Doğuma Hazırlık Doğum meselesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Yine sezaryan olurdum.

Ben normal doğurun demedim zaten. Ama ısrarla bunun kişisel tercih olduğunu söylüyorum. Bebek de beden de kadının, sorumluluğu alıyorsa ssvd yapar, bebekte olacak sağlık sorunu söz konusuysa bunu da anne öder zaten. Kimse müdahil olamaz.

Keşke normal olup sıfır dikiş olsa ama 7 8 dikiş benim bile çok zordu normal doğumda iyileşme sürecim.. Üstten açmışlar zaten altı da bozmayın her ne kadar anlasam da sizi..

Bebek nasıl gelmeye karar verirse öyle geliyor. İki doğumunda çok zor tarafları var. Ben olsam fikirlerime saygı duyacak bir hastane doktoru bulurdum. Sezeryan sonrası normal doğumu desteklemeyen bir doktorum vardı ama bebek kendi gelmeye karar verince o da dur diyemedi, ameliyata fırsat bile kalmadı. 40 haftaya kadar bebekte bir anormal durum olmadıkça almayacak doktor olması, size saygı duyması yeterli. Sezeryan sonrası normal doğum için ayrıca yapılması gereken hiçbir şey yok çünkü. İki doğum arasında yeterli süre varsa, bebek de istiyorsa normal doğum zaten olur. Sağlıcakla doğum yapmak nasip olsun, yönteme çok kafa yormayın.

Bu konu beni ağlattı. Doğum sonrası travmalarımı tekrar yaşadım resmen. İnşallah en sağlıklı şekilde, gönlünüze göre olur.

Sezeryen tamamen risksiz mi peki?

Suraaya bi ayhh bayılazaam emoji bıraakayım.
Öyle sacmalık mı olur yahu?
O cocuk bisekilde cıkacak sonucta:) Analıkla ne alakası var bunun:)
Bu üyenin üç kuruş nafaka veriyor diye mizojinist olan zavallı bir erkek olduğuna o kadar eminim ki. Sezaryen olan olmak isteyen kadınları manipüle ediyor aklı sıra

Bu kadar zorlamak doğru mu bilmiyorum.
O yola bir defa girdim mi dönemiyorsun dönmek de istemiyorsun, çünkü epizyo attıklarında bebek artık çıkmak üzere oluyor. Sezeryana dönüş de bebeğin kafası çıkışa girmeden verilmek zorunda diye biliyorum. Asıl ağrının çekildiği zaman da dönüş yolunun kapandığı zaman zaten.

Bence bu kadar zorlamanıza gerek yok. Belki birçoğunuza tuhaf gelebilir ama şunu anlayamıyorum. Sezeryan zaten göbeği vs deforme ediyor bir de neden alt bölgeyi ekstra deforme etmek istiyorsunuz, ne gerek var.

26 saat sancı çeken duymuşluğum var Geçen doğum korkusu konusunda da yazdım ilk doğum olanlar için özellikle söylüyorum zorlamayın normale.. Bence dr'lar da zorlamamalı çünkü bebek kadar Dr kararı da bu.. Zaten zorlu süreç bekliyor doğum sonrası anneyi, 3 saat de doğmadıysa tamam al yani sezeryana.. Aç susuz onca saat bekletince çocuğunu göremeden sızmasın yorgunluktan anne!!

Bu gune kadar 3 saatte doguran hic duymadim. Keske bu kadar kolay olsa. Ben suni sanciyla 6 saatte dogurdum mesela doktora soyleyince aa ne kadar hizli olmus dedi. Sen bi de onu bana sor bacim diyemedim

Bir de bir muddet sonra unutuluyor o aci agri yine dogurmak istegi baskin geliyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…