Doğum Meselesi

ViolettaM

Pfff çokTa TıNN:p
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
634
196
323
38 haftalik Hamileyim daha şimdiden lohusa bunalimina giriyorum.
Sağolsun çevremde ki herkes uzman Jinekologmus yeni öğrendim..
Sürekli aynı sorular artık birinin çok kötü kalbini kiracam o olacak.
Yok sen dogurmadin mi ?
Ay bu çıktı çıkacak, normal mi yoksa sezeryan mi?!!!
En güzeli normal doğum hemen iyilesirsin bla bla bla bla. .
Kayinpeder bile 2 güne bir arayip inşallah normal olur diyor.
Artık herkesten nefret ettim sürekli benim altım ağızlarında gibi geliyor.
Bu hadsizliklere hayret ediyorum ya. Sürekli hayırlısı Dr karar verecek demekten usandim.kendimi yalancı gibi hissediyorum bu açıklamayi yapmak.zorundayım sanki

Sonrasında ay bu çocuk aç ,sutün yetiyor mu mahabbetlerine girerlerse sağlam döşerim gibime gelior çünkü bu kadarına sabrim kalmadi

Oda için bir sürü hazırlık yaptım. Asla normal doğum istemiyorum .planlibi sekilde gidip bebeğim alıp gelmek istiyorum.Herşeyde olduğu gibi bunu da burnumdan getiriyorlar.Suna ne gerek var buna ne gerek var biz söyle yaptık zamanında vs vs.. Cahillikte zirvedeler ama asıl dert para harcadigim şeylerin onlara göre gereksiz olması.

Kulaklarimi tikiyorum duymazdan geliyorum kalp kırmayayim diyorum olmuyor olmuyor .. Allahım sabır versin

En güzeli normal doğum, niye korkuyorsun, yok su bu, kısacası bende biktim :)

Sen hasas olduğun ıcın üzülüyorsun ama haklısın konuşmamaları gerekıyor haftanı sorup kesebilirler konuşmayı bende utanırdım cok karnımı saklardım anneme gıtmısrım altı bucuk ay kalmıstım. Benım tecrubem şu oldu . Ben normal ıstedım hep ama hayırlısı olsun dedım sonra sunı sancı verdıler dayanamadım cok kotuydu nefes alamadım sez gıttım amaaaa sonra cok pişman oldum depresyona girdim bebegı sevemedım cok kızdım kendıme çünkü acısı cok oluyo ıkı haftalar kalkamıyosun emzırmeye wc gıdınce zor oluyo hareketler kısıtlı Can'ın yanıtı . Sana tavsıyem normal denemen çünkü sez kat kat kesıyolar karnı normal doğumda alttan dikiş olur olurda oda sorun degıl

Ne zaman çocuk yapacaksınız diye soran tipler, hamilelik boyunca da nasil doguracaksin diye soruyorlar
Kirmadan konuyu kapatmaya veya degistirmeye çalışın bence.
Ayni tarzda sorularla ben de sürekli muhatap oluyorum, ya duymazdan gelip wc gidiyorum yada o an başka bir gündem maddesi oluşturup siyriliyorum

Ben de sezaryen doguracagim, hem de keyfi. Oh canima degsin.
Normal falan dogurmuyorum, 38 ya da 39 haftalikken gidip planli gunumde bebegi dogurup gelecegim.
Suyum erken patlarsa yine kosa kosa sezaryen doguracagim.
Kime ne?

Ben de sezaryen doguracagim, hem de keyfi. Oh canima degsin.
Normal falan dogurmuyorum, 38 ya da 39 haftalikken gidip planli gunumde bebegi dogurup gelecegim.
Suyum erken patlarsa yine kosa kosa sezaryen doguracagim.
Kime ne?
Ben de aynen böyle söylemek istiyorum siz söylüyor musunuz

Allahim yasadim biliyorum. Birincisi sezeryandan sonra kalkip kalkmamak tamamen sana bagli. Ben sezaryan ile dogum yaptim. Uyusma gectikten iki saat sonra ayaktaydim. Gece de bebegimi uyutuyordum hem de yuruyerek normal dogum yapanlar daha yatiyordu ve inliyorlardi. Sutun gelmez yalanina da kanma kesinlikle psikolojik kendini doguma hazirla bebegin gelicek anne olacaksin o sut oyle bir geliyor ki.Geceleri hep kendim baktim evde kimse kalmadi. Esimle bir olduk baktik sukrolsun Rabbim yardim etti. Sutun var mi gece uykusu nasil? Sorduklarinda neden sut mu lazim diyorum digerine de uyumazsa gece size mi haber verelim bundan mi soruyorsunuz diyorum. Kv kp aman aman bebegimin cinsiyetini bile begenmediler. Dogumum ozelde oldu kv kp ona bile takildilar bisi soylemediler ama anliyorsun. Ya birak bebegine odaklan aciklama yapma. Hatta imkanin varsa seni sinir edenlere dogum sonrasi haber ver. Simdiki aklim olsa kendi aioem haricinde kimseye haber vermezdim. Dogumdan sonra haber verirdim. Ya dunyanin en guzel mucizesini Rabbim sana nasip etmis. Nederlerse desinler bebegine odaklan cahil de gec. Daha bunun kirk adetleri var cildirirsin valla bi ara depresyona giriyordum ben. Bosverrrr

lutfen yanlıs yonlendırmeyın herkesde farklı oluyor ben 2 ay oldu sezeryan olalı hıc dedıgınız gıbı degıl...
3. gun camasır serıyordum 1 haftalıktım yerlerı elektrık supurgesıyle supuruyordum oyle agrı acı falan olmadı ılk gun amelıyatdan sonra ılk ayaga kalkıs zordu okadar oda yurudukce gectı
ustelık ben aynı zamanda kist amelıyatı oldum 38 cm kıst cıkardılar sag yumurtam alındı yanı ekstra ıslem gormeme ragmen

konu sahıbıne boyle gunlerde guc destek vermek gerek korkutmak degıl

Çok abartmışsınız. Bunlar gayet normal muhabbetler. Siz sıkıntılı olduğunuz için batmıştr muhtemelen.. Bana daha şimdiden soruyorlar nsıl doğum istediğimi bnde gayet guzel cevap veriyorum.. Hatta bi anne gordummu kendim sorular yoneltiyorum.. Bunlar bilgi alışverişidir.. Ayıplanıcak bişey olduğunu sanmıyorum...

Genelikle her hamile kadına sorulan ,temenni edilen yorumlar bunlar.Kimi gerçekten bildiği için,yardımcı olmak istediği için tavsiyede bulunuyor,kimi de çok bilmişlik yapıyor.Kadınlar arasında bu muhabbet olur da,kayınpederin inşallah normal olur demesi tuhaf geldi.

Sonlara yaklaştıkça psikoloji biraz daha farklı oluyor. Örneğin ben 37. haftama kadar çalışıyorum yani daha 9 gün işe gideceğim. İstiyorum ki son 3 haftada kendimi doğuma odaklayayım. Herkes sürekli bebeğimden bahsetmek istediğimi sanıyor olsa gerek ki, sürekli soru soruyorlar. Günde 5 kişiye açıklama yapmaktan, saçma sapan doğum hikayeleri dinlemekten gına geldi. Doğum nasıl olacak? Bebek kaç kilo? Ne zaman doğacak şimdi? Kaç kilo aldın? Karnın da büyüdü biliyor musun (36. haftamdayım, bir zahmet) Sürekli bunlar konuşuluyor. Dahası iki çocuk doğuran başına kadın doğum uzmanı kesiliyor. Normalde ne var, en fazla dikiş atarlar (40. haftayı geçersem bebeğin irileşeceğini, dolayısıyla normalin zorlaşacağını izah etmeye çalıştığımda) Bebeğin kilosu önden gitse ne olacakmış daha iyi (Kilosunu haftasına uygun tutmaya çalışan doktoruma çamur atıyor) Meyve ye, makarna yeme, şunu yapma, bunu yapma (Sana ne yahu) Yani kimseyi tatmin etmek mümkün olmuyor. Vücut ağırlaştıkça, hareketler kısıtlandıkça tahammül de azalıyor, ağzı olan konuşuyormuş gibi geliyor. Ben konu sahibini gayet iyi anlıyorum o yüzden...

Hep derin lohusa bunalımı bizim ülkemize has!!! Millet yüzünden bunalıyoruz , ben kızımı doğurduğumda kayınbabam ; sanki bir tane doğuracak gibi gittin sezeryan yaptırdım dedi!! Hayatımda 2 kere gördüğüm bir kadın yemin et normal doğur bak sakın sezeryan yaptırma diye yakama yapıştı! Bazı müşterilerim ama ha sakın sezeryan yapmayın aylarca dönemezsiniz işe biz ne yapacağız dedi dedi dedi dedi..... Bitmez bu laflar düzelmez bu insanlar he de geç evet haklısın de Aa öyle mi de geç, şimdi ikinciyi bekliyorum umrumda değil kimse ilkinde boşuna kendimi üzdüğüme üzüldüm ....

tamam hoş değil bu muhabbetler de,
bu durumda bile eğlenmenin bir yolunu bulmak gerekir.
yoksa bu stresle ömür geçer mi,

bunun doğumu var, lohusalığı var,
hastalığı var,
düğünü var bayramı var,
2 yaş sendromu, okula başlama sendromu var,
her yerden çıkacak, şunu şöyle yapçılar...

ben dalgasına vurarak baş ediyorum.
eşin destekçinse herkes bir şey söyler geçer gider, sen de ben buna karar verdim, böyle olacak dersin, konu kapandı bitti.

sizi çok stresli gördüm konu sahibi, siz gerekli görüp alışveriş yapmışsınız, elbette birileri gereksiz görecek, buna bile sinirlenmişsiniz, ki her gün yaşadığımız bir olay.

Ben yok normal olsun yok sezeryan olsun diye hiç diretmedim dr sezeryan dedi öyle de oldu ve iyiki de olmuş hiç ama hiç ağrım olmadı. Bir başka arkadaşım normal doğum için aynı şeyi söylüyor. Yani bu göreceli bir kavram. Çocuk senin beden senin. Konuşanlar dış kapının mandalı. Sana tavsiyem tabi ki bilmişlik yapmak istemem kusura bakma ama bu tarz insanlara cevap verme. Bebek doğunca daha neler duyup göreceksin ki emin ol o daha zor. Sadece bu tip insanların yanında çocuğunu emzirme, giydirme vs. Küsmek değilde bu süreci atlatana kadar mesafe en iyisi galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…