- 11 Ocak 2013
- 2.031
- 895
- 323
- Konu Sahibi uglyDucking
-
belkide haklisin.... esim umursamazdir.. ona gore abartiyorum duygusal davraniyorum.. benim annem begenrigimde al kizim begendiysen der.. kv gibi iiiy pis begenmedim demez.. anlayislidir ya benim annem cunku benim bu donemde ne kadat kirilgan alingan oldugumu anlar... bi kelimeden ne demek istedigimi, surat ifademden kizdigimi uzuldugumu anlar... cunku benim annem. Annemlerinde ilk tornlari, ama kvnin davrandigi gibi davranmiyolar.bu tür davranışları kimin yaptığıda önemli aslında...
bende senin yerinde olsam rahatsız olurdum bu tutumlarından...
ama benim annem,kızkardeşim hatta kuzenlerim bile senin kv,kp gibiler..
onlara kızmıyorum hoşuma gidiyo...
ağlamak yerine eşinle paylaş bu durumu..
sonuçta onun ailesi uygun bi dille uyarabilir...
Ah canm ah nelere takılıyorsun böyle keşke bende hamile olsam banada böyle yapsalar allah bağışlasın sıkma canını sükret n güzel onlarda senin kadar heycanlı
Oncelikle herkese merhabalar.. belkide fazla abartiyorum bu durumu ama farkli fikirlere ihtiyacim var. Hataliysam ya da abartiyosam soyleyin lütfen... 31 haftalik hamileyim. Benim sorunum daha dogmamis bebegime gosterilen yogun ilgi.. cok sıkıldım artık bu durumdan. Karnima haddinden fazla dokunmalari,tekmeleri hissedince ciglik atmalari..... bide agu agu diye cocukca konusmalari var.......
Gorumcem ve kv den bahsediyorum. Sessiz biri olmasam, "bu ciglik niye anne karninda sanki" diyesim geliyo. Kiyafetleri her gordugunde kurban olayim diye kokluyo opuyo.. dogdugunda k.peder yetistircekmis bebegimi? Bide yikayacakmis?? Aklima geldikce deli oluyorum... bu konulari esime soyluyorum saka yapiyolardir abartma diyo bana.. hamilelikten mi bilmiyorum agliyorum gizli gizli.Dogduktan sonra bebegim benden uzaklasicak diye cok korkuyorum. Altli ustlu oturuyoruz bi de.
Bebek alisverisine esimin ailesiyle gittik ucreti bizim odememize ragmen. Kaynim k.pederimde geldi ne gerek varsa. Ve k.v begendigim kiyafetlerr iiiiiyyy pis diye karsilik vermesi beni cok uzdu.. ya da ayakli tuluma ben bunu sevmiyorum bebegin boyu uzamaz demesi?? Sen niye karisiyosun be kadin?? Bebek benim bebegim!! Ilk uc magazaya girdik hep boyleydi. Son magazada esimin yaninda annesi begensin demesi beni sasirtti.. esimin yaninda cok farkli davraniyo bana karsi. Ilginc bi kadin asiri duygusal herseye agliyor.
Tek basima fatura odedim diye bana tenezzul etmiyosun, ne sanssiz bi kv ben demesini mi istersiniz?, ya da cat kapi ablasini annesini getirip bize kahve yap demesini mi? Kahve kalmamis anne cay yapiyim dedigimde bizden getiriyim diyip usenmeden getirmesi...... temizlik yapiyorum kova supurge ortada, insan bi musaitmisin diye sormaz mi?
BANA NE OLUR BI AKIL VERIN. DELIRICEM KAFAYI YICEM DUSUNMEKTEN. AGLAMAKTAN YORULDUM.. BENI EN COK TEDIRGIN EDEN BEBEGIMdogduktan sonra eminim cikmicaklar evden, hic yalniz kalamicam bebegimle.. simdiden sanki karninda tasiyomus gibi davraniyo. 4. Cocugu gibi... napiyim? Napiyimda bu durumdan sıkıldıgımı anlasinlar
İlk torunları ise heveslenmeleri gayet normal. . Ama alışverişe hep beraber gidilip senin beğenmediklerine kulp takmaları elbetteki kırıcı . .Zaten ödemeyide siz yapmışsınız. Bir iki parça alıp alışverişi sonlandırmalıydınız başka zaman eşinizle alsaydınız lazım olanları . . Unutmayın ki karnınızdaki meleğin doğduğunda en çok size ihtiyacı olacak onu siz besliceksiniz emzircek yatıracaksınız kimse sizden ayıramayacak. .Bunun için kendinize dert etmeyin. . Bakmayın kayınpeder yetiştirecek demelerine. .Anne babadan başka kimse yetiştirmeyecek çocuğu . .Hayırlı doğumlar şimdiden ..Dilerim sağlıkla bir şekilde kucağınıza alırsınız pıtırcığınızı
Bu ara ne cok cocuk bebek krizi konusu açıldı..Zaten en hassas olduğum konu okudukça çıldırıyorum
Ne demek beğendiklerine ıyy pis bilmem ne demesi..Onun begenisine göre aldıysan git değiştir bence kıyafetleri..
Ayrıca her fırsattada doğumdan sonra bebeğinle tek başına ilgileneceğini, evin dağınık olmasının veya temzilik yapamayacak olmanın bi önemi olmadığını ,önemli olanın zamanın çabucak geçeceğini bildigin için bebeğinle ilgilenmek istediğini her fırsatta bıkmadan usanmadan söyleyeceksin.
Gidecegın her yere bebeğini de götür.sling kanguru edinebilirsin kendine taşımasıda çok kolay olur böylelikle..
Tabiiki sevcekler ama abartmanın bi anlamı yok ..
canım onlar maalesef abartmışlar.. onların ki çok sevmekten ziyade sizin ve bebeğinizin hayatına müdahale resmen..tamam karnındaki tekmeleri dinlemelerini anlarım ama anlattığın bazı şeyler abartı olmuş.. galiba sorunlarınızın kaynağı altlı üstlü oturuyor olmanız.. eşinle adam akıllı konuş ve aranıza mesafe koymaya çalış.yoksa bebek doğduktan sonra daha çok üzülürsün bu duruma... inanırmısın eski komşumun bebeğini kvsi emzirmek istemişti de evde kıyametler kopmuştu.. neymiş sütü besleyiciymiş.. heyy Allahım yaa...
canım onlar maalesef abartmışlar.. onların ki çok sevmekten ziyade sizin ve bebeğinizin hayatına müdahale resmen..tamam karnındaki tekmeleri dinlemelerini anlarım ama anlattığın bazı şeyler abartı olmuş.. galiba sorunlarınızın kaynağı altlı üstlü oturuyor olmanız.. eşinle adam akıllı konuş ve aranıza mesafe koymaya çalış.yoksa bebek doğduktan sonra daha çok üzülürsün bu duruma... inanırmısın eski komşumun bebeğini kvsi emzirmek istemişti de evde kıyametler kopmuştu.. neymiş sütü besleyiciymiş.. heyy Allahım yaa...
Onun begenisine gore almadim cnm merak etme.. kirmiiz bi tulum begendi erkek cocugu, kirmizi giydirmicem bebekliginde deim sustu kaldi.. anca o dilden anliyo kv. Pat diye yuzune soyliceksin... simdi cogu seye susuyorum ama dogduktan sonra bebegimi sahiplenme duygusuyla susucami zannetmiyorm... tesekkur ederkm canim... allah seninde simdiden yardimcin olsun....
cnm şimdi hamile olduğun için biraz daha duygusalsın. onlar öyle agucuk yaptığında dokunmaya çalıştığında başka odaya mutfağa geçiver.
doğumdan sonrada çalsınlar açma kapıyı. çek perdeleri evde bebeğinle ol. akşam gelir niye kapıyı açmadın derse de duymadım anneciğim de eşinin yanında çok iyi davran hizmetini yap. Kapıyı kırsada açma. telefon ederse anne uyuyorum uykudan uyandırdın acil bişeymi vardı dersin. anahtar varsa da anahtarımı unuttum de al bir daha da verme sakın:)))))
Aksine şimdiden isteklerini karşı çıktığın düşünceleri söyle ki şimdiden mesafe oluşsun.Onların bu kadar sahiplenmelerine karşlılık sende arada onlara laf at...Eşimle bir bbek büyütücez çok güzel bir şey.Herşeyiyle kendim ilgilenmek istiyorum.Ne de olsa benim çocuğum falan de.Sustukça abartıcaklar çünkü eminim...Siz sınırlarınızı çizin.Misafirmi getirdi rahatsızım duramıyorum ayakta deyin,sizemi gelcem diyo müsait değilim diyin.Alışverişe kendiniz çıkın eşinizle...Yani doğumdan sonraya ertelemeyin mesafe koymayı...Size ters gelen şeyleri söyledikleri an karşı çıkın.İçinizde tutmayın.Ancak bu şekilde hallolur...Allah bebeğinize size bağışlasın umarım herşey güzel olur...
Cnm ben de hemen hamile kalmadim ki 2 sene olmadi hic bi sorun yoktu hemde.. bende oyle diyodum ama degil iste... bunaldm sıkıldm artik... ben ileriisni dusunuyorum.....
keşke başka bi eve çıkma şansın olsa diyeceğim ama eşin seni dinlemiyorsa bile herhalde böyle bişeyi asla yapmaz.. neyse canım sen de olumlu düşünüp olumlu bakmaya çalış.. yoksa inan ki üzülen tek kişi sen olursun.. çünkü onlarınki kendilerine göre sevgi gösterisi..eşine hiç bişey söyleme anlatma gizliden gizliden mesafe koymaya çalış derim ben.. çünkü eşler hemen bi savunmaya geçebilir.. canını da sıkma bebeğini kucağına alacak olmanın tadını çıkarmya bakAynen oyle... herkes bebegine gosterilen ilgiden sevgiden memnun kalir... kv anneside dokunuyo karnima opuyo karnimi, kardesi ablasi vs... ama kizmiyorum.. cunku abartmiyolar... kv kirilip aglamayacagini bilsm oturup konusucam anlaticam ama inanilmaz duygusal biri.... esimle konusamiyorum ne yazikki canim beni anlamiyo...
emzirirse gelirmiş.bereketliymiş. valla kız bunları anlattığında ben de şok olmuştum yok artık diye.. günlerce düşündüm durdum.. iğrençliğin son noktası herhalde dedim..nasıl yani sütü geliyomuymuş kadının. Allahım aklıma mukayyet ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?