- 1 Mart 2007
- 6.174
- 12.754
- 773
- 38
- Konu Sahibi madamecocos
-
Görümcelerim var 3 saatte doğuran normali.. Ama 3 saat değil zaten saatlerce eziyet beklemek.. 2 cm açılma ile yatış veren hastane çok..Bu gune kadar 3 saatte doguran hic duymadim. Keske bu kadar kolay olsa. Ben suni sanciyla 6 saatte dogurdum mesela doktora soyleyince aa ne kadar hizli olmus dedi. Sen bi de onu bana sor bacim diyemedim
Bir de bir muddet sonra unutuluyor o aci agri yine dogurmak istegi baskin geliyor :)
Ben yaptımBen yapabilirim sanırım. Doğum anıları. Güzeldi eheheh
Ya bişey söylicem benim sancım sabah 5 gibi başladı ama hani beni etkilemedi. Böyle ağrım çoğalınca 16 gibi hastaneye girdim. 18 doğumhane ye alındım. 18.10 oğlum doğduBu gune kadar 3 saatte doguran hic duymadim. Keske bu kadar kolay olsa. Ben suni sanciyla 6 saatte dogurdum mesela doktora soyleyince aa ne kadar hizli olmus dedi. Sen bi de onu bana sor bacim diyemedim
Bir de bir muddet sonra unutuluyor o aci agri yine dogurmak istegi baskin geliyor :)
2cm ile sabah gittim. Doktorum dedi ki evine git. Kalırsan suni sancı veririm ama sancını çok hissetmiyorsun iyice sıkşalınca gel dedi. Ne zaman doğururum dedim. Ertesi gün öğlen gibi dedi. Ben o akşam doğurdum doktor şok hahahahaGörümcelerim var 3 saatte doğuran normali.. Ama 3 saat değil zaten saatlerce eziyet beklemek.. 2 cm açılma ile yatış veren hastane çok..
Benim nerdeyse 5 sene oldu hala unutmadım yaniHayır bir de çığlık bile atmadım sessiz sessiz çektim ben sancımı ama ııı ıhhhh
Ben de suni aldım ama 42 olmuştum artık gelmeye niyeti yoktu ki sıpanın.. Suniden sonra 7 cm olsa da açılma o kadar saat sürdü..2cm ile sabah gittim. Doktorum dedi ki evine git. Kalırsan suni sancı veririm ama sancını çok hissetmiyorsun iyice sıkşalınca gel dedi. Ne zaman doğururum dedim. Ertesi gün öğlen gibi dedi. Ben o akşam doğurdum doktor şok hahahaha
Maşallah, ne güzel ne kısa bir doğum, benim de 2. Öyle olmuştu. Akşam 7de hastaneye girdim 9da kucağımızdaydı2cm ile sabah gittim. Doktorum dedi ki evine git. Kalırsan suni sancı veririm ama sancını çok hissetmiyorsun iyice sıkşalınca gel dedi. Ne zaman doğururum dedim. Ertesi gün öğlen gibi dedi. Ben o akşam doğurdum doktor şok hahahaha
Çoğu doktor artık sezaryeni de bebek baslatsin doğumu diye bekliyor.Merhaba hanımlar. Sizlere danışmam gereken bir konu var. İlk doğumum yaklaşık 4 yıl önce zorunlu/acil sezaryenle oldu. Toparlanma sürecim diğer sezaryenlılara göre hızlıydı bende gayretliydim. Şimdi 16 haftalık hamileyim ve bir bebek bekliyorum. Ve nasip olursa normal doğum yapmak istiyorum.
Eşim bana özel sigorta yapmıştı senelerdir de her sene yeniletir. Aslında zorunlu hallerde pek doktora gitmem ama sigortam doğuma dair bütün masrafları karşılıyor o konuda baya avantajlıyım.
Şuan takipte olduğum doktorum kendine özel muayene açtı. Ssvd yi (sezaryen sonrası normal doğum) destekliyordu. Ama doğumda daha rahat olmak hem sigortamdan yararlanmak için hastaneden bi doktor bulmam gerekiyordu. Hastanenin bütün doktorları riske girmek istemediler.
Sigortamla anlaşması olmayan bir hastanede savd destekçisi bir doktor buldum onunla görüşeceğim ama onda da sigortamın hiçbir hükmü kalmayıp herşeyi sgk lı gibi cepten ödeyeceğim ama en azından hastane takipli olacağım.
Yani özetle sezaryeni kabul etsem hiçbir ücret ödemeyeceğim ama normal doğuma zorlasam da normal olacağının bir garantisi de yok sonuç yine sezaryene dönebilir. Ama bende planlı sezaryeni istemiyorum. Doktorların kabul edeceğini bilsem sancılarım başladığında sezaryen olmayı kabul ederim bari bebeğim gelmek istediği zamanda gelsin.
Maddi açıdan çok açılamayacağım bir süreçteyim şu ara. Eşim bana bırakıyor tercihi. Çevremdeki herkes de riske girme rahimde yırtılma da olabilir veya başka sorunlar bence hiç kalkışma diyor. Çok düşünüyorum ama vakit ilerliyor. Bazen normal doğumdan korktuğumu hissediyorum ama daha kolay toparlanmak istiyorum. Doktora veya doğum şekline karar vermem lazım.
Çok uzun oldu ama fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız napardınız?
Normal doğum demek daha çabuk tooarlanmak demek değildir. Her doğum kendine özeldir. İlk dogumumda kesi ile 5 dikişim vardi ikinci dogumumda müdahalesiz olunca fazla yırtık oldu ebe bile kaç dikiş attığını sayamadi. Ben dogumlarimi devlet Hastanesi'nde yapıyorum. Ücretsiz özel sigortam olsaydı hiç düşünmeden özeli tercih ederdim onun dışında ücret odeyecegim bir yere doğum yapmam ya ne bilim sırf insanlar yüzüme Gülsün diye okadar para bayilamamMerhaba hanımlar. Sizlere danışmam gereken bir konu var. İlk doğumum yaklaşık 4 yıl önce zorunlu/acil sezaryenle oldu. Toparlanma sürecim diğer sezaryenlılara göre hızlıydı bende gayretliydim. Şimdi 16 haftalık hamileyim ve bir bebek bekliyorum. Ve nasip olursa normal doğum yapmak istiyorum.
Eşim bana özel sigorta yapmıştı senelerdir de her sene yeniletir. Aslında zorunlu hallerde pek doktora gitmem ama sigortam doğuma dair bütün masrafları karşılıyor o konuda baya avantajlıyım.
Şuan takipte olduğum doktorum kendine özel muayene açtı. Ssvd yi (sezaryen sonrası normal doğum) destekliyordu. Ama doğumda daha rahat olmak hem sigortamdan yararlanmak için hastaneden bi doktor bulmam gerekiyordu. Hastanenin bütün doktorları riske girmek istemediler.
Sigortamla anlaşması olmayan bir hastanede savd destekçisi bir doktor buldum onunla görüşeceğim ama onda da sigortamın hiçbir hükmü kalmayıp herşeyi sgk lı gibi cepten ödeyeceğim ama en azından hastane takipli olacağım.
Yani özetle sezaryeni kabul etsem hiçbir ücret ödemeyeceğim ama normal doğuma zorlasam da normal olacağının bir garantisi de yok sonuç yine sezaryene dönebilir. Ama bende planlı sezaryeni istemiyorum. Doktorların kabul edeceğini bilsem sancılarım başladığında sezaryen olmayı kabul ederim bari bebeğim gelmek istediği zamanda gelsin.
Maddi açıdan çok açılamayacağım bir süreçteyim şu ara. Eşim bana bırakıyor tercihi. Çevremdeki herkes de riske girme rahimde yırtılma da olabilir veya başka sorunlar bence hiç kalkışma diyor. Çok düşünüyorum ama vakit ilerliyor. Bazen normal doğumdan korktuğumu hissediyorum ama daha kolay toparlanmak istiyorum. Doktora veya doğum şekline karar vermem lazım.
Çok uzun oldu ama fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız napardınız?
Kendisinin paylaştığı yazıyı bulup size ileticem geç gördüm mesajı kusura bakmayınBen sadece rahim yırtılabileceğini biliyorum. Diğer riskler ne peki aydınlatır mısınız
Yaaa aşırı merak ettim şimdi. Lütfen tecrübelerini paylaşır mısın, ne gibi zorluğu var ssvd'ninÇekilin ben SSVD’liyim
Sana yap yapma diyemem, kendi tecrübemi söyleyebilirim, pişmanım. Mesaj bu kadar.
Evet lütfen ssvd liler tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirimYaaa aşırı merak ettim şimdi. Lütfen tecrübelerini paylaşır mısın, ne gibi zorluğu var ssvd'nin
Ben ssvd düşüncenizi sonuna kadar destekliyorum. Alanında uzman, ssvd konusunda tecrübeli bir dr la eğer şartlar uygun bulunursa tabii ki deneyebilirsiniz. Tam tesekkullu bir hastanede, iyi bir ekiple artık sanıldığından çok daha fazla yapılıyor. Benim dr um bu konuda gayet güvenilir, olurunu olmazini durustce söyleyen isimlerden. Normal doğum yaptım ama sezaryen yapmış olsam kesinlikleonunla ssvd denerdim. İnş içinize sinen kararı verirsinizKızlar hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ama hala da bi sonuca varmış değilim. Risk almak istemiyorum evet ama ileride bir tane daha evlat sahibi olmanın düşüncesiyle ve 3 sezeryanın belki daha çok zarar vereceği düşüncesiyle çıkmazdayım hala.
Kimsenin vebalini alamam, sadece kendi duygumu yazdım, her iki doğum yöntemini de deneyimlediğim için karşılaştırma yapabiliyorum ama bir başkasında farklı gelişebilir. Normal doğumdaki kesi, sancı, sonrasındaki komplilasyonlar beni çok üzdü, hala çekiyorum. Ama bir başkası bunu yaşayacak diye bir şey yokYaaa aşırı merak ettim şimdi. Lütfen tecrübelerini paylaşır mısın, ne gibi zorluğu var ssvd'nin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?