Yani biz de artık mücadele etmeyi bıraktık. Gitmiyoruz, adam yerine koymuyoruz. Bakalım bu şekilde kendine çeki düzen verecek mi? Bu şekilde değer verilecek mi?Öyle kendi ailesinden kötüyü bile iyi kabul ediyor
VaroşHiç birşeylerine karışmam evlerine ailemize girdiğin den beri iki kere gitmişim dir 8 kere oldu kizsam kirilsam bile anlatmam hep içime atarim sessizimdir birşeye sinirlense bağırsa laf dese susarım bir kere sesimi yükseltmedim kardeşimin hatrina sabrediyorum okumuş kültürlü biri ama ağzından çıkan lafları bir görseniz şaşırsiniz bn mi çok alinganim bilmiyorum ama çok üzülüyorum insan biraz konuşurken düşünmeli dün askere gidecek kardeşimle resim çekinelim dedik kardeşimi yanıma alırken verin kardeşimi dedim esprisine oda öyle deme abla ağzını yirtariz dedi herkesin içinde kardeşim onun kocası değil kayni saçma sapan davranışından bir örnek size yani
Honksiz şu gelin adayınızın resmini görmek için kardeşinizden istemek yerine zorla ısrarla baskıyla açıklama bile yapmadan tuhaf bir şekilde gelin adayından isteyen görümce değil misiniz
kardeşiniz size değil de yengesine (yani gelininize)sevgilisini anlattı diye bozulmuştunuz anneniz sen ablalık yapmıyorsun ki sana niye anlatsın demişti
o konu sahibi misiniz
size o konunuzda uslubunuzun çoook yanlış olduğunu söylemiştik
belkide gelininiz bu yüzden öyle davranıyordur?
Evlenince erkek yada kiz . Milletçe koloni halinde ic ice olma gereği duyuluyor nedense bekarken oğlunun evine gelmez evlenince oğlumda oglum derler...Aha diğer sebep.
Evli insan haftada bir iki kere birinin ailesine gidiyorsa bence bu da saçma. Insanın evi vardır, zaten gündüz iş var karı koca ailecek zaman geciremiyorlar. Bir de haftada iki akşam kayınvalide.
Yani haftada iki görmezse ölecek kadar çok mu seviyor sizi abiniz??Bu ne gereksiz bir ısrar. Kadının laf sokmalarından belli ki sizden gram haz etmiyor. Sevmediğin insanların evine haftada iki gelmek de kötü.
Dünyada mesafeden güzel şey var mı ya? Koronadan önce mesela ablamlar bir kere yemeğe gelirdi ayda,biz bir kere çaya giderdik
Oldu bitti.
Gayet sorunsuz yürüyor ilişkimiz. Böyle sanki çok mutlusunuz diye dipdibe dipdibe yaşayan jnsanlar beraber mutlu da değil. Ama yine de birbirlerinin dibinden ayrılmıyor..ben de buna anlam veremiyorum
Konuyu açarken nerede yanlış yapıyorum dediğiniz için yazıyorum. Mesela şimdi de şunu unuttunuz. O kadın o çocuğun annesi. istediği zaman verir istediği zaman vermez ama siz yapamazsınız. Onun hakkı sizin değilHayır ozaman çocuga istediği herşeyi alıp verip kiramiyorum dayanamıyorum deyip simartip kızı gelip burda bağırıp çağırıp ağlayıp durunca istediğini biz yapınca mi huyu değişiyor eğitim aileden başlar unutmayin bunu
Gelin gelin yanımızda oynayın özlüyorum çocuğumu diyor buraya gelince ona nediyim peki
Ne takıntı haline getirmişsiniz, şehirden gidicem filan. Kimse size karışmıyorsa sorun edecek bir şey yok. Onlar bir aile artık. Bunu bizim toplumumuz neden kabullenmek istemiyor. Aileyse de saygı duyacaksınız, çizdikleri sınırları aşmayacaksınız. En güzel şey saygı ve mesafedir. Görümcelerin erkek kardeşine kocası gibi davranıp ondan ilgi, alaka, ihtiyaçlarını karşılamasını beklemesi kadar tuhaf bir şey yok. Elin kızı tabiki görüşmek istemez sınırını aşan kaynana ve görümceyle.Asla karışmam isterse dövsun ilgilenmem 9 yıldır evliler sadece 2kere gittim evlerine isim olmaz bana kalsa bu şehirden gidicem o derece daraldim haftada birde olsa gelmelerini istemiyorum yigenimi kardeşi mi özlememe rağmen
Bana karışıyor müdahale ediyor laf sokuyor ayrıca kardeşlerimin çok üstüne düşen ilgi isteyen biri değilim herkes kendi halinde sadece bana karşı saygılı olunmasını istiyorum başka bir beklentim yok ağzından çıkana dikkat etmeli herkes bnde odaNe takıntı haline getirmişsiniz, şehirden gidicem filan. Kimse size karışmıyorsa sorun edecek bir şey yok. Onlar bir aile artık. Bunu bizim toplumumuz neden kabullenmek istemiyor. Aileyse de saygı duyacaksınız, çizdikleri sınırları aşmayacaksınız. En güzel şey saygı ve mesafedir. Görümcelerin erkek kardeşine kocası gibi davranıp ondan ilgi, alaka, ihtiyaçlarını karşılamasını beklemesi kadar tuhaf bir şey yok. Elin kızı tabiki görüşmek istemez sınırını aşan kaynana ve görümceyle.
Cocugu çatlayana kadar koşuyor diye kosulmaz ki minnacık bacaklari ağrıyor demekki uyuyamiyirbenim eşimin ailesi oğlumu çok sever. Ne isterse yapmaya çalışırlar.
aldıkları abur cubur her istediğini almasına izin verme gibi sıkıntılara müdahale ediyoruz.
ama mesela ben bi iki saat evde yoksam çocuk koşarak oynamayı seviyo diye çocukla koşarak oynuyorlar. benim sınavım olduğu Bi dönemde Bi kaç gün çocukla ilgilendiler ama o kadar yormuslar ki oynuyo diye çocuğun gece burnu kanadı. saatlerce yorgunluktan uykuya dalamadi. en sonunda hastalandı yorgunluktan çocuk.
ben onlara 40 kere dedim ki o gücünü enerjisini kontrol edemiyo. arada otursun sürekli koşmak istiyo diye çocukla koşmayın. ama ben arkamı dönüyorum koşmaya başlıyorlar kv kp ve kaynim
bu durumu görmeyen birine bunları açıklamadan anlatsam bana kızar. daha ne istiyorsun çocukla ilgileniyo derler.
Demekki var bi gıcıklığı size karşı.. . Mesafeyi koruyun bilmeden bisey demis ona takılmış olabilir... ..Bana karışıyor müdahale ediyor laf sokuyor ayrıca kardeşlerimin çok üstüne düşen ilgi isteyen biri değilim herkes kendi halinde sadece bana karşı saygılı olunmasını istiyorum başka bir beklentim yok ağzından çıkana dikkat etmeli herkes bnde oda
Bu sahnenin böyle yaşanmadığına o kadar eminim ki. Bakışlar,imalı sözler hele o mimikler neler yaşanmıştır kim bilir. Ha nerden biliyorsunuz derseniz aynı model anne ve kiz bende de var ondan eminim.o da çocuğumu benden bile fazla sevebileceğini iddia ediyor. Hayır madem bu kadar sevgi kelebegisiniz yapın kendi çocuğunuzu ona verin canınızı. Bir salın gelinleri artık yaaEvt yaptığı söylediği herşeye ufak birsey de dese sesimi cikarmadim kardeşimin ve yigenimin hatrina mesala iki gündür supriz istiyor bnden aldım oda yemeğini ye ondan sonra vereceğim dedim istemedi yemek annemde dayanamadı ver kızım dedi öyle sinirlendi ki neymiş hediyeyi alıp atmak istiyormus sözünü dinlemedigi için bir daha almayacakmisiz psikolojisini bozuyor muşuz falan dedim bn vermedim annem verdi neyse yemeği gene bn yedirdim daha sana supriz almam yoksa diye ama evde simartip her istediğini alıp yapıp sirf üzülmesin diye sonrada adının biz olmasindan çok usandım yani sırf bu yüzden bu şehirden gitmek istiyorum uzak olsun
Bence bu ilişki karşılıklı bir süreç. Şu an gorumcemle karşılıklı oturuyoruz. Çay kahve içiyoruz. Dedikodu yapıyoruz. Kimse kimsenin özeline asla karışmıyor.Tecrübelerinizi aktarabilirseniz sevinirim ne yapsam nedesem yaranamamaktan bıktım bir yigenim var istese canımı veririm ama bir türlü begendiremedik kendimizi bn görümceyim bu arada
Cocugu çatlayana kadar koşuyor diye kosulmaz ki minnacık bacaklari ağrıyor demekki uyuyamiyir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?