- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.333
- 298
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Çocuk her ne kadar bereketiyle gelir deseler de maddi olarak hesap yapmadan bebek düşünmek mantıksız bence. Biraz olsun toparlanın sonra düşünün derim.
En azindan elinizi biraz daha rahatlattiktan sonra cocuk düşünmeniz doğru gibi. Artik Kirada olmayan yok zaten, ev de alip cocuk yapicam derseniz ev borcu da hemen bitmeyeceği icin yine beklemek zorunda kalirsiniz. Kredilerinizi azaltinca cocuk dusunmeniz daha iyi olur hemde stajiniz da biter belki 30 lu yaslarda anne olan cok kadin var gec kalmis olmazsiniz
eşim de ben de çalışıyorduk çocuk istediğimizde. hatta ben yöneticiydim yani maaşım baya iyiydi. ev kira değil araba da var.
sonra ben ani bir kararla bir yıl kafa dinlemek isteyip istifa ettim bebek tedavisine de yoğunlaşmak için. eşimin cücük kadar maaşıyla yine geçindik. ben de işsizlik maaşı aldım falan. sonra pandemi girdi. işsizlik maaşım bitti hamile olduğumu öğrendim ve kimse beni işe almadı
yani tepetaklak olduk. şu an durumumuz berbat.
hiç istemesem de babamdan yardım alıyorum bebeğin hazırlıkları ve muayneler için. ama geçecek. ben yine iyi bir işe gireceğim...
yani ne kadar plan yaparsanız yapın bazen çok kötü patlayabiliyorsunuz.
çocuk için maddi kısmı değil de -ikinizde eli ayağı tutan maaşlı insanlarsınız- manevi kısmı düşünmek daha mantıklı.
yapabilir miyiz, çocuk bizi değiştirir mi, çocuğa iyi bir insan olmayı bunalmadan öğretebilecek miyiz gibi...
Şu anki maaş ucu ucuna yetiyor diyorsunuz. Hamile kalsanız doktor masraflarını, doğum masraflarını vs nasıl karşılayacaksiniz? Ya da doğum olup siz issiz kalinca hesabınız eksiye düşmeyecek mi?
Cocuk bakmak sadece karnini doyurabilmek degil bana göre. Her cocuk nasibiyle gelse dünyada aç kalan cocuk olmazdi. Bunca daralmanin içine cocuk dusunceniz bana inanilmaz geldi.
Bizim de yeni evliyken işle ilgili, maddiyatla ilgili problemlerimiz olmustu, ben kafayi yiyordum yani, cocuk aşkından ölsem o ara "cocuk yapam" fikri aklima gelmezdi.
yine de bence bir jinekoloğa görünün.Evet aslında düşündüren durum daha çok bu kısmı.
Burada okuduğum kadarıyla çocuktan sonra hayatın hiçte kolay olmadığını ve eşle ne olursa olsun gerek cinsel anlamda gerek başka anlamda uzak kalıyorsun.
Bu durum beni cidden üzer çünkü eşime ciddi anlamda bağlılığım var.
İyice hayata doyup öyle mi yapmak yoksa herkes gibi saldım çayıra mevlam kayıra mı yapmak
Yaşınız daha çok genç , bence öncelikle borcunuzu bitirin. Bebek sahibi olmak için az buçuk birikim olmalı ya da borç olmamalı, süreçleri çok masraflı çünkü. Siz bu süreç içerisinde doktor kontrollerinizi olun, inşallah maddi olarak rahat olduğunuzda tekrar düşünürsünüz eğer manevi olarak hazırsanız.
yine de bence bir jinekoloğa görünün.
biz çifter çifter korunurdukmeğer hiç gerek yokmuş karar verdiğimizde iki yıl tedavilerle boğuştuk.
Fikrimin doğru olduğunu savunmuyorum.
Bu konuyu da buraya akıl almak için açtım.
Başkalarına da anlatınca bana " aman borçlar zaten bitmiyor en azından çocuğu büyütmüş olursun " dedikleri için kafamda oturmuyor düşünceler.
Amaç zaten akıl almak, ben beni gazlayın gideyim çocuk yapayım demiyorum ki :)
Yok sasirdim ya ben sadece.Çevreye baksan yap bitane aç ölecek degil ya oyle boyle bir sekilde buyur der zaten.
Şuan maddi durumumuz cocuk bakmaya oldukça musait ama hala emin degilim ben. 35 yaşima geldigimde tekrar bunu konuşuruz diye anlastistik eşimle.O yuzden "bu ne cesaret yigidim" diyesim geliyor boyle konuşanlara.
Maddiyat konusunda konuşunca bana " 3-5 şeyden biraz daha kısarsın büyür, rabbim rıskını veriyor zaten " falan diyorlar.
Böyle konuşanlara bakıyorum gerçekten hiç bir şeyi düşünmeden çocuk sahibi oluyorlar.
Kadının işi yok, adamın maaşıyla geçinmeye ve kredi ödemeye çalışırken bile aman diyip yapıyorlar.
Diyorum ben mi çok düşünüyorum ,insanlar mı çok umursamaz?
Ev için ne yapmalıyız peki ?
Bazilari çok rahat.Benim eltim de öyle işte umurunda değil dünya. Kirada, kaynimin azicik maaşiyla 2 cocuk yaptilar. Sonra kirada zorlanip annesinin evine tasindilar birlikte oturuyorlar simdi.
Cocuk için illa ev olmasi şart degil ama kiradaysa bile iyi bir gelir olmasi lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?