bi kelimeden ne demek istedigimi, surat ifademden kizdigimi uzuldugumu anlar... cunku benim annem. Annemlerinde ilk tornlari, ama kvnin davrandigi gibi davranmiyolar.

Ah canm ah nelere takılıyorsun böyle keşke bende hamile olsam banada böyle yapsalar allah bağışlasın sıkma canını sükret n güzel onlarda senin kadar heycanlı

Cnm ben de hemen hamile kalmadim ki 2 sene olmadi hic bi sorun yoktu hemde.. bende oyle diyodum ama degil iste... bunaldm sıkıldm artik... ben ileriisni dusunuyorum.....

cnm şimdi hamile olduğun için biraz daha duygusalsın. onlar öyle agucuk yaptığında dokunmaya çalıştığında başka odaya mutfağa geçiver.
doğumdan sonrada çalsınlar açma kapıyı. çek perdeleri evde bebeğinle ol. akşam gelir niye kapıyı açmadın derse de duymadım anneciğim de eşinin yanında çok iyi davran hizmetini yap. Kapıyı kırsada açma. telefon ederse anne uyuyorum uykudan uyandırdın acil bişeymi vardı dersin. anahtar varsa da anahtarımı unuttum de al bir daha da verme sakın:)))))

Amin cok tesekkur ederim... oyle dusunuyorum bi yandan, benim bebegim her daim bana ihtiyaci var baskasina degil, ama noluyoda yine aklima geliyo sinirlerm tepeme cikiyo... umarim dogduktan sonra ben neler yazmisim ne kadar abartmisim derim...

Onun begenisine gore almadim cnm merak etme.. kirmiiz bi tulum begendi erkek cocugu, kirmizi giydirmicem bebekliginde deim sustu kaldi.. anca o dilden anliyo kv. Pat diye yuzune soyliceksin... simdi cogu seye susuyorum ama dogduktan sonra bebegimi sahiplenme duygusuyla susucami zannetmiyorm... tesekkur ederkm canim... allah seninde simdiden yardimcin olsun....

Aynen oyle... herkes bebegine gosterilen ilgiden sevgiden memnun kalir... kv anneside dokunuyo karnima opuyo karnimi, kardesi ablasi vs... ama kizmiyorum.. cunku abartmiyolar... kv kirilip aglamayacagini bilsm oturup konusucam anlaticam ama inanilmaz duygusal biri.... esimle konusamiyorum ne yazikki canim beni anlamiyo...

nasıl yani sütü geliyomuymuş kadının. Allahım aklıma mukayyet ol

Aksine şimdiden isteklerini karşı çıktığın düşünceleri söyle ki şimdiden mesafe oluşsun.Onların bu kadar sahiplenmelerine karşlılık sende arada onlara laf at...Eşimle bir bbek büyütücez çok güzel bir şey.Herşeyiyle kendim ilgilenmek istiyorum.Ne de olsa benim çocuğum falan de.Sustukça abartıcaklar çünkü eminim...Siz sınırlarınızı çizin.Misafirmi getirdi rahatsızım duramıyorum ayakta deyin,sizemi gelcem diyo müsait değilim diyin.Alışverişe kendiniz çıkın eşinizle...Yani doğumdan sonraya ertelemeyin mesafe koymayı...Size ters gelen şeyleri söyledikleri an karşı çıkın.İçinizde tutmayın.Ancak bu şekilde hallolur...Allah bebeğinize size bağışlasın umarım herşey güzel olur...

Oye yapicam zaten... mesafmi koymam sart... ilk 15 gun annem yanimda olcak zaten.,, ondan sonra Allah yardimcim olsun..

Yapi olarak cok sessiz biriyim o yuzden boyle oluyo biliyorum. Amin cok tesekkur ederim ... icimde tuttukca kendime bebegime zarar veriyorum baska bisey degil..

haırlı olsun bebeğiniz ,

ben kayınvalidem ile çok iyi anlaşırım sizin gibi bizde altlı üstlü oturuyoruz

aramızda hiç sorun olmamasına rağmen konu bebeğim olunca her şeyi büyütebiliyorum .

hamileliktendir takmayın üzmeyin bebeğinizi

Son düzenleme:
Cnm ben de hemen hamile kalmadim ki 2 sene olmadi hic bi sorun yoktu hemde.. bende oyle diyodum ama degil iste... bunaldm sıkıldm artik... ben ileriisni dusunuyorum.....

dememkki bebeğin geç geeldiği için bu kadar heycanlılar canım hamilelik hormonlarından oluyordur bu rahatsızlığın ama torununu bir kere bile öpmüyen sevmiyen kadınlar var görümceye gelince yeğen sevgsi çok farklı ben şahsen kendi yeğenlerimi abilerimden bile çok seviyorum farkında olmadan rahatsız ediyorlardır seni içini ferah tut ve sevin böyle olduğuna

keşke başka bi eve çıkma şansın olsa diyeceğim ama eşin seni dinlemiyorsa bile herhalde böyle bişeyi asla yapmaz.. neyse canım sen de olumlu düşünüp olumlu bakmaya çalış.. yoksa inan ki üzülen tek kişi sen olursun.. çünkü onlarınki kendilerine göre sevgi gösterisi..eşine hiç bişey söyleme anlatma gizliden gizliden mesafe koymaya çalış derim ben.. çünkü eşler hemen bi savunmaya geçebilir.. canını da sıkma bebeğini kucağına alacak olmanın tadını çıkarmya bak

nasıl yani sütü geliyomuymuş kadının. Allahım aklıma mukayyet ol
emzirirse gelirmiş.bereketliymiş. valla kız bunları anlattığında ben de şok olmuştum yok artık diye.. günlerce düşündüm durdum.. iğrençliğin son noktası herhalde dedim..

canım madem konuşamıyorsun yüzlerine misilleme yapabilirsin
at kafadan "ay annecim biliyor musun falancanın bi kaynanası var kız hamile herşeyine karışıyo" biraz da abart tabi "nerdeyse çocuğunu kendi nüfusuna alacak. Emrivakiler yapıyo. Allah' tan sen öyle değilsin" gibi konuşuvericeksin.
kıza diyorum müsaade etme ama dinlemiyo ne tip insanlar var yaa gibi konuşabilirsin
ne anlarsa anlasın.. eşine şikayet ederse "niye üzerine alınıyo ki ben muhabbet olsun diye anlatmıştım" dersin :)

Canım hamileliğinin tadını çıkar bunları kafana takma 12 yıllık evli bir insan olarak söylüyorum. İlk hamileliğimde kız olacağı için havalara uçmuşlardı. Eşim iki erkek kardeş kayınvalidem hiç kızım olmadı çok istedim ama olmadı Allah bunu bana kız olarak verdi o benim kızım kurban olsun ona babaannesi diyip durdu hamileliğim boyunca. Aynı senin dediğin gibi alışverişe bile bizimle birlikte geliyordu. Hatta eşimin yanında sen bilirsin ama şu sanki daha iyi filan dedi birkaç kez tekrarlayınca eşim anne sende her seferinde sen bilirsin ama şu daha iyiydi diyorsun madem bebeğin annesi olarak o bilirse müdahale etme dedi. Neyse kızım doğdu sürekli bizde hatta bezini bile kontrol ediyordu her geldiğinde acaba ben temiz bakıyor muyum diye? En sonunda anne bezini yeni değiştirdim neden sürekli bakıyorsun sonuçta benim evladım o pis bezle tutacak halim yok çocuğu temiz bezi çıkarıp yeni bez takıyorsun oğlun da fabrika işletmiyor değil mi bezleri ziyan ediyorsun dedim bozuldu ama bir daha yapmadı. Neyse kızım 5 yaşına ikinci çocuğuma hamile kaldım (ki çikolata kistilerim vardı ameliyat oldum ve gittiğim 4-5 doktorda normal yolla hamile kalman imkansız sana rapor verelim tüp bebek yapmak istiyorsan dediler eşim bir tane kızımız var olmazsa olmasın rapora gerek yok dedi benim psikolojim iyice bozulmasın diye) sonra Allah'ım bana layık gördü ve olmaz dedikleri halde ben normal yolla hamile kaldım. Tabii o da olmaz denilip olan torun onda da aynı şeyler kurban olmalar, heyecanlanmalar falan. Şimdi mi nasıl hemen onu da söyleyeyim şimdi kızım 10 oğlum 4 yaşında kızım ilkokula oğlum ise kreşe gidiyor. Saat 4,30 da kızım 5,30 da da oğlum geliyor okuldan. 1-2 saat babaannelerinde duruyorlar. Hani çok meraklıydı ben büyütücem bana anne desin diyen kayınvalidem daha dün akşam ben çalışan bir bayanım eve geçiyorum yemek yapmak için hava da soğuk olduğu için eşim alıyor çocukları eşiminde biraz işi uzayınca 7,30 gibi almaya gidecekti haber verdim kayınvalideme saat tam 7,30 da aradı ve gelmiyor mu çocukları almaya diye yana yana arıyor beni gerisini sen düşün artık

tatlım normal bır durum ilk torunlar herzaman çok sevilir.kv ler genelde ilk torunda kendi çocukları gıbı davranırlar,bence hiç kötü bir durum değil,ne güzel çocugunuza bakan,seven,bır babaannesi,dedesi,halası olacak burda neler okuyoruz torununu hiç görmeyen ayırt eden insanlar öylelerede hatta nasıl insanlar,insan torununu sevmez mi diyoruz.bu durumu kendı alehıne cevr bence ver baksınlar,sevsinler,ilgilensinler.bebek dogunca bır muddet evden cıklmadıgı için zaten sıkılıyorsun onlar bebege bakarken sende gez,toz,eşinle vakit geçir bunlarda gerekli.veya hemen ikinci çocugu yap ikincılere bak desende bakmıyolar çünkü bir müddet sonra rutıne binince normale döner herşey.şunuda söylemeden geçemiycem kaçan kovalanır misali bebegi vermedikçe sevdirmedikçe daha çok kıymetli oluyor o zamanda inada biniyor

bizimkilerdede benzer hareketler var...
kayınpederim sürekli o bi doğsun alıcam onu gezdircem bisürü hediye alcam şöyle yapıcam böyle yapıcam diye konuşur çok hevesliler bunlar benim takıldığım şeyler değil hevesliler normaldir bukadar heyecan...

benim takıldığım ve kafayı yediğim konu doğum yapınca burda kalıcaksın bakamazsın yıkanması lazım bebeğin hergün nidalarıydı
kalmıycam evimde kalıcam dediğim halde başta kayınvalide arkasından kayınpeder sürekli her görüştüğümüzde bunları söyler hale gelmişlerdir ciddi ciddi boğuluyordum artık psikolojim bozulmuştu resmen,yok biz onu görmeden 5 dakika duramayız buraya gelecek 40 gün kalacak lafları geceleri uykularıma giriyordu artık...

en sonunda eşimde ciddi ciddi konutum psikolojim bozuldu herkes doğumdan korkar ben doğum sonrasından korkuyorum yeter artık dedim ve eşim ailesiyle konuşarak halletti bu meseleyi 1 aydır kafam rahat umarım doğum yaklaştıkça yine başlamazlar insan kafasına çok takıyor böyle şeyleri haliyle hamilelik psikolojisi var birde...

Ya yanlis anlamada ben anlamiyorum ya. Kv gorumce kp ilgi gostermez onu konu yaparsiniz. Yok cocugum olacak hic ilgi yok hic arayip sormuyolar. Cok ilgi gosterirler yok sikildim ettimler. Kadinin torunu olcak onlarda heycandan nasil davranacagini bilmiyolardir. Bence cok abartiyosun. Ve bana gorede cok iyi bir kaynanan var gercekten. Ailesine duskun ve senide seven bir kaynanan var gercekten. Belki sana oyle gelmiyor ama oyle.

Canım endişelenme. Kolay mı bebek büyütmek anca sevmeye gelirler.

Arama, sorma, evine iki haftada bir git, geldiğinde müsait değilsen açma kapını. Eşin birşey derse müsait değildim yada duymadım dersin.

Birde arada laf çak karnını severlerken aaa bebeğimin fazladan iki annesi daha olacakmııış de boz...

Yalnız şuda var malum torunları olacak heyecanlılar tabii...

Ya seni yok sayıp kale bile almasalardı? O zaman daha mı iyi olurdu?

Canım abartmıyorsun da,kendine gereksiz sıkıntı yapıyorsun.İnsanlara hoşlanmadığın bir durum olduğunda bunu belli edebilirsin.Senin kayınvaliden tipindeki kadınlar anlammaışlağa verip bildiklerini okurlar.İlk torun heyecanı vardır ama lambur lumbur tavrı var kadının.Sen de onun taktiğini uygula alındığın birşeye ağla onun yanındaya da laf arasında habersiz misafirden hoşlanmam,çocuğuma çok karışılsın istemem filan de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…