Doğum günümü kutlamadilar

Bak eşinde farketmiş sana hak veriyor.sende daha fazla uzatma bu sefer esin iyice sinir olur onlara hak vermeye başlar.. madem öyle eşinin ve kendi aileninkileri kutla canım
Yok uzatmam artık. Hem eşim utanıyor farkettim.onu utandırmak da istemem.sonucta ailesi.kapattim konuyu...bundan sonra gerektiği gibi davranmayı düşünüyorum.

Kızı bi anlamamışsınız , beklenti değil asıl mesele , değer verdiği kadar değer görmek istemiş okadar . Alınmakta çok haklısın lafa geldi mi biz bir aileyiz sen bizim kızımızsn oluyor.
Aynen öyle oluyor :) yeri geldiğinde gelinim gelinim diye etrafta benden çok bahseder.aileyiz gibi görünürler ama aile değilmişiz.annem hep derdi kziim sen her zaman bir gömlek dışardasin bunu unutma. Doğruymuş....

Aynen öyle oluyor :) yeri geldiğinde gelinim gelinim diye etrafta benden çok bahseder.aileyiz gibi görünürler ama aile değilmişiz.annem hep derdi kziim sen her zaman bir gömlek dışardasin bunu unutma. Doğruymuş....
Annenin dediği çoğu zaman doğru ,neyse az beklenti çok huzur bunu da ben ekleyim,siz de bundan sonra karşı tarafınkini kutlamayın olsun bitsin ama yine de siz kutlarsınız sonuçta içten gelen bir incelik,geçmiş doğum gününüz kutlu olsun bu arada sevgiler... :)

Annenin dediği çoğu zaman doğru ,neyse az beklenti çok huzur bunu da ben ekleyim,siz de bundan sonra karşı tarafınkini kutlamayın olsun bitsin ama yine de siz kutlarsınız sonuçta içten gelen bir incelik,geçmiş doğum gününüz kutlu olsun bu arada sevgiler... :)
Çok teşekkür ederim :)

Bende de bi kuzen vardır. Durumları iyi değil diye ailecek onlara doğum günlerinde hediyeler alırız pastamizi alır tatlimizi alır poğaça yapar makarna salatası bile yapar gideriz. Onlardan hiç beklemedik ama yıllardır bu böyleydi. Durumları yok niye zorlasinlar ki dedik durumlarını. Onlar da hiç kutlaması zaten bi aramadilar bile.
Velhasıl ise girdi babaları maasida gayet iyi o ara da annemin doğumgünü geldi. Dedi ki kuzenimin annesi sana eşarp alicam canım nasıl eşarp istersin hep siz kutladiniz ise girdi bu sene de biz kutlayalim artık falan.
Bizde bekledik o sene açıkçası. Çünkü söylediler kaç kere. Annemin dogumgunu geldi ne hediye ne kutlama ne mesaj. Tabi üzüldük bizde annem beklemişti çünkü.
Her sene hep lazım olan şeyler aldık. Bir coccocuklarinin dogumgunuyse diğerine de hediye aldık ki üzülmesin diye ama işte pasta bile almadılar.
Ondan tam 1 ay sonra küçük kuzenin doğumgünü vardı. Kuzenim aradı diyor ki ne alsak ki x e yazlık yağmurluğa ihtiyacı var yağmurluk ne kadar acaba. :) Anem alalım falan dedi ama aldirmadim. Kutlamadik aynı şekil aramafik bile onlarda baya yüzlerini astılar falan ama yapacak bir şey yok.
Karşılıklı değil tabi bunlar ama ağzıyla alicam kutlarız parti yaparız diyorda yapmıyorsa ne diyelim :)
Keyifleri bilir valla :)

Canim şey olabilirmi acaba bazi aileler dogumgunu kutlama geleneğine sahip değiller.mesela benim ailem gibi:) inanki kötü niyetten değil unuturuz alışkanlık etmemisiz.Hatta sana bişey deyimmi bizim gelininde tuhafina gitmiş abim bizi aradı sanki hatırlıyor gibi yaptık aradık diğer yıl yine unuttuk gitti.biz önem vermiyoruz alismamisiz.yoksa gelinimizi tabiiki severiz iyiki doğmuş o ayrı:)

Canim şey olabilirmi acaba bazi aileler dogumgunu kutlama geleneğine sahip değiller.mesela benim ailem gibi:) inanki kötü niyetten değil unuturuz alışkanlık etmemisiz.Hatta sana bişey deyimmi bizim gelininde tuhafina gitmiş abim bizi aradı sanki hatırlıyor gibi yaptık aradık diğer yıl yine unuttuk gitti.biz önem vermiyoruz alismamisiz.yoksa gelinimizi tabiiki severiz iyiki doğmuş o ayrı:)
Canım bak sizin ko gayet normal...ama eşimin ailesi kendi arasında hep kutlar

Tamamen kültür farkı takma oldumu senin hassas olduğun bu konuda onlar hassas değiller yani seninle ilgisi yok.ama hoşgörülü bir aile ise eşin bı söylesin istersen.bizede abim deyince şunu dedik amaan kaç yaşında kız çocukta degilki dedik olsun dedi abim o öyle alışmış ilgi bekliyor bı kutlayiverin dedi.Yani sanırım bizde cocuklarinki kutlanır algısı oluşmuş:) ama ben öyle alistigimdan hiç kutlansin istemem biliyormusun.demekki yetişme tarzı takilma istersen iyiki dogdunuz bu arada:KK66: Allah hayırlı ömürler versin hep mutlu olun ins

bundan sonra da siz onların doğum günlerini kutlamayın ve alınan hediyelere ortak olmayın

vuuu doğum gününde gorumce ve kaynana ile pasta kesmemis olmayı ve hatirlamamalarini dert etmek
diyecek tek sözüm en kötü günün böyle olsun hayatım :işsiz::işsiz::işsiz:

Gene aşırı yüce gönüllü arkadaşlarımız karsilik beklemeyin bilmem ne demiş yav he he.
Aile içinde kutlanıyor diyor kız huhuu anlayabildiniz mi acaba ?
Yani kısaca dislamislar sen gelinsin ne kutlicaz demişler öyle hissettirmisler yani kırıldığı bu konu sahibinin.
Ama ben bunu takar mıyım mesela asla takmam.
Ne güzel işte bundan sonra doğum günlerini eşinle baş başa geçirirsin onlara gitmezsin azcik da arana mesafe koyarsin lehine cevir bence durumu.

Bayanlar doğum günüm vardı. Kayinvalide görümce vs doğum günümü kutlamadilar. Hediye vs de almadılar. Ben onların doğum günlerini hep kutlarım. Eşimde mutlaka kardeşlerine hediye alır. Pahalı hediye olduğu için eşime derim ortak alalım. Çünkü çok pahalı hediye alır eşim.ne bir pasta almışlar ne bir kutlama bana.anlayamadim gerçekten.neden böyle yaptılar. En azından bir pasta bile kesebilirdik. Eşime de bişey diyemedim neden ailen böyle yaptı diye.esimin doğum günü olsa benim ailem de hediye alır.
Biz cümleten kutlamıyoruz:)) benm bu yaşıma kdr ailemde hep kutlarnırdı. Aile kültürmz ama eşimin ailesi hiç kutlamzlar. Bnde onlarınkini kutlamam. Çok lazım değil bence. Ama normlde kutlayıp bu sefere özel bişyse onu bilemem

eğer kutlanıyorsa o kutlamayı eşinizin hatırlatması lazımdı

ne bilsinler sizin doğum gününüzü

geçen yıllarda görümcemin eşi benim evde görümceme parti organize etti

işte biz de hediye vs de aldık

neyse her sene aman senini doğum günün ne gündü sana parti yapalım derler ama unutulur gider

geçen eşimin doğum günü idi yoğunduk kendisi bile unutmuş

onlardaydık demişsiniz eşiniz bir pasta alıp gelebilirdi örneğin

Yazdığın birebir her cümleyi yaşadım artık ben de onlara hediye almıyorum hatta daha önce aldığım hediyeyi bile vermdeim evde duruyor. Kaynanaların hayat mottoları: Gelinlere ölüm.

Canım bak sizin ko gayet normal...ama eşimin ailesi kendi arasında hep kutlar
Canım kendi aralarında kutluyorsa ve senin Ogün doğumgünün olduğunu hatırladığı halde kutlamadilarsa çok haklısın takılmakta..En son heralde unutmuşlar dur belki diye düşünelim iyi niyetimizi bozmayalim bari:)

Bayanlar doğum günüm vardı. Kayinvalide görümce vs doğum günümü kutlamadilar. Hediye vs de almadılar. Ben onların doğum günlerini hep kutlarım. Eşimde mutlaka kardeşlerine hediye alır. Pahalı hediye olduğu için eşime derim ortak alalım. Çünkü çok pahalı hediye alır eşim.ne bir pasta almışlar ne bir kutlama bana.anlayamadim gerçekten.neden böyle yaptılar. En azından bir pasta bile kesebilirdik. Eşime de bişey diyemedim neden ailen böyle yaptı diye.esimin doğum günü olsa benim ailem de hediye alır.
Kayınvalidem ve görümcemle bir problemim yok ,ikisini de severim .yalnız doğum günümde onlarla alakalı bir beklentiye girmem .aklıma bile gelmez ..eşimin kutlaması yeterlidir. Sen de beklentiyi düşürerek yeni yaşını mutlu karşılamayı dene .ayrıca ben kutladım ,o da kutlasın zihniyeti kendini en yakın boşluktan aşağı bırakabilir mi :D çünkü kutladığım kişilerin de senin gibi düşündüğünü düşünmek istemiyorum :p

eğer kutlanıyorsa o kutlamayı eşinizin hatırlatması lazımdı

ne bilsinler sizin doğum gününüzü

geçen yıllarda görümcemin eşi benim evde görümceme parti organize etti

işte biz de hediye vs de aldık

neyse her sene aman senini doğum günün ne gündü sana parti yapalım derler ama unutulur gider

geçen eşimin doğum günü idi yoğunduk kendisi bile unutmuş

onlardaydık demişsiniz eşiniz bir pasta alıp gelebilirdi örneğin
Eşimle pasta kesmiştik o yüzden almadı bence.dogum günüm olduğunu instagram da paylaşmıştım:) biliyorlardı....

Back
X