- 9 Mart 2015
- 2.169
- 1.567
- 83
- Konu Sahibi asksizmevsim
-
Be de girtlakliycam hele bi inat edio recep koysun butun sulalesiyle arayi bozarim sevdirmem bile çocuğumu kendi bilir sonucta yetistiren benim demi gun boyu da ismiyle hitao edecek bnm bakalım el mi yaman bey miVhalla ta 8 yıl önceden isimi hazırdı çocuğumun
Kendisi şu an 1 yaşında
Hele biri gık deseydi gırtlaklardım :)
Demem o ki kararlı ol
İsim hakkı anne ve babada dır
Ama bana kalırsa sadece annede dir :)
Bırak onlar da söylesin fikrini...dinleyecek değilsin ya
Bazi insanlar hep cahil kalacak bunu daha iyi anlıyorum simdi çünkü Allah onlara beyin vermemişHep mi erkek aileleri sıkıntı çıkarır ya bi kız ailesi de yok benim istediğim isim koyulsun diyen. Ne kadar bencil, düşüncesiz su erkek aileleri ya. O ağrıyı sanciyi anne ceksin isme onlar karar versin. Bir de lutfetmisler ikinci ismi
kesinlikle katılıyorum..Hep mi erkek aileleri sıkıntı çıkarır ya bi kız ailesi de yok benim istediğim isim koyulsun diyen. Ne kadar bencil, düşüncesiz su erkek aileleri ya. O ağrıyı sanciyi anne ceksin isme onlar karar versin. Bir de lutfetmisler ikinci ismi
Benim kv ile ismim ayni ordan yirttim kizimin adini sahsen ben koydum kv bi iki begendigi ismi soyledi yok dedim onlari begenmiyorum pek dedim kendi 3 tane kizinin adini onun bunun adini koymamis diledigini sevdigini koymus birakta bir tane kizimin adini ben vereyim dimi.Ay bu isim mevzusunu okuduğumda kaynananin benim kızımın ismine karıştığıni hatırlıyorum. Seçmiş kendine bir isim bunu koyun deyip duruyor. Sınır bozucu sanane yani sanane. Defalarca biz de şunu düşündük diyorum ısrar ediyor. İlla dediği olacak ya. Eşime isim çıkarmaya gittiğinde benim dediğim olacak dedim benim dediğim oldu.
Sınır bozucu insan tipleri. Bazen böyle insanlar yasamasin, boşuna nefes almasınlar istiyorum m.
Benim gibi yap. Karisacaklar diye erkenden ismini belirledim bu olacak dedim oldu bitti. Aylar öncesinden belirli erkeksi bu kızsa bu olacak. Artık bu konuda da konuşmak istemiyorum lütfen dedi. Konu kapansın gitsin. Daha doğmadan isme karışmalari da ayrıca sinir bozucu. Şu babaanne Büyükbaba isimlerini koyma çabasını da hiç anlamam. Nerden çıkmış ki bu gelenek. Bir çok gelin bu şekilde zor durumda kalıyor maalesef. Bitsin yani artık yeter. Bütün gelinler izin vermezse bitecek aslında da şartlar mi desem göz yummak mi desem böyle devam ediyor.
Aman saçmalık da bu ya dokuz ay karninda tasiyan sensin isme muhafeket onlar kızdığım esim boyke birşey soylemiyordu onlar sokuyor aklına cinlendigim o buda ogretme akilli mi ne bana benle inatlaşma kiyarim diyo nah koyar bunlarda tirun sevgisi ne yok asla asla onaylamıyorum harp cikar bu evde keyfi bilir
Bende buna anlam veremiyorum insan ailesine kim beslemez belki ondandirK.pederin dediğin gibi biriyse bunlar niye tutturuyor onun ismini koymanızı?
Haklisin herkese teşekkür ediyorum sakinlestim yavruma yazik ben uzulunce hissederHamileliginin basindasin biraz sakin olmaya çalış. O bebek sana ve esine ait. 3. kişiler konuşur konuşur durur bosver her soylenene kulak vermemeye calis. Bnmde hamileligimin basi cok sorunlu gecti kv'nin densizlikleri yüzünden. Sonra dedim ki bu kadar kafaya takip bebisimi ve kendimi strese sokmiyim. Hic birini kaale almıyorum davranislarimlada belli ediyorum kv kisiside farkinda durumun. Bebisini strese sokma. Kimse karisamaz sen esinle orta yolu bulmaya bak.
Kararliyim kimse kusura bakmasin agizlarina tikarim o lafi esime de derim bide eşimin ki de mantiksizlik evet ilk esinden olan evladina zerre duskun değil ama yazik cocuga ya kimse istemiyor adini bile layik görmüyor lar açıkçası babasindan bile daha vvicdanliyim cocuk geldi mi bagirmam etmem kalbi kirikmasin diye elimden geleni yapıyorum ama bunlar da vicdan da yok merhametteyav hangi konuyu okuyorsam kendimi buluyorum ilkinde koydurtmasa bile ikincide napar eder koydurur biz isim verdik cüzdanı çıktı doğumuma gelmediği gibi telde cüzdan değişmiyo mu değiştirin dedi sakın sakın istediğiniz ismi verin en doğal hakkı ana babadan soruluyor isim öte tarafda
Dogru dogmadan cinsiyetini belirledilerSadece ismine değil cinsiyetine de onlar karar vermiş.
Böyle insanlar olse de dubya kurtulsa bunlardanKarıştırmayacaksınız buna asla müsaade etmeyeceksiniz. İlk çocuğumun ismini eşimle birlikte koydum. İkincisinin erkek olduğunu duyunca eşimin dedesi ve babasının ismini koymak istediler çift isim yani. Neymiş dedesi ölmüşmüş onun adı olmalıymış diğeri ise kayınpederime saygıdanmış. Hiç kimse kusura bakmasın kayınpederim hayatta zaten Allah uzun ömür versin ailede bir xx varken ikinci xx'e hiç gerek yok. Ölmüş birinin ismini koymayı ise hiç düşünmüyorum eğer düşünmüş olsam eşimin dedesine gelene kadar benim babamda öldü çocuğun kendi dedesi üstelik onun ismini koyardım emin olun dedim ve konuyu orada kestim. Sonuç kızımın istediği isim oldu.
Ne şekilde ölmüş? Nasıl bir adammış? Merak ettim. İsmi konursa huyu çeker diyorsunuz haklısınız da, genetik bilimi diye birşey var ismini koymasaniz da çekebilir sonucta çocuğun dedesi. Yerinizde olsam bu kadar kınamazdim. Bizde hamile kadinlara, akrabaları kınama çocuğun ona çeker, derler. Ayrıca kendi babalari yani onlar sizin gibi düşünmez..Cocuklarin hayatini zehir edevek isimler ya bide benim inancim huyu ceker buna inanıyorum o yuzden kimsenin adini koyma taraftari degilim durmuş ne ye recep ne recep isminu sevmem ama babasi ölmüş arkasindan konusulmaz ama iyi bi sekilde ölmemiş niye evladima onun adini koyayim
Kendi torunları için mi diyorlar bunu?Biz onu saymiyoruz diye o yok bizim icin diyo ablasi annesi üzüldüm cocuga annesi de yollamiyor zaten geldiginde hırsız tuttular cocugu yok okanin degil dediler neler neler dediler nasil insanlarmis annesinin ablasinin dedigi cogu seyi demedim esime bilmiyorum dogru mu yapiyorum yanlis mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?