Doğuma Hazırlık Doğum meselesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
İkinci doğumumda doktorumla konuştuk, nişan geldikten sonra sezeryana aldı beni, bebeğim doğacağı zamanı kendi belirledi.

Ben 40dk da doğurdum arkadaşım

Sezeryan neden size zarar versin ki? Sezeryan sonrasi normal doğum neden riskli diye doktoruma sordum. (Bende sezeryan yaptim bu arada bebegim dönmedigi icin) ikinmalar esnasinda dikis yerlerinin ayrilabilecegini söyledi herhanhi bir katmandan. Ve bu bence gerçekten korkunc. Çünkü bu durumda normal dogumda iptal oluyor ve eski kesi yerinin yamuk yirtilma ihtimali de var.

İkinci doğumumda doktorumla konuştuk, nişan geldikten sonra sezeryana aldı beni, bebeğim doğacağı zamanı kendi belirledi.
Ya açıkçası bebeğimi erken alsınlar istemiyorum karnımda ne kadar çok gelişirse o kadar iyi. En azından nişan gelsin sancım başlasın veya suyum gelsin gibi.

Birde planlı randevulu sezeryanda süt hemen geliyor mu doğum sonrası? İlk doğumumda sütüm hemen gelmişti

Sezeryan dediğimiz şey rahme atılan kesi sonuçta. 3 doğum yaparsam 3 ayrı kesim olacak. Bir organın 3 yerden kesip dikilmesi yani.

İlki planlı sezeryandı, ikincisi plansız sezeryandı ama sütüm hep hemen geldi, ben iki bebeğimde de hiç mama kullanmadım, süt olayı biraz psikolojik bana göre, geleceğini düşünürsen geliyor.

Bence sut de biraz kafa rahatligi meselesi. Dusunence, takilinca inat ediyor. Aman o olur, gelir, kafasinda olmak lazim :)

Ne gerek var? Heyecan mi arıyorsunuz hamile halinizle kendinize dert yapmışsınız. İki kez sezeryanla doğum yaptım ilkinde 3. Gün toparladım ikincisi daha kolaydı ertesi gün kalkıp gezmeye kendi islerimi halletmeye başladım. İki çocuğum da gayet sağlıklı hiç pişmanlık yaşamadım niye sezeryan oldum diye.

Sezeryan dediğimiz şey rahme atılan kesi sonuçta. 3 doğum yaparsam 3 ayrı kesim olacak. Bir organın 3 yerden kesip dikilmesi yani.
Sadece rahim değil yag ,kas , et katmanlari da dahil buna. 3 ayri kesiniz olmayacak neden olsun ki eski sezeryan yeri uzerinden kesiyorlar zaten.

Merhabalar ikinci sezeryani kaçıncı haftada yaptilar acaba

Sancımın başlaması, hastaneye gitmem ve kızımı kucağıma almam hepsi 4 saat. Doğumhanede 30-40dk anca kaldım. Doğum sonra direk doğumhanede emzirdim kızımı.
Kişiye göre değişir ama ben doğum sonrası bumuydu yani, bukadarmıydı dedim. Abarta abarta anlatanlar aksine çok kolay ve hızlı oldu doğmum. Her doğum kendine özeldir, her bünye olduğu gibi ama benim tecrübem bu şekilde.

Kesinlikle her dogum kendine ozel! siz cok sansli gruptaymissiniz :)

Emin olun, hem psikolojik hem de fizyolojik olarak sezeryan sizin için daha iyi. Riske atmayın. Ssvd ülkemizde henüz çok yeni. Hem normal doğumda daha çabuk toparlanacaksınız diye birşey yok, sezeryan olup 1 haftada ayağa kalkanlar da var, normal doğum yapıp 1 ay yatanlar da. Bu ön görülebilecek bir durum değil.

Annem riskleri duyunca düşük ihtimal olmasına rağmen sezaryen diyor ama o ameliyathane ortamını hatırladıkça geriliyorum. Birde normal doğumu çok merak ediyorum
Ben de normal doğumu çok merak ediyordum. İlk çocuğumu normal doğumla kucağıma aldım. İkinci çocuğumda koşa koşa sezaryen oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…