- 17 Mart 2023
- 88
- 55
- 3
- Konu Sahibi turuncucetvel
-
Sizin canınız yok mu ben kendime reva görmüyorum o hayatı o yüzden burada sordum bu boşanma sebebi mi diye.Çalışan insanın bütün yükü yüklenmesi doğru gelmiyor.Çalışmayan kadının da yüklenmesi doğru gelmiyor.Hayat müşterek.Sabah 8 akşam 5 çalışıyorum tekstilte örme de makina dairesinde iplik dolduruyorum tamamen bedenen yapılan bir iş bu evde iki kardeşim kocam 3 te kedim var temizlik yemek market çamaşır düzeni herşey herşey bende yoğurdumu evde mayaliyorum yemek öyle tek çeşit değil salata çorba yoğurtlu birşey ana yemek kardeşim her yemeği yemiyor kocam yemek seçiyor onların yemekleri hep ayrı çay meyve her gün lavaboyu ovar tuvaleti çamaşır suyuyla yıkarım asla geceden bulaşığım kalmaz 5. Kat asansörsuz bina pazar market alışverişi yaparım bu seneye kadar hep ben taşıdım şimdi eşimle aynı yerde çalışıyoruz o taşıyor pazardan çıkınca alıyor beni evde sadece ben iş yapıyorum kız kardeşim haftada bir gün toplarsa evi o bilmiyorum ya ben mi anormalim insanlar nasıl bu kadar yoruluyor herşeyi düzenine göre yaparsan daha az işin olur ki ben evde kaldığım dönem daha çok yoruluyordum temizlikten
Ben iş yaparak kafamı boşaltıyorm yaptıkça dağılıyor düşüncelerim çok stresliyim kendi içimde çok problemim var bu şekilde rahatlıyorum evet bütün yük sorumluluk herşey bende ama zerre minnet gösteren kıymet bilen yok daha farklı bir hayatım olsaydı olabilecek olsaydı bende bunu tercih etmezdimNiye tüm yük sizde? Bu övünülecek birşey değil. İki gün sonra o hizmet ettiğiniz insanlar yapmasaydi diyecek farkında mısınız?
Yeri geliyor yüzüne söylüyorum ben bu hayatı hak etmiyorum diye.Ama bazı anlattığım insanlar para bol giriyor eve kuruş hesabı yapma tut temizlikçi haftada 2 gün temizlesin yemeğini kendin yap gönlünce ye iç diyor ama eşimden hıncımı alamıyorum ayı gibiPolissiniz işiniz garanti bir iş gelecek için garantiniz var ben sizin yerinizde olsaydım kesinlikle çekmezdim böyle bir adamı kendinize bunu yapmayın ben bunu hak ediyor muyum diye sorun bence kesinlikle etmiyorsunuz
Bu benim asamadigim asamayacagim çok büyük bir problem sizin aşma şansınız var bence daha fazla durmayın önünüze bakınSizin canınız yok mu ben kendime reva görmüyorum o hayatı o yüzden burada sordum bu boşanma sebebi mi diye.Çalışan insanın bütün yükü yüklenmesi doğru gelmiyor.Çalışmayan kadının da yüklenmesi doğru gelmiyor.Hayat müşterek.
Eşinizin tavrı çok kötü ama karisin yapacaksın tavrı sizi düşünmemesi çok kötü bilmiyorum benimkine söyleyince yapma diyor yorma diyor ama ben isteyen destek bekleyen biri olmadım hep kendime yükledim herşeyiYeri geliyor yüzüne söylüyorum ben bu hayatı hak etmiyorum diye.Ama bazı anlattığım insanlar para bol giriyor eve kuruş hesabı yapma tut temizlikçi haftada 2 gün temizlesin yemeğini kendin yap gönlünce ye iç diyor ama eşimden hıncımı alamıyorum ayı gibi
Babam için bile mesleğimi bırakmam çok zor elde ettim.Eşimden vazgeçerim işimden geçmem hayatta kendimden başkasına güvenmiyorumEee etmeyin zaten.kadınların kafasında artık ne iş için, ne çocuk için, ne de başka birşey için işi bırakma seçeneği gerçmemeli.madem erkeklerden bir farkımız yok diyoruz, ee neden erkeklerin aklından işi bırakmak diye bir seçenek geçmezken, bizimkinden geçiyor.
Babam için bile mesleğimi bırakmam çok zor elde ettim.Eşimden vazgeçerim işimden geçmem hayatta kendimden başkasınaEee etmeyin zaten.kadınların kafasında artık ne iş için, ne çocuk için, ne de başka birşey için işi bırakma seçeneği gerçmemeli.madem erkeklerden bir farkımız yok diyoruz, ee neden erkeklerin aklından işi bırakmak diye bir seçenek geçmezken, bizimkinden geçiyor.
Yaşım 32 yeni bir düzen gözümde büyüyor boşanmak son çağre benim için.Ama dayanamıyorum yaptıklarına da o kafa yapısına daBu benim asamadigim asamayacagim çok büyük bir problem sizin aşma şansınız var bence daha fazla durmayın önünüze bakın
Yaşınız daha çok genç ömrünuzun en güzel yılları çok aşıksaniz ne bileyim herşey çok güzel olur sizi inanılmaz değerli hissettirir sever o zaman temizlik durumu gözünüze batmaz temizlikçi tutsanız bile düzelmeyecek sorunlar var bu kadar gencken saygıdeğer bir mesleğiniz varken kendinize yazık etmeyinBabam için bile mesleğimi bırakmam çok zor elde ettim.Eşimden vazgeçerim işimden geçmem hayatta kendimden başkasına
Yaşım 32 yeni bir düzen gözümde büyüyor boşanmak son çağre benim için.Ama dayanamıyorum yaptıklarına da o kafa yapısına da
Forumda gördüğüm en problemli evlilik tipi kadının mesleği olmadan çok erken yaşta yapılan evlilikler. Şiddet, aile geri istemiyor vs vsBabam için bile mesleğimi bırakmam çok zor elde ettim.Eşimden vazgeçerim işimden geçmem hayatta kendimden başkasına
Yaşım 32 yeni bir düzen gözümde büyüyor boşanmak son çağre benim için.Ama dayanamıyorum yaptıklarına da o kafa yapısına da
20 bine yakın maaşlarımız.Öyle kenara köşeye para ayırsam kıyameti koparır biriktirmeye karşı adam.Bir hafta içinde 40bini harcayalım kafasında.3 hafta açlıktan ölsek de umrunda olmaz ona göre o 1 hafta iyi geçsin yeter.Çok sorumsuzForumda gördüğüm en problemli evlilik tipi kadının mesleği olmadan çok erken yaşta yapılan evlilikler. Şiddet, aile geri istemiyor vs vs
İkinci problemli evlilik de 30 yaş sendromu ile yapılan, orta düzey maaş alan kadınların evlilikleri. Ya adam ya adamın ailesinin gözü kadının maaşında, kimse emeğini görmüyor, ayrılmak istese tekrar evlenmem korkusu oluyor ki 32 yaş erken bir yaş bence.
Ben sizin yerinizde olsam her ay 8000 köşeye ayiririm. Birikim mi, tatil mi siz bilirsiniz. Kalan para ile günlük harcamaların ve temizlikçi tutarım. Daha da para kalırsa eve market alışverişi yaparım. Ki yetmez çatışma çıkınca temizlikçiyi ben tuttum marketi sen yap derim. Aslında sizin yerinizde olsam o laflara dakika durmam da siz hemen gitmek istemediğiniz için.
Yani boşanırdım/boşanmazdım diye ahkam kesmek istemem ama demek istediğim şu; böyle bir adam hayatın diğer alanlarında size kendinizi değerli hissettirecek şekilde davranıyor mu?Sizce boşanır mıydınız bu sebeplerden.Gözümde çok büyüyor yeniden ev tutmak düzenimi değiştirmek.Kiralar 7binden başlıyor zaten.Bir de yıkılan hayallerim tabi
Ben karar veremiyorum.Anneannem evimize yakın mesela hafta 2 gün elimizi kolumuzu doldurup onlara gideriz orda yeriz kendisi teklif eder.Annemi babamı arar ailece yemeğe çıkarır.Beni o çalışmadığı günler arar annenlere gidelim mi der.O yönden hakkını yiyemem.Çok tembel ve umursamaz olması dışında bunları da yapar.Bir yere gidecek olsam ben seni arabayla götürürüm yürüme der.Gece eve gelince alarmımı kurmuş muyum diye kontrol eder kahvaltı yaptıysa bana da ayırırYani boşanırdım/boşanmazdım diye ahkam kesmek istemem ama demek istediğim şu; böyle bir adam hayatın diğer alanlarında size kendinizi değerli hissettirecek şekilde davranıyor mu?
Eşler her konuda mükemmel anlaşacak diye bir şey yok. Geçende bir arkadaş ortak zevklerin olmamasından bahsetmişti. Bizim evliliğimiz de o konuda eksik. Ama bu beni boşanmaya itmiyor. Çünkü eşim bayılmasa da benimle konsere/tiyatroya/etkinliklere katılabiliyor, ya da benim arkadaşlarımla sosyalleşmem için bana surat asmadan alan açabiliyor, ya da evin bi odasını kitaba mı ayırıcaz, bu kadar kitaba para verilir mi, kitap okuyana kadar evi toparla vs gibi harika önerilerde bulunmuyor.
Eşiniz diyelim ki iş yapmıyor evde asla. Bunlarla vakit kaybetmeyelim zamanımızda yazık diye düşünüyor, olabilir. O zaman eve bir yardımcı bulmak için maddi manevi çaba göstermeli. Ya da hadi toparlamıyor ama dağıtmamak için de azami çaba göstermeli. Kimse ayıla bayıla ev işi yapmıyor zaten ama sizin orda yorgunluktan burnunuz kanarken o tv izleyebiliyorsa olay sadece iş yapmamak olmuyor.
eve hiçbir maddi destekte bulunmayın o zamanParasını vermem diyor onu da yaptım haftada bir biriyle anlaştım şansımdan ya tuvaleti temizlemedi ya tozları almadı sadece yerleri silip süpürdü ya da salonda sigara içti.Çalışıyorum etraftan da sorup soruşturup bulamıyorum.İnanın temizliğe yardımcı birini bulsam parası da gözümde değil.Ama böyle hayat geçer mi çocuğum olsa bakmaz ben evde yokken ölür çocuk açlıktan.Bir akrabası da böyle ki eşiyle konuştum temizlikçi tuttum yardım etmediği için dedi gayet mutlu.Kendime yediremiyorum karısın temizliği yapacan yemeği yapacan lafını dağ ayısı gibi
Zaten derdin para saklamak diyip kavga çıkardı onu da yaptım.Galiba son yol temizlikçi tutup terapiye gitmek düzelirse devam düzelmezse bitsineve hiçbir maddi destekte bulunmayın o zaman
ben herşeye yetişeceksem o zaman sende bu eve tek başına bakacaksın diyin
yapın bunu
çok sinir oldum eşinize
2 haftadır markete git diyorum gitmedi dışardan yedik 2 hafta...Evde ekmek bile yok ama gitmiycem diye tutturdu.Temizliği de 10 gündür yapmıyorum her yer toz, klozet kapağı idrar ve kıl.lavabo içleri yatağın içi pislik içinde.Ama onun için önemli değil.Elinde 1 tabak meyve hep tv başında.sadece tuvalete ve sigara içmeye kalkıyor
Anlattığımı yapardım/yapıyorum.Siz olsanız ne yapardınız
Bazı insanlar çok yorulmaktan hoşlanıyor bence.Niye tüm yük sizde? Bu övünülecek birşey değil. İki gün sonra o hizmet ettiğiniz insanlar yapmasaydi diyecek farkında mısınız?
Benim eşimde eskiden yardım etmezdi ama şu cümleyi hiç kullanmadı . Bizimki daha çok tembellikten yardım etmezdi sende yapma bosver derdi . Ben biraz fazla titizdim. Çocuk olunca kendi kendine değişti iş yapar oldu ama sizin eşinizin bakış açısı bu değil ve bu bakış açısı çocuk doğunca onun tabiriyle karı olan sensin çocuğuna bak cümlesine evrilir. Bu hayatı yaşamak istemiyorsanız ne yapmanız gerektiği ortadaÇalışma otur evde temizlik yemek yap karı olan sensin demekten başka yaptığı bir şey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?