Doğru Gelin görümce ilişkisi nasıl olmalı kizlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla bizimde gelinimiz var bizde yiğeneizmize canımızı verirdik. Yeğenim doğduğumda öğrenci idim ozaman lar cebimdeki yol parasına kadar harcardım. Aklımızı kaçırmış gibi harcıyırduk. Annesi babası sadece evlat seviyor gibiydi. Çocuklar büyüdü hiç bir zorları kalmadı gelin hanım durduk yere kavga çıkardı ortada hiç sebeb yokken mesafe koydu. Şimdi bayramdan bayrama abim ararsa o da konuşur annemgille. Öyle ölüp bitmemek gerek
 
kardeşinizle konuşun o zaman, biz seni mecbur mu tutuyoruz, niye haftada iki gelip çocuğun, karının düzenini bozuyorsun diye. Kimseyi birşeye mecbur bırakma, ben kendimi kötü hissediyorum, ben evlendiğimde eşim benden bunu istese bozulurdum diye anlatın. Ben sizinde, annenizinde karışmayan olduğunuza çok inanamadım, anlattığınız herşey öyle havadaki. Benim eşimin ablası annesinin bana davranışlarını farkedince hep yanımda oldu. Annesini bir iki uyardı kıza kaba davranıyorsun dikkat et falan diye ama benim kv yi kimler kimler uyardı durduramadı.
 
Konu bnmle alakalı değildi burda ailem istediği için bnde gelinden istedim fotoğraf bu gelin daha önce anneme resim atmisti zaten annem silmiş yanlışlıkla geri istedim ya ona ya bana At dedim olay bu
Olayı biliyorum, o konuda da epey konuşmuştuk.
Ama bu topikte çizdiğiniz imaj kadın sizin sağ yanağıniza tokat atsa solu çevirecek, mülayim, sessiz ,sabırlı bir gorumce.
Oysa o topikteki hareketleriniz istemediği bir şey için onu zorlayan, tartışan, atar yapan, 'abla atar yapma' dediginde kadının aklıyla dalga geçer gibi gülüp 'atar yapmıyorum' diyen ,saygısız bir gorumceydi.
Siz -toplumun neredeyse tamamı gibi- kendinizi tanımıyorsunuz, nasıl bir insan olduğunuzu bilmiyorsunuz bence. Evet,yenge sizi epey kırmış ama sizin de bu tarz tavırlarınızla yengeyi epey kırmış. Ama işte kendi kalbiniz camdan, kendi kirginliklarinizi biliyorsunuz ama sizin yaptığınız davranışların karşı tarafı kiracagina ihtimal vermiyorsunuz. Oysa bu olayı basitce anlatmanız bile bunun cok ekstrem- kırk yılda bir yaşanan olay olmadığını,tavrinizin genel olarak bu olduğunu gösteriyor.
Keşke(sadece siz değil,genel olarak toplumdaki herkes) hemen kendinizi hemen mağdur hissetmekten,olaylarda hep bir suçlu aramaktan vazgecseniz. Her olayın iki yüzü olduğunu, hiçbir şeyin sebepsiz olmadığını, bir taraf fazla kara olabilir ama diğer tarafın da ak olmadığını biraz anlayıp daha objektif yorumlar yapsanız olaylara karşı
 
Tecrübelerinizi aktarabilirseniz sevinirim ne yapsam nedesem yaranamamaktan bıktım bir yigenim var istese canımı veririm ama bir türlü begendiremedik kendimizi bn görümceyim bu arada
Benimde gorumcem var uzakta oturuyor eşim ile konuşmuyorlar küsler aralari yok ben çok seviyorum asla saygısızlık etmem eltimide gorumcemi de severim ama gorumcem 3 senedir beni aramıyoruzuluyorum bende bu konuyla ilgili yazı açacaktim keşke yakın olsalar bana da iyi olsak her gelin görümce bir olmuyo iyisine kötüsüne cikiyosizde mesafeli olun bisey dese altta kaldığınız dan belki yüz bulup yapiyo olabilir mi
 
Ben gelinim büyük görümcemde var küçük görümcemde var ikisininde yaşları benden büyük , biri gelin der biri yenge der öyle kardeş falan olmuyor he çocuklarımı yeğenlerini çok severler ben ilk günden tavrımı koydum hiç de başım ağrımadı ağrittirmam da zaten aramızdaki dengeyi kayinvalide kurdu kizlarina dediki yengeniz benim kızım en ufak kıran karşısında beni bulur bana da kızlarım doğurduklarim ama sen gelinim yanımda olan kızım eşime laf bile düşmedi karışmaz da zaten saygı saygı had bilme sınırları gecmeme sağlıklı bir ilişki 21 yıl daha tartişmadik
 
Konu bnmle alakalı değildi burda ailem istediği için bnde gelinden istedim fotoğraf bu gelin daha önce anneme resim atmisti zaten annem silmiş yanlışlıkla geri istedim ya ona ya bana At dedim olay bu
Konu sizinle alakalı değil ise karışmayacaksınız o zaman. Sizinle alakalı olmayan konu için kadına atar gider yapmışsınız. Ayrıca çikolata konusunda da gelin haklı yemekten önce çocuğa bir şey vermek nedir? Annenizin bunu yapmaması gerekiyordu sizin veya onun vermesi bir şeyi değiştirmez kadın kızdı diye söylenemezsiniz. Çocuk eğitimi bir bütündür evde ve büyüklerin evinde de istikrar gerektirir. aynısını annemler ablama yapmıştı o da tepki gösterdi haklıydı da. Ama resim olayı ekstra saçma kadına bir resim atılmış siz muhattabından istemek yerine gelinden istiyorsunuz. Kadını zor durumda bırakmışsınız. Belli ki sizin bu kimsenin özeline saygı duymamanızdan dolayı size gönderilmemiş bu fotoğraf. Hayatanızdaki her şey için bir başkası suçlu herkes size düşman siz hep çaresizsiniz. Bu ruh halinden çıkmanız gerekiyor
 
Anneme dedim karışma dedim naparsa yapsın çok zor tutuyorum kendimi arıza çıkarcam dedim


Cocuga yemekten önce çikolata verip zaten arıza çıkarmışsıniz yahu bu nasıl üslup karışmayan haliniz bu mu
Bazen kendimizi tutmamak gerekir bence kopacaksa da kopsun kadın da kurtulur bari
 
Siz yengenize takmış durumdasınız haklı olduğunuz yer olsa da. Halbuki burada herkeste sıkıntı var anlattığınız kadarıyla. Anneniz neden çocuğun annesinin lafının üstüne laf söylüyor? Siz neden çocuğun annesini değil de annenizi dinliyorsunuz? Kardeşim için kardeşim için diyorsunuz, ne yapıyorsanız kendiniz için yapın. Rahatsız olduğunuz şeyleri konuşun. Siz evlenip çoluk çocuğa karıştığınızda anlarsınız bazı şeyleri. Ben de halayım, yengeme sormadan yeğenlerime süt içirmem. Yengem sen onların anne yarısısın dese bile hayır halasıyım sen büyütüyorsun abla bu çocukları sen daha iyi bilirsin derim.
 
Benim yegenim yok ama ben de birilerinin yegeniyim, teyzelerim halam vs var, daha hiçbiri bana canını verecek kadar sevmedi. Bence hickimse kendi evladı dışında kimseyi canını verecek kadar çok sevemez. Belki istisnalar vardır ama genele vurursak durum bu. Bı turlu begendiremedik kendimizi demişsiniz. Sizin yegeninizi fazla fazla sevmeniz annesinin gözünde sizi değerli yapmıyor demek ki. Bence her ilişki, buna sevgi de dahil, dozunda güzel.

Bir de şu üçlü en kiymet verdigim şeydir ikili ilişkilerde: Saygı, mesafe ve güleryüz.
 
Olayları tek taraflı dinlememek gerekir. İlk evlendiğimde kayınvalidem çalıştığım için yemekleri yaparım ben diyip iyi niyetli sanıp kabul ettim. Sonra haftada 3 gün evde olduğum günler de de sabahın köründe arayıp kaldırıp hadi kahvaltıya dedi. Yetmedi akşama yine yemeği. Şanslıysam evimde yediğim zamanlarda oldu 2 günlük yaptığım da çöpe giderdi yemek. Sürekli orda olduğum için agresifleşmiştim evimde oturamaz oldum. Sürekli görümceme de giderdik dışardan her yemeği orda yerdik onca borcun içinde görümcemin isteklerini yapardık. Onlara sorsanızda mesela şöyle der “ geline yemek yaptık yaranamadık, hep bize geldiler biz gitmedik, hiç karışmadık geline ama bizde suratı asıktı” . Görümcemin evime gelmeme sebebi de “ neden çağırmıyorsun çağıracaksın beni çağırıyorsun” diye emir vermesiydi. He sorsanız abimin evine hiç gitmem der acaba sizde de öyle olabilir mi ? Kendinize göre yorumluyor gibi geldiniz bana. Şayet çocuğum olsa kimsenin de karışmasına tahammül edemem.
 
bubendegilim ki halletmen gereken konular var
Hemen el atıyorum
Aramıza hoş geldin g-örümce(k)
Şimdi ilk olarak şunu öğrenmelisin senin ailede yerin her zaman farklı olacak.
Nasıl mı ? Misal vereyim gelinin evinde bardak kırılsa yandın, senden bilir bardağıma güzel dedi , nazar etti der. O yüzden hani ben iyi olayım falan diye bi çaban olmasın. Her türlü kötüsün.
Kötülüğü tadını çıkart , bol bol fitnee tohumu salacaksın Zaten istediğin kadar iyilik yap , yine görümcem aile ilişkimi bozdu deniyor. Hxjejdjdjdhdhdh
 
Samimi ama mesafeli de bir yerde. Bir görümcem var çok şükür en yakın arkadaşlarımdan biri oldu diyebilirim. Saygımızı koruyup birbirimizin hayatların da sınırları bildiğimiz sürece sıkıntı yok. Bazı ufak tefek şeyleri tolere etmek lazım.
 
Bizde gelinle kanka iken şimdi kanlı bıçaklı olduk ama tabi benim suçum hiç yoq
 
Eski konunuzu bilmesek "ne kadar da mazlum bir görümce. Gelin tam bir şeytanmış" diyeceğiz.
Karşısındaki insana, hem de üzerine vazife olmayan bir konuda atarlanıp "ahiret soruları soruyorsun at fotoğrafı" şeklinde emir kipiyle konuşan bir insanın başka konularda da lafını sakındığını hiç sanmıyorum.
"O sadece bir gelin" demiştiniz bir de önceki konuda, o ne demekse artık. Kadın emir eriniz sanki.
Doğru gelin görümce ilişkisi için en olmayacak şekilde davranıp, sonra da yanlış olan sadece gelinmiş gibi anlatıyorsunuz.

Ben görümce değilim ama görümcelerim var. Mesafeli, güzel bir ilişkimiz var.
Kibarlar, saygılılar, sizin yaptığınız gibi emir kipiyle konuşmazlar. Üzerlerine vazife olmayan konulara girmezler, gereksiz sorular sorup gereksiz ısrarlarda bulunmazlar.
O yüzden görüşmelerimizden keyif alıyorum.
Sizin de yapmanız gereken şey mesafeli olmak ve üslubunuza dikkat etmek. Belki o da geri adım atar o zaman.
 
Bizde gelinle kanka iken şimdi kanlı bıçaklı olduk ama tabi benim suçum hiç yoq
Bizim toplumumuzda abartı yaşanıyor herşey maalesef. Yabancı bir insan aileye geliyor sonuçta herkesin birbirine alışma süresi vardır. Bende ilk tanıdığım da belki 3 yıl çok soğuktuk gorumcemle. Kayinpederim bir gün beni karşısına aldı kızım görümcen çok çekingen olduğu için böyle. sen bir git o Bin gelir dedi. Bende ne kaybederim diyip denedim. Sonuç çok şükür diyeceğim boyutta. İnşallah rabbim herkesi olduğu yerde hep mutlu eder.
 
Gelin gelin yanımızda oynayın özlüyorum çocuğumu diyor buraya gelince ona nediyim peki
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…