• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru mu yaptım

Dogru yaptin cunku onu ilgilendirmez ayrica boyle seyler soran erkete ne. Bileyim yani cok cahil geri kafali bir tip canlandi gozumde

Sevgilim bana daha önce öpüştün mü yada ilerisini yaşadın mı diye soruyor ben önceki ilişkimde böyle şeyler yaşamıştım ama sonra çok tövbe ettim bir daha ilişkide bu kadar ileri gitmeyeceğim diye o yüzden ona aramızda senin bilmen gereken bişey geçmedi diye cevap verdim şimdide vicdanım hiç rahat değil sizce doğru mu yaptım
Ona neymiş?
Ne yaşadığınız sizi ilgilendirir. Verdiğiniz cevap çiçek gibi, helal olsun.

Yaşadığın herhangi bir şeyin hesabını kimseye vermek zorunda değilsin

Sevgilim bana daha önce öpüştün mü yada ilerisini yaşadın mı diye soruyor ben önceki ilişkimde böyle şeyler yaşamıştım ama sonra çok tövbe ettim bir daha ilişkide bu kadar ileri gitmeyeceğim diye o yüzden ona aramızda senin bilmen gereken bişey geçmedi diye cevap verdim şimdide vicdanım hiç rahat değil sizce doğru mu yaptım
Bence doğru yaptın İslami olarak konuşucam bir zina işlendiğinde ( yaptığın zinaya giriyor )
Eğer sonrasında tövbe ettiyseniz ALLAH dan af dilediyseniz o günahı hiç işlememiş gibi olursunuz ve o günahın üstünü örtün ve kimseye söylemeyin.
Yani vicdanen rahat ol tövbe etmişsin ALLAH ile senin aranda kalsın.

Canım bak yukarıdada dediğim gibi ben geçmiş geçmişte kalır kimseyi ilgilendirmez düşüncesinde bir insanım.
Senin için sadece durum tahlili yapabilirim.Eski konularına baktım.Eski sevgilinle aynı ünideymişsin galiba.Onun şu anki erkek arkadaşına bunları söyleme ihtimali veya sana bunlarla ilgili baskı yapma gibi durumu olur mu.Yani sevgilinin bunları öğrenme ihtimali var mı demek istediğim bu.
Hesabını vermek istemiyorum diyosun ki bence haklısın kimseye hesap verilmemeli bu konularda. o zaman neden vicdan azabı yaptın onu çözemedim.
Aynı ünideyiz ama karşılaşmıyoruz fakülteler farklı ve eski sevgilimin umrunda falan değilim uğraşmaz böyle şeylerle duymaz yani vicdan azabı yapma sebebi yaşan söylemem ama ilişkimiz için sağlıklı olan bu gibi geliyor

Aynı ünideyiz ama karşılaşmıyoruz fakülteler farklı ve eski sevgilimin umrunda falan değilim uğraşmaz böyle şeylerle duymaz yani vicdan azabı yapma sebebi yaşan söylemem ama ilişkimiz için sağlıklı olan bu gibi geliyor
Bunun kararını sen vereceksin.Duygularını ve mantığını göz önüne alıp düşünüp tartacaksın.Hangisi sen, ilişkin ve sevgilin çin iyi olucak.Bilmesimi yoksa yalanın devam etmesi mi.Bilirse ayrılabilir.Bilmezse ilişkiniz ilerlerse hep bu yalan sürmek zorunda kalacak bu yalanı sürdürebilir mison.Bu senin vicdanını nasıl etkiler kaldırabilir misin buna bak.
Keşke başta bu konu açıldığında seni ilgilendirmez,geçmiş geçmişte kaldı.Benim için önemli olan şey sen ve seninle birlikte yaşayacağımız mutlu günler,.Sana olan sevgim herşeyden önce tarzında birşey deseydin.Şu anda vicdanını rahatsız eden şey seninde dediğin gibi yalan söylemiş olmak.Bu yalanı hep sürdürebilir misin.Kararını verirken bunu düşün.Tabi bunlar benim kişisel fikrim seni bilemem

Bunun kararını sen vereceksin.Duygularını ve mantığını göz önüne alıp düşünüp tartacaksın.Hangisi sen, ilişkin ve sevgilin çin iyi olucak.Bilmesimi yoksa yalanın devam etmesi mi.Bilirse ayrılabilir.Bilmezse ilişkiniz ilerlerse hep bu yalan sürmek zorunda kalacak bu yalanı sürdürebilir mison.Bu senin vicdanını nasıl etkiler kaldırabilir misin buna bak.
Keşke başta bu konu açıldığında seni ilgilendirmez,geçmiş geçmişte kaldı.Benim için önemli olan şey sen ve seninle birlikte yaşayacağımız mutlu günler,.Sana olan sevgim herşeyden önce tarzında birşey deseydin.Şu anda vicdanını rahatsız eden şey seninde dediğin gibi yalan söylemiş olmak.Bu yalanı hep sürdürebilir misin.Kararını verirken bunu düşün.Tabi bunlar benim kişisel fikrim seni bilemem
Haklısın ama şöyle düşünüyorum eski sevgilim hayatımı yeterince mahvetti daha fazla yeni bi başlangıç yapmak için çok çabalamışken onun yüzünden bişeylerin mahvolmasını istemiyorum sıfırdan başlamak istedim ve bu kişiyede Bidaha geçmişin aşılanmasını istediğimi söyledim o da tamam dedi fikirlerine katılıyorum ama doğruyu söylicek cesaret ve güç kalmadı bende ben çok yıprandım maalesef yorumların için teşekkür ederim bu arada

Haklısın ama şöyle düşünüyorum eski sevgilim hayatımı yeterince mahvetti daha fazla yeni bi başlangıç yapmak için çok çabalamışken onun yüzünden bişeylerin mahvolmasını istemiyorum sıfırdan başlamak istedim ve bu kişiyede Bidaha geçmişin aşılanmasını istediğimi söyledim o da tamam dedi fikirlerine katılıyorum ama doğruyu söylicek cesaret ve güç kalmadı bende ben çok yıprandım maalesef yorumların için teşekkür ederim bu arada
Açılmasını istemediğimi*

Rica ederim canım.Bu arada inşallah herşey senin için çok güzel olur.Yaşadığın o olaydan artık sadece ders çıkar ve tekrar yaşama olur mu.Sen çok değerli bir insansın.İnsanın yüreği masum olduktan sonra gerisi çok önemli değil.Umarım çok mutlu olursun😘😘😘

Rica ederim canım.Bu arada inşallah herşey senin için çok güzel olur.Yaşadığın o olaydan artık sadece ders çıkar ve tekrar yaşama olur mu.Sen çok değerli bir insansın.İnsanın yüreği masum olduktan sonra gerisi çok önemli değil.Umarım çok mutlu olursun😘😘😘
Çok teşekkür ederim güzel yorumların için 😘🤍

Ben şimdi bu erkoların niye bu kadar hesap sorar gibi rahatça kadınların cinsel geçmişini sorduğunu anlıyorum. Kızlarımız korku ve endişe içinde cevaplar vererek onların totolarını kaldırıyor ve bunun çok büyük bir yanlış olduğunu hissettiriyor. Siz sordunuz mu peki kendisine? Ben cevap vereyim hayır. Neden?? Çünkü erkek yapar dimi? Valla bu konuları okudukça delleniyorum :) Siz cevabını vermişsiniz ama ben olsam ağzını bir daha açamamak üzere kapatırdım.

Ben şimdi bu erkoların niye bu kadar hesap sorar gibi rahatça kadınların cinsel geçmişini sorduğunu anlıyorum. Kızlarımız korku ve endişe içinde cevaplar vererek onların totolarını kaldırıyor ve bunun çok büyük bir yanlış olduğunu hissettiriyor. Siz sordunuz mu peki kendisine? Ben cevap vereyim hayır. Neden?? Çünkü erkek yapar dimi? Valla bu konuları okudukça delleniyorum :)
Aynı fikirdeyim üstümde baskı hissediyorum maalesef ama o yapsa yada yaptıysa ki bunu asla sormam çünkü bilmek istemem beni ilgilendirmez der geçerim ama maalesef bu cevabı alamıyorum

Söylemek zorunda değilsiniz. Takıntılı biriyse evlenmeden önce iyi düşünün.

Niye vicdanınız rahat olmasın .gayet güzel cevap vermişsiniz . Bilmen gerekmez deseydiniz keşke . O vicdan yapsın haddimi astım mi acaba diye

Bilmesini gerektiren bisey yok🤷🏻‍♀️ siz tanışmadan 1 gün önce yaptıklarınız ne seni ne de onu ilgilendirir

Back
X