- 22 Eylül 2022
- 6.591
- 19.629
- 178
- Konu Sahibi Turunc chemist
-
Şimdiye kadar kaç kişinin doğumuna şahit oldum kimseye yemek yap baskısı yapılmadı. Bu bana yemek baskısı nedir anlamış değilim. Çok mu kolay birşey ya 30-40 kişiye yemek yapmak. Yeni doğum yapmış insanın evine yemek yemeye gelen insan hiç mi utanmaz. Bunu teklif edenlerin hepside çocuk doğurmuş insanlar. Kaynanamın yokluğunu aratmamaya yemin etmiş gibi davranıyolar. Benden laf yiyince de eşimi arıyorlar ee turunc bize biraz ağır konuşuyor diye. Sanki eşim onların lafıyla gelip bana kızacak gibi davranıyolarBence kırgınlığa gerek yok lafınızı söyleyin yeter sonra ekstra bunlarla uğraşırsınız eşiniz de arkanızda madem ne güzel. Gereken cevapları vermişsiniz hiç sallamayın çünkü yüzsüz insan yüzsüzdür hepimiz yaşadık
Boregi coregi lohusa yesin diye yapmiyorlar gelen giden saatlerce oturan insanlar olacak onlar ac kalmasin diye yapiyorlarbiraz sakin mi olsan? ilk kez cocuk doguran sen degilsin. Insanlar neticede kötü birsey söylemiyor. Herkes yemek yapip getirirse sana da faydasi olur hem (emzirir misin bilmiyorum ama acayip istah aciliyor emzirirken). Kimse arayip sormasa ilgilenmese bu sefer aramiyorlar sormuyorlar diye alinirdin eminim. Biz kadinlari memnun etmek gercekten zor.
Olay herkesin yemek yapıp getirmesi değil. Kimse yemek yapıp getirmek istemiyor. Bana kalkıp şu kadar tavuk alsan şu kadar pirinç alsan şu yemeği yapsak bunu yapsak deniliyor. Tamam siz alın gelin yapın siz yiyeceksiniz deyince ayıp oluyormuş. Kimseye yaranmak gibi bi düşüncem yok. Ameliyat olmuş insanın evine gidipte yemek yemek ayıptır. Ve bu bahsettiğim insanlar masaya tabak koyup tabak kaldıran insanlar değil. Ellerinden gelse çayı ağzıma uzat diyen tipler. Neden onları memnun etmek için anneme iş yaptırayım?biraz sakin mi olsan? ilk kez cocuk doguran sen degilsin. Insanlar neticede kötü birsey söylemiyor. Herkes yemek yapip getirirse sana da faydasi olur hem (emzirir misin bilmiyorum ama acayip istah aciliyor emzirirken). Kimse arayip sormasa ilgilenmese bu sefer aramiyorlar sormuyorlar diye alinirdin eminim. Biz kadinlari memnun etmek gercekten zor.
50 yaşındaki kadının 30luk kadınlara hizmet etmesini doğru bulmuyorum. Kendisi zaten aktif olarak çalışıyor, kadın bana ve torununa bakmak için geliyor. Bu yüzden o benim için hep garip anam50 yaşındaki annenize niye garip anam falan diyorsunuz ya gencecik kadinYemeği de söyle yapsınlar sonra gelenlere çıkarma çay koy gec. Akşam yersiniz eşinle
Ben siz yapın deyince getirelim gibisinden konuştular. Onlara kalsa ben daha doğurmadan böreğimi sarmamı yapmam gerekiyor ki onlar gelip rahatça yesin. Olay aslında onların gelip yemesi de değil. Kendileri gündüz gelecekler, kocaları da akşam işten çıkıp yemeğe gelecekler ki kendi evlerinde yemek yapmak zorunda kalmayacaklar. Bunu bana ilk kez yapmıyorlarBebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Yeni doğum yapmış bir kadının evine kaç kişi gelebilir ki? Niye bu kadar gözünüzde büyüttünüz? Üstelik eşinizin ailesi bir şeyler yapıp getireceklermiş. İkram etmek konusunda da evde kim varsa onlar halleder.
Boregi coregi lohusa yesin diye yapmiyorlar gelen giden saatlerce oturan insanlar olacak onlar ac kalmasin diye yapiyorlar
Kizim sarma borek getircez birkac gun yemekle ugrasmamis olursunuz demiyorlar
Ben konu sahibini cok iyi anliyorum cunku lohusalikta baskiyi dibine kadar yasadim
saatlerce oturmak mi?Boregi coregi lohusa yesin diye yapmiyorlar gelen giden saatlerce oturan insanlar olacak onlar ac kalmasin diye yapiyorlar
Ben konu sahibini cok iyi anliyorum cunku lohusalikta baskiyi dibine kadar yasadim
Konu sahibine sen yeme demeyecekler, o da ikram sırasında tabağını doldurur çayını içer.Boregi coregi lohusa yesin diye yapmiyorlar gelen giden saatlerce oturan insanlar olacak onlar ac kalmasin diye yapiyorlar
Aynen öyle, bana denilmiyor ameliyatlı halinle uğraşma halledelim diye. Gelen giden aç mı dönsün diye soruluyor. Milletin kocasını ben doyurmak zorunda mıyım? Kalabalık bir aile biri bitse biri gelecek, ki buna aşırı derecede karşıyım eve gelmelerini bile istemiyorum bu sıcakta o kadar adamın lohusa evinde ne işi var asla çözebilmiş değilim. Ama madem gelecekler yemek yemeye de gelmesinler yani utanmazlarsa. Ama sülalenin kadınları, eşler de gelsin yemek yiyelim gidelim kafasındalar. O kadar insanın yemeğiyle bulaşığıyla kim uğraşacak kim ağırlayacak bunlar düşünülmüyor. Turunc yapar nasılsa, o yapmazsa anası kıyamaz o yaparBoregi coregi lohusa yesin diye yapmiyorlar gelen giden saatlerce oturan insanlar olacak onlar ac kalmasin diye yapiyorlar
o zaman 1000000% haklisin!!! asla taviz verme. esin de arkanda zaten bosuna stres yapma son günlerini zehir etme kendine. Cat kapi geleni de gerekirse kapidan gönderirsiniz (evet bunu hak ediyor bazilari).Olay herkesin yemek yapıp getirmesi değil. Kimse yemek yapıp getirmek istemiyor. Bana kalkıp şu kadar tavuk alsan şu kadar pirinç alsan şu yemeği yapsak bunu yapsak deniliyor. Tamam siz alın gelin yapın siz yiyeceksiniz deyince ayıp oluyormuş. Kimseye yaranmak gibi bi düşüncem yok. Ameliyat olmuş insanın evine gidipte yemek yemek ayıptır. Ve bu bahsettiğim insanlar masaya tabak koyup tabak kaldıran insanlar değil. Ellerinden gelse çayı ağzıma uzat diyen tipler. Neden onları memnun etmek için anneme iş yaptırayım?
Maalesef o kadar kalabalıklar ki , kardeşler kuzenler. Anlamadığım şekilde kuzenler dahi birbirini kardeş olarak görüyor 7/24 sıkı fıkı olma derdindeler. Hepsi tek seferde gelmeyecek, ama biri gidecek biri gelecek hangi biriyle uğraşılacajBebek doğunca evinize 30-40 kişi mi gelecek? Kim bunlar ya, şöyle bir iki ay sonra gelseler olmuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?