- 5 Mayıs 2021
- 1.297
- 1.815
- 48
- 45
- Konu Sahibi madamecocos
-
Yine sezaryan olurdum.Merhaba hanımlar. Sizlere danışmam gereken bir konu var. İlk doğumum yaklaşık 4 yıl önce zorunlu/acil sezaryenle oldu. Toparlanma sürecim diğer sezaryenlılara göre hızlıydı bende gayretliydim. Şimdi 16 haftalık hamileyim ve bir bebek bekliyorum. Ve nasip olursa normal doğum yapmak istiyorum.
Eşim bana özel sigorta yapmıştı senelerdir de her sene yeniletir. Aslında zorunlu hallerde pek doktora gitmem ama sigortam doğuma dair bütün masrafları karşılıyor o konuda baya avantajlıyım.
Şuan takipte olduğum doktorum kendine özel muayene açtı. Ssvd yi (sezaryen sonrası normal doğum) destekliyordu. Ama doğumda daha rahat olmak hem sigortamdan yararlanmak için hastaneden bi doktor bulmam gerekiyordu. Hastanenin bütün doktorları riske girmek istemediler.
Sigortamla anlaşması olmayan bir hastanede savd destekçisi bir doktor buldum onunla görüşeceğim ama onda da sigortamın hiçbir hükmü kalmayıp herşeyi sgk lı gibi cepten ödeyeceğim ama en azından hastane takipli olacağım.
Yani özetle sezaryeni kabul etsem hiçbir ücret ödemeyeceğim ama normal doğuma zorlasam da normal olacağının bir garantisi de yok sonuç yine sezaryene dönebilir. Ama bende planlı sezaryeni istemiyorum. Doktorların kabul edeceğini bilsem sancılarım başladığında sezaryen olmayı kabul ederim bari bebeğim gelmek istediği zamanda gelsin.
Maddi açıdan çok açılamayacağım bir süreçteyim şu ara. Eşim bana bırakıyor tercihi. Çevremdeki herkes de riske girme rahimde yırtılma da olabilir veya başka sorunlar bence hiç kalkışma diyor. Çok düşünüyorum ama vakit ilerliyor. Bazen normal doğumdan korktuğumu hissediyorum ama daha kolay toparlanmak istiyorum. Doktora veya doğum şekline karar vermem lazım.
Çok uzun oldu ama fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız napardınız?
Ben normal doğurun demedim zaten. Ama ısrarla bunun kişisel tercih olduğunu söylüyorum. Bebek de beden de kadının, sorumluluğu alıyorsa ssvd yapar, bebekte olacak sağlık sorunu söz konusuysa bunu da anne öder zaten. Kimse müdahil olamaz.konu ilk doğumum normal mi sezeryan mı değil ki?
"sezeryan yaptım ve çoğu doktor sezeryan sonrası normal doğumu riskli görüyor sizce ne yapayım"
zaten okumuş etmiş kadın doğumda uzmanlık edinmiş o kadar doktor kadını muayene etmiş bir de önermiyorsa demek ki bir sıkıntı var da önermiyor.
Ben kadının çatı muayenesini yapmadım, dikiş kontrolüne bakmadım şimdi ne diyeyim, ne diyebiliriz?
yok sen ille risk al inşallah sıkıntı çıkmaz mı diyelim?
ayrıca bu kişisel tercih maalesef sadece kadını ilgilendirmiyor, çocuğu da ilgilendiriyor bu nedenle oldukça hassas bir konu.
7 8 dikiş olacaksa sezeryan olurum daha iyiKeşke normal olup sıfır dikiş olsa ama 7 8 dikiş benim bile çok zordu normal doğumda iyileşme sürecim.. Üstten açmışlar zaten altı da bozmayın her ne kadar anlasam da sizi..
niye risk alınsın ki
var demek ki bir sakıncası bu kadar doktor yapmıyor
riski borsaya yatırdığım parada alırım, iş değiştirirken alırım ama kendim ve özellikle çocuğumun hayatı için asla almam.
bir komplikasyon gelişti çocuğumda bir hasar oldu ne diyeceğim?
"kusura bakma çocuğum bir sürü doktor yapma dedi ama ben bir sürü örnek gördüm ille normal doğurmak bir de onu yaşamak istedim"
Bu üyenin üç kuruş nafaka veriyor diye mizojinist olan zavallı bir erkek olduğuna o kadar eminim ki. Sezaryen olan olmak isteyen kadınları manipüle ediyor aklı sıraSuraaya bi ayhh bayılazaam emoji bıraakayım.
Öyle sacmalık mı olur yahu?
O cocuk bisekilde cıkacak sonucta:) Analıkla ne alakası var bunun:)
Benim ki gerçekten çok zordu ama dikişsiz çok nadir normalde..7 8 dikiş olacaksa sezeryan olurum daha iyi
Bu kadar zorlamak doğru mu bilmiyorum.Benim ki gerçekten çok zordu ama dikişsiz çok nadir normalde..
O yola bir defa girdim mi dönemiyorsun dönmek de istemiyorsun, çünkü epizyo attıklarında bebek artık çıkmak üzere oluyor. Sezeryana dönüş de bebeğin kafası çıkışa girmeden verilmek zorunda diye biliyorum. Asıl ağrının çekildiği zaman da dönüş yolunun kapandığı zaman zaten.Bu kadar zorlamak doğru mu bilmiyorum.
Bence de değil benim dr'um üniversitede Prof.tu yapabilirsin diye kandırdıBu kadar zorlamak doğru mu bilmiyorum.
13 saat miBence de değil benim dr'um üniversitede Prof.tu yapabilirsin diye kandırdıBebeğin kafası göründü dedikten sonra 7 saat geçmiştir.. Toplamda 13 saat sancı çektim..
Aynı emojiyi 2.çocuk istiyor musun diyene gönderiyorum ben13 saat mi
Bu gune kadar 3 saatte doguran hic duymadim. Keske bu kadar kolay olsa. Ben suni sanciyla 6 saatte dogurdum mesela doktora soyleyince aa ne kadar hizli olmus dedi. Sen bi de onu bana sor bacim diyemedim26 saat sancı çeken duymuşluğum varGeçen doğum korkusu konusunda da yazdım ilk doğum olanlar için özellikle söylüyorum zorlamayın normale.. Bence dr'lar da zorlamamalı çünkü bebek kadar Dr kararı da bu.. Zaten zorlu süreç bekliyor doğum sonrası anneyi, 3 saat de doğmadıysa tamam al yani sezeryana.. Aç susuz onca saat bekletince çocuğunu göremeden sızmasın yorgunluktan anne!!
Cok merak ettim, neden pismansiniz?Çekilin ben SSVD’liyim
Sana yap yapma diyemem, kendi tecrübemi söyleyebilirim, pişmanım. Mesaj bu kadar.
Ben yapabilirim sanırım. Doğum anıları. Güzeldi ehehehAynı emojiyi 2.çocuk istiyor musun diyene gönderiyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?