KatılıyorumValla bizimde gelinimiz var bizde yiğeneizmize canımızı verirdik. Yeğenim doğduğumda öğrenci idim ozaman lar cebimdeki yol parasına kadar harcardım. Aklımızı kaçırmış gibi harcıyırduk. Annesi babası sadece evlat seviyor gibiydi. Çocuklar büyüdü hiç bir zorları kalmadı gelin hanım durduk yere kavga çıkardı ortada hiç sebeb yokken mesafe koydu. Şimdi bayramdan bayrama abim ararsa o da konuşur annemgille. Öyle ölüp bitmemek gerek
Ben de gelinim hem de ne yaparsa yapsin sevilmeyen yaranilmayan kötü gelinim.o yuzden mesafe mesafe mesafe..senede bi gider gorurum sehir disindayim.onun disinda ne ararim ne sorarim cunku ben kötü gelinimTecrübelerinizi aktarabilirseniz sevinirim ne yapsam nedesem yaranamamaktan bıktım bir yigenim var istese canımı veririm ama bir türlü begendiremedik kendimizi bn görümceyim bu arada
O konuda. Gelinle aramizda bir sorun olmadı neden istediğimi iyice anlatınca attı zaten gelinden çok siz içerlemissiniz bn sadece geline değil etrafımdaki insanlara karşı saygılıyım emir kipiyle konuşmam orda anlatmak istediğim kendim için istemediğim zaten atmış olduğu resmi kaynanasina bana yada ona atmasi gerektigini bukadar sorgulamamasi gerektiğini anlattım okadar anlaşıldı zaten derdim silmiş yanlışlıkla annem geri istedik burda hatam annem den yazıp isteseydim bu kadar konuşmazdı ama sorun yok iyiz o konudaEski konunuzu bilmesek "ne kadar da mazlum bir görümce. Gelin tam bir şeytanmış" diyeceğiz.
Karşısındaki insana, hem de üzerine vazife olmayan bir konuda atarlanıp "ahiret soruları soruyorsun at fotoğrafı" şeklinde emir kipiyle konuşan bir insanın başka konularda da lafını sakındığını hiç sanmıyorum.
"O sadece bir gelin" demiştiniz bir de önceki konuda, o ne demekse artık. Kadın emir eriniz sanki.
Doğru gelin görümce ilişkisi için en olmayacak şekilde davranıp, sonra da yanlış olan sadece gelinmiş gibi anlatıyorsunuz.
Ben görümce değilim ama görümcelerim var. Mesafeli, güzel bir ilişkimiz var.
Kibarlar, saygılılar, sizin yaptığınız gibi emir kipiyle konuşmazlar. Üzerlerine vazife olmayan konulara girmezler, gereksiz sorular sorup gereksiz ısrarlarda bulunmazlar.
O yüzden görüşmelerimizden keyif alıyorum.
Sizin de yapmanız gereken şey mesafeli olmak ve üslubunuza dikkat etmek. Belki o da geri adım atar o zaman.
O konuda. Gelinle aramizda bir sorun olmadı neden istediğimi iyice anlatınca attı zaten gelinden çok siz içerlemissiniz bn sadece geline değil etrafımdaki insanlara karşı saygılıyım emir kipiyle konuşmam orda anlatmak istediğim kendim için istemediğim zaten atmış olduğu resmi kaynanasina bana yada ona atmasi gerektigini bukadar sorgulamamasi gerektiğini anlattım okadar anlaşıldı zaten derdim silmiş yanlışlıkla annem geri istedik burda hatam annem den yazıp isteseydim bu kadar konuşmazdı ama sorun yok iyiz oEski konunuzu bilmesek "ne kadar da mazlum bir görümce. Gelin tam bir şeytanmış" diyeceğiz.
Karşısındaki insana, hem de üzerine vazife olmayan bir konuda atarlanıp "ahiret soruları soruyorsun at fotoğrafı" şeklinde emir kipiyle konuşan bir insanın başka konularda da lafını sakındığını hiç sanmıyorum.
"O sadece bir gelin" demiştiniz bir de önceki konuda, o ne demekse artık. Kadın emir eriniz sanki.
Doğru gelin görümce ilişkisi için en olmayacak şekilde davranıp, sonra da yanlış olan sadece gelinmiş gibi anlatıyorsunuz.
Kibarlar, saygılılar, sizin yaptığınız gibi emir kipiyle konuşmazlar. Üzerlerine vazife olmayan konulara girmezler, gereksiz sorular sorup gereksiz ısrarlarda bulunmazlar.
Sizin de yapmanız gereken şey mesafeli olmak ve üslubunuza dikkat etmek. Belki o da geri adım atar o zaman.
Ben de gelinim hem de ne yaparsa yapsin sevilmeyen yaranilmayan kötü gelinim.o yuzden mesafe mesafe mesafe..senede bi gider gorurum sehir disindayim.onun disinda ne ararim ne sorarim cunku ben köt
Annemin tek hatasi yigenime çok müdahale ediyor aman üzülmesin diye dedim ki anne sen karışma nasıl isterse öyle yap sonra kötü biz oluyoruz dedimkardeşinizle konuşun o zaman, biz seni mecbur mu tutuyoruz, niye haftada iki gelip çocuğun, karının düzenini bozuyorsun diye. Kimseyi birşeye mecbur bırakma, ben kendimi kötü hissediyorum, ben evlendiğimde eşim benden bunu istese bozulurdum diye anlatın. Ben sizinde, annenizinde karışmayan olduğunuza çok inanamadım, anlattığınız herşey öyle havadaki. Benim eşimin ablası annesinin bana davranışlarını farkedince hep yanımda oldu. Annesini bir iki uyardı kıza kaba davranıyorsun dikkat et falan diye ama benim kv yi kimler kimler uyardı durduramadı.
O konuda. Gelinle aramizda bir sorun olmadı neden istediğimi iyice anlatınca attı zaten gelinden çok siz içerlemissiniz bn sadece geline değil etrafımdaki insanlara karşı saygılıyım emir kipiyle konuşmam orda anlatmak istediğim kendim için istemediğim zaten atmış olduğu resmi kaynanasina bana yada ona atmasi gerektigini bukadar sorgulamamasi gerektiğini anlattım okadar anlaşıldı zaten derdim silmiş yanlışlıkla annem geri istedik burda hatam annem den yazıp isteseydim bu kadar konuşmazdı ama sorun yok iyiz oEski konunuzu bilmesek "ne kadar da mazlum bir görümce. Gelin tam bir şeytanmış" diyeceğiz.
Ben de gelinim hem de ne yaparsa yapsin sevilmeyen yaranilmayan kötü gelinim.o yuzden mesafe mesafe mesafe..senede bi gider gorurum sehir disindayim.onun disinda ne ararim ne sorarim cunku ben köt
Annemin tek hatasi yigenime çok müdahale ediyor aman üzülmesin diye dedim ki anne sen karışma nasıl isterse öyle yap sonra kötü biz oluyoruz dedimkardeşinizle konuşun o zaman, biz seni mecbur mu tutuyoruz, niye haftada iki gelip çocuğun, karının düzenini bozuyorsun diye. Kimseyi birşeye mecbur bırakma, ben kendimi kötü hissediyorum, ben evlendiğimde eşim benden bunu istese bozulurdum diye anlatın. Ben sizinde, annenizinde karışmayan olduğunuza çok inanamadım, anlattığınız herşey öyle havadaki. Benim eşimin ablası annesinin bana davranışlarını farkedince hep yanımda oldu. Annesini bir iki uyardı kıza kaba davranıyorsun dikkat et falan diye ama benim kv yi kimler kimler uyardı durduramadı.
Hayır ozaman çocuga istediği herşeyi alıp verip kiramiyorum dayanamıyorum deyip simartip kızı gelip burda bağırıp çağırıp ağlayıp durunca istediğini biz yapınca mi huyu değişiyor eğitim aileden başlar unutmayin bunuKonu sizinle alakalı değil ise karışmayacaksınız o zaman. Sizinle alakalı olmayan konu için kadına atar gider yapmışsınız. Ayrıca çikolata konusunda da gelin haklı yemekten önce çocuğa bir şey vermek nedir? Annenizin bunu yapmaması gerekiyordu sizin veya onun vermesi bir şeyi değiştirmez kadın kızdı diye söylenemezsiniz. Çocuk eğitimi bir bütündür evde ve büyüklerin evinde de istikrar gerektirir. aynısını annemler ablama yapmıştı o da tepki gösterdi haklıydı da. Ama resim olayı ekstra saçma kadına bir resim atılmış siz muhattabından istemek yerine gelinden istiyorsunuz. Kadını zor durumda bırakmışsınız. Belli ki sizin bu kimsenin özeline saygı duymamanızdan dolayı size gönderilmemiş bu fotoğraf. Hayatanızdaki her şey için bir başkası suçlu herkes size düşman siz hep çaresizsiniz. Bu ruh halinden çıkmanız gerekiyor
Bu olayla alakalı gelin bni tam olarak anlamadığı için mevzu çıktı o kendim için istiyorum sandı oda abla bak telefonunda görür bana sıkıntı oluyor diye atmak istemedi bnde dedim ki annem yanlışlikla telinden sildi ondan babamla bakacaklar bu kadar sorgulama deyince yolladı bana konu kapandı arkadaşlar önceki konumla bunların alakası yokOlayı biliyorum, o konuda da epey konuşmuştuk.
Ama bu topikte çizdiğiniz imaj kadın sizin sağ yanağıniza tokat atsa solu çevirecek, mülayim, sessiz ,sabırlı bir gorumce.
Oysa o topikteki hareketleriniz istemediği bir şey için onu zorlayan, tartışan, atar yapan, 'abla atar yapma' dediginde kadının aklıyla dalga geçer gibi gülüp 'atar yapmıyorum' diyen ,saygısız bir gorumceydi.
Siz -toplumun neredeyse tamamı gibi- kendinizi tanımıyorsunuz, nasıl bir insan olduğunuzu bilmiyorsunuz bence. Evet,yenge sizi epey kırmış ama sizin de bu tarz tavırlarınızla yengeyi epey kırmış. Ama işte kendi kalbiniz camdan, kendi kirginliklarinizi biliyorsunuz ama sizin yaptığınız davranışların karşı tarafı kiracagina ihtimal vermiyorsunuz. Oysa bu olayı basitce anlatmanız bile bunun cok ekstrem- kırk yılda bir yaşanan olay olmadığını,tavrinizin genel olarak bu olduğunu gösteriyor.
Keşke(sadece siz değil,genel olarak toplumdaki herkes) hemen kendinizi hemen mağdur hissetmekten,olaylarda hep bir suçlu aramaktan vazgecseniz. Her olayın iki yüzü olduğunu, hiçbir şeyin sebepsiz olmadığını, bir taraf fazla kara olabilir ama diğer tarafın da ak olmadığını biraz anlayıp daha objektif yorumlar yapsanız olaylara karşı
Bn yapmadim annem yaptı birde konu sadece çikolata meselesi değil diğer yazdıklarımı da okurmusunCocuga yemekten önce çikolata verip zaten arıza çıkarmışsıniz yahu bu nasıl üslup karışmayan haliniz bu mu
Bazen kendimizi tutmamak gerekir bence kopacaksa da kopsun kadın da kurtulur bari
siz şu gelin adayınızın resmini görmek için kardeşinizden istemek yerine zorla ısrarla baskıyla açıklama bile yapmadan tuhaf bir şekilde gelin adayından isteyen görümce değil misiniz
kardeşiniz size değil de yengesine (yani gelininize)sevgilisini anlattı diye bozulmuştunuz anneniz sen ablalık yapmıyorsun ki sana niye anlatsın demişti
o konu sahibi misiniz
size o konunuzda uslubunuzun çoook yanlış olduğunu söylemiştik
belkide gelininiz bu yüzden öyle davranıyordur?
E anne hakli. Annenin vermedigi seyi ne siz ne anneniz vermemeli. Ben olsam ben de sinir olurdum.Evt yaptığı söylediği herşeye ufak birsey de dese sesimi cikarmadim kardeşimin ve yigenimin hatrina mesala iki gündür supriz istiyor bnden aldım oda yemeğini ye ondan sonra vereceğim dedim istemedi yemek annemde dayanamadı ver kızım dedi öyle sinirlendi ki neymiş hediyeyi alıp atmak istiyormus sözünü dinlemedigi için bir daha almayacakmisiz psikolojisini bozuyor muşuz falan dedim bn vermedim annem verdi neyse yemeği gene bn yedirdim daha sana supriz almam yoksa diye ama evde simartip her istediğini alıp yapıp sirf üzülmesin diye sonrada adının biz olmasindan çok usandım yani sırf bu yüzden bu şehirden gitmek istiyorum uzak olsun
Bu mesaj her şeyi özetliyor. Biz de konu sahibi gibi annemle ben (kayınvalide görümce olarak) her iyiliği yaptık. Yaranamadık, kendi annesinin babasının aldıkları daha değerli oldu. Biz takdir göremedik. Bizi watsapptan engellemiş. Şimdi bayram seyran dışında aramıyoruz, sormuyoruz. Evine gitmiyoruz. Adam yerine koymuyoruz kısacası. Herkes kendi yanlışını düşünsün bakalım. Mesafe olunca yüzünü görmeyince moralin bari bozulmuyor.Bayram seyran disinda varligini unutup aramayinca sorun olmuyor.
Tecrubeyle sabit
bu çocuk benim gözümün önünde olsun çünkü ona doğru bulmadığım şeyleri yapıyorsunuz demek aslındaGelin gelin yanımızda oynayın özlüyorum çocuğumu diyor buraya gelince ona nediyim peki
Öyle kendi ailesinden kötüyü bile iyi kabul ediyorBu mesaj her şeyi özetliyor. Biz de konu sahibi gibi annemle ben (kayınvalide görümce olarak) her iyiliği yaptık. Yaranamadık, kendi annesinin babasının aldıkları daha değerli oldu. Biz takdir göremedik. Bizi watsapptan engellemiş. Şimdi bayram seyran dışında aramıyoruz, sormuyoruz. Evine gitmiyoruz. Adam yerine koymuyoruz kısacası. Herkes kendi yanlışını düşünsün bakalım. Mesafe olunca yüzünü görmeyince moralin bari bozulmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?