Annem bizi sezaryen dogurdu ve gayet saglikliyiz, o da saglikli.Butun hamileler doguruyor...bizde dogurulduk..sizde bebeginizde kendinize ozelsiniz, kimsenin umrunda bile olmaz yani bi ozelliginiz yok...oyle konusuveriyor herkes..
Kendiniz karar verirsiniz nasil doguracaginiza..
Sezeryan tabiki iyi degil ama yok sut gelmiyor,gobek gitmiyor muhabbetinden degill...
Allah kadinlari yatsinlarda karinlari kesilsin buyuk bir ameliyat gecirsinler diye analikla odullendirmemis...
Vajinamizi ureme organlarimzi normal doguma gore yaratmis, oyle bir doguyorki mucize..
Diger mucizede o kadar agir bir ameliyat gecirdikden sonra annelik askiyla kalkip bebegine bakmak, normal insani kes oyle 2 ay kalkamaz....
Normal dogumda o kadar sanci cekiyorsunki gecmiycek unutamayacaksin gibi ama hatirlamiyorsun bile...
Millet normal yap dedi diye inatlasmanin alemi yok canim, normal olursa tabiki normal olsun olmazsa sezeryan...
Lutfen kimse sezeryani savunmasin ya....
Annem bizi sezaryen dogurdu ve gayet saglikliyiz, o da saglikli.
Istedigim kadar sezaryeni savunurum, insanlarin bu tutumunu anlamiyorum, hepimiz normal dogurmak zorunda miyiz?
Hic hamilelik yasamadim, dolayisiyla tam olarak empati yapmam mumkun degil belki ama bence gereginden fazla ztres yasiyorsun.elalemin ne dedigine takilarak omur mu gecer? Hayatimizi her döneminde mudahale etmeye burnunu sokmaya meyilli insanlar olacak çevremizde. Daha yeni evliyim, kiz istemeden dugunume kadar ayy erkek tarafından bunu da isteseydiniz, ayy babanin akrabalarini da cagir herseye ( annemle babam ayri) ayy buna o kdr para verilir mi ne grk var vs bni bunaltan bir yigi n insan oldu.hepsine kulaj verseydim su an timarhanedeydim :) simdi de ayni guruh ne zmn cocuk yapacagima takilmis durumda :) o yuzden biraz tiye almak lazim bazi seyleri.
çocuklarımdan biri normal biri sezeryan ikiside canımdan parça.süt gelme olayına gelince iki doğumdada 3.günü zar zor geldi.hiç normal doğumda er geldi sezeryanda geç geldi gibi bi y orum yaparsam yalan söylemiş olurum.normal doğumda totom düştü sandım bir hafta öldüm dirldim sezeryanda ertesi gün kalktım.ondada ağrım vardı ama sezeryan daha kolaydı ne yalan söleyim.Ay kesinlikle. Sezaryen olunca sut gelmiyomus diyen cahiller de var. Normal doguran kadinlar bebege daha cok baglaniyomus aci cektikleri icin.
Bu nasi palavra anlamiyorum, yavrunu kucagina aldigin an kendinden geciyosan tamamdir iste.
Doktor/anne/abla disinda birinin tesvikini tamamen isguzarlik ve hadsizlik olarak goruyorum. Hangi dogumun daha iyi olacagini onlar soyleyemez bana.. Her normal dogum da cok guzel bitmiyor. Normal de olsa dogum bu, her turlu riski var.ben de normal doğum olsun diye o kadar yürüyüş yaptım ama doktorum sezeryana kazarar verdi.
elbette sezeryan doğum yapacak kişilere ben de korkulacak bir şey olmadığını milletin abarttığını söylüyorum.
ama bu kararı doktor vermeli.
kişi ben keyfimden sezeryan olacağım diyorsa da o kişiyi normal doğuma teşvik edici konuşmak gayat normal ve doğaldır bence.
çünkü tıp ilerledi ve sezeryan doğumlarda bir çok problemin üstesinden gelindi elbette.
ama işte bu da bir ameliyat ve risk içeriyor.
gerek yoksa neden bu riski almalı ki bir kadın, böyle düşünen kadınları normal doğuma teşvik etmek neden işine karışmak veya normal doğuma zorlamak olsun ki.
Ay sanki ben de dogum yapmak uzere olan bi anne degilim de henuz aile planlamasi yapan bi genc kizim. Olduruyo beni bu normal dogum baskisi. Orama dikis atilmasini istemiyorum bu kadar basit.çocuklarımdan biri normal biri sezeryan ikiside canımdan parça.süt gelme olayına gelince iki doğumdada 3.günü zar zor geldi.hiç normal doğumda er geldi sezeryanda geç geldi gibi bi y orum yaparsam yalan söylemiş olurum.normal doğumda totom düştü sandım bir hafta öldüm dirldim sezeryanda ertesi gün kalktım.ondada ağrım vardı ama sezeryan daha kolaydı ne yalan söleyim.
Bence soyle canim cekinmeBen de aynen böyle söylemek istiyorum siz söylüyor musunuz
Bende kendi isteğimle sezeryan oldum dedimBence soyle canim cekinme
Normal dogur diyenler eminim omurlerinde dis bile cektirmemislerdir
Ben sezeryan oldum cok da mutluyum halimden
Senin sagligindan suphe ettigimi soylemedim...Annem bizi sezaryen dogurdu ve gayet saglikliyiz, o da saglikli.
Istedigim kadar sezaryeni savunurum, insanlarin bu tutumunu anlamiyorum, hepimiz normal dogurmak zorunda miyiz?
Isini iyi yapan doktorlar da kasap oluyor, siz begenmiyorsunuz diye. NeyseSenin sagligindan suphe ettigimi soylemedim...
Normal dogurmak zorundasinda demedim...
Sebeplerin gecerliyse kendin bilirsin,
banane diyorum ya sen kendine ozelsin...benim icin hicsin...
Savunulacak tarafi yok sezeryanin bu bir secenek degil, zorunluluktur..bunu herkesde cok guvendiginiz kasaplarda cok iyi biliyor...
Aynen yaBende kendi isteğimle sezeryan oldum dedim
Uzaylı gibi bakanlar da oldu
Beden benim ağrı benim size ne ?
kasap nedır yahuSenin sagligindan suphe ettigimi soylemedim...
Normal dogurmak zorundasinda demedim...
Sebeplerin gecerliyse kendin bilirsin,
banane diyorum ya sen kendine ozelsin...benim icin hicsin...
Savunulacak tarafi yok sezeryanin bu bir secenek degil, zorunluluktur..bunu herkesde cok guvendiginiz kasaplarda cok iyi biliyor...
Eee buda senin icin bir korku...sezeryan iyi bir secenek gibi geliyor...bende yasadim aynisini o yuzden normal dogum diyenlere kizmana gerek yok...normal olarak oluyorki kimse dikis falan bahsetmiyor demi sonra:)Ay sanki ben de dogum yapmak uzere olan bi anne degilim de henuz aile planlamasi yapan bi genc kizim. Olduruyo beni bu normal dogum baskisi. Orama dikis atilmasini istemiyorum bu kadar basit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?