Doğuma Hazırlık Doğum meselesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Nornal doğum taraftarı bir insanım ama maddi açıdan zor durumda kalacaksanız doktorunuzla konuşup doğum başladıktan sonra sezeryana girme konusunda anlaşmaya çalışmanız bana daha mantıklı göründü

Benim arkadaş kızı 3 yaşındayken ssvd yapmıştı. Ama onu doktor bilerek sezeryana almış. kıza sormadan normal doğuma almadan direk sezeryan. 2. ve 3. çocuğunu normal doğurdu kız
1 yıl arayla ssvd yapan da var, risk alacak doktoru bulmak önemli ve maalesef çok zor

Rahim yırtılması riski ortaya çıktığı an doktorunuz gerekli müdahaleyi yapar zaten endiselenmeyin henüz olmamış şeyler için. İlk gebeliginiz neden sezaryen olmuştu ?? Önemli mesela çatı darsa zaten normal isteseniz de olmaz ama bebek terstir ya da kişisel istektir o zaman olur. Eğer doktorunuz size rahim yırtılabilir dediyse de normal yapmak risktir. Bir de doktorların göze alabileceği riskler vardır yani kendisi ne yapacağını iyi bildiği durumlarda risk alır.
Benim büyük bir miyomum vardı bir çok doktora gittim kimisi sen asla normal doğum yapamazsın dedi , kimisi sezaryanin bile büyük dikey bir kesiyle olacağını söyledi. Çok doktora gittim. En sonunda bir doktor ki devlet Hastanesi'nde bir kadın doğum uzmaniydi kendisi ve miyomun üzerinde hiç durmadı. Ben şaşırdım. Kendisi evet miyomun var ama çok önemli değil doğumunda sorun çıkarmaz dedi. Normal doğum yapabilirsin dedi ve ben ondan sonra beni korkuya boğan doktorları bırakıp onunla devam ettim. Miyomla ilgili en ufak bir sorun yaşamadan normal doğum yaptım. Şuan 23 aylık

Evet ama normal doğumda ağir oluyor vajinaya bildiğin kesik atıyorlar sonra dikiş yapılıyor oda çok zor birde sancılar varki ne yapacağını şaşıriyor insan cok zor doğumun iki türlüsü.

Evet vajinaya da dikiş atıldığını duymak beni rahatlatıyor açıkçası.
Ben de sancı çektim defalarca açıklık kontrol edildi. Bebek inmedi kalp atışları aşırı yükseldi. O sancı anları da çok zordu. Doktor sezaryene alıyoruz vajinal olmayacak dediğinde o an çok rahatlamıştım açıkçası.
Ama şimdi başa döndüm
Doğru genel olarak doğum zor..

Vajina da olusan sikintilardan dolayi sezeryan daha mantikli geliyor bana
Tabi isterdim normal dogum
Ilk cocugumda doktorumun evhami yuzunden
2 cm aciklik var sanci var demesinin uzerine
Elle kontrolde kanama olustu kizim tam gununde geldi
Ama oglumda 38+9 da sezeryan oldum
Ssvd olmak isterdim ama arada 20 ay vardi
Belki 3 de normal olurum diyordum 5 6 yil sonra boylece 8 yil gececek ama rahim sarkmasi dikis falan esimle iliskimize zarar verebilir
Zaten sarkmaya ve genislemeye musaid bir vucudum var

Ama asla eski haline dönmüyor vajina cinsel hayatı bile etkiliyor sonraki evreler.Bence coğunluk olarak doktorları dinleyin tek doktor aklı ile gitmeyin eğer bebeğe ve size birşey olursa pişmanlık yaşarsınız kendiniz öte bebeği düşünmek gerek artı neden sezaryen oldunuz eğer çatınız dar ise bebeğin hayati tehlikeye girer annem bu yüzden iki tane bebek kaybetmiş evde doğunla eski üsül. Daha sonrası istanbulda doktor sezaryen yapmiş

Artı zaten herşeyi kabul ettiğini kabul ettiğine dair imza vereceksin ters durumda mahkeme yolu kapalı olacak.

Tabiki dikiş atıyorlar Türkiyedeki doktorların neredeyse çoğu yapıyor bunu yapmayan çok az ya da kişinin yapısına bağlı bi durum ben dikişlerimin sayısını bile bilmiyorum

Tabiki dikiş atıyorlar Türkiyedeki doktorların neredeyse çoğu yapıyor bunu yapmayan çok az ya da kişinin yapısına bağlı bi durum ben dikişlerimin sayısını bile bilmiyorum

Beni doktorum çok güzel kandırmıştı ya. Kesisiz dikişsiz vajinal doğum diye. O yüzden zor kabullendim. Şu an bakıyorum dikişi olmayan yok gerçekten

İlkinde sezeryan olmussunuz,hızlı da iyilesmissiniz.
Neden heyecan arıyorsunuz?Daha 4 sene olmuıs .
Normal doguran sezeryan dogurandan daha mı dogurmus sayılıyor yahu.

Beni doktorum çok güzel kandırmıştı ya. Kesisiz dikişsiz vajinal doğum diye. O yüzden zor kabullendim. Şu an bakıyorum dikişi olmayan yok gerçekten
Evet ve bence suni sancıyı çekmeye değmez ben bilmeden bir cesaretle ilk doğumumu normal yaptım herkesin doğumu farklı tabiki tercih meselesi ama benim için çok zordu

İlkinde sezeryan olmussunuz,hızlı da iyilesmissiniz.
Neden heyecan arıyorsunuz?Daha 4 sene olmuıs .
Normal doguran sezeryan dogurandan daha mı dogurmus sayılıyor yahu.
Kendinize action arıyorsunuz dedim diye TheQueeninthenorth hanım bana beğenmedim atmış. Gereksiz gaz verip kanaması olsun istiyorlar heralde. Bu konuda biz değil doktor konuşur.

Öyle bir şey, eski haline dönüyor vajina, zaten dışardan atıyorlar kesiği. Bizzat kendim epizyotomili doğum yaptım. İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Cinsel hayatımda da, doğum sonrasında da hiçbir farklılık olmadı, zaten defalarca da kontrole gittim.

Sezaryen doğum oldum ve bir daha doğursam yine sezaryen olurum. Ayrıca maddi durumum yok diyip neden zorluyorsunuz ?
Ayrıca ya yine son anda zorunlu olursanız ? O zaman boşu boşuna bir sürü zahmete girdiğinize üzülmeyecek misiniz ?

Ben de senelik kontrolüme gittiğimde doktorum da dedi eski haline dönmüş sıkıntı yok diye. Kendi hayatımda da bir farklılık hissetmedim. Genelleme yapılması yanlış ama bazılarında bu durum yaşanıyor sanırım

Hayir yanlış yönlendirmiyorum bazı hastalarda o dikişler sonrası çok sancılı süreçler geçiriyor tekrardan operasyon geçiren çok hasta var doğum yapılan ekip çok önemli.

Bilemedim,ilk dogumumda gayet suyum gelerek,normal doğum yapacağım diye hastaneye gittim,vaktinde gelen bir bebekti vs ama apar topar sezeryana alındım.
2.doğumumla arasında 6 sene var,doktorum istersen normal yapabilirsin demişti de. Ben ilk doğumumda kendi doktorum olmadan,bebek nefes alamıyor acil alıyoruz diyerek apar topar sezeryan doğuma alındığım için kesinlikle istemedim. Gün saat belirleyelim ben hazır bir şekilde sizinde burada olacağinız şekilde epidural ile doğum yapmak istiyorum demiştim, öyle de oldu. İlkinde bu denli sevimsiz bir deneyim yaşamasaydım belki normal doğumu düşünürdüm ama kızımı nereye bırakırım,acil bir durum olursa ne olur vs diye düşünerek istememiştim.
Bunları anlatmamın sebebi şu,normal doğum niyetiyle gidip,acil sezeryana da alınabilirsiniz. Garantisi yok bunun yani.
Bu sebeple sizin kararınızı destekleyen ,her zaman ulaşabildiğiniz ,sigortanında geçerli olacaği başka bir hastane ve doktor tercih edin derim. Sigorta size bebegin ilk bakımları,aşıları,doktor kontrollerinde de faydalı olur. Ilk ay mesela hastane ücret almıyordu bebeğin kontrollerinden. Özel sağlik sigortam bu şekildeydi,sonrasinda zaten onunda sigortasini yaptırıp devam etmiştik,özel aşılar vs de sigorta tarafından halloldu. (Menenjit,rota )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…