Hepimiz çok mutlu oluruz inşallah. Kalbi çok güzel bir kadınsınız belli ki. İnşallah size kimse üzmez , hep mutlu olursunuz.Sadece ayni hissiyatlari yaşamış bir dost diyelim :) benim öncesinde doğru düzgün ilişkim olmamıştı hep kötü ilişkiler gecirmistim, ama şuan iki yıllık çok güzel bir ilişkim var, önümüzdeki sezon resmiyet kazanacak inşallah. Ondan dolayı bana da ara ara oluyor insan evham yapıyor yapıyor da yapıyor :) makul seviyede şüphe ve sorgulama güzeldir bizdeki bazen fazlaya kaçıyor arada böyle düşünceler gelebiliyor. Mutluluğunuzun tadını çıkarın derim ben :)
Kuzu peki sen bu düzende yaşamaya devam etmek istiyor musun ?
Beni yanlış anlamayacağını biliyorum o yüzden sana rahatça yazıyorum. Mesela senin yaşın 30 üzeri ve bekarsın bunu sorun ediyor mu ailen ?
Böyle bir düzende ben mesela çok zorlanırım. Ama sen içinde büyüdüğün için sana zor gelmiyor sanırım.
Allah sabır versin.
aslında kasa ortak oldugu ıcın cok adaletlı bırsey bırıne alınıyorsa hepsıne alınması fakat bagımsız olamamak ordek aılesı gıbı hep bırlıkte olmak zor yanı
babanı arayıp babişko napıyorsun canım dondurma cektı hadı dondurma alıp gelın bızde yemek yıyelım dıyemedıkten sonra ne anladık
İnşallah sizin gibi aklı başında aile fertleri olan kişilerle olurum.Bence bu bilgiler hep doğru bir nişanlı tercihi yaptığınıza delalet
Aynen bak bizde böyle kalabalık olunca Erkekler ayrı Kadınlar ayrı oturur yani insan sayısı fazla olduğu için yoksa kültürle bir alakası yok hatta dileyen dilediği tarafa geçip sohbete dahil olur.Canım onlar nasıl adetlermiş öyle ?
Kendisi bana ilk zaman çekinip sormuştu. Hani ailende yemek olayı nasıl oluyor ? Ayrı mı oturuyorsunuz ? Diye.
Bende hayır bizde öyle bir şey yok demiştim. Onlarda varmış mesela ama bana diyor ki bize bir misafir geliyor kadınlar 10 kişi erkekler 10 kişi oluyor hani ondan ayrı oturuyoruz diyordu.
Çünkü kendi çevresi ve ortamında eşler gayet samimi konuşuyorlar.
Ama senin işin zormuş
Peki sen mesela bu kültüre uymayan biriyle cidden mutlu olamaz mısın ?Ya olmaz olur mu canısı, oluyor tabi.
Ailemin 'sorun sende' dediği zamanlar da oldu evlenemıyorum dıye.
Akrabalarda ve arkadaş ortamımda bekar kalmadı(küçük yaş olanlar hariç).
Hem bu töreyi biraz seviyem hem de boğuyor.
suan onu bende farkettımSen bence azınlıksın canım genelden bahsediyorlar senin gibi çok az çıkıyor maalesef keşke oyle olsa
Peki sen mesela bu kültüre uymayan biriyle cidden mutlu olamaz mısın ?
Yoksa sadece çevre baskısı mı ?
Bence sen bu kalıplardan çok uzak bir hatunsun ya.
Mesela siz benden daha iyi bilirsiniz mezhepsel durumlar bile olabiliyor.Aynen bak bizde böyle kalabalık olunca Erkekler ayrı Kadınlar ayrı oturur yani insan sayısı fazla olduğu için yoksa kültürle bir alakası yok hatta dileyen dilediği tarafa geçip sohbete dahil olur.
Düğünlerimiz ,her şey bir arada olur .Bir arada güzel eğlenilir. .Tabi bunlar memlekette yaşadıklarımız. .
İstanbulda yaşıyorum. Çevremde (sözüm meclisten dışarı) Rizeli arkadaşlarım var Aile toplantıları, nişan, kına, düğünleri abartmıyorum hepsini ayrı ayrı organize ediyorlar bu da bana çok garip geliyor.
Kadın -erkek bir türlü yanyana mutlu olamıyor:)
İnsanlar farklılıklarıyla güzel aslında.Doğulu ama sentezlenmiş bir insan bence bulunmaz bir nimettir kendimde öyleyim diye demiyorumtürkiyenin en doğusundan een batısını sentezlemiş benim de ailem iyi ki de yapmış, bu bana o kadar çok şey kattığına inanıyorum ki, çünkü doğu insanının saygısını, misafirperverliğini, hoşgörüsünü, batının da açık görüşlülüğünü, kibarlığını, medeniyetini. Tek tip insan değil çeşitlilik barındırıyoruz bu senin için de onun için de çok güzel bişey zamanla bunun güzelliklerini yaşarsın diye düşünüyorum, mutluluklar♥
Mesela siz benden daha iyi bilirsiniz mezhepsel durumlar bile olabiliyor.
Yani ikimizin mezhep farklı. Bana diyor ki bana sorun yok senin mezhebe geçiş dahi yapabilirim diyor.
Çünkü onlara göre eşinle temasa geçtiğin an abdestin bozuluyor. E bizde el ele tutuşuyoruz sonuçta ve evlenince de eşimle el ele tutuşmak isteyeceğim. Ramazanda özellikle iftar zamanında çok zorlanıyordu. Çünkü elimi tutarsa abdesti idecek. E yeniden abdest alması in dar bir zaman olacak çünkü akşam namazı hemen geçiyor vs vs.
Bu arada evet Karadenizlilerde de ben bu ayrı oturup, düğün yapma işini görmüştüm.
Evette ailenin fikri neden önemli mesela ?Yok tatlım ben zaten ne kimsenin yaşamına ne başka şeye bir şey demem ayak da uydururum ama karşı taraf sorun.
Kendım de görüştüklerimden anlaşamıyorum hiç kalıp koymasam dahi zaten uymuyor.
Valla zor ısler bılmıyom amaaaan düzelü behhh
Anladım ben sizi tabi dilerse ibadetlerini size göre uygulayabilir o kadar keskin kılıç değil..Hoşgörü hakim yani En azından ben ailemden öyle gördüm.Mesela siz benden daha iyi bilirsiniz mezhepsel durumlar bile olabiliyor.
Yani ikimizin mezhep farklı. Bana diyor ki bana sorun yok senin mezhebe geçiş dahi yapabilirim diyor.
Çünkü onlara göre eşinle temasa geçtiğin an abdestin bozuluyor. E bizde el ele tutuşuyoruz sonuçta ve evlenince de eşimle el ele tutuşmak isteyeceğim. Ramazanda özellikle iftar zamanında çok zorlanıyordu. Çünkü elimi tutarsa abdesti idecek. E yeniden abdest alması in dar bir zaman olacak çünkü akşam namazı hemen geçiyor vs vs.
Bu arada evet Karadenizlilerde de ben bu ayrı oturup, düğün yapma işini görmüştüm.
Evette ailenin fikri neden önemli mesela ?
Ne bileyim evlenince de bu şekilde yaşamak ister misin ?
Hayat bu kadar zorken birde bu zorundalıklar daha da yormaz mı ?
İnsan kendi evinde eşiyle , çocuklarıyla rahat etmek ister ya. Hem aileni ne kadar görecek ki bu kişi ?
Araya giricem ama evde tayt giymenizin sorun olduğu aile de başınızı kapatmanız için baskı falan oluyor mu birde çalışmanızı problem ediyorlar mıCanısı o zaman onlar bazı konuları aşmış ben daha evde bıle tayt gıymedım, bıze uyacak bır damat bulursam kendı evımde inşaAllah
Diretmesi olacağına asla inanmıyorum. Çünkü öyle baskıcı bir insan değil hatta kendisi baskılardan ötürü ailesinden kaçtığını söyler hep.Kişiler arasındaki saygıya bağlı bu.
Aynı memleketten olup, aradaki saygıyı kaybeden çiftler doğu-batıya gelene kadar çoktan mutsuz oluyor zaten
Ve evet ben de kültürden ayrı yetişince, değişiklik olacağını dusunmeyenlerdenim.
Özellikle türkiye'de.
Istanbul a hic edersin ama hala yediğin tarhana memleketten gelir :))
Benim babam dahil istanbul doğumlu, karadenizliyiz.
Kendimi bildim bileli de her yıl gideriz.
Ben sevmem ama evde karalahana pişer, turşu kavrulur :)
Büyükler karadeniz ağzı ile konuşur.
Karadeniz müziği huzunlendirir vs..
O bağ kopmamış, devam etmiş bir şekilde.
Özlüyorum da zaman zaman, memleket sonuçta.
Eşim de aynı şekilde, anne baba dahil istanbul doğumlular.
Ama anneanne boşnak, baba egeli.
Iki tarafında kültürü canlı evde.
Biz iki doğma büyüme istanbullu, 7 yıllık sevgili evlendik.
Farklılıkları aynı eve girince gördük, ama sorun olmadı.
Doğulu olsaydı da, eşimin karakterinde biri ile kültür çatışması yaşamazdık muhtemelen.
Ikimiz de farklılıkların hayatin rengi olduğunu düşünen insanlarız.
Ikimiz de çocuklarımıza dahil birey olduğunu bilerek davranır, bir şeyler dayatmayız.
Kültür iyidir, güzeldir. Saygı olduğu sürece sorun olmaz:)
Hahahahİnan ki hiç bilemiyorum kuzum, zaten 2 hafta bile süren bir ilişkim olmuyor ki bir şöyle düşüneyim
Herkesin ağzından duyduğum şey 'elektrık alamadım' .
Gaz lambası baglayacam bunlara kızz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?