Doğru olan ne?

Siz aynası olacaksınız çocuğunuzun emin olun sizin gibi olacak. Benim kızım 5 yaşında henüz bir bakıyorum kendimden birşeyler buluyorum onda,bir bakıyorum eşimden birşeyler. İkimizin karışımı biri dolanıyor ortalarda. Farklı olması düşünülemezki zaten,ne görürse çocuk,ne verilirse ona o oluyor genel anlamda. Tabiki kendi karakter özellikleri,duruşuda olacak ama genel anlamda aile içinde şekilleniyor. Bu anlamda kaygılarınızı kenara bırakabilirsiniz.
Yaşınız genç,diyorsunuz ya olmuyorsa demekki bir sebebi var.(ki bence bu yaklaşım çok doğru değil,sonuçta yapabileceğiniz birşeyler var bu konuda) Şöyle yapsanız nasıl olur? Tedavi olup akışına bıraksanız hani bir laf vardır "eşşegini sağlam kazığa bağla,sonra Allah'a ısmarla"diye o hesap. Tedaviye rağmen olmazsa vardır bundada bir hayır dersiniz ama olursa olabilitesi varmış demekki dersiniz.

Iste bana da söylenen bu.
Elinden geleni yap en azından pişman olmamak için. .
Yapacağım sanırım.
Teşekkür ederim.

Eger evliliginizin oturmadigini dusunuyorsaniz yada hazir degilseniz cocuk dusunmeyin. Ama egerki tum ultrason ve hormon testleriniz duzgun olmasina ragmen cocuk olmuyorsa birde hsg cektirin. Tupleriniz tikali olabilir. Gerisi size kalmis.

HSg cektirmistim o da temizdi.
stres diyorum artık. .

Keşke çocuk yapmak için erkeklere ihtiyacımız olmasa. Bebek erkekten bağımsız bir şey olsa. Kadınlar ve bebekleri vs. Erkekler :deli:

Hehe valla çok iyi fikir.
Bence de öyle. .

Ben çocuk yokken 12 kere düşünmüssem çocukla 22 düşünürüm o kesin canım :)

Küçük şeyleri çığ yapan bir kişiliğim yoktur aslında. Gerçekten büyük sorunları dert ederim. Çocuk sorunlarımızı büyütür demiyorum ama onun hirpalanacagi bir yaşama gelmesini istemem.
Anası babası sevdi evlendi it gibi sürünsünler tamam. El kadar bebenin suçu ne ki..
Ne güzel sorunlarla baş edebiliyorsun,ve içten içe çocuk isteyen tarafının baskın olduğunu hissettim:) yazmışlardı bırakacak olsan eşini çoktan birakirdin zaten,bence içinden geçeni yap zaman akıp gidiyor bir şekilde. Sadece annesinin sevgisi bile bir bebeğin mutlu olmasına yeter ;)

ÖYLESİNE gidip ultrasona girdiğine göre,aslında bilinçaltında çocuk istiyorsun,ama kendiliğinden olursa sanki Allahın sana verdiği evliliğe devam sinyali olacak sanıyorsun.bence sen bu evliliği devam ettirmeyi istemiyorsun
Bence de olayin ozeti bu..Ekleyecek baska birsey bulamadim

ÖYLESİNE gidip ultrasona girdiğine göre,aslında bilinçaltında çocuk istiyorsun,ama kendiliğinden olursa sanki Allahın sana verdiği evliliğe devam sinyali olacak sanıyorsun.bence sen bu evliliği devam ettirmeyi istemiyorsun
Bence de olayin ozeti bu..Ekleyecek baska birsey bulamadim

B
Merhaba herkese. .
Normalin aksine kısa öz ifade etmeye çalışacağım.
Kafamın karışık olduğu ciddi bir konu bu.

Yaşım 31.
Tek eksik çocuk demediğim, tam anlamıyla sonuna güvenemediğim ama noktalayamadığım da bir evliliğim var 5 yıllık.

Çocuğumuz yok. 3 senedir korunmadığımız halde olmadı.

Ben mesleğim gereği çocuklarla iç içe olduğum için belki bu beni derinden üzmeyen bir konu. En azından şimdilik..

Eşimin yaşı ise 33. Bizden sonra evlenenlerin ve yaşça ondan küçük arkadaşlarının çocuğu oldu. Kendisinin ciddi anlamda üzüldüğü bir konu bu artık. Üzerine gidelim tedavi gerekiyorsa yapalım diyor artık.

Size saçma gelebilir ama bense bu konuda biraz tuhaf fikirlere sahibim.

Bir kere eğitim araştırma hastanesinde kontrollerimizi yaptırmıştık ve ikinizde de sorun yok acelemiz var diyorsanız gelin tedaviye başlayalım demişlerdi 2 yıl kadar önceydi bu.. Istemedik oluruna bıraktık.

Bir kaç kadın doğumcuya gitmiştim hepsi her şey yolunda yumurtaların çok güzel falan demişti hep. 2 hafta önce öylesine bir ultrason ole baktirayim dedim ilk kez kistler göründü. Adet düzensizliği yapabilir önemsizler çocuğa engel olabilir de ama tahlil yaptırmak gerekir dedi. Öylece bıraktım.

Şimdi saçma gelebilecek düşüncem şu ki ben Allah vermiyorsa eğer benim evliliğime çocuk yakıştırmıyor demektir hayırlısı diyerek beklemekten yanayım.

Çevremde pek çok kişi ise pişman olursun ilerde. Bugün üzülmüyorsun ilerde çok üzülürsün yaşın gecmeden bak çaresine diyorlar.

Kafam karışık bilemiyorum..
Sizce de pişman olur muyum gerçekten?

Tedavi düşünmeli miyim?
ence tedavini ol ama cocuk yapma. Yani kistlerden kurtul vs hatta istersen yumurtalarini dondur ama cocuk yapma

Merhaba herkese. .
Normalin aksine kısa öz ifade etmeye çalışacağım.
Kafamın karışık olduğu ciddi bir konu bu.

Yaşım 31.
Tek eksik çocuk demediğim, tam anlamıyla sonuna güvenemediğim ama noktalayamadığım da bir evliliğim var 5 yıllık.

Çocuğumuz yok. 3 senedir korunmadığımız halde olmadı.

Ben mesleğim gereği çocuklarla iç içe olduğum için belki bu beni derinden üzmeyen bir konu. En azından şimdilik..

Eşimin yaşı ise 33. Bizden sonra evlenenlerin ve yaşça ondan küçük arkadaşlarının çocuğu oldu. Kendisinin ciddi anlamda üzüldüğü bir konu bu artık. Üzerine gidelim tedavi gerekiyorsa yapalım diyor artık.

Size saçma gelebilir ama bense bu konuda biraz tuhaf fikirlere sahibim.

Bir kere eğitim araştırma hastanesinde kontrollerimizi yaptırmıştık ve ikinizde de sorun yok acelemiz var diyorsanız gelin tedaviye başlayalım demişlerdi 2 yıl kadar önceydi bu.. Istemedik oluruna bıraktık.

Bir kaç kadın doğumcuya gitmiştim hepsi her şey yolunda yumurtaların çok güzel falan demişti hep. 2 hafta önce öylesine bir ultrason ole baktirayim dedim ilk kez kistler göründü. Adet düzensizliği yapabilir önemsizler çocuğa engel olabilir de ama tahlil yaptırmak gerekir dedi. Öylece bıraktım.

Şimdi saçma gelebilecek düşüncem şu ki ben Allah vermiyorsa eğer benim evliliğime çocuk yakıştırmıyor demektir hayırlısı diyerek beklemekten yanayım.

Çevremde pek çok kişi ise pişman olursun ilerde. Bugün üzülmüyorsun ilerde çok üzülürsün yaşın gecmeden bak çaresine diyorlar.

Kafam karışık bilemiyorum..
Sizce de pişman olur muyum gerçekten?

Tedavi düşünmeli miyim?

eğer bu düşünceyle olsaydı hasta olanlar da tedaviye gitmezdi
Herşey için önce tedbir sonra tevekkül.
Önce siz eğiliminizi yoluna koyun sonra karar verip başlarsınız bence Allah gönlüne göre nasip etsin

yanlış anlamazsanız ben sizi hep görüyorum ve çok sıcak, iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum. iyi bir anne olacağınızdan şüphem yok. ama önce sorunlarınızı çözüp daha sonra çocuk sahibi olmanız daha iyi gibi görünüyor (ben tavsiye verecek bir yaşta değilim henüz ama.)
umarım çok güzel şeyler yaşarsınız ,ayağınıza taş değmesin.:KK200:

Ilerde tedavi görmediğine pişman olursun belki ama bir evlada sahip olduğunda keşke olmasaydı diyemezsin.
Rabbim gönlüne göre versin.

yanlış anlamazsanız ben sizi hep görüyorum ve çok sıcak, iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum. iyi bir anne olacağınızdan şüphem yok. ama önce sorunlarınızı çözüp daha sonra çocuk sahibi olmanız daha iyi gibi görünüyor (ben tavsiye verecek bir yaşta değilim henüz ama.)
umarım çok güzel şeyler yaşarsınız ,ayağınıza taş değmesin.:KK200:

Amin çok teşekkür ederim.
Güzel bakan güzel görür ;)

:)
Olurum dimi :p

Çok oldu görüşmeyeli.
Sen ve bebişin nasılsınız?
Çok güzel olursun hem de;)
Ben ve bebişim iyiyiz. Miniminnacık oldu yavrum,çok küçük old için babası kucağına bile alamıyor. Bütün gün yapışığız birbirimize:) çok hafife almışım ben çocuk işini,hergün hayırlısıyla şu günü bi tamamlasam derdindeyim:)

Ahh ahh tevekkül konusunda çok ciddi bir eksiğim var zaten arkadaşım sorma :KK43:

:)
Ay çok tatlısın.
Böyle zamanlarda kesinlikle bana benzeyen bir yavrum olmalı diyorum hem de kötü huylarimi bile alabilir her şeyini benden alsın evet :) söylemeden bunun anası nomu desinler. :KK70:

Baskıcı bir değildir.
Deli gibi çocuk istiyor çok üzülüyor ama bana baskı yapmıyor.
Ya benim evlilik hep havada kalacak gibi geliyor bana nedense hani sorun sebepleri değişecek ve hep ayakta kalcaz gibi :)
Allah yardımcınız olsun ilk defa bu sitede bir bayanin ne dusundugun ne istediğini yada neyi istemediğini anlayamadım

Ahahah :)
Ay o kadar mı vahim yaa..
Normalde de o kadar net bir insanımdır ki ama su evlilik beni böyle yaptı. . :KK43:
Estafurullah incitmek icin söylemedim inanin sadece maddi manevi saglik gibi problemler olmadıkça evlilikte 5 yil Ciddi bir sure yani soyle söyliyim ilk yıllarI saymazsak 3 4 5. Yil evlilikte bence birbirinden farksiz yillar yani ilk uc yil biseyler oturmussa oturmustur olmadiysa 4. 5. Yada 6 yil olanustu bir mucize beklemek Lazim ve sartlar olgunlasmissa ve evlilikte uzun yillar geçmesine rağmen Cocuk yapılmıyorsa esler sanki ev arkadaşı moduna giriyor ve direk bebege kondurulmasada alt sebepte onun eksikliginde kaynaklı casitmalar başlıyor tabi bu sadece benim gozlemlediklerim sqglik problemleri maddi sartlar sebebiyle cocugu olmayanlari konunun disinda tutuyorum elbet Allah isteyen herkese
De nasip etsin buarada

Bende de kist var tahlillerim.temiz cikti dr cocuk olmasina engel degil dedi. Ama ileride cocuk sahibi olmazsam dogal yollardan imkanlarimi sonuna kadar kullanir tedavimi olurum mutlaka..

Biz elimizden geleni yapar gerisini Allaha birakiriz. Lutfen kendinizi boyle yonlendirmeyin. Tedavinizi olun son raddeye kadar imkanlariniz dahilinde elinizden geleni yapin sonrasi tevekkul..
Allah tez zamanda hayirli bir evlat nasip etsin

Back
X