Doğum korkusu!!!

epiduralli normal dogumumda çok ama çokkk konforlu bır dogum yaptım..şiddetle tavsiye ederim.. mutlaka araştırın..
sohbet ederek dogum yaptım resmen...tek onerım bu yonde olur :)
Doktorumda diyor ki bir daha çocuk doğursam bende epidural ile yapardım
İnşallah benimde rahat olur

Ben de normal dogumdan korktugum icin planli olarak spinal anestezi ile sezeryan oldum çok rahatti gercekten bu sekilde dogurmak hic bisey degil. Ama normal doguran ve dogumu cok kolay gecen oldugu gibi sezeryanla dogum yapip sonrasinda zorlananlar da var. Senin icin hangisi hayirlisi ise o olsun insallah.

evveliyatla bebeginin nasil dunyaya gelmesi gerekiyorsa, o gelisi hayirla karsilayin beraber.
hic korkma. doktoruna guven. senin icin neyi uygun goruyorsa, ona inan. tam tevekkulle stabil bir dogum yasarsin.
ilk dogumum 40'inci haftada sezaryen olarak gerceklesti.
su an gorev geregi yurt disindayim. Turkiye'de olsam artik her 2 haftada bir kontrol olacakken, burada sadece dogum oncesi ultrason olacak! 3 aydir ultrasonda bebegi gormedik bile. bu ulkenin saglik kurallari boyle imis.
kendine, Hak'ka, doktora guven. gerisi olacak olcak :))

ekonomik durumun uygun, agri esigin dusuk ise epidurali tercih edebilirsin. Mouse

Aminn teşekkür ederim :) hangi ülke orası ya benim yengem Fransa da orda doktor kontrolü fazlaymış hatta yengem rahatsızlandığı için hemşire gelip kontrolunu yapıyormuş evde ..

Aminn teşekkür ederim :) hangi ülke orası ya benim yengem Fransa da orda doktor kontrolü fazlaymış hatta yengem rahatsızlandığı için hemşire gelip kontrolunu yapıyormuş evde ..

fransa'dayim.
maalesef, ayda bir kontrol var ve tuse muayene. ultrason yok. sacma sapan bir sey.

2 tane normal doğum yaptım ve 3. yü doğuracak olsam yine normal isterim ki epdural falan değil gayet hissederek doğurdum.hiç korkma adı üstünde normal olması gereken bir doğum yöntemi.doktorun aksini söylemediyse bol bol yürü sana doğumda çok faydası olur.ve sakin ol.sancn gelecek ,doğum yapacaksın ve bebeğini kucağına alacaksın.sakın korkma o bebeği orada büyütüp bu zamana getiren Rabbim onu kolaylıkla ordan çıkaracaktır inan bana.sancı dayanılmayacak boyutta olmuyor zten en şiddetlendiği zaman doğum başlamış oluyor ve doğuruyorsun.önemli olan senin sakin olman

Teşekkür ederim .. Gerçekten iyi geldi yazın..

kolay dogum icin bol bol yuruyus tavsiye ederim, ne kadar hareket edersen kaslarin gevsemesi o kadar iyi oluyor.
kasilmalar basladiktan sonrada yurumeye devam etmelisin.
bazi gevseme hareketleride var onlarida yaapbilirsin.
ben epidural normal dogum yaptim, epidural alncaya kadar hep ayaktaydim, hastanede de oda da yurudum, pilates topunda gevsedim falan.
en basindan beri epidural plani yapmistim, yapmasaydim belkide epiduralsiz de dogurabilirdim, 6 cm aciklik vardi ve coook dayanilmaz bir sancim yoktu.
biraz bunye meselesi evt. ama sancim geldi allah ne yapicam diye paniklemessen daha kolay gecer bence,
hurma dogumu kolaylastiriyor diye duymustum bide bol bol yemistim.
Ins hayirlisiyla alirsin bebegini kucagina.

Kötü hikayeler dinleme iyi düşün iyi olsun
Dogum sancisi tabi zor cok acitiyor. ama bebegi dogurmak gercekten de bebegi büyütmekden cok cok cok daha kolaymış ve benim dogumum cok zor gecti gerisini sen düşün yani. Herkesin bünyesi farkli ben cok hassasim o yüzden bana agir geldi dogumum
Allah bir nefesle kurtarsin insallah

Benim dogumun cok uzun sürdü vok agrilarim oldu cünkü manyak doktorlar ve ebe yalnis baktilar cocuga. Epiduralli yapalim dediler benimde sancilarim var sabahdan beri hayir hayir diye bagirdim ebeye. Ebe de bana döndü diyorki: sen tam güclü bir türk kadinisin herseyi dogasi ile yapiyorsun.
Epiduralli tabi kolaylikdir ama onsuz da oluyor nasil rahat hissedeceksen öyle yap ama doktorun hastanen iyi olsun en önemlisi o.
Not: yurtdisinda dogurdum

Babaanen dogru soyluyor.Sende uygula benim bebegim dogum kanalına bir türlü girmiyor du dogumuma 3 dogum Dr girdi olmadı sezeryana alıcam dediler.Son yarım saat birde Prof bir Dr hocaları varmış onu aradılar.Artık ben bittim yoruldum diye ağlıyorum.Telefondaki hoca masadan asagiya inip yere çömelmemi istedi.Tuvalete oturur gibi denedik ama şimdi gülüyorum böyle doracagım aklıma gelmezdi diye.10 saat sancı cekiceme Valla 1 saate doğurdum.Korkma ben kendimi yedim korkudan şimdi pişmanım tadını çıkar hamileliğin.

Bende korkmuştum ilk zamanlar sonra kendimi telkin ettim her kadın Nasıl doğuruyor beceremeyecek ne var annem kayınvalidem yaşadı bunları diye... Daha çok oğluma odaklandım o iyi olsun da ben her sıkıntıya razıyım dedim ve hiç korktuğum gibi olmadı... Evet adet sancısından biraz daha kuvvetli ama ıkınma başlayınca hiçbir şekilde acı hissetmiyorsun tüm vücudun her hücren bebeğine odaklanmış bir şekilde itiyor onu hayata....ve bebeğin doğduğunda tüm o stres heyecan bitiyor sanki az önce doğuran sen değilmişsin gibi... Hiç korkma 3 yaşına girecek ve ben ikinci neden olmasın düşünüyorum hatta özlüyorum Zaman Zaman hamileliğimi doğduğu günde ki sevincimi mutluluğumu Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah...

Okurken bile korkudan nefes almakda zorlanıyorum psikolojik sanırım, evli falanda değilim. Allah yardım eder korkma canım hiç, yani ne kadar telkin etti bu söz bilmiyorum ama samimiyim

Ay yemin ederim ilerde hamile oldugumda sen hic yazma, resmen insani daha cok korkutuyorsun

Aynen bana da hazneye inmedi dediler dr 1 saate doğmazsa sezeryan dedi moralim bozuldu inat ettim normal doğuracağim diye ben kendiliğimden çömelerek durdum bol bol dua ettim yarım saate kalmadı doğdu yavrum...

Aynen bana da hazneye inmedi dediler dr 1 saate doğmazsa sezeryan dedi moralim bozuldu inat ettim normal doğuracağim diye ben kendiliğimden çömelerek durdum bol bol dua ettim yarım saate kalmadı doğdu yavrum...
Çok etkili bir dogum yöntemi.Tekrara dogurursam en başından yapıcam.

ben yürüyül yapıyorum ama en fazla yarım saat 45 dk günlük çünkü eşim işten geliyor çok yormak istemiyorum gündüzleri de sıcak çıkamıyorum evde yapabileceğim hareketler var mı acaba
Bende hurma aldım hiçte sevmem tatlıyı ama zorlayacağım kendimi

bol yuruyus yapin
ve kesinlikle hurma yemenizi oneririm
ramazanda yedigimie hurmadan
hareket sart ama keisnlikle , ne kdr çok harekt edersniz o kdr kolay olur dogum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…