doğum izni

Ayrıca doğum izni sonrası yıllık izne yada ücretsiz izne ayrılabiliyorsunuz aynı gün içinde göreve başlayıp geri izne ayırıyorlar

aynen katılıyorum.
4 aylık maaş alıcaksınız, işverene hiçbir maliyeti yok. sigortalı görünmeniz yeterli bu sürede.
doğumdan önce çıkmak çok mantıksız.
kimbilir, belki bu sürede onlar çıkarır, haklarınızı da alırsınız.
hamilelik sürecinde çalışma saatlerimiz bile esneyebilir, rapor kullanımı vs.
bu konuda işçiyi koruyan kanunlar var.
hakkınızdan ferahat etmeyin derim ben.

...

rapor süresinde çıkartamaz gerçi, sonrasını uzattınız diyelim. o dönemi kastettim aslında. düzeltelim.

canım iznini kullabilirsin tabii ki ,izin dönüşü de raporunu ik ya verip iznini başlatırsın.istifa konusunda da işyerine şuan için bişey deme durumunda değilsin,izninin bitmesine yakın arayıp şu tarihte raporum bitiyor devam etmek istemiyorum dersin,izin bitiminde de evraklarını imzalar ilişiğini kesersin..

Benim tavsiyem 32. haftada doğum iznine çıkın iki hafta için önden çıkmaya değmez. O iki hafta cepte kalsın. Doğum dönüşü gidip istifanızı verin yok ihbar var kal derlerse de o iki haftayı ihbarınız dan düşürün. Demezlerse de dönüp izne çıkın 15 günlük daha maaş alın sonra istifa edin.

Dogum izni oncesi izinden kullanip,sonrasinda dogum izni icin rapor alir verirsiniz sirkete ve isyerine. Dogum yaptiktan sonraa izniniz tamamen bitince istifayi verirsiniz. Toplu para almak icin izin bitmesini bekleyin derim. Ben oyle yapmstm

zaten söylenmiş ama toparlarsak
şu anda yıllık izni hak etmişseniz istediğiniz zaman yıllık izne çıkabilirsiniz. şimdi kullanmazsanız doğumdan sonra doğum izniniz bitince yıllık izin kullanabilirsiniz.
maddi açıdan düşününce doğumdan sonra kullanmak elbette iyi olur
yine isterseniz doğumdan sonra 6 aya kadar ücretsiz izin alabilirsiniz, işveren bu izni vermeye mecbur. vermezse mahkemede siz haklı çıkarsınız.
ama istifa edecekseniz ihbar süresi var -çalıştığınız süreye göre değişir- o nedenle istifa etmekte gerçekten kararlıysanız bu ihbar süresini unutmayın. ona göre önceden verin istifanızı.İstifa ederken atıyorum 1 mayısta istifa ediyorum demenize gerek yok ki, örnek vereyim : 1 mayısta dilekçe yazıp ihbar süremin dolduğu tarih olan 1 haziran tarihinden itibaren kurumunuzdaki görevimden ayrılmak istiyorum, gereğini arz ederim, diye dilekçe vereceksiniz yani dilekçe tarihi =işten çıkış tarihi diye bişey yok, ihbar var bi kere nasıl olsun? Sizin belirttiğiniz tarihten önce de yapamazlar çıkışınızı. yaparlarsa onlar sizi işten çıkarmış olur, size tazminat hakkı doğar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…