Doğru Zaman ne Zaman???

29 yaş bebek için geç bir yaş değil. Artık günümüzde insanlar 30 da yeni evlenip 35 e yakın çocuk yapıyor.
Eşiniz işini bırakıp sınava hazırlanmaya başlamış şuan bebek için yanlış bir zaman gibi görünüyor.
Hersey rayına oturduktan sonra hem siz hem eşiniz daha sağlıklı büyütursünüz bebeğinizi

dogru zamani beklersek ooo... yok tatile gitcektik yok ay tutulmasi. oluruna birakin, Allah yol gösterir araniz iyise... cözümü illaki bulunur. burda iki günde neler okudum neler...

Valla şimdilik tek aklımıza takılan sınav ve nerede yaşayacağımız :)

Çok teşekkür ederim,bu mesajlar beni çok duygulandiriyor. inşallah evlat sahibi olduğumda iyi bir anne olabilirim Allah razı olsun

Yorumların çoğu bu yönde, biz de bebek çok istememize rağmen bu karışıklıkta bebeğimiz olursa pişman olur muyuz diye düşündük hep... Sizlerin yorumları bana daha belirgin yol gösterdi galiba bekliycez sınav bitene kadar....

bi hevesini alsın.bu kadar işi bırakacak kada r radikal takılıyorsa. benim tüple 33 yaşımda ancak oldu.29 yaşında evlendim.

bu aşamada tek söyleyeceğim KPSS ye göre hareket etmeyin

yani kazansın atansın vs diye düşünmeyin öyle hayaller dahi kurmayın

mevcut şartlara göre plan yapın

KPSS olursa onu o zaman düşünün

sayfaları okuyamadım bölümünü vs bilmiyorum ama öncelikle yüksek puan alması lazım

Diyelim mülakatsız bir alanda alanında ikinci oldu yani ataması garanti

ilk atama Kasım 2018 de yani bir yıl sonra

atama oldu ama güvenlik soruşturması var

dün bir arkadaşın konusu vardı 5 aydır devam ediyor soruşturma diye daha kim bilir ne zaman biter

atanacaksa da 2019 olacağı garanti

bu nedenle ya bebek işini 2019 dan sonraya atın önünüzü görün ya da yapacaksanız hiç KPSS olmayacakmış gibi plan yapın

örneğin lisans ise sınav Temmuz da Kasım a kadar ne yapacak

çok ayrıntılı düşünüp kendinizi de eşiniz de germeyin ama bence bir tık daha bekleyin bebek için

şimdi okudum mühendis imiş

alanı da önemli

umarım istediği kadro açılır

buranın KPSS topikleri var

hedefler alanlarında ilk 3 vs vs

zira 90lı puanlar bile atanmaya yetmiyor

88 puanım var ve ben sözelciyim buna rağmen atanamadım

Haklisiniz aslında. Ben de geçtim o yollardan, tr derecesi yapıp ilk atamada atanmama rağmen 7 ay güvenlik soruşturması sürdü. Eşim çok istiyor atanmayi, dersaneye gidiyor, sıkı çalışıyor. İnşallah gönlünden geçen bir yere atanır.

“Aman canım bebek her zaman yapılır, gelsin benim kariyerimi yapsın bakalım” düşüncesine karşıyım ben. Haliyle size verebileceğim tek öğüt; yapın bebeği. Çok çok zorda kalırsanız ayrılın işten. Eşinizin yaşadığı şehre gider bebek büyüdüğünde başka bir işe girersiniz. Bu kadar strese ve düşünmeye gerek bile yok. O hazzı yaşamak için daha fazla vakit kybetmeyin.

illa bunu yapacağım başaracağım diyorsa sen umut görmesen bile hevesini almadan durmaz erteler. çocuk için geç kalmış değilsin.

Heves genelde gelip geçici istek anlamına gelir ya, o yüzden dedim "heves derken" diye. Fazlasıyla istiyor, bakalım hakkımızda hayırlısı

İşten mi ayriliyim:))) hanfendicigim ben yıllarca bu pozisyona gelmek için dirsek curuttum, üstelik üst düzey bir kamu kurumunda mühendisim. Yani özel sektör gibi ben çıkıyorum deme şansım yok, en fazla tayin fln isteyebilirim o kadar:))

Bu arada eşimle aynı şehirde yaşıyoruz ama ailelerimiz uzakta, o şu an dersaneye gidiyor ben de işe. Birlikteyiz yani

Durumun da kafan kadar karışık gerçekten. Ama hamile olmadığın için.
Bir hamile kal bak nasıl bütün plan program bebek üzerine oluveriyor :)
Ailelerden birinin yanına tayin isteme imkanın yok mu? Yanında ailen varken ayrı olmak daha kolay olur..

Bence en fazla 1 sene daha bekle eşin o sürede sınava girsin geç kalmadan bebek yap derim. Hemen yaparsan eşin sınava çalışmakta zorlanabilir. İlgisi dağılabilir. Sen kamuda olduğuna göre izinlerle 2 sene kendin bakabilirsin bebeğe..
Bebek doğunca da eşin ya ders çalışmaya devam eder bir taraftan özelde çalışır ya da sınavı kazanır atanır..

Tayin isteyince hemen gönderiyorlarsa zaten bir sorun yok. Tayin istemenize rağmen gidemeyecekseniz istifa eder ve kamuda çalışmazsınız bi daha olur biter. Dirsek çürüttüğünüz yıllar içinde bebek için hastahane koridorları aşındıranlarda olmuştur eminim ki. Eşinizden ayrı yaşayıp bebeği bakıcıya bırakmakta bir seçenek. Ama vicdanen bana işten ayrılmak daha kolay geliyor.

Tayin için şu an beklemedeyim eşimin durumunun kesinleşmesi lazım. Ben açıkçası annelikle iş kadinligini kiyaslama taraftari değilim, ikisi de bize özgü. Bunlar seçenek olmamalı bence. Aksine kızlarımız okuyup kendi ayakları üzerinde durmalı, bakınız burda neler neler okuyoruz... Allah nasip ederse her kadın gibi ben de anne olmak istiyorum tabi ki ama zamanlama aşamasında kafam karışık sadece ve bir de Allah'ın takdiri... teşekkür ederim

Eşimin ders çalışma maratonu bu temmuzda bitmiş olacak,sınav temmuzda. Bu iki yıl da bir alternatif evet...

Sevgili Mune benim için önemli bir konuydu, arkadaşlarım sayesinde fikirlerim galiba daha netleşti. Kafam karışmadan konunun kapatılmasını istiyorum:) teşekkürler herkese

Eşimin ders çalışma maratonu bu temmuzda bitmiş olacak,sınav temmuzda. Bu iki yıl da bir alternatif evet...

o nedenle şimdi bu konuyu az kenara koyun

sınava bir girsin çıksın

ondan sonra yeni plan programda bebek planına yer olursa yaparsınız

o atanıncaya kadar sizin şehirde kalır hamile olarak çalışmaya devam edersiniz

eşiniz atanınca taşınır doğum izni ücretsiz izin vs vs idare edersiniz

izinler bitince de şartlara göre biriniz tayin ister olur her şey

şu aşamada bence bu defteri az kapatın adamın da dikkati dağılmasın siz de acabalarla gerilmeyin

Allah razı olsun galiba bu gidişle öyle olacak sizin gibi mantıklı yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…