Doğru Zaman ne Zaman???

filtercoffee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2017
280
297
23
Herkese iyi akşamlar. Yaklaşık 1.5 yıldır evliyim, eşimle toplam 7yila yakın beraberliğimiz var. Ben kamuda çalışıyorum, çok şükür iyi kazanıyorum. Eşim özel sektördeydi ama radikal bir karar aldik ve işten ayrilip KPSS çalışmaya başladı. Eşimle memleketlerimiz farklı ve alakasız 3.bir şehirde yaşıyoruz. Şu an için tayin durumu yok.
Konuya gelecek olursam.... Konu bebek sahibi olmak. Bir yanım istiyor, artık yaş geldi geçiyor sonuçta.... Şu an hamile kalsam 29da anne olmuş olcam,eşim 32 olacak. Ama aklımı bu iş güç durumlari kurcalıyor. Eşim ola ki atandı ve başka bir yere gitti, napicaz diyorum,paramparça oluruz(tayin durumları çok sıkıntılı)...atanamazsa daha kötü, o zaman ne yapicaz bu şehirden nasıl cikicaz diyorum. Aileler uzakta, uzak olmak simdi bile bizi uzerken bebek olursa napariz...burda kimsemiz yok kim yardım edecek...kime emanet edicem bebeği....kimseye de gel benim bebeğime bak diyemem, ailelerimizin düzenini bozamam.... Tüm bunları düşündükçe korkuyorum tabi iyi bir anne olamamaktan, evle işle bebeği bir arada yurutememekten..... Bir yanım da artık anne baba olmamız lazım diyor.... bir taraftan da ya nankörlük yapıyorsam, ya biz isteyince de Allah vermezse diyorum.. Düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. İsterdim ki ya eşimin ya benim memleketimde olalım, eşimin işi oturmuş olsun. Bebeğim telaşın içine değil oturmuş bir düzenin içine olsun ama zaman akıp gidiyor. Geç kaliyormusum gibi hissediyorum. Tavsiyelerinize tecrubelerinize fikirlerinize ihtiyacım var. Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? Şimdiden teşekkürler

Yasiniz gecmeden bencede cocuk sahibi olun.... bunlari düşünmekte haklisiniz cocuktek basina zaten zor bir sorumlu luk ustune birde bu is sorunlari sizi cikmaza surukleyebilr . Ama yas gectikce cocuk.sahibi olmakta zorlasiyor malesef.Erkek.icinde kadin icinde..... Hakkinzda hayirlsi olsun

Benim de atama durumu olabilir. İlk başlarda atama olsun öyle yaparız diyorduk ama şimdi fikir değiştirdik ve planlarımız da o doğrultuda şekillenmeye başladı.
Siz çocuk isteyip istemediğinize karar verin gerisi şekillenir diye düşünüyorum. Sonuç itibariyle kötü bir durumda değilsiniz. Eşiniz en kötü ihtimal atama olmazsa tekrar özel sektörde bir işe girer çalışır.

Teşekkür ederim amin...esim atanirsa direk ücretsiz izne çıkarım diyorum ama mesele atanmasi ve de kendi memleketimize atanması...atanamazsa büyük sıkıntı zaten....esim bı an önce yapalım diyor ama hamile kalırsam şu an ve zor geçerse bu süreç diye de korkuyorum ...eşimin sınav sürecine mani olursam ya???

Evet doğru söylüyorsunuz Dediğiniz gibi biz de atanınca yaparız diyorduk ama işler öyle olmuyormuş...istiyorum ama sorular sorular işte....

Şimdi deneseniz bugün hamile kalacakmışsınız gibi. Belki yıllarca hamile kalamayacaksınız. Bence denemeye başlayın sonuçta eşiniz evde en kötü ihtimal aranamazsa siz doğumdan 6 ay sonra işe başlarsınız o bebeğe bakar. Eğer atanirsa bebekle taşınan ilk insan siz değilsiniz..

Şimdi denesek bugün hamile kalacagimi ya da Allah korusun bekleyecegimi kimse bilemez, orasını Allah bilir. Ayrıca bebekle taşınan ilk insan olucami da iddia etmedim, kaldı ki başkalarınin ne yaptığı değil beni kendi hayatım ilgilendirir. Tecrübeli hanımlardan tavsiye istedim böyle yorumlara gerek yok.

Nasıl bir stres altındasınız bilmiyorum ama gayet iyi niyetli bir yorum yaptım. Bunu iyi niyetli bir insanın size içten tavsiyesi olarak okursanız daha iyi algılarsınız.

Nasıl bir stres altındasınız bilmiyorum ama gayet iyi niyetli bir yorum yaptım. Bunu iyi niyetli bir insanın size içten tavsiyesi olarak okursanız daha iyi algılarsınız.

Gerçekten iyi niyetli bir yorum olduğunu düşünüyorsanız sorun yok,iyi akşamlar.

Biz de eşimin tayin durumu netleşince bebek çalışmalarına girişicez Rabbim izin verirse.. ama benim yaşım 25, sizin durumunuzda olsam şu da olsun bu da otursun diye beklemezdim şahsen. Hakkınızda hayırlısı en hayırlı zamanda çok özletmeden gelsin minnoş :)

Siz böyle minnoş diyince bı içim kipirdadi :)) hepimizin hakkında hayırlısı olsun insallah

Henüz 28 yasindasiniz. Cocuk icin gec kaldik diye dusunecek yasta değilsiniz.
Madem boylesine köklü bir değişiklik yapmaya karar verdiniz, bu kpss yi bekleyin bence. Sanirim 9 10 ay gibi bir sure var, o kadarcik daha beklemek bir sey eksiltmez. Sinav sonucuna gore karar verirsiniz.
Ailesinden ayri bebek büyüten bir suru insan var, guvenebileceginiz bir bakici bulursunuz, o konu dert degil.
Dedigim gibi bence biraz daha beklemek daha mantıklı.

İzin verirseniz konu açıp acmayacagima ben karar veriyim. Pişman olduysaniz daha fazla mesaj yazmazsiniz olur biter, teşekkürler.
Burası bir konu başlığı, insanlara yorumunu beğenmedim sen git diyemezsiniz. Size duymak istedikleriniz yazilacak diye bir şey yok herkes kendi fikrini söylüyor ve bunu hakaret etmediği sürece özgürce yapabileceği bir platform burası. Art niyetli yaklaşıyorsunuz.

Beklemissiniz o kdr esinizin kpss durumu bi sonuclansin bence 1 sene daha bekleyin. Zor bir hamilelik gecirirsen isten ayrilmak durumunda kalirsan da bu sefer esin tekrar ise baslamak durumunda kalabilir. O zmn kpss hayalleri bosa gitmesin.

:)

Beklemissiniz o kdr esinizin kpss durumu bi sonuclansin bence 1 sene daha bekleyin. Zor bir hamilelik gecirirsen isten ayrilmak durumunda kalirsan da bu sefer esin tekrar ise baslamak durumunda kalabilir. O zmn kpss hayalleri bosa gitmesin.

Di mi...her şey bir ihtimal, bazen çok istemek de yetmez sartlarin olgunlaşması gerekir, sonuçta her şey insanlar icin. İnşallah istediğimiz zaman Allah nasip eder

30 yas bile bebek icin gec degil, hatta bana sorarsan tam ideal yas. Hamilelik, lohusalik hepsi cok zor dönemler.
Mesela simdi hemen hamile kalsan ve zor bir hamilelik gecirsen, bu esini kpss'ye ders calismasini cok etkiler.

En iyisi sinav sonuclarini beklemek ve ona göre karar vermek. Daha su an tayin felan hicbirsey degil. Bu bellirsizlik icinde bebek yapmayin sakin. "Aman nolacak bebek dedigin rizki ile gelir" demeyin. Bebek gibi cok sorumuluk isteyen birsey icin, bu kadar basit cümle ile baslamayin.

Bahsettiginiz atama ogretmenlikse (6 yil) kosarak uzaklasin :) bakanimizda ya esinizi ya isinizi secin dedi zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…