- 30 Kasım 2013
- 3.840
- 4.917
- 158
- Konu Sahibi minikmakarna
-
Tabiki alirdim okadar emek emek calismissin tum ozverinle.. o para senin hakkin..Merhaba arkadaşlar,
Iş konusunda size danışmak istediğim bir konu var. Yardımcı olabilmeniz için konuyu biraz detaylı anlatacağım. Gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.
30 yaşındayım. 6 senedir bir firmada çalışıyorum. Burası bir aile şirketi ve benim ilk iş yerim. Ben işe başladığım zaman yaklaşıķ 10 kişi çalışıyordu aile dışında. İlk iş yerim olduğu için, çalışmayı çok sevdiğim için ve patronumla aram iyi olduğu için çok özverili çalıştım. İlk 4 yıl hiç izin kullanmadım. Benden sonra gelen herkes benden daha yüksek maaş aldı sesimi çıkarmadım. Kim işten çıktıysa yerine biri gelene kadar onun işini de üzerime aldım. Çünkü zor durumda kalmalarını istemedim. İki bilgisayar taşıyıp eve getirdiğim günler oldu. Gece evde çalışıp hiç uyumadan işe gittiğim zamanlar oldu. Yaklaşık iki yıl önce işlerden ötürü patron herkesi işten çıkardı. Sadece birkaç kişi aldık. Plaza tarzı bir ofisten bodrum katında bir ofise geçtik. Patron beni hep yanında tuttu. Ben de onu öyle bir durumda bırakıp gitmedim. Şu an sadece iki kişi çalışıyoruz. Bu zamana kadar iş yerinden 100 tl avans bile almadım. Kendi işim gibi çalıştım. Aldığım maaş bu zamana kadar olan emeğimin karşılığı çok değil ama yine de birşey talep etmedim.
Diğer taraftan şu ara epey maddi olarak zor durumdayım. Evde annem, babam, ben ve abim yaşıyoruz. Evimiz kira. Abim çalışmıyor. Hiç çalışmadı zaten neredeyse bu zamana kadar. Babam emekli. Hastalığından dolayı 10 yıldır çalışamıyor. Annem yeni emekli oldu. O da 65 yaşında ve bu zamana kadar 10'dan fazla ameliyat geçirdi. Ben artık ikisinin de rahat etmesini istiyorum.
Çok uzattım biliyorum...
Gelelim konuya, Üzerimde çok fazla kredi borcu var. Patronum da durumları biliyor. Bana 6 yıllık tazminatımı verip kapatmak istediğini söyledi. En azından borçlarımın bir kısmını kapatıp rahatlamamı istiyor. Ben tazminatı sadece kovulduğumda alabileceğimi söyledim ve teşekkür edip kabul edemeyeceğimi belirttim. Doğru olan bu ama yine de siz olsanız bu parayı alır mıydınız?
Teşekkür ederim fikrinizi belirttiğiniz için. İki taraf da iyi niyetli ama ben para konularında biraz utanıyorum. Sanırım ekstra bir şey olduğu için kendimi rahat hissetmedim.Burda bir haksız durum yok ki, ahde vefa durumu bence. Bir arkadasım ev alırken patronu bu tarz iyiniyetli bir yaklasımi oldu. Tüm hakları o tarihten itibaren sıfirlandı. Üstüne 5 6 yıldır yine birlikte çalışıyorlar. İki tarafta iyi niyetle yaklasıyor ne güzel.
Maalesef kredi borcu azalmadan devam ediyor yoksa dışarıya bu kadar duyurmak bile istemezdim bu durumu. Teşekkür ederim cevabınız için.Teklif halen geçerli ise bence parayı alıp rahatlayın sonuçta kredi borcu sürekli artar ve altından kalkamazsınız
Alirim tabi niye almadiginizi anlamadim simdi nasil donersiniz onu da bilmiyorum ama benim farkli bir tavsiyem var abinizi de ise aldirin yapabiliyorsaniz
Biraz fazla saf olabilirim :) Benim çalıştığım yerde de işi bırakıp tazminat alan biri olmuş ama para konusunda utandığım için kendimi kötü hissettim sanırım. Teşekkür ederim cevabınız için.Dizi karakterimisiniz siz acabakim diyor kovulmanız gerektiğini işi bırakıp tazminat alan bir dünya insan var
Gerçekten çok isteyerek çalıştım. Çok teşekkürler cevabınız için.Tabiki alirdim okadar emek emek calismissin tum ozverinle.. o para senin hakkin..
Burada herkes al deyince biraz içim rahatladı. Patron tekrar teklif etmeden ben gidip söyleyemem muhtemelen çekindiğim için. Ama konu tekrar açılırsa bu kadar katı olmayacağım sanırım.Hiç düşünmeyin ve üzülmeyin gerçekten , gidin konuşun parayı alın rahatlayın
Burada herkes al deyince biraz içim rahatladı. Patron tekrar teklif etmeden ben gidip söyleyemem muhtemelen çekindiğim için. Ama konu tekrar açılırsa bu kadar katı olmayacağım sanırım.
Geçen gün söylediklerinizi düşündüm. Teklifiniz hala geçerliyse kabul etmek istiyorum de. Nolcak ki?Burada herkes al deyince biraz içim rahatladı. Patron tekrar teklif etmeden ben gidip söyleyemem muhtemelen çekindiğim için. Ama konu tekrar açılırsa bu kadar katı olmayacağım sanırım.
Bu mesajınızı konu sahibine mi yazdiniz???hem kel, hemde....
Gerçekten mesajlarınız bana cesaret veriyor. Teşekkür ederim. O kadar haklısınız ki ama ailem işte... Elimden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Çok sağ olun.Ben de alin diyim de cesaretiniz artsin.Sizi cok iyi niyetli buldum.O para tamamen hakkiniz.Izin kullanmamissiniz , zam orani cok yüksek olmamis.Hep özverili calismissiniz.O para sizin hakkiniz.
Yalniz artik abinizi beslemeyin.Ne demek sinirli.Kendi basinin caresine baksin.
Ben de çok anlayamadım açıkçası.Bu mesajınızı konu sahibine mi yazdiniz???
Haklısınız. Bir şey olmaz tabii ki ama utandığım için söyleyemiyorum. Umarım bir şekilde tekrar açılır. Teşekkür ederim.Geçen gün söylediklerinizi düşündüm. Teklifiniz hala geçerliyse kabul etmek istiyorum de. Nolcak ki?
Eğer size yazdıysa bosverin anlamayın zaten, o yazdığı tamda kendisine ait bir deyim hanımefendinin.Ben de çok anlayamadım açıkçası.
Bir de o konu var... Teşekkür ederim uyardığınız için. Umarım tekrar böyle bir konu açılır benim için. Çok sağ olun.Kıdem tazminatlarının kaldırılması konuşuluyor. Tabii ki al parayı delirme...
Ben de farklı bir şey mi demek istedi diye düşünüp sordum ama cevap gelmedi. Sorun değil. Teşekkür ederim desteğiniz için.Eğer size yazdıysa bosverin anlamayın zaten, o yazdığı tamda kendisine ait bir deyim hanımefendinin.
Kendinizi kimseye ispatlamak durumunda değilsiniz,hele o hanıma hic,
Kaç yıl emek verdiğinden bahsetmişsin neden haksız olduğunu düşündün? Al benceMerhaba arkadaşlar,
Iş konusunda size danışmak istediğim bir konu var. Yardımcı olabilmeniz için konuyu biraz detaylı anlatacağım. Gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.
30 yaşındayım. 6 senedir bir firmada çalışıyorum. Burası bir aile şirketi ve benim ilk iş yerim. Ben işe başladığım zaman yaklaşıķ 10 kişi çalışıyordu aile dışında. İlk iş yerim olduğu için, çalışmayı çok sevdiğim için ve patronumla aram iyi olduğu için çok özverili çalıştım. İlk 4 yıl hiç izin kullanmadım. Benden sonra gelen herkes benden daha yüksek maaş aldı sesimi çıkarmadım. Kim işten çıktıysa yerine biri gelene kadar onun işini de üzerime aldım. Çünkü zor durumda kalmalarını istemedim. İki bilgisayar taşıyıp eve getirdiğim günler oldu. Gece evde çalışıp hiç uyumadan işe gittiğim zamanlar oldu. Yaklaşık iki yıl önce işlerden ötürü patron herkesi işten çıkardı. Sadece birkaç kişi aldık. Plaza tarzı bir ofisten bodrum katında bir ofise geçtik. Patron beni hep yanında tuttu. Ben de onu öyle bir durumda bırakıp gitmedim. Şu an sadece iki kişi çalışıyoruz. Bu zamana kadar iş yerinden 100 tl avans bile almadım. Kendi işim gibi çalıştım. Aldığım maaş bu zamana kadar olan emeğimin karşılığı çok değil ama yine de birşey talep etmedim.
Diğer taraftan şu ara epey maddi olarak zor durumdayım. Evde annem, babam, ben ve abim yaşıyoruz. Evimiz kira. Abim çalışmıyor. Hiç çalışmadı zaten neredeyse bu zamana kadar. Babam emekli. Hastalığından dolayı 10 yıldır çalışamıyor. Annem yeni emekli oldu. O da 65 yaşında ve bu zamana kadar 10'dan fazla ameliyat geçirdi. Ben artık ikisinin de rahat etmesini istiyorum.
Çok uzattım biliyorum...
Gelelim konuya, Üzerimde çok fazla kredi borcu var. Patronum da durumları biliyor. Bana 6 yıllık tazminatımı verip kapatmak istediğini söyledi. En azından borçlarımın bir kısmını kapatıp rahatlamamı istiyor. Ben tazminatı sadece kovulduğumda alabileceğimi söyledim ve teşekkür edip kabul edemeyeceğimi belirttim. Doğru olan bu ama yine de siz olsanız bu parayı alır mıydınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?