Doğru zaman ne zaman?

Hayırlısı olsun hakkında.
İnşallah toparlanır piyasalarda,insanlar rahat bir nefes alır. Genelimizin durumu bu zaten,kaygı taşımayan çok az insan kaldı.

İnşallah tatlım.
2 kişi çalışırken bile ay sonunu düşünüyorsak, tek maaşla çalışıp çocuk büyüten, ev geçindiren insanların ellerinden öperim.

Sanki bir kac yil beklemeniz daha mantikli gibi. Daha yeni evliymissiniz. Cevrenizi duymazdan gelin. Bebek gercekten cok guzel birsey. Iki evladim var 3.ye hamileyim. Ama ilk aylar cok yorucu ve zor bir surec. Hem anne hem baba icin. Bebegin ihtiyaclari, borclar, aylik giderler vs yetisemezseniz sizi psikolojikmen cok etkiler.

Yasiniz daha cok genc. En azindan bir yil daha bekleyin. Biraz daha borclari odemeye yuklenin (olabildigince). 3 yila yakin borcumuz var diyorsunuz. Cocuk olursa bunu 1-2 yil daha uzatabilirsiniz, gercekten cok masraf cikiyor bebege.

Eşimde iddia yada herhangi bir kumar alışkanlığı yok.
Hatta ben altın alırım ona bile korkar
Alkol, sigara minimum seviye de ve her zaman değil.
Buna rağmen ilk zamanlarda elimizde nakit para kalmadığı çok durum oldu.
Yani bu durumda çocuk yapıp rızkı Allahtan beklemek ne kadar doğru?
Evet şanslı olur, bunu bana da çok insan söyledi.
Ama benim kardeşim son çocuk ve babam o dönem işlerini batırdı.
O evladım yokluk içinde büyüdü hala bir şey alırken korkarak alır
Hangi duruma inanmam lazım şimdi

Anneyle bebeğin yaş farkı sorun yaratmaz dimi ilerde ?

Çocuk nasibiyle gelir derler ama ben inanmıyorum buna.. Çocuk sahibi olmak maddiyat gerektiren birşey daha hamileyken gelişini hazırlamak lazım ve herşey acayip pahalı, şu da var ki insan bebeğine herşeyin en yenisini en iyisini istiyor. Bu durumda zorlanırken borcun içindeyken biraz daha bekleyin derim yaşınızı dert ediyorsanız muayene olun hormonlarınıza filan baktırın içiniz rahat etsin.

Geçen bir yerde gördüm bebek arabasına 3 bin tl yazmışlar.
Benim bebek arabam bile yoktu
Yani cidden çocuk = masraf.
Anne bana hazır olmalı her yönden.
Jinekoloğa gidip ne diyeceğiz peki ?

Geçen bir yerde gördüm bebek arabasına 3 bin tl yazmışlar.
Benim bebek arabam bile yoktu
Yani cidden çocuk = masraf.
Anne bana hazır olmalı her yönden.
Jinekoloğa gidip ne diyeceğiz peki ?

Evet yani senin bebekken herşeyin tamammıydı derseniz değildi ama ben kendi çocuğuma yapabildiğim kadar yapmaya çalıştım.
Doktora bebek düşündüğünüzü ve kontrol olmak istediğinizi söyleyin hamile kalmadan önce.

Yok canım ben onu kendim için dedim.
Hiç bir şeyim tamam değildi yani şimdi ama uçuyor fiyatlar
Bende öyle yapmak istiyorum bakalım kısmet.
Tamam bunu ilk fırsatta deneyeceğim canım çok teşekkür ederim.

Çocuk kısmetiyle gelir de bir kutu mama olmuş 100 lira ( sanırım öyle bir şey) , bez deseniz aynı rakam. Bunlar bir hafta idare etmez çocuğu.
Göz göre göre sıkıntıya sokmayın kendinizi. Her şeyin hayırlısı. Biraz daha beklemekte fayda var gibi.

Benim çalıştığım yerde bir kadın var, ön muhasebeye bakıyor.
Kocasından hayır yok yeni de bebekleri oldu.
Kadının maaşı full çocuğa gidiyor.
Dediğin gibi bezi maması, kıyafeti çocuk bakımı derken masraflar x3
O yüzden beklemek en mantıklısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…