Doğru zaman ne zaman?

Onun dışında düzenli gelirle borçtan korkmaya da gerek yok.

tüm yazdıklarına katıldım da işte bu yukarıdaki cümlen konu sahibinde yok

yani sen öğretmensin eşin polis

öyle ya da böyle ayın 15 inde gelecek para var

şimdi yoksa cebinde para, kredi kartı var banka var şu bu var

ama konu sahibi de eşi de özelde ki eşi yakın zamanda işsiz kalmış

yani düzenli gelir sahibi olma imkanları yok

evet çoğu kişi özelde çalışıyor ama 6 yıllık işimden artık tecrübeli olup çok maaş aldığım için çıkarıldım

sonra başvurduğum yerlere de çocuğum olduğu için kabul edilmedim ki bebeğim küçücükken de çalıştım doğum öncesi de çalıştım ama 4-5 yaşındaki çocuk var diye kabul edilmedim

bu nedenle özel sektörde çalışıp borç altına girmek ya da çocuk yapmak cidden çok ciddi kararlar

annelik duygusu vs ayrı tabii bu yazdıklarım sadece maddi bölümüne ilişkin

Kazanıyorum ama kendime bile ucu ucuna yetiyor, şuan bebeğe yetişmesi senin saydığın koşullarda imkansız.
Anne olunca senin gibi olmak isterim.
En iyisi, en sağlıklısı olsun, iyi okullarda okusun.
Bunun için daha çok çabalamam lazım.

Bu konu sarmal seklinde bence : ) Ben 30 yasinda evlendim 2 sene calisamadim zaten esimin maasi dusuktu kiradaydik vs derken kendimizi toplamamiz surdu yani. Sonra ben ise girdim esimin sartlari iyilesti dedik artik dusunelim bu sefer de olmuyor :) yani tedavi goruyorum suan. Ne kadar plan yaparsan yap kaderde ne yaziliysa o. Isin icinden cikilmiyor.

Haklisin kesinlikle..
Düzenli gelir önemli.
Eğer olmazsa yine buyur tabi çocuk ama sıkıntıyla.
Istediğin seçimleri yapamazsın.
En güzeli olsun diyemezsin de en ucuzunu mecbur olmak uzer vs. Vs.ben 34 te anne oldum.
Hamileliğimin zor geçmesini yaşıma bağlayanlar oldu mesela. Genç anne olmanın avantajları da vardır muhakkak.
Ama şartlar önemli.

Herkesin dediğinin aksine çocuk bereketiyle gelmiyor. Tam aksine masrafa beraber geliyor. Doğumu, kıyafetleri, beşiği, odası, emmezse maması, her ay doktor kontrolü, hastalanma ıvırı zıvırı. Bebek çok büyük bir sorumluluk. Üstelik şuan ucu ucuna yetiştiriyorsunuz, doğumdan sonra çalışabileceğiniz ne malum? Bu kadar borç varken bebeğin altından kalkamazsınız üzgünüm. Bence 1 2 sene daha erteleyin, birazda kıyıya köşeye para atarsınız rahat edersiniz.

Olur ınsallah olur.
Kendinizi çabuk toparlamaya bakın çok da salmayın ama bence.
Yaş da önemli bu gerçeği bir kenara atamayız.

Bir konuda o kısım işte.
Çocuğu yaptım doğurdum, sonrasında bakılma olayı var.
Annem kv de bakar ama kreşi, okulu ıvırı zıvırı detaylı düşününce bazen hiç yapmayacağım diyorum :)
Şimdi kendime almasam da oluyor ama bebeğe yapılmazsa haksızlık olur.
Maddi olarak her şeye yetişmek isterim.
Manevi olarak daha kendimi düşünemiyorum :)

Zaten hep öyle deniliyor "gelip geçiyor hersey" "cocuk öyle yada böyle büyür" ve kimse o yipranmişligi, manevi zorluklari anlatmiyor.

Yani gelip geçmiyor hersey, psikolojiye etki yapiyor, evlilige hasar veriyor.

Ve özelikle cocuk ile. Ömür boyu bir sorumluluk. Daha geç cocugun olabilir fakat olduktan sonra geri dönüsü yok. Hali ile en iyi şartlarda dogurmak en iyisi.

Gerçekten de çocuk bereketiyle gelir Ama şimdi durumu öyle anlattınız ki zor olacak gibi.. Bu zamanda herşey çok zor biliyorsunuz.. Ama hem kredi bitsin hem kiradan kurtulalım hem staj bitsin hem çok iyi bir işe gireyim falan şeklinde bir düşünceye girerseniz de biraz da size o söyleyenlere katılıyorum hiçbir zaman o uygun an gelmez.. Ne borç biter ne dert Eşiniz kargo firmasıyla çalışıyor demişsiniz eğer tahmin ettiğim işi yapıyorsa toparlanmanız uzun sürmeyecektir..En azından bu pandeminin getirdiği sıkıntıları üzerinizden atınca yapın bebeğinizi bence.. Eşinizle oturup plan yapın ödemeler ve giderler şeklinde bütçenizi belirleyin.. Bebeğiniz doğana kadar 9 ayınız olduğunu hesaba katın.. O zamana kadar sadece muayene masrafınız olacak.. Ama o masrafsız geçirdiğiniz 9 ayın acısı çok fena çıkacak arabası, beşiği, küveti, yatağı, minik minik kıyafetleri ve saymadığım bir dünya şey.. Bir taraftan dünyanın en güzel şeylerinden biri yaa bende Allah nasip ederse dört ay sonra kucağıma alacağım bebeğimi bir ay önce başladık işte en azından dedik küçük şeyleri alalım falan ama küçük şeyleri bile alınca dünyanın parası gidiyor.. Feda olsun kızıma

Ben bu koşullarda bile alamıyorum

Erkekler açısından sorun yok çünkü kadınların rolleri değişiyor, onlara bir şey olduğu yok.
Bazen kendime diyorum anne olmayı kaldırabilecek psikolojiye sahip miyim diye.
Uykusuz geceler, sürekli bebekle uğraşma fikri, uyudu mu uyandı mı emdi mi kirlendi mi fikri bile kadınları zorluyor.
Erkeklere baksan aman babam canım babam modu sadece.
Elimdeki paraya yetse hiç borçlanmadan bir yer sahibi olabileceğimi bilsem alacağım, oda mantıklı olur.

Maddi olarak beni özetlemişsin :)
Bugün çalıştığım yer kapansa işsizim, pandemi zamanı inanılmaz korktum.
Şimdi çalıştığım şartlarım çok zor olsa da sırf ileri de çocuğu bahane etmesinler diye sabrediyorum.
Yaptığım işle aldığım maaş arasında uçurum var
Ruhsatı alınca çocuk kısmını yapmak en doğrusu

Kendim zaten 1 sene bakmak istiyorum, çalışmayacağım.
O zamana kadar kenara para atmak istiyorum sonrasında o paradan kullanırım diye düşündüm.
Ertelemek en mantıklısı.

Detay verir misiniz 50-100 bin arası neye gidiyor ?

Burayı bu yüzden çok seviyorum.
Artı eksi herkes bir yerden bakıyor, olayları görmediğimiz yerden görmemizi sağlıyor.
İleriye atmak en doğrusu olacak, maddiyattan ziyade ayrıntılı düşününce manevi olarak bile hazır mıyım?
Ona bile değilim bence.
Ömür boyu sorumlu olacağım bir bebeği daha doğuramam sanki

Girişimci kuryelik yapıyor, iyi kazansa da krediler kira araba masrafı falan para kalmıyor.
Ben zaten faturalar, evin geçimi, kredi kartları ıvır zıvır.
Aylardır maaşı sadece hesapta görüyorum :)
" Ama hem kredi bitsin hem kiradan kurtulalım hem staj bitsin hem çok iyi bir işe gireyim " bunu düşünce de hiç bir zaman çocuk yapamayacak gibi hissediyorum, olsun kurtulayım diyorum.
Aklım çok karışık ama burası sayesinde çocuğu biraz daha ertelemek en mantıklısı olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…