DOĞUM SEKLINIZ HANGİSİ?

Hangi doğum sekli tercih edilmelidir

• normal

OY: 35 63,6%
  • sezeryan

OY: 20 36,4%

• Ankete Katılan
    55
  • Anket Kapalı .

nisanyagmurumm

Bakışın güzelse hayatında güzeldir...
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
2.442
4.161
53
34
bu sorum bebeğini dünyaya getirecek ya da getirmiş olan anneler için. fikirleriniz çok önemli ve yaşadıklarınızı paylasabilir misiniz ?

Bir tek bana değil herkese faydası olacak .
Herkesin doğumu bir değil yaşadıkları ya da yaşayacakları.
Ama bilgilenelim heyecanimizi yenelim istiyorum iyisiyle kötüsüyle her şeyi paylaşalım

ben de doğum yaptığımda buraya hikayemi yazmak isterim inşallah güzel bir hikayemiz olur...

9 ay boyunca kendimi normale hazırladım. Çok istedim normal olmasını ama anladım ki normal doğurmak nasip işiymiş. Hiç istemediğim halde sezeryan oldum. 39+5 gelmeyen suyum, olmayan sancim la kontrole gittiğimde suyumun çok azaldığını öğrenip yatış yaptım. Suni sanci verildi. Ancak saatlerce sanci ya rağmen açılma olmayıp bebegimin kalp atışları düştüğü içn acil sezeryan oldu mm. Hiç hayal ettiğim gibi olmadı doğum hikayem . Ama doktorum Çok iyi iş çıkarmış. Çabuk toparladım

yine ki sağlıklı bir şekilde kucağına almışsın canim Allah korumuş. Benim de vakit daraldikca ne olacak deyip duruyorum ben de normal istiyorum ama gidişat neyi gösterecek bilemiyorum.

İlk yavrumu normal doğumla kucağıma aldım şükür ki bir aksilik çıkmadı şimdi de ikinci çocuğuma hamileyim inş bunda da bir aksilik çıkmaz da normal doğum yaparım

İlk yavrumu normal doğumla kucağıma aldım şükür ki bir aksilik çıkmadı şimdi de ikinci çocuğuma hamileyim inş bunda da bir aksilik çıkmaz da normal doğum yaparım
ooy oyy bu bebis daha çok yeni masaallah hayirli olsun canım. Bakalım zaman bize ne gösterecek ? Evlat duygusu nasıl çok merak ediyorum şimdi doğum heyecanı sardı beni . nasıl atlatacagim kolay mi zor mu bilmiyorum

oğlum 21 aylık. normal doğumla kucağıma aldım balımı
ben evlendiğimde ortada bebek fikri yokken bile eşime anneme "ilerde hamile kalırsam doktor bebeğimde bir sıkıntı olduğunu söylemedikçe sezeryan istemiyorum ve ben size yalvarsam da can havliyle beni sezeryana aldırmayın. hakkımı helal etmem size" dedim. bunun ekmeğini de doğumda yedim çok şükür
şaka bi yana ben hep normal yapmak istedim ve çok şükür gönlüme göre oldu.
normal doğumun tek zorluğu sancı kısmı ama onu da sancı olarak değil de, bebeğinizi size getiren dalgalar olarak düşünürseniz olumlu bi doğum süreci oluyo, haliyle bebek çıktığı andan itibaren de hiçbir acı kalmıyo.
ben doğumdan sonra evime geldiğim gün temizlik yaptım düşünün
ve şahsen uygulama öncesi bir iğne dışında hiçbir uyuşturma yöntemi kullanılmadığı halde epizyotomi kesiğini bile hissetmedim. ne dikişi ne kesiği öyle söyliyim.

Rabbim bebek dünyaya getirmeyi bize bahşetmiş ve inanın vücudunuz bu muhteşem şeyi nasıl yapacağını çok iyi biliyor. kendinizi bebeğinize ve vücudunuza teslim edin. onlar bu işi iyi biliyor.

sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. su gibi akan doğum nasib etsin Rabbim size ve tüm hamilelere

ne guzel anlatmissin canım. inşallah bizimki de kolay olur

Şu resim de gördüğünüz pıtırcık bir sabah bana sancı vermeye başladıı.. Bakk heleeee dedimm ne oluyorr.. O hafta sonu açık öğretim sınavlarım vardı ders çalışıyordum pekk sıkıldı herhalde içimde Sabah iş yerinde ders çalışırken sancılarımı hafif hafifi hissetmeye başladım ama erken oldUğunu için pek umursamadım normaldir dedim. Daha sonra böyle bir tuvalete gitme istediğim başladı. ( affedersin ama ıkınasım geliyordu) :S Neyse ben izin aldım eve gideyim en iyi dedim uzanayım şöyleeee 2 seksennn :) Eve gittim eşimde geldi ben bir duş aldım daha rahat uyurum diye, snra bir baktım kanama başladı. Ben panikkledim ne oluyozzz dedim yaaa daha çokk erken. 33+5 haftalıgım henuz. Neyse atladık taksiye apar topar hastaneye. 5 aylık hamileyken yine olmuştu öyle bişey sandık biz ne bilek doğuracagımı :) Neyse annem de geldi hastaneye. Ben girdim acilden dedim sancım var hemde kanamam var. Kanama için alttan bakmak istediler baktırmadım 5 aylıkken neler cektırdıler nelerr yine öyle olacak diye korkumdan elletmedim. ultrasonda herşey normal görunuyor, Nts de sancı yok sen en iyisi burda bir yat dediler :) Neyse akşam saat 8 kadar nts gir çık devam sancı yok ama ben sancıdan kıvranıyorum. Kanama devam ediyor... Bana sancın yok diyip gönderiyorlar odaya. Saat 10 gibi artık benim sancı 5 dk da bir gelmeye başladı ama artık nefes alamıyorum bittimm resmen yamuluyorum sancı girinceee :) Hemsire geldi dedi hadi bi daha girek şu nts ye :) Bütün nts ler dolu biz ameliyathanedekine girelim dediler. Bende anneme dedim anne ben gelcem sen gelme :) Sonra ordaki nts bir girdim sancı ibre yapıyor bende. Hemsire abla bile acıdı o an banaaa :) Sonra apar topar doktor geldi dedi niye söylemiyon sancın vardaa :) Ağzına vurasım geldi orda bi taneee ama elimiz mahkum şimdi ona Neyse alttan muayene ettiler tamamen açılmışsın acil dogum dediler. Doğum diyince ben başladım ağlamaya dedim anneme söylip gelipp onlar biz söyleriz diyip göndermediler. Kadıncağızda beni bekliyor odada :) uzun lafın kısası 06.06.2014 saat 00.05 te meleğimi sezeryanla dünyaya getirdim ( çok şükür) Ameliyatım iyi geçti çok ağrım olmadı ama oğlum küvezde yattı 10 gün. Bin kere şükürler olsun şimdi iyi :) Biraz uzun oldu ama ne olursa olsun her acının sonu tatlı oluyor. :)

ve aradan yıllar geçer o minik kuş anneye poz verir maşallah çok tatlı olmuş oğlun.Evlat için çekilen çile kutsaldır...

Ben normal dogum istedim. Ama 41 +2 de zorunlu sezeryan oldum. Sancim acilmam yoktu. Bebek yukardaydi. İyikide sezeryan olmusum. Hemeroidimde vardi bir yandan da korkuyordum. Arkadasim normal dogum yapti onunda hemoroidi vardi. Dogumda ikinmayla artti ayakta emziriyordu. Hayirlisi icin dua ettim. Hayirlisi sezeryanmiş. Cok iyi gecti epidural sezeryan oldum. Ameliyat sonrasida iyiydi bir sıkintim olmadi. Goren ameliyat olmamis gibisin dedi. Her dogum kendine özgüdür. Olumlu olumsuz herkes farkli deneyim yasiyor. Normal doguma sartlanmayin. Akışına birakin. Bebek nasil istiyorsa öyle geliyor. Bebegin ve sizin sagliginiz icin hangisi uygunsa hayirlisini isteyin.

ooy oyy bu bebis daha çok yeni masaallah hayirli olsun canım. Bakalım zaman bize ne gösterecek ? Evlat duygusu nasıl çok merak ediyorum şimdi doğum heyecanı sardı beni . nasıl atlatacagim kolay mi zor mu bilmiyorum
Aynen canım çok yeni ben de çok yeni öğrendim inş her şey yolunda gider evlat bambaşka bişey Allahım seni de sağ salim birbirinize ulaştırsın anlıcaksın zaten sağlıklı doğumlar canım sana da

Resmen normal doguranları kiskaniyorum. Çok istediğim halde Rabbim nasip etmedi bana normal doğumu. Hayırlısı böyleymış demekki hep hayırlı sağlıklı kolay doğum olsun diye dua ettim. Rabbim sağlık versin evlatlarimiza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…