- 14 Temmuz 2023
- 806
- 460
- 23
- 32
- Konu Sahibi izmirli398
-
Haklısın ayıp ettikE canım bizi aldılar ya tabi onları sevicez en çokAllah razı olsun almasalar biz napardik
Cerceveletip duvarlara asmalık bir yazıBatılı birisi olarak doğulu eşimle evlendim, kılı kırk yararak en ince detayına kadar sorarak aile yapılarını zamanla tanıyarak emin olup evlilik kararı aldım, eşim karakteri düzgün çevresinden ayrışmış, daha yapıcı ve bana daha yakın bir hayat tarzına sahip, o sebeple olur dedim bizden. Sonuç hiç de öyle olmadı ama, 7 yıldır evliyiz aile yapılarından, kültürel çatışmalara varana kadar bin tane sorunla uğraştık, uğraşıyoruz. Ne olursa olsun bak, isterse on yıldır memleketine gitmemiş olsun, ailecek oradan göçmüş olsunlar fark etmiyor, köken gen kültür denilen bir şey var, değişmiyor. Sadece benim açımdan değil eşim açısından zor oldu, o da bana ayak uydurmakta zorluk yaşadı. Eğer hiçbir şey hissetmiyorsan hiç bu yola girme diyorum, herkes kendi kültüründen kendi yaşam tarzına yakın hayat süren kişilerle evlensin, aileler yıpranmasın ilişkiler çıkmaza girmesin. He şunu sorarsan da aynı yerden evlenen kişiler de zorluk yaşıyor o nolucak evet yaşıyor ancak onu önceden kestirme durumu pek olmuyor ama kültürel farklılık bas bas bağırıyor ben sorun olarak üzerinize üzerinize geliyorum diye. O sebeple bulaşma bacım, uzak olsun
mesela batılı birisi ben çevremde ailem arkadaşım olmadan yapamam deyince o aileci, aileye düşkün vs vs olmuyor mu?benim de nişanlım doğulu ben batılı sayılır mıyım bilmiyorum ama aramızda çok kültür farkı var ama anlaştık. . ben çevremde arkadaşım ailem olmadan yapamam
yahu aileye düşkün olmak kötü bir özellik değildirEşim de doğulu aileye çok düşkünler
Kesinlikle öyle. Ailem çok söyledi bana mesela bak yapamazsın, kültürel olarak alışamazsın diye ama ben tabi bilmiş halimle ‘ ben yaparım hem o onlar gibi değil ki, o bana söz verdi şöyle şöyle olacak’ lafları havada uçuştu. Ay ne bilim olur dedim ama çok zorladı beni. Benim yaptığım deli cesaretini başkası yapmasın istiyorum. Heyecana gerek yok :)Cerceveletip duvarlara asmalık bir yazıama insan evlenmeden anlamıyor maalesef evleneceği kişiye güvenip 'ama o öyle degil'lerle başlıyor her şey
ben aileye düşkün olmak kötü bir şey demem. düzenimi bırakıp onun memleketinde gidemem. yoksa ailesine düşkün olması benim için sorun değil. aradaki dengeyi buluyorsa. hatta aksine sevgilimin aile ilişkilerine özeniyorum. ben Kafkas olduğum için konuşuyorum şahsen doğulu kaynanayı Çerkes Abhaz laz kaynanaya tercih ederim. en azından benim laz olan eski sevgilim ve annesini düşününcemesela batılı birisi ben çevremde ailem arkadaşım olmadan yapamam deyince o aileci, aileye düşkün vs vs olmuyor mu?
yahu aileye düşkün olmak kötü bir özellik değildir
aileyle ilişkileri sağlıksız
birey olmayı beceremeyen bir toplum yapısı var
eşiyle ailesi arasında denge kurmaya izin vermeyen bir anlayışla yetişmiş
falan filan diyin
gerçekten hayret ediyorum aileye düşkün olmak ne zamandan beri kötü bir şey oldu??? yetiştiği aileye düşkün olmayan kendi kurduğu aileye de düşkün olmaz, önemli olan sağlıklı olsun bu düşkünlük, hastalıklı bir ilişki olmasın....
Aynen öyle ayynen. Aman anne dedim seneler önce göçmüşler zaten e benimki de hiç öyle bir zihniyette değil falan filan. kızım dedi bak hamuru aynı sonuçta illa ki zorluk yaşarsın, yok dedim ben idare ederim hallederim. Ha idare ediyor muyum evet ama bu kadar kafa yorgunluguna gerek var mıydı? aslaKesinlikle öyle. Ailem çok söyledi bana mesela bak yapamazsın, kültürel olarak alışamazsın diye ama ben tabi bilmiş halimle ‘ ben yaparım hem o onlar gibi değil ki, o bana söz verdi şöyle şöyle olacak’ lafları havada uçuştu. Ay ne bilim olur dedim ama çok zorladı beni. Benim yaptığım deli cesaretini başkası yapmasın istiyorum. Heyecana gerek yok :)
bana da öyle diyorlar doğulu olduğu için ama ben öyle düşünmüyorum. şahsen ben kendi kültürümü sevmiyorum Kafkas göçmeniyim. ordan bakınca asıl onlar bizim kültüre ayak uydurmaya çalışıyor gibi geliyor. ama aşk bu yani. insan aşık olduğu kişiyi seçemiyor kiKesinlikle öyle. Ailem çok söyledi bana mesela bak yapamazsın, kültürel olarak alışamazsın diye ama ben tabi bilmiş halimle ‘ ben yaparım hem o onlar gibi değil ki, o bana söz verdi şöyle şöyle olacak’ lafları havada uçuştu. Ay ne bilim olur dedim ama çok zorladı beni. Benim yaptığım deli cesaretini başkası yapmasın istiyorum. Heyecana gerek yok :)
sonuç sıkıntı oluyor arkadaşlar işteAynen öyle ayynen. Aman anne dedim seneler önce göçmüşler zaten e benimki de hiç öyle bir zihniyette değil falan filan. kızım dedi bak hamuru aynı sonuçta illa ki zorluk yaşarsın, yok dedim ben idare ederim hallederim. Ha idare ediyor muyum evet ama bu kadar kafa yorgunluguna gerek var mıydı? asla
he yani fark varsa vardır. bunun memleketten çok insanla alakalı olduğunu düşünüyorum.Yapamazdım sanırım,doğulu biri ile değil her batılıyla da yapamam. Sonuçta her batılıda aman aman açık görüşlü rahat değil. Hangi bölgeden olursa olsun benim kişiliğimi,yaşam,düşünce,inanç kendi prensiplerimi,giyim kuşam,sosyal aktivetilerimi fikirlerimi benimsemeyen hiç kimseyle yapamazdım.Batılı olsun doğulu olsun.
valla eş değil de benim sevgilim güneydoğulu meselaO sınırı nasıl korudunuz acaba ben de Karadenizliyim lazım eşim iç Anadolu Kürtlerinden, hunileri takmama ramak kaldı31 yaşındayım hayata yeni gözlerimi açmışım gibi bi kalıba sokmaya çalıştılar bi ara. Sanırım başarılı olamayacaklarını anladılar ki çok üstüme gelmiyorlar şu sıra. Eşimin kültüründe babaya çok büyük bir saygı var sizde de öyle mi bilmiyorum 2 senedir kayınpederimin salakça hareketlerini çektim sırf bu yüzden neyse patlak verdim de eşim biraz olsun ağzını açabildi. Tövbe haşa sanki peygamber adam kimse ses çıkaramıyor yanında.
yok siz demediniz deben aileye düşkün olmak kötü bir şey demem. düzenimi bırakıp onun memleketinde gidemem. yoksa ailesine düşkün olması benim için sorun değil. aradaki dengeyi buluyorsa. hatta aksine sevgilimin aile ilişkilerine özeniyorum. ben Kafkas olduğum için konuşuyorum şahsen doğulu kaynanayı Çerkes Abhaz laz kaynanaya tercih ederim. en azından benim laz olan eski sevgilim ve annesini düşününce
Tabii ki memlekete bağlamak tam anlamıyla doğru değil genelleme de yapılmamalı ama benim tanıdığım tüm doğulular neredeyse bu şekilde.he yani fark varsa vardır. bunun memleketten çok insanla alakalı olduğunu düşünüyorum.
karadenizin de yarısının erkek çocuk manyaklığı, ayet gibi kuralları var.
bi afyonlu kütahyalı da pek geniş görüşlü filan değil (baksan da güya ege) ya da yozgat ya da çankırı da insanının aydınlığıyla meşhur yerler filan değil.
kendi memleketim de pek özgürlükçü fikirleriyle meşhur bir yer değildirdaha düne kadar başlık parasına kız veren köyler var bizim etrafımızda.
doğulu da batılı da değilim. ben de yurdun büyük bölümüyle yapamam, yapamıyorum.
valla eş değil de benim sevgilim güneydoğulu mesela
evlenmeyiz muhtemelen evlenecek olsak ben çok daha net ve katı olurdum -böyle meseleler yüzünden de evlenmek istemiyorum zaten.
ancak mesela şu halde de babasının çalışmıyor olması (uzun süredir) buna rağmen benim babamın emekli olmasına karşın hala çalışıyor olması gibi farklar var
babası çalışmadığı için ne olmuş, oturdukları evi sevgilim yaptırmış mesela, muhtemelen ileride daha fazla yük olurlar.
ben bunu açık bir şekilde eleştiriyorum
ohh diyorum miss çalışma etme oğlana yüklen oğlan da gurbette çalışsın yemesin içmesin aileye ev yaptırsın
saçmalık mesela bence, babasını ne zaman konu açılsa eleştiriyorum, sonuna kadar da eleştiririm. hiç de babası diye susmam valla. evlenmeyi düşünmediğim halde bu konulara vakıfım evlenmeyi düşünsem her konuya vakıf olurdum ona göre karr verirdim.
ama bunun aynısını benim çevremde de yapan bi sürü baba var. hatta kız çocuğuna böyle yük olan çoook va. (onun ailesinde kadından maddi beklenti yok mesela). o yüzden olayı memlekete bağlamak bana %100 doğru gelmiyor.
Valla ben doğuluyla evli değilim lazla da değilimYorum yapan hemen hepsi ya doğulu biriyle evlenmiş yada evlenmek üzere ona rağmen hepsi olumsuz yorum yapmış. Madem o kadar pişmansınız ne diye hala evlisiniz yada nişanlısınız diye sormak istiyor insan.
ya bir de şeyValla ben doğuluyla evli değilim lazla da değilimaile iç dinamiklerini bilmem kültürlerini bilmem dizilerden internetten gördüğüm okuduğum kadarıyla vakıfım.arkadaş çevremde de yoklar özellikle değil tesadüf belki arkadaşlıkları dostlukları nasıldır bilmem ama bu forumda hemen hemen hepsi misafirperver yardımsever olduklarını yazarlar ama bu aile hayatında evlilikte de mükemmel olacak anlamına gelmez.
yani bunun doğduğu bölgeyle alakası çok olsa da hepsi değil.ne batılılar var kapkaranlık,geçmiş asırda kalmışlar gibi ama sorsan batılı.yaşadığın yer aslında pek bir şey katmıyor kişi kendine ne katmış asıl önemli olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?