Doğru Gelin görümce ilişkisi nasıl olmalı kizlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E burada haklı ama kusura bakmayın.
Çikolatayı yemekten önce yerse iştahı kapanır yemez. Aslında size değil annenizin tavrına sinirleniyor bence. Annenizle oturun konuşun. Annesinin olmaz dediğine büyükanneler evet dememeli. Anneler buna geriliyor aslında. Annenizle konuşun

Asla karışmam isterse dövsun ilgilenmem 9 yıldır evliler sadece 2kere gittim evlerine isim olmaz bana kalsa bu şehirden gidicem o derece daraldim haftada birde olsa gelmelerini istemiyorum yigenimi kardeşi mi özlememe rağmen

Anneme dedim karışma dedim naparsa yapsın çok zor tutuyorum kendimi arıza çıkarcam dedim

Dövmesine susmak başka. Bir çocuğa kimse vuramaz zaten de demek istediğim sürekli abur cubur verip, çocuk yemekten önce diye tutturduğunda annesine rağmen çikolatayı vermek gibi annenin kurallarına müdahale etmekti aslında.
Ama dediğim gibi bana annenize tepkili gibi geldi. Siz annenizle görüşün o biraz dikkatli olsa sizle sorunu yoksa normale döner

siz şu gelin adayınızın resmini görmek için kardeşinizden istemek yerine zorla ısrarla baskıyla açıklama bile yapmadan tuhaf bir şekilde gelin adayından isteyen görümce değil misiniz
kardeşiniz size değil de yengesine (yani gelininize)sevgilisini anlattı diye bozulmuştunuz anneniz sen ablalık yapmıyorsun ki sana niye anlatsın demişti
o konu sahibi misiniz

size o konunuzda uslubunuzun çoook yanlış olduğunu söylemiştik
belkide gelininiz bu yüzden öyle davranıyordur?

kesinlikle mesafeli olmalı . Sizin çizgilerinizi sınırlanırınızı bilmeli , kimse kimseyi gelin görümce adı altında ezemez. Çok da suskun olmayın , iyi niyetiniz pasiflik olarak algılanırsa daha çok yaşarsınız böyle “ağzını yırtarız” mevzularını

Sırf bu yüzden şehri terketmek istiyorum ne yaptıysak yaranamiyoruz bizi beğenemedi bir türlü hiç karışmadığımiz halde birde karışsak nolur bilmiyorum
Karışmıyor musunuz?
Kadın hiç istemediği halde haftada iki size geliyor. Bence bu psikolojik bir eziyet. Ben haftada iki sevmediğim insanı görsem psikolojim bozulur.
Keşke gelmeseler. Ama işte, abiniz zaten koca gibi koca olsa kadını kolundan tutup haftada iki getirmez. Ya da anneniz ay özledim,gözümde tütüyor diye tekrar çağırır
Yani kadının işi de zor.
Onun ailesine de haftada iki gidiyorlar mi?
Eğer gidiyorlarsa haftada 4 gün ailenin içinde oturmadığı evden ne hayir gelir? O kadar aielye düşkün iki insan ne boh yemeye evlenmiş? Ve kendilerine 'aile' mi diyorlar??
Eğer gitmiyorlarsa da bu haksızlık, kadın kendi ailesi dururken hiç sevmedigi insanlara anne baba diyor ve sabrediyor. Bunun zorluğunu tahmin etmeye çalışın.
Konu her yerden zırt pırt aile ziyaret etmenin yanlışlığına çıkıyor. Keşke kadınla ayda bir yemekte görüşseniz. Eminim o da size karşı bu kadar dolmayacaktir. Beni de zorla birine goturselrr (ki gitmem) ben de böyle hırçın ya da pasif agresif olurdum herhalde.
Zavallı kadın, zavallı yuva kuracağım diye evlenip kendi kocasından çok kayinbabasinin bıyıklarıni gören kadınlar

Mesafeli ve saygı çerçevesinde olmalı, kanki gibi olunmamalı, sınırlar korunmalı..
Asla kanki gibi değilim bnm zaten kendi işim gücüm var derdim basımdan aşkın kendi kankalarimla görüşmüyorum yüzyüze okadar usandim insanlar dan yani haftada bir iki evimize geliyorsun güzelce oturalım vakit geçirelim git demi yani bir daha hiç bişi almicam yigenime kendi alsin

Aynen şaka bile olsa hoş değil tartışmaya girsem şaka diyecek eminim sahiplendiği kişi kocası olsa anlarım kayni yani kayni çok komik

Anneme dedim karışma dedim naparsa yapsın çok zor tutuyorum kendimi arıza çıkarcam dedim
Mesela ben oğluma şeker çikolata iki sene vermedim. O dönemde kayınvalidemle bir kaç gerginlik yaşadık. Sonra huyumu öğrendi çocuğum şu an 4,5 yaşında yine de bana sorar. Çikolata vereyim mi diye. Ben yemek yesin öyle veririz anne derim, çocuk ağlasa tuttursa da annen yemekten sonra dedi der. Artık gerilmiyoruz ondan. Biraz da aile büyükleri annelere saygı duymadığından oluyor. Annenizi ikaz edin. Annesiyle arasına girip kuralları bozmasın. Annenin önem verdiği kırallara saygılı olsun

O konuyla alakası yok bu aileye gelin geldiginden beri böyle herşeyi bn çok iyi bilirim tavrı var öyle yetiştirilmiş evinde evin reisi gibi herkesi yönetmiş şimdi bizim aileye de aynı muameleyi yapmaya çalışıyor bizde rahatsız oluyoruz haliyle kardeşimin hatrina susuyoruz

Anneme kızdım zaten karıştım bir dahada hiç bişi almicam asla kendi alsin bnm bir sürü sorunum saçma sapan egolariyla ugrasamicam genel olarak egolu herşeyi bn bilirim tavrına sahip kendisi sorun bundan çıkıyor aslında birde evde üzülmesin diye her dediğini yapıyor alıyor çocuk kafamıza çıkıyor sonra biz şımartmis oluyoruz

Valla kocası getiriyor biz hiç bir gün ailemde dahil Birgün de bize gelin demedik

tamam kardeşiniz için devam edin o zaman
kendisi orada olduğu zaman annenize gitmezsiniz minimum düzeyde tutarsınız iletişimi ,olabildiğince daha da az görüşürsünüz
haddini aşan saygısız cümle kullanırsa sözlerimizi dikkatli seçelim hiçbirimiz bu şekilde konuşmamalıyız dersiniz ama bunu diyebilmek için sizinde dört dörtlük olmanız gerek bundan eminseniz öyle dersiniz

Sürpriz dediği çikolata miymis??
Ben yeğenime çikolata versem 'eski yeğenim' olurdu, gelinlik çağına gelene kadar gorusturmezlerdi heralde şükretsin yengesine , mülayim kadınmis.
Aaaaa o muymus??
Ama o zaman böyle mülayim, ağzından asla laf çıkmayan biri degildi ki
Gelin kendisiyle özel olarak paylaşılmış olan yeni gelin adayının resmini atmak istemedi diye kavga etmişti kadınla. Üstelik kendi kardeşi daha kız arkadaşından bahsetmemisti bile konu sahibine Şu mesajlarda ben hiç bu topikte anlatılan anlayış abidesi ablayı göremiyorum

Bn engelli bir insanim ailemle yaşamaya mecbur tutuluyorum malesef öyle bir imkanım olsa verilse bu şehirden giderim emin olun

Bn engelli bir insanim ailemle yaşamaya mecbur tutuluyorum malesef öyle bir imkanım olsa verilse bu şehirden giderim emin olun
o zaman odanıza girersiniz başım ağrıyor diye illa tepelerinde durmak her sohbetlerine dahil olmak zorunda değilsiniz sevmediğiniz kişilerin

Konu bnmle alakalı değildi burda ailem istediği için bnde gelinden istedim fotoğraf bu gelin daha önce anneme resim atmisti zaten annem silmiş yanlışlıkla geri istedim ya ona ya bana At dedim olay bu

o zaman odanıza girersiniz başım ağrıyor diye illa tepelerinde durmak her sohbetlerine dahil olmak zorunda değilsiniz sevmediğiniz kişilerin
Valla önceden o dediğinizi yapabiliyordum ama yigenim olunca değişti bir dk basımdan gitmiyor ve hep ilgi istiyor

Valla önceden o dediğinizi yapabiliyordum ama yigenim olunca değişti bir dk basımdan gitmiyor ve hep ilgi istiyor
sorun gelindeydi size göre yeğende değildi
yeğeniniz geldiğinde geçip oturduğunuz arka odada oynarsınız
çok sevdiğinizi canınızı verebileceğinizi söylemiştiniz şimdi de bir dk başımdan gitmiyor dediğiniz yeğeninizin (başınızdan gitmeyen gelin mi ona başım ağrıyor yalnız kalmak istiyorum dersiniz)

size mutahhap olmak istemediğiniz gelininizden sahip olduğunuz şartlarda nasıl uzak durabileceğinizi söylüyorum yazdıklarım gayet anlaşılır aslında

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…