- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.108
- 1.123
- Konu Sahibi madamecocos
-
Nornal doğum taraftarı bir insanım ama maddi açıdan zor durumda kalacaksanız doktorunuzla konuşup doğum başladıktan sonra sezeryana girme konusunda anlaşmaya çalışmanız bana daha mantıklı göründüMerhaba hanımlar. Sizlere danışmam gereken bir konu var. İlk doğumum yaklaşık 4 yıl önce zorunlu/acil sezaryenle oldu. Toparlanma sürecim diğer sezaryenlılara göre hızlıydı bende gayretliydim. Şimdi 16 haftalık hamileyim ve bir bebek bekliyorum. Ve nasip olursa normal doğum yapmak istiyorum.
Eşim bana özel sigorta yapmıştı senelerdir de her sene yeniletir. Aslında zorunlu hallerde pek doktora gitmem ama sigortam doğuma dair bütün masrafları karşılıyor o konuda baya avantajlıyım.
Şuan takipte olduğum doktorum kendine özel muayene açtı. Ssvd yi (sezaryen sonrası normal doğum) destekliyordu. Ama doğumda daha rahat olmak hem sigortamdan yararlanmak için hastaneden bi doktor bulmam gerekiyordu. Hastanenin bütün doktorları riske girmek istemediler.
Sigortamla anlaşması olmayan bir hastanede savd destekçisi bir doktor buldum onunla görüşeceğim ama onda da sigortamın hiçbir hükmü kalmayıp herşeyi sgk lı gibi cepten ödeyeceğim ama en azından hastane takipli olacağım.
Yani özetle sezaryeni kabul etsem hiçbir ücret ödemeyeceğim ama normal doğuma zorlasam da normal olacağının bir garantisi de yok sonuç yine sezaryene dönebilir. Ama bende planlı sezaryeni istemiyorum. Doktorların kabul edeceğini bilsem sancılarım başladığında sezaryen olmayı kabul ederim bari bebeğim gelmek istediği zamanda gelsin.
Maddi açıdan çok açılamayacağım bir süreçteyim şu ara. Eşim bana bırakıyor tercihi. Çevremdeki herkes de riske girme rahimde yırtılma da olabilir veya başka sorunlar bence hiç kalkışma diyor. Çok düşünüyorum ama vakit ilerliyor. Bazen normal doğumdan korktuğumu hissediyorum ama daha kolay toparlanmak istiyorum. Doktora veya doğum şekline karar vermem lazım.
Çok uzun oldu ama fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız napardınız?
1 yıl arayla ssvd yapan da var, risk alacak doktoru bulmak önemli ve maalesef çok zorBenim arkadaş kızı 3 yaşındayken ssvd yapmıştı. Ama onu doktor bilerek sezeryana almış. kıza sormadan normal doğuma almadan direk sezeryan. 2. ve 3. çocuğunu normal doğurdu kız
Rahim yırtılması riski ortaya çıktığı an doktorunuz gerekli müdahaleyi yapar zaten endiselenmeyin henüz olmamış şeyler için. İlk gebeliginiz neden sezaryen olmuştu ?? Önemli mesela çatı darsa zaten normal isteseniz de olmaz ama bebek terstir ya da kişisel istektir o zaman olur. Eğer doktorunuz size rahim yırtılabilir dediyse de normal yapmak risktir. Bir de doktorların göze alabileceği riskler vardır yani kendisi ne yapacağını iyi bildiği durumlarda risk alır.Merhaba hanımlar. Sizlere danışmam gereken bir konu var. İlk doğumum yaklaşık 4 yıl önce zorunlu/acil sezaryenle oldu. Toparlanma sürecim diğer sezaryenlılara göre hızlıydı bende gayretliydim. Şimdi 16 haftalık hamileyim ve bir bebek bekliyorum. Ve nasip olursa normal doğum yapmak istiyorum.
Eşim bana özel sigorta yapmıştı senelerdir de her sene yeniletir. Aslında zorunlu hallerde pek doktora gitmem ama sigortam doğuma dair bütün masrafları karşılıyor o konuda baya avantajlıyım.
Şuan takipte olduğum doktorum kendine özel muayene açtı. Ssvd yi (sezaryen sonrası normal doğum) destekliyordu. Ama doğumda daha rahat olmak hem sigortamdan yararlanmak için hastaneden bi doktor bulmam gerekiyordu. Hastanenin bütün doktorları riske girmek istemediler.
Sigortamla anlaşması olmayan bir hastanede savd destekçisi bir doktor buldum onunla görüşeceğim ama onda da sigortamın hiçbir hükmü kalmayıp herşeyi sgk lı gibi cepten ödeyeceğim ama en azından hastane takipli olacağım.
Yani özetle sezaryeni kabul etsem hiçbir ücret ödemeyeceğim ama normal doğuma zorlasam da normal olacağının bir garantisi de yok sonuç yine sezaryene dönebilir. Ama bende planlı sezaryeni istemiyorum. Doktorların kabul edeceğini bilsem sancılarım başladığında sezaryen olmayı kabul ederim bari bebeğim gelmek istediği zamanda gelsin.
Maddi açıdan çok açılamayacağım bir süreçteyim şu ara. Eşim bana bırakıyor tercihi. Çevremdeki herkes de riske girme rahimde yırtılma da olabilir veya başka sorunlar bence hiç kalkışma diyor. Çok düşünüyorum ama vakit ilerliyor. Bazen normal doğumdan korktuğumu hissediyorum ama daha kolay toparlanmak istiyorum. Doktora veya doğum şekline karar vermem lazım.
Çok uzun oldu ama fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız napardınız?
Evet ama normal doğumda ağir oluyor vajinaya bildiğin kesik atıyorlar sonra dikiş yapılıyor oda çok zor birde sancılar varki ne yapacağını şaşıriyor insan cok zor doğumun iki türlüsü.
Benim arkadaş kızı 3 yaşındayken ssvd yapmıştı. Ama onu doktor bilerek sezeryana almış. kıza sormadan normal doğuma almadan direk sezeryan. 2. ve 3. çocuğunu normal doğurdu kız
3 yıl.kaç sene sonra normal doğum yaptı peki
Evet o baya aradı doktoru. Sonra doğum koçu buldu kendine. baya para harcadı1 yıl arayla ssvd yapan da var, risk alacak doktoru bulmak önemli ve maalesef çok zor
Ama asla eski haline dönmüyor vajina cinsel hayatı bile etkiliyor sonraki evreler.Bence coğunluk olarak doktorları dinleyin tek doktor aklı ile gitmeyin eğer bebeğe ve size birşey olursa pişmanlık yaşarsınız kendiniz öte bebeği düşünmek gerek artı neden sezaryen oldunuz eğer çatınız dar ise bebeğin hayati tehlikeye girer annem bu yüzden iki tane bebek kaybetmiş evde doğunla eski üsül. Daha sonrası istanbulda doktor sezaryen yapmişEvet vajinaya da dikiş atıldığını duymak beni rahatlatıyor açıkçası.
Ben de sancı çektim defalarca açıklık kontrol edildi. Bebek inmedi kalp atışları aşırı yükseldi. O sancı anları da çok zordu. Doktor sezaryene alıyoruz vajinal olmayacak dediğinde o an çok rahatlamıştım açıkçası.
Ama şimdi başa döndüm
Doğru genel olarak doğum zor..
Artı zaten herşeyi kabul ettiğini kabul ettiğine dair imza vereceksin ters durumda mahkeme yolu kapalı olacak.Evet vajinaya da dikiş atıldığını duymak beni rahatlatıyor açıkçası.
Ben de sancı çektim defalarca açıklık kontrol edildi. Bebek inmedi kalp atışları aşırı yükseldi. O sancı anları da çok zordu. Doktor sezaryene alıyoruz vajinal olmayacak dediğinde o an çok rahatlamıştım açıkçası.
Ama şimdi başa döndüm
Tabiki dikiş atıyorlar Türkiyedeki doktorların neredeyse çoğu yapıyor bunu yapmayan çok az ya da kişinin yapısına bağlı bi durum ben dikişlerimin sayısını bile bilmiyorumEvet vajinaya da dikiş atıldığını duymak beni rahatlatıyor açıkçası.
Ama şimdi başa döndüm
Tabiki dikiş atıyorlar Türkiyedeki doktorların neredeyse çoğu yapıyor bunu yapmayan çok az ya da kişinin yapısına bağlı bi durum ben dikişlerimin sayısını bile bilmiyorum
İlkinde sezeryan olmussunuz,hızlı da iyilesmissiniz.Merhaba hanımlar. Sizlere danışmam gereken bir konu var. İlk doğumum yaklaşık 4 yıl önce zorunlu/acil sezaryenle oldu. Toparlanma sürecim diğer sezaryenlılara göre hızlıydı bende gayretliydim. Şimdi 16 haftalık hamileyim ve bir bebek bekliyorum. Ve nasip olursa normal doğum yapmak istiyorum.
Evet ve bence suni sancıyı çekmeye değmez ben bilmeden bir cesaretle ilk doğumumu normal yaptım herkesin doğumu farklı tabiki tercih meselesi ama benim için çok zorduBeni doktorum çok güzel kandırmıştı ya. Kesisiz dikişsiz vajinal doğum diye. O yüzden zor kabullendim. Şu an bakıyorum dikişi olmayan yok gerçekten
Kendinize action arıyorsunuz dedim diyeİlkinde sezeryan olmussunuz,hızlı da iyilesmissiniz.
Neden heyecan arıyorsunuz?Daha 4 sene olmuıs .
Normal doguran sezeryan dogurandan daha mı dogurmus sayılıyor yahu.
Öyle bir şey, eski haline dönüyor vajina, zaten dışardan atıyorlar kesiği. Bizzat kendim epizyotomili doğum yaptım. İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Cinsel hayatımda da, doğum sonrasında da hiçbir farklılık olmadı, zaten defalarca da kontrole gittim.Ama asla eski haline dönmüyor vajina cinsel hayatı bile etkiliyor sonraki evreler.Bence coğunluk olarak doktorları dinleyin tek doktor aklı ile gitmeyin eğer bebeğe ve size birşey olursa pişmanlık yaşarsınız kendiniz öte bebeği düşünmek gerek artı neden sezaryen oldunuz eğer çatınız dar ise bebeğin hayati tehlikeye girer annem bu yüzden iki tane bebek kaybetmiş evde doğunla eski üsül. Daha sonrası istanbulda doktor sezaryen yapmiş
Ben de senelik kontrolüme gittiğimde doktorum da dedi eski haline dönmüş sıkıntı yok diye. Kendi hayatımda da bir farklılık hissetmedim. Genelleme yapılması yanlış ama bazılarında bu durum yaşanıyor sanırımÖyle bir şey, eski haline dönüyor vajina, zaten dışardan atıyorlar kesiği. Bizzat kendim epizyotomili doğum yaptım. İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Cinsel hayatımda da, doğum sonrasında da hiçbir farklılık olmadı, zaten defalarca da kontrole gittim.
Hayir yanlış yönlendirmiyorum bazı hastalarda o dikişler sonrası çok sancılı süreçler geçiriyor tekrardan operasyon geçiren çok hasta var doğum yapılan ekip çok önemli.Öyle bir şey, eski haline dönüyor vajina, zaten dışardan atıyorlar kesiği. Bizzat kendim epizyotomili doğum yaptım. İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Cinsel hayatımda da, doğum sonrasında da hiçbir farklılık olmadı, zaten defalarca da kontrole gittim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?