- 6 Kasım 2011
- 7.499
- 26.121
- 748
- Konu Sahibi madamecocos
-
Ben 40dk da doğurdum arkadaşımBu gune kadar 3 saatte doguran hic duymadim. Keske bu kadar kolay olsa. Ben suni sanciyla 6 saatte dogurdum mesela doktora soyleyince aa ne kadar hizli olmus dedi. Sen bi de onu bana sor bacim diyemedim
Bir de bir muddet sonra unutuluyor o aci agri yine dogurmak istegi baskin geliyor :)
Sezeryan neden size zarar versin ki? Sezeryan sonrasi normal doğum neden riskli diye doktoruma sordum. (Bende sezeryan yaptim bu arada bebegim dönmedigi icin) ikinmalar esnasinda dikis yerlerinin ayrilabilecegini söyledi herhanhi bir katmandan. Ve bu bence gerçekten korkunc. Çünkü bu durumda normal dogumda iptal oluyor ve eski kesi yerinin yamuk yirtilma ihtimali de var.Kızlar hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ama hala da bi sonuca varmış değilim. Risk almak istemiyorum evet ama ileride bir tane daha evlat sahibi olmanın düşüncesiyle ve 3 sezeryanın belki daha çok zarar vereceği düşüncesiyle çıkmazdayım hala.
Ya açıkçası bebeğimi erken alsınlar istemiyorum karnımda ne kadar çok gelişirse o kadar iyi. En azından nişan gelsin sancım başlasın veya suyum gelsin gibi.İkinci doğumumda doktorumla konuştuk, nişan geldikten sonra sezeryana aldı beni, bebeğim doğacağı zamanı kendi belirledi.
Sezeryan dediğimiz şey rahme atılan kesi sonuçta. 3 doğum yaparsam 3 ayrı kesim olacak. Bir organın 3 yerden kesip dikilmesi yani.Sezeryan neden size zarar versin ki? Sezeryan sonrasi normal doğum neden riskli diye doktoruma sordum. (Bende sezeryan yaptim bu arada bebegim dönmedigi icin) ikinmalar esnasinda dikis yerlerinin ayrilabilecegini söyledi herhanhi bir katmandan. Ve bu bence gerçekten korkunc. Çünkü bu durumda normal dogumda iptal oluyor ve eski kesi yerinin yamuk yirtilma ihtimali de var.
Ya açıkçası bebeğimi erken alsınlar istemiyorum karnımda ne kadar çok gelişirse o kadar iyi. En azından nişan gelsin sancım başlasın veya suyum gelsin gibi.
Birde planlı randevulu sezeryanda süt hemen geliyor mu doğum sonrası? İlk doğumumda sütüm hemen gelmişti
Bence sut de biraz kafa rahatligi meselesi. Dusunence, takilinca inat ediyor. Aman o olur, gelir, kafasinda olmak lazim :)Ya açıkçası bebeğimi erken alsınlar istemiyorum karnımda ne kadar çok gelişirse o kadar iyi. En azından nişan gelsin sancım başlasın veya suyum gelsin gibi.
Birde planlı randevulu sezeryanda süt hemen geliyor mu doğum sonrası? İlk doğumumda sütüm hemen gelmişti
Ne gerek var? Heyecan mi arıyorsunuz hamile halinizle kendinize dert yapmışsınız. İki kez sezeryanla doğum yaptım ilkinde 3. Gün toparladım ikincisi daha kolaydı ertesi gün kalkıp gezmeye kendi islerimi halletmeye başladım. İki çocuğum da gayet sağlıklı hiç pişmanlık yaşamadım niye sezeryan oldum diye.Merhaba hanımlar. Sizlere danışmam gereken bir konu var. İlk doğumum yaklaşık 4 yıl önce zorunlu/acil sezaryenle oldu. Toparlanma sürecim diğer sezaryenlılara göre hızlıydı bende gayretliydim. Şimdi 16 haftalık hamileyim ve bir bebek bekliyorum. Ve nasip olursa normal doğum yapmak istiyorum.
Eşim bana özel sigorta yapmıştı senelerdir de her sene yeniletir. Aslında zorunlu hallerde pek doktora gitmem ama sigortam doğuma dair bütün masrafları karşılıyor o konuda baya avantajlıyım.
Şuan takipte olduğum doktorum kendine özel muayene açtı. Ssvd yi (sezaryen sonrası normal doğum) destekliyordu. Ama doğumda daha rahat olmak hem sigortamdan yararlanmak için hastaneden bi doktor bulmam gerekiyordu. Hastanenin bütün doktorları riske girmek istemediler.
Sigortamla anlaşması olmayan bir hastanede savd destekçisi bir doktor buldum onunla görüşeceğim ama onda da sigortamın hiçbir hükmü kalmayıp herşeyi sgk lı gibi cepten ödeyeceğim ama en azından hastane takipli olacağım.
Yani özetle sezaryeni kabul etsem hiçbir ücret ödemeyeceğim ama normal doğuma zorlasam da normal olacağının bir garantisi de yok sonuç yine sezaryene dönebilir. Ama bende planlı sezaryeni istemiyorum. Doktorların kabul edeceğini bilsem sancılarım başladığında sezaryen olmayı kabul ederim bari bebeğim gelmek istediği zamanda gelsin.
Maddi açıdan çok açılamayacağım bir süreçteyim şu ara. Eşim bana bırakıyor tercihi. Çevremdeki herkes de riske girme rahimde yırtılma da olabilir veya başka sorunlar bence hiç kalkışma diyor. Çok düşünüyorum ama vakit ilerliyor. Bazen normal doğumdan korktuğumu hissediyorum ama daha kolay toparlanmak istiyorum. Doktora veya doğum şekline karar vermem lazım.
Çok uzun oldu ama fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız napardınız?
Sadece rahim değil yag ,kas , et katmanlari da dahil buna. 3 ayri kesiniz olmayacak neden olsun ki eski sezeryan yeri uzerinden kesiyorlar zaten.Sezeryan dediğimiz şey rahme atılan kesi sonuçta. 3 doğum yaparsam 3 ayrı kesim olacak. Bir organın 3 yerden kesip dikilmesi yani.
Merhabalar ikinci sezeryani kaçıncı haftada yaptilar acabaDoğum şekli sizin anneliğinizi etkilemeyecek. Bunu aklınızda tutun lütfen. Ben de ilk doğumumu acil sezaryenle yapmıştım. Arkadaşlarımdan sezaryen sonrası normal doğum deneyenler oldu ama geri sezaryene döndüler. Bu çok daha yıpratıcı bir süreç. İkinci doğumumu hiç ustelemeden sezaryen oldum tekrardan. Doktorum da bu şekilde yönlendirdi. Acil sezaryen olunca ameliyathane stresine girmiyorsunuz. Ama hazırlıklı olunca biraz strese girmisim ben. Tansiyonum düştü midem bulandı ama sorunsuz halloldu şükür. Maddi olarak da zorlanacaksınız hiç kendinizi yormayın bence. Ama tabii karar sizin. İçinizden ne geliyorsa onu yapın.
Sancımın başlaması, hastaneye gitmem ve kızımı kucağıma almam hepsi 4 saat. Doğumhanede 30-40dk anca kaldım. Doğum sonra direk doğumhanede emzirdim kızımı.Bu gune kadar 3 saatte doguran hic duymadim. Keske bu kadar kolay olsa. Ben suni sanciyla 6 saatte dogurdum mesela doktora soyleyince aa ne kadar hizli olmus dedi. Sen bi de onu bana sor bacim diyemedim
Bir de bir muddet sonra unutuluyor o aci agri yine dogurmak istegi baskin geliyor :)
Kesinlikle her dogum kendine ozel! siz cok sansli gruptaymissiniz :)Sancımın başlaması, hastaneye gitmem ve kızımı kucağıma almam hepsi 4 saat. Doğumhanede 30-40dk anca kaldım. Doğum sonra direk doğumhanede emzirdim kızımı.
Kişiye göre değişir ama ben doğum sonrası bumuydu yani, bukadarmıydı dedim. Abarta abarta anlatanlar aksine çok kolay ve hızlı oldu doğmum. Her doğum kendine özeldir, her bünye olduğu gibi ama benim tecrübem bu şekilde.
39. Haftada yapmıştık.Merhabalar ikinci sezeryani kaçıncı haftada yaptilar acaba
Anladım. Benimde ıkinci sezeryan olacak ama doktorum 39 a kadar beklemiyor 38+0 da almak istiyor. Riske atmak ıstemiyormus39. Haftada yapmıştık.
Her gebelik farklıdır tabii. Doktorlar ona göre bir strateji oluşturuyor.Anladım. Benimde ıkinci sezeryan olacak ama doktorum 39 a kadar beklemiyor 38+0 da almak istiyor. Riske atmak ıstemiyormus
Ben de normal doğumu çok merak ediyordum. İlk çocuğumu normal doğumla kucağıma aldım. İkinci çocuğumda koşa koşa sezaryen oldumAnnem riskleri duyunca düşük ihtimal olmasına rağmen sezaryen diyor ama o ameliyathane ortamını hatırladıkça geriliyorum. Birde normal doğumu çok merak ediyorum
10 15 günNormal doğum sonrası dikişler kaç günde iyileşir?
7 gun sonra iltihap vs olmazsa dikislerini aldirirsan baya rahat ediyorsun.. tabii kesi varsa daha agir geciyor ama yirtilma olmussa ve dikilmisse daha cabuk iyilesiyor insan.Normal doğum sonrası dikişler kaç günde iyileşir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?