DOĞUM SEKLINIZ HANGİSİ?

Hangi doğum sekli tercih edilmelidir

• normal

OY: 35 63,6%
  • sezeryan

OY: 20 36,4%

• Ankete Katılan
    55
  • Anket Kapalı .
takar dilimize inşirah süresi gireriz doğuma canım... o ben de de var ama o an inşallah gucleniriz
Ay inşallah canım elbette geçecek ama güzel geçsin tabi ki de.
Bir de ben özel hastaneye gidiyordum doğumu orda yapacaktım ama son anda doktor beni kızdırdı,güvenmiyorum ona ve gitmeyeceğim.Doğumu devlet hastanesinde yapacağım galiba özeldekilere nazımız geçiyor da devlet hastanesindekilere pek geçmiyor haliyle daha kalabalık olduğu için o yüzden de biraz korkuyorum.

Canım açılma olduğu halde neden sezeryana aldılar ki? var mı bir sebebi?

Çocukluğumdan beri normal doğumdan korkan biriydim ama başıma geldi ben anlatmıym ... Normal doğum en sağlıklısı diyorlar ki öyle ... Doktorun ne diyorsa o olsun kendini her ikisine De hazırla canım öyle de böyle de gelecek o bebiş :)

canım ben sürekli ozel e gidiyordum.doktorum un çalıştığı hastane de doğum yapılmıyordu. başka hastaneye bağlıydı.ona dedim normal doğum için özel mi devlet mi öneriyorsunuz diye.
Sağolsun yaşı da var baya. bana dürüst oldu.
normal doğum istiyorsan ozel e gitme yapmazlar dedi.
yani son ana kadar yapacak gibi davranıp son anda seni ikna edecek bir şey söyleyip sezeryan a aliyorlarmis. o yuzden ben iki haftadır devlete gitmeye başladım. çok geç kaldım şurada iki hafta içinde doğumun olabilir. Bakalım hepimiz için hayırlısı olsun. Keşke devlet hastanesi de özel kadar temiz olsa ilgili ve bilgi veren doktorlar olsa. öyle olmasa da Allah a sığınarak gidiyoruz ne yapalım...

Ah canım ilk cocugumda bundan 11 yil once oyle cok istedimki normal dogum yapmayı yüru dediler yurudum hopla zipla dediler yaptim ama malesef 42.haftamız doldugunda turlu aksiyonlardan sonra (suni sanci catal muayeneleri) suyum bittigi icin sezeryana alındım sıpa iceri kakasini yapmisti cok sukur saglikla oldu bitti

Demekki benim icin hayirli olan sezeryanmis dedim cunku normal dogum icin cok direttim

Ikincide nasilsa planli sezeryan diye rahattim bu seferde tutturdum ya bebegim kuveze girerse diye hadii basladim yogun bakim unitesi olan hastane aramaya yav bi dur diyolar yok illa olacak sonuc üc gunluk bir kuvez maceramiz oldu hala aklima geldikce aglarim

Cok sukur ucuncu dogumum en guzel en rahat olaniydi rabbim herkese oyle nasib etsin

Hakkimizda hayirli olan ne ise onu istemek lazim illa normal yada sezeryan diye tutturmamak lazim ben bunu ogrenmis oldum

Sana ve tum hamile kardeslerime hayirli dogumlar dilerim saglikla bebeklerinizi kucaginiza alirsiniz insallah

Allah gerçekten hakkımızda hayirlisini versin biz isteriz ama O daha iyisini verir bilemeyiz...

Bende normal istiyorum ama bakalım benim bebeğim hep başı asagidaydi hiç yukarı cikmadi

Ben de hem özele hem devlet hastanesine gidiyordum.Ama planım özelde yapmaktı doğumu son anda doktorum bebeğinde gelişim geriliği var falan dedi oysa ki öyle bir şey yokmuş devlet hastanesindeki doktor kesinlikle öyle bir şey yok için rahat olsun dedi.
Evet özelde bir bahaneyle sezeryane alıyorlarmış.Ben devlet hastanesindeki doktordan çok memnunum kesinlikle içimi rahatlatıyor hep ve ilgili ama işte ordaki ebelerden falan biraz tırsıyorum açıkçası.
Allah yardım eder inşallah sonuçta bir şekilde doğacak.Senin de az kalmış çok heyecanlı.

Kızlar bende normal isteyenlere öneriyorum şakın özele gidip normal doğurma hayali kurmayın en kötü bebeğiniz kakasını yer sorumluluk almıyorum diyorlar Yok Bebek yukarda yok yan dönmüş Yok eşi aşağıda Yok çatın çok dar bi dolu yalan . Eltime boyun kısa doğuramazsın sen normal dsdi inanamadık hala hastaneyle mahkemeliğiz eltimi 20 haftalıkken randevu defterine sezeryan olarak gün tarih atmış. Normal doğurdu oğlunu kavga gürültüyle. Bana erken sancım var diye direk sezeryana alalım Bebek baya kalır kuvezde dediler bide bi dünya doğmamış çocuğuma fatura çıkardılar resmen kızımı erkenden sezeryana alıp kuveze koyup para alacaklardı. Devlette tam zamanında normal doğurdum şükür. Devlette bebeğe bakıyor büyümesine usg oranına hiç bi belirti yoksa bile suni sancı en az bi kere deniyor. Heyete giriyorsun eğer heyet onay verirse sezeryan. Ki normal Doğum gerçekten bi anne için en iyi ve sağlıklısı.

Canım.ben özele gidiyorum devlette muaneye bile 4 kişi alıyorlar iyi bir doktor olsa neyse baştan savma hep burda mı böyle bana mı böyle

Ya inanmıyorum gerçekten şok oldum yazdıklarınıza zaten biliyoruz çeşitli bahaneler bulduklarını ama sizin ve eltininizin başına gelenler ilginç gerçekten.
Bir de benden normal doğum için sezaryenden daha fazla para istediler.Dediğiniz gibi devlet hastanesinde sezaryen yapılıyorsa gerçekten yapılması gerektiği için yapılıyor keyfi değil ve bu bebek için de anne için de en iyisi.

Canım.ben özele gidiyorum devlette muaneye bile 4 kişi alıyorlar iyi bir doktor olsa neyse baştan savma hep burda mı böyle bana mı böyle
Can'ım ben devlete gidiyorum mahremiyet konusunda hiç bi sorun yaşamadım Dr lar gayet iyi davranıyor ve çok ilgililer Doğum hafçstanesinde sırf bebeğimin böbreğinde genişleme var diye ağlamaktan harap oldum bi Dr bana özel muane kağıdı yazdı ve sıra beklemeden bebeğime eko çektirdim ger hafta içinde randevu berdı ve bana sadece bende muane ol bebeğin bana emanet üzülme dedi. Eğer rahatsız olduğunuz hastaneler varsa durmayın şikayet edin . Ben Zekai tahir Burak hastanesine gidiyorum kimse bana Can'ım demiyor cicim demiyor ama bebeğim güvende. İlk bebeğimde hep özeldeydim dünya muane ücreti tahlil ücreti ödedim sırf yenidoğan ünitesi var diye sonuç devlette doğurdum. Artık özele sadece bebeğime bakmak için gidiyorum doya doya

Can'ım ben 28-29 civarı Doğum sancılarım başladı. Gittiğim özel hastane bana sen 31 r kadar anca dayanırsın hemen sezeryan tarihi veriyim sana dedi fiyatta bile anlaştık bebeğim kuvez ücreti falan. Eşim son dk bi devlete gidelim dedi ikimizde ağlamaktan perişan devlette bana seni yatıralım hastaneye sancını durduralım dedi 38+5 te doğurdum

Bana da gelişim geriliği olduğunu söyledi bebek kilo almıyor dedi başka bir ile yönlendirdi o kadar ağladım o kadar suçlu hissettim ki kendimi devlet hastanesindeki doktor da hiçbir şey yok sen bana gel başka doktora gitme için rahat olsun dedi sağ olsun.
Özele kontrole gitmeyi de bıraktım ama devlette tabi 4d ultrason görüntü falan olmuyor ama olsun :)
31 nerde 38+5 nerde yaa resmen bahanenin dibine vurmuşlar zaten bir ton para veriyoruz bir de doğuma bir ton para verdirecekler.
Ben şaşırdım sezaryen daha ucuzdu nasıl dedim normal doğum daha pahalı olur oradaki görevli evet yasak ama daha ucuz dedi güldü bana

Canım gittim bikere 4 kişi ben ultrason da biri catalda biri yanımda oturuyordu biri ayaktaydi daha dün eşimin içeri girmesi imkansız zaten bide adam yerine bile koymuyorlar

Can'ım kadınlar kendi için özele gidiyor . Bebek için kesinlikle devlet. Hem daha tecrübeliler bende bebeğini kaybetmen yada hasta olması devlete gelir değil yük bu nedenle bebekler için çabalıyorlar. ilgi alaka Can'ım cicim özel ilgi Yok tabi. İstemiyorumda İnan bebeğime iyi baksın yeter. Ki gayet iyi bakıyorlar inciğine boncuğuna kadar dikkatli bakıyorlar. Bi sorun varsa dolandırmadan söylüyor basit bişeyse korkutmuyor. Benimde kızıma geri diyorlardı ah allahım . 15 bin lira verip belki yavrumdan olacaktım

Canım gittim bikere 4 kişi ben ultrason da biri catalda biri yanımda oturuyordu biri ayaktaydi daha dün eşimin içeri girmesi imkansız zaten bide adam yerine bile koymuyorlar
Böyle bişey ilk defa duydum bunu bimere yazabilirsin sağlık bakanlığı şikayet hattına bildirebilirSin. Ben hep tek muane oldum hiç ama hiç kimse olmadı yanımda. Sadece acilde oda kabinler var perde ile kapatılıyor yine tek ben ve Dr oluyoruz

Allah yardım etmiş size bağışlamış çocuğunuzu.
Doğru devlet hastanesinde bebek önemli oo canım bebeğim diyen özel hastane doktorları yüzünden ben de bebeğimden oluyordum az daha ilk zamanlar dış gebelik deyip alacaktı çocuğumu hep devlettekiler kurtardı sağ olsun bekle hemen belli olmaz diyerek.
Bir de bana devlet hastanesinde ayrıntılı ultrason yapıldı yarım saat tek tek bütün organlarına bakıldı bebeğimin özelde ne böyle bir şey yaptı ne de bir yere yönlendirdi bunun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…