- 11 Ocak 2013
- 2.031
- 895
- 323
- Konu Sahibi uglyDucking
-
arkadaşa katılıyorum eşinle halledebileceğin bi mevzu değil bu. tavrın kesin olmalı. taşınıp gitme imkanım yok diyosun e boşanamazsın da böyle bi sebepten eşinin ortamda bulunmadığı zamanlarda bi şekilde belli et imalı olarak söyle doğum sonrası kendi aileni çağır yanına böylece onlara ihtiyac kalmaz. mesafeni korursan ha diyince gelemezler he o kadar yüzsüz olurlarsa açıkça söyle. eşin tepki gösterirse de kendince durumu anlat
Birde onlarin gözünden bak torunlari dogacak diye seviniyorlar..
Simdi böyle diyorsun ama ilerde belki rahat edeceksin bir yere ciktiginda falan cocugu kime biracaksin bir düsün?
Korkma kimse bebegi senin elinden almaz, alamaz.. Biraz abartiyorsun :))
Sanirim siniri cizme zamani geldi.. aynen oyle cnm bencil insanlar..Ahh ahhhhh! Bana yapılanları hatırladım sinirlerim zıpladı yine.. Ne yap ne et doğumdan önce sınırı çiz yoksa lohusalıkta katlanmak çok daha Zor.. Nerdeyse aynılarını ben de yaşadım.. Bebek alışverişini de kaynanam tek başına yaptı.. Doğumdan sonra yaptıklarını anlatmıycam sıkmasın canını.. Ama kesinlikle sınırı çiz yoksa lohysayken benim gibi patlarsan be bu patlamada benim gibi sadece herkes çok karışıyo yalnız kalmak istiyorum dedin diye senden kötüsü terbiyesizi kalmazsa anlarsın neyin ne olduğunu.. Sen de benim gibi cahil ve bencil insanlarla kalmışsın aman diyim sınırı çiz ki en güzel günlerini heba edemesinler...
Sanki anne kendisi.. sana sormadan bunlari yapmasi cok cok yanlis.. ne hakki var kv anlamiyorum. Torundur sevilir opulur ovulur ama abartiyolar...5 6 gun bile agr geliyoken ben hergun sabretmeye calisiyorum.. dogmamis bebek bide.. Allah kismet ederse dogduktan sonra nolcak cok merak ediyorum... Allah seninde yardimcin olsun arkadasim ne diyim...ıyy pis ne demek ya.. ya haddini bildireceksin, ya uzak bir yere taşınacaksın ya da kabulleneceksin. eşine anlattığın halde eşin "hee hee" diye geçiştiriyorsa ne yazık ki bunu eşinle çözemezsin. bebek doğduktan sonra hal ve tavırları kat be kat artacak.
ben başka bir ülkedeyim. yazın 5-6 gün görüşüyoruz, o bile bana ağır geliyor. bana sormadan çocuğun ağzına bir şeyler tıkması, sabahın köründe odaya girip bebeğimi alması, bana sormadan altını açıp pipi kontrolü yapması (derisi geri gidiyor muymuş), bebeğimi gün içinde 8 kere alıp bir yerlere götürmesi (bana sormadan ve üşenmedim saydım), bebeğimin döndüğünü bildiği halde çok yüksek bir yatakta tek başına bırakması, hemoroidli birisinin oturma banyosu yaptığı leğende oğlumu yıkamak istemesi hatta ayaklarını sokması.. sinir oluyor muyum evet. ama bir şey dememeye çalışıyorum.. ailelere uzaktayız 5-6 gün tahammül edebiliyorum ama fazlasını kaldıramıyorum.
Abartı had safhada...
ah be canıımm öncelikle kendin aşmalısın bunu. neden tutyosun kimse senden kıymetli değil böyle düşünmelisin!! yoksa bu ve bunun benzeri şeyler için hep üzülen sen olcaksın. tepkini belli etmek zorundasın herşeyden önce kendin için..
Cok sikma kendini ama.bebegin dogsun.sonrasina o zaman bakarsin.bebegini de germe.birak rahat rahat uyusun gobuste.hayirli mutlu dogumlar olsun,ailenize mutluluk huzur dolsun insallah:)
Kv suanda karnimdayken bile bebegime kendi bebegiymis gibi davraniyo.. dogurduktan sonra onlara biraksam benim yanimda kalsin benim yanimda uyusun dicek.. yapisi biraz farkli.. cok sahipleniyo inanilmaz bi sekilde.. bazen beni yokluyo bebegi bana birakirmisin benim yanimda uyusun falan.. birakmam tabiki diyorum hafif siritiyo ama sinirli bi sekilde.. ilk torunlari anliyorum ama abartiyolar artik.. benim anneminde ilk torunu soruyo ediyo ama bu sekilde deil. Bide bana sen yemegini yap isini yap bebegi bana birak diyo.. yemegini yaparim bebeginle ilgileniyim demiyo hic... nasi biri oldugunu bi ben bi allah bilir cnm... bende yanimda olsunlar isterim ama bunldim artik.yemegi yap desemde sen yap ben bebege bakiyim der. Eminim bundan.
Ah canm ah nelere takılıyorsun böyle keşke bende hamile olsam banada böyle yapsalar allah bağışlasın sıkma canını sükret n güzel onlarda senin kadar heycanlıOncelikle herkese merhabalar.. belkide fazla abartiyorum bu durumu ama farkli fikirlere ihtiyacim var. Hataliysam ya da abartiyosam soyleyin lütfen... 31 haftalik hamileyim. Benim sorunum daha dogmamis bebegime gosterilen yogun ilgi.. cok sıkıldım artık bu durumdan. Karnima haddinden fazla dokunmalari,tekmeleri hissedince ciglik atmalari..... bide agu agu diye cocukca konusmalari var.......
Gorumcem ve kv den bahsediyorum. Sessiz biri olmasam, "bu ciglik niye anne karninda sanki" diyesim geliyo. Kiyafetleri her gordugunde kurban olayim diye kokluyo opuyo.. dogdugunda k.peder yetistircekmis bebegimi? Bide yikayacakmis?? Aklima geldikce deli oluyorum... bu konulari esime soyluyorum saka yapiyolardir abartma diyo bana.. hamilelikten mi bilmiyorum agliyorum gizli gizli.Dogduktan sonra bebegim benden uzaklasicak diye cok korkuyorum. Altli ustlu oturuyoruz bi de.
Bebek alisverisine esimin ailesiyle gittik ucreti bizim odememize ragmen. Kaynim k.pederimde geldi ne gerek varsa. Ve k.v begendigim kiyafetlerr iiiiiyyy pis diye karsilik vermesi beni cok uzdu.. ya da ayakli tuluma ben bunu sevmiyorum bebegin boyu uzamaz demesi?? Sen niye karisiyosun be kadin?? Bebek benim bebegim!! Ilk uc magazaya girdik hep boyleydi. Son magazada esimin yaninda annesi begensin demesi beni sasirtti.. esimin yaninda cok farkli davraniyo bana karsi. Ilginc bi kadin asiri duygusal herseye agliyor.
Tek basima fatura odedim diye bana tenezzul etmiyosun, ne sanssiz bi kv ben demesini mi istersiniz?, ya da cat kapi ablasini annesini getirip bize kahve yap demesini mi? Kahve kalmamis anne cay yapiyim dedigimde bizden getiriyim diyip usenmeden getirmesi...... temizlik yapiyorum kova supurge ortada, insan bi musaitmisin diye sormaz mi?
BANA NE OLUR BI AKIL VERIN. DELIRICEM KAFAYI YICEM DUSUNMEKTEN. AGLAMAKTAN YORULDUM.. BENI EN COK TEDIRGIN EDEN BEBEGIMdogduktan sonra eminim cikmicaklar evden, hic yalniz kalamicam bebegimle.. simdiden sanki karninda tasiyomus gibi davraniyo. 4. Cocugu gibi... napiyim? Napiyimda bu durumdan sıkıldıgımı anlasinlar
ben de arkadaşımın karnına çok dokunurdum hatta gözlerim dolardı o da mı senin gibi düşündü acaba
önce sakin ol arkadaşım...üzülme....sen yap ben bakayım derse sen de otur bebeğinle ilgilen kalkıp yapma madem....senin haftan benden fazla...yarın benim de başıma gelecek....o potansiyel var çünkü....eğer kucağından düşürmezse yada hepsi sırayla alırsa,müsadenizle biz biraz birbirimize alışalım,gel aşkım doktorumuz ne dedi bağ kuralım biz deyip al bebeğini...yoksa onlara bırakırsan çocuğun kucağına biraz zor geçer...tamam sevsinler ama dozunda ya...biz taşıyıcı anne değiliz ki...sanki onların aslında da biz sevabına taşıyıveriyoruz...sinir oluyorum.....benimki de ördüğü yeleklere oğlum benim o,bebeğim benim falan dedi diye cinnet geçirdim resmen...sonra çok hareketli olduğundan çok cadı olacak herhalde demiştim deme benim oğluma demesin mi...allahımmm....yelek almış...onu gösteriyor bak ben oğluma ne aldım diyor...
ben anlasın diye uyku setini falan gösterdim bize geldiklerinde,bak babannesi oğluma ne aldık dedim....ama hanım bir kez demiyor aldığını gösterriken bak annesi falan diye....sanki gerçekten kendi oğluna almış gibi söylüyor.....buyur burdan yakbenim oğlum benim oğlum başka birşey yok...1 2 haftadır iyi bakalım sesi çıkmıyor...o dedikçe sen de de....benim oğlum/kızım neyse.....
bir defa da eşime diyor ki,birinden bahsediyor bebeği babannesine falan elletmiyormuş bahsettiği kişi....sonra da diyor ki,ben severim..annesi karnın falan doyurur ben severim....tamam sevsin ama biz hergün biraraya gelirsek çocuk benden soğurki...ben bakıcı gibi karnını doyurucam,altını alıcam...hopppp babanneye....ben oynayamam,sevemem....böyle birşey var mı ya....arada görüşürsek tamam ama herzaman herzaman olursa olmaz ki
biz uzağız neyseki...ama haftada 1 görüştüğümüz halde çıldırtıyor...ama doğum yapayım ailecek yerleşirler diye endişeliyim bendehiç düşünmezler öyle şeyleri diye düşünüyorum...bizim de ilk torun...ve bende ilk gelin olmanın bütün dezavantajlarını yaşadım,şimdi bebeğimde yaşayacağım gibi geliyor...
canım onlar maalesef abartmışlar.. onların ki çok sevmekten ziyade sizin ve bebeğinizin hayatına müdahale resmen..tamam karnındaki tekmeleri dinlemelerini anlarım ama anlattığın bazı şeyler abartı olmuş.. galiba sorunlarınızın kaynağı altlı üstlü oturuyor olmanız.. eşinle adam akıllı konuş ve aranıza mesafe koymaya çalış.yoksa bebek doğduktan sonra daha çok üzülürsün bu duruma... inanırmısın eski komşumun bebeğini kvsi emzirmek istemişti de evde kıyametler kopmuştu.. neymiş sütü besleyiciymiş.. heyy Allahım yaa...Oncelikle herkese merhabalar.. belkide fazla abartiyorum bu durumu ama farkli fikirlere ihtiyacim var. Hataliysam ya da abartiyosam soyleyin lütfen... 31 haftalik hamileyim. Benim sorunum daha dogmamis bebegime gosterilen yogun ilgi.. cok sıkıldım artık bu durumdan. Karnima haddinden fazla dokunmalari,tekmeleri hissedince ciglik atmalari..... bide agu agu diye cocukca konusmalari var.......
Gorumcem ve kv den bahsediyorum. Sessiz biri olmasam, "bu ciglik niye anne karninda sanki" diyesim geliyo. Kiyafetleri her gordugunde kurban olayim diye kokluyo opuyo.. dogdugunda k.peder yetistircekmis bebegimi? Bide yikayacakmis?? Aklima geldikce deli oluyorum... bu konulari esime soyluyorum saka yapiyolardir abartma diyo bana.. hamilelikten mi bilmiyorum agliyorum gizli gizli.Dogduktan sonra bebegim benden uzaklasicak diye cok korkuyorum. Altli ustlu oturuyoruz bi de.
Bebek alisverisine esimin ailesiyle gittik ucreti bizim odememize ragmen. Kaynim k.pederimde geldi ne gerek varsa. Ve k.v begendigim kiyafetlerr iiiiiyyy pis diye karsilik vermesi beni cok uzdu.. ya da ayakli tuluma ben bunu sevmiyorum bebegin boyu uzamaz demesi?? Sen niye karisiyosun be kadin?? Bebek benim bebegim!! Ilk uc magazaya girdik hep boyleydi. Son magazada esimin yaninda annesi begensin demesi beni sasirtti.. esimin yaninda cok farkli davraniyo bana karsi. Ilginc bi kadin asiri duygusal herseye agliyor.
Tek basima fatura odedim diye bana tenezzul etmiyosun, ne sanssiz bi kv ben demesini mi istersiniz?, ya da cat kapi ablasini annesini getirip bize kahve yap demesini mi? Kahve kalmamis anne cay yapiyim dedigimde bizden getiriyim diyip usenmeden getirmesi...... temizlik yapiyorum kova supurge ortada, insan bi musaitmisin diye sormaz mi?
BANA NE OLUR BI AKIL VERIN. DELIRICEM KAFAYI YICEM DUSUNMEKTEN. AGLAMAKTAN YORULDUM.. BENI EN COK TEDIRGIN EDEN BEBEGIMdogduktan sonra eminim cikmicaklar evden, hic yalniz kalamicam bebegimle.. simdiden sanki karninda tasiyomus gibi davraniyo. 4. Cocugu gibi... napiyim? Napiyimda bu durumdan sıkıldıgımı anlasinlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?