Doğum Meselesi

Annem bizi sezaryen dogurdu ve gayet saglikliyiz, o da saglikli.
Istedigim kadar sezaryeni savunurum, insanlarin bu tutumunu anlamiyorum, hepimiz normal dogurmak zorunda miyiz?

Sağ olsun doktorum da beni normal doğumdan soğutmak adına ilk 3 aydan başladı konuşmaya. Sezaryen taraftarı bi doktorum var ve onu şu ara ,normal doğumu destekleyen ve kliniğinde yoga egzersizleri yaptıran bir doulayla çalışan başka bi doktorla aldatıyorum.

Daha 4. ayı dolduracağım, bana da başladılar, tonlarca soru, aynı muhabbetler ve biliyorum, aynı yere doğru gidiyoruz.

Doğumdan sonra da süt olayına girecekler, şunu ye-bunu ye- ay bu çocuk aç...

Daha önce bi konuda bunu söylemiştim galiba, bu hayatın raconu. Okula başladığında başlarlar sormaya "Derslerin nassı, karnen nassı" üni. mezun olur gelirsin "Okul bitti mi, işe girdin mi" işe girersin "Var mı biri" evlenirsin "Çocuk ne zaman?" Doğurana kadar ayrı sorarlar... Doğur bak 3-4 sene geçsin "Kardeş düşünmüyon mu? Yapçan mı bi tane daa?" :))

Baktın gerçekten acayip bozuyorlar sinirlerini. Bi deftere, kendi kendine soru sor, cevap ver. Liste halinde... İnsanların sorduğu - sorabileceği - tekrarladığı soruların cevaplarını yazdığın bir liste. Bunu da yanında taşı.
Baktın sormaya başladılar; listeyi "Kaybetmeyin daha çoook soran oluyor" diyerek ellerine tutuştur.

Ay hiç unutmam, annemin gün arkadaşları gelirdi. Ben de lise okuyorum ve her seferinde soruyorlardı.
O gün artık bık gelmiş, odaya kapıdan eğilip, kimse bi şey demeden "Selaam hoş geldiniz, evet lisedeyim, takdir getirdim, hangi bölümü okuyacağıma karar vermedim, haydi iyi oturmalar size " deyip çıkmıştım

Istedigim kadar sezaryeni savunurum, insanlarin bu tutumunu anlamiyorum, hepimiz normal dogurmak zorunda miyiz?

ben de normal doğum olsun diye o kadar yürüyüş yaptım ama doktorum sezeryana kazarar verdi.

elbette sezeryan doğum yapacak kişilere ben de korkulacak bir şey olmadığını milletin abarttığını söylüyorum.

ama bu kararı doktor vermeli.
kişi ben keyfimden sezeryan olacağım diyorsa da o kişiyi normal doğuma teşvik edici konuşmak gayat normal ve doğaldır bence.
çünkü tıp ilerledi ve sezeryan doğumlarda bir çok problemin üstesinden gelindi elbette.
ama işte bu da bir ameliyat ve risk içeriyor.
gerek yoksa neden bu riski almalı ki bir kadın, böyle düşünen kadınları normal doğuma teşvik etmek neden işine karışmak veya normal doğuma zorlamak olsun ki.

Kararını vermişsin

O zaman niye hayırlısı vs diyorsun ki Sezeryan olacak şu tarihte de geç

Dik dur net ol

Şimdi sustur ki sonra karışmaları zor olsun

Kestirip at ki seni etkileyemediklerini anlasınlar

Hic hamilelik yasamadim, dolayisiyla tam olarak empati yapmam mumkun degil belki ama bence gereginden fazla ztres yasiyorsun.elalemin ne dedigine takilarak omur mu gecer? Hayatimizi her döneminde mudahale etmeye burnunu sokmaya meyilli insanlar olacak çevremizde. Daha yeni evliyim, kiz istemeden dugunume kadar ayy erkek tarafından bunu da isteseydiniz, ayy babanin akrabalarini da cagir herseye ( annemle babam ayri) ayy buna o kdr para verilir mi ne grk var vs bni bunaltan bir yigi n insan oldu.hepsine kulaj verseydim su an timarhanedeydim :) simdi de ayni guruh ne zmn cocuk yapacagima takilmis durumda :) o yuzden biraz tiye almak lazim bazi seyleri.

Babam da anneme diyormuş sezeryan zordur, normal doğursun diye, yaw sana ne :)))))

ha ha, çocuk olunca da devamı var, 2. ne zaman.

hayır ondan sonrası da var ki ben bunu duyduğumda şok oldum gerçekten, 2 çocuk yeter, daha yapma dediler bana.

Ay kesinlikle. Sezaryen olunca sut gelmiyomus diyen cahiller de var. Normal doguran kadinlar bebege daha cok baglaniyomus aci cektikleri icin.
Bu nasi palavra anlamiyorum, yavrunu kucagina aldigin an kendinden geciyosan tamamdir iste.
çocuklarımdan biri normal biri sezeryan ikiside canımdan parça.süt gelme olayına gelince iki doğumdada 3.günü zar zor geldi.hiç normal doğumda er geldi sezeryanda geç geldi gibi bi y orum yaparsam yalan söylemiş olurum.normal doğumda totom düştü sandım bir hafta öldüm dirldim sezeryanda ertesi gün kalktım.ondada ağrım vardı ama sezeryan daha kolaydı ne yalan söleyim.

Doktor/anne/abla disinda birinin tesvikini tamamen isguzarlik ve hadsizlik olarak goruyorum. Hangi dogumun daha iyi olacagini onlar soyleyemez bana.. Her normal dogum da cok guzel bitmiyor. Normal de olsa dogum bu, her turlu riski var.
Doktorum, annem ve ablam bana normal dogumu tavsiye etti. Ben istemedim, bu kadar basit..

Ay sanki ben de dogum yapmak uzere olan bi anne degilim de henuz aile planlamasi yapan bi genc kizim. Olduruyo beni bu normal dogum baskisi. Orama dikis atilmasini istemiyorum bu kadar basit.

En çok kayınpedere şaşırdım, ona ne? Ayıp bi de kendi işine baksın
Aman boşver oda için hazırlaıdklarını gösterme kimseye, hastanede görsünler o sataten sonra da beğenip beğenmemeleri bi işe yaramaz
Sağlıkla alın yavrunuzu kucağınıza inşallah

Benim daha ortada bi şey yok kv normal mi düşünüyorsun sütün olsa bari mama vermesen 2 aylık olunca bez almaya başlayalım diyo canını sıkma bence bazen kalp kırmak tavır almak gerekiyo insanlar iyilikten anlamıyo kendini sıkma bildiğini oku tadını çıkar allah kurtarsın inşallah darısı başımıza

Yazdıklarınız sinir bozucu ve hatta lohusa hüznününü çoķ şiddetli yaşamış biri olarak diyorum ki çok abartıyorsunuz yapmayın.İnsanlar size sütünüz var mı diye sorarken bir art niyet beslemiyor.Doğurmadın mi diye sorarken art niyet beslemiyor . Düşünmeyin , sinir olmayın en güzel günlerinizin tadını çıkarın ben çok pişmanım .Saçma sapan şeylere üzülmüşüm ve hatta kendim lohusayken kızdığim şeyleri bir baska lohusaya yaparken gördüm kendimi iste o zaman anladim herkes art niyetli olmuyor.

Senin sagligindan suphe ettigimi soylemedim...
Normal dogurmak zorundasinda demedim...
Sebeplerin gecerliyse kendin bilirsin,
banane diyorum ya sen kendine ozelsin...benim icin hicsin...
Savunulacak tarafi yok sezeryanin bu bir secenek degil, zorunluluktur..bunu herkesde cok guvendiginiz kasaplarda cok iyi biliyor...

Isini iyi yapan doktorlar da kasap oluyor, siz begenmiyorsunuz diye. Neyse

Bende kendi isteğimle sezeryan oldum dedim
Uzaylı gibi bakanlar da oldu
Beden benim ağrı benim size ne ?
Aynen ya
Virvir bir de susmuyorlar
Riskse hepsinde var
Kolunu bacagini ceke ceke uzerine abana abana normal dogum yaptiran ebeler var devlet hastanelerinde kimse ondan bahsetmez herkes yok dikir varmis sezeryanda da bilmemne

kasap nedır yahu sımdı ben neyım dana mı koyun mu kecı mı ?
neyse hadı tavuk olayım barı

Ay sanki ben de dogum yapmak uzere olan bi anne degilim de henuz aile planlamasi yapan bi genc kizim. Olduruyo beni bu normal dogum baskisi. Orama dikis atilmasini istemiyorum bu kadar basit.
Eee buda senin icin bir korku...sezeryan iyi bir secenek gibi geliyor...bende yasadim aynisini o yuzden normal dogum diyenlere kizmana gerek yok...normal olarak oluyorki kimse dikis falan bahsetmiyor demi sonra:)
Neyse tatlim insallah normal olur hersey hayatinda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…