- 7 Mayıs 2015
- 543
- 944
- 33
- Konu Sahibi filtercoffee
-
dogru zamani beklersek ooo... yok tatile gitcektik yok ay tutulmasi. oluruna birakin, Allah yol gösterir araniz iyise... cözümü illaki bulunur. burda iki günde neler okudum neler...
Bebeginiz ne kadar şanslı ki daha doğmadan onu iyi şartlarda yaşatmak isteyen bir annesi var ... Bence istiyorsanız çocuk sahibi olun .. Eşinizde kazanamazsa bi ise girer .. ne bilim bakıcı falan tutarsınız ... siz iyi bir anne adayisiniz.. Onu en iyi şekilde büyütursunuz.. Allah bi şekilde yardım eder
29 yaş bebek için geç bir yaş değil. Artık günümüzde insanlar 30 da yeni evlenip 35 e yakın çocuk yapıyor.
Eşiniz işini bırakıp sınava hazırlanmaya başlamış şuan bebek için yanlış bir zaman gibi görünüyor.
Hersey rayına oturduktan sonra hem siz hem eşiniz daha sağlıklı büyütursünüz bebeğinizi
bi hevesini alsın.bu kadar işi bırakacak kada r radikal takılıyorsa. benim tüple 33 yaşımda ancak oldu.29 yaşında evlendim.
illa bunu yapacağım başaracağım diyorsa sen umut görmesen bile hevesini almadan durmaz erteler. çocuk için geç kalmış değilsin.Hevesini alsın derken??
bu aşamada tek söyleyeceğim KPSS ye göre hareket etmeyin
yani kazansın atansın vs diye düşünmeyin öyle hayaller dahi kurmayın
mevcut şartlara göre plan yapın
KPSS olursa onu o zaman düşünün
sayfaları okuyamadım bölümünü vs bilmiyorum ama öncelikle yüksek puan alması lazım
Diyelim mülakatsız bir alanda alanında ikinci oldu yani ataması garanti
ilk atama Kasım 2018 de yani bir yıl sonra
atama oldu ama güvenlik soruşturması var
dün bir arkadaşın konusu vardı 5 aydır devam ediyor soruşturma diye daha kim bilir ne zaman biter
atanacaksa da 2019 olacağı garanti
bu nedenle ya bebek işini 2019 dan sonraya atın önünüzü görün ya da yapacaksanız hiç KPSS olmayacakmış gibi plan yapın
örneğin lisans ise sınav Temmuz da Kasım a kadar ne yapacak
çok ayrıntılı düşünüp kendinizi de eşiniz de germeyin ama bence bir tık daha bekleyin bebek için
illa bunu yapacağım başaracağım diyorsa sen umut görmesen bile hevesini almadan durmaz erteler. çocuk için geç kalmış değilsin.
“Aman canım bebek her zaman yapılır, gelsin benim kariyerimi yapsın bakalım” düşüncesine karşıyım ben. Haliyle size verebileceğim tek öğüt; yapın bebeği. Çok çok zorda kalırsanız ayrılın işten. Eşinizin yaşadığı şehre gider bebek büyüdüğünde başka bir işe girersiniz. Bu kadar strese ve düşünmeye gerek bile yok. O hazzı yaşamak için daha fazla vakit kybetmeyin.
Tayin isteyince hemen gönderiyorlarsa zaten bir sorun yok. Tayin istemenize rağmen gidemeyecekseniz istifa eder ve kamuda çalışmazsınız bi daha olur biter. Dirsek çürüttüğünüz yıllar içinde bebek için hastahane koridorları aşındıranlarda olmuştur eminim ki. Eşinizden ayrı yaşayıp bebeği bakıcıya bırakmakta bir seçenek. Ama vicdanen bana işten ayrılmak daha kolay geliyor.İşten mi ayriliyim:))) hanfendicigim ben yıllarca bu pozisyona gelmek için dirsek curuttum, üstelik üst düzey bir kamu kurumunda mühendisim. Yani özel sektör gibi ben çıkıyorum deme şansım yok, en fazla tayin fln isteyebilirim o kadar:))
Tayin isteyince hemen gönderiyorlarsa zaten bir sorun yok. Tayin istemenize rağmen gidemeyecekseniz istifa eder ve kamuda çalışmazsınız bi daha olur biter. Dirsek çürüttüğünüz yıllar içinde bebek için hastahane koridorları aşındıranlarda olmuştur eminim ki. Eşinizden ayrı yaşayıp bebeği bakıcıya bırakmakta bir seçenek. Ama vicdanen bana işten ayrılmak daha kolay geliyor.
Durumun da kafan kadar karışık gerçekten. Ama hamile olmadığın için.
Bir hamile kal bak nasıl bütün plan program bebek üzerine oluveriyor :)
Ailelerden birinin yanına tayin isteme imkanın yok mu? Yanında ailen varken ayrı olmak daha kolay olur..
Bence en fazla 1 sene daha bekle eşin o sürede sınava girsin geç kalmadan bebek yap derim. Hemen yaparsan eşin sınava çalışmakta zorlanabilir. İlgisi dağılabilir. Sen kamuda olduğuna göre izinlerle 2 sene kendin bakabilirsin bebeğe..
Bebek doğunca da eşin ya ders çalışmaya devam eder bir taraftan özelde çalışır ya da sınavı kazanır atanır..
Eşimin ders çalışma maratonu bu temmuzda bitmiş olacak,sınav temmuzda. Bu iki yıl da bir alternatif evet...
o nedenle şimdi bu konuyu az kenara koyun
sınava bir girsin çıksın
ondan sonra yeni plan programda bebek planına yer olursa yaparsınız
o atanıncaya kadar sizin şehirde kalır hamile olarak çalışmaya devam edersiniz
eşiniz atanınca taşınır doğum izni ücretsiz izin vs vs idare edersiniz
izinler bitince de şartlara göre biriniz tayin ister olur her şey
şu aşamada bence bu defteri az kapatın adamın da dikkati dağılmasın siz de acabalarla gerilmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?