DOĞUM SEKLINIZ HANGİSİ?

Hangi doğum sekli tercih edilmelidir

• normal

OY: 35 63,6%
  • sezeryan

OY: 20 36,4%

• Ankete Katılan
    55
  • Anket Kapalı .
İlki muhtesem bir sekilde 38.haftada normal dogum olmak uzereyken pislik doktorum hiçbir gerekçe sunmadan sezeryana aldi ve atoni yaşadım berbat bir süreçti.2. Icin normal dogumu 39.haftaya kadar bekleyecegim.Bu doktorumun gorusu de bu yönde.

bu sorum bebeğini dünyaya getirecek ya da getirmiş olan anneler için. fikirleriniz çok önemli ve yaşadıklarınızı paylasabilir misiniz ?
Almümin ve yüksek tansiyon sebebiyle 34+5 te sezaryan oldum. Zaten planım sezaryen olmaktı ama biraz erken oldu. Belden uyuşturulmak ve bebeğimin ilk anını göreyim istedim fakat bedenimde okadar ödem vardı ki iğnenin gireceği iki kemiğin arasını anestezit uzun süre bulamadı. Mecbur komple uyutuldum. Komple uyutulmaya dair korkunç şeyler duymuştum. Yok ağrılar içinde uyanıyorsun yok üstüne kum torbası koyuyolar yok saçmalıyosun sinir oluyor vs vs. Uyumam ve uyanmam arasında sanki beş dakika var gibiydi. Uyandım normal regl ağrısı gibi hafif bir sızlama. Sonrasında ne bir sinir ne bir ağrı ne de kum torbası. Hiç bir sorun yaşamadım. İlk yürürken karnım çok ağırmış gibi hissettim daha sonra o da geçti. Evime geldiğimde temizliğimi yemeğimi kendim yapabiliyordum. Doğuma girmeden önce heyecandan çok titredim. Keşke en baştan uyutsalardı da o kdar titremesydim heyecandan :)

Normal doğumdan korkuyorum sezeryan olmak istiyorum özelde daha kolay diye hamileliğimin basından beri özele gidiyorum doktorum normal yapmalısın diye tutturdu benim korkumu yenmek için neler neler yapıyor her gittiğimde. Kuzenimde aynı doktorda özel hastanede normal doğum yapmıştı
Yani bence özel hastane kesin sezeryan yapar diye düşünmek yanlış doktordan doktora farkediyor

özelde öyle bir doktor bulduysan normal doğum yap canım. ben de tam tersi sezeryandan korkuyorum o andan değil sonrasında bütün hareketlerimin kisitlanmasindan korkuyorum egzersiz yapmak zor olacak ve göbek de hemen erimeyecek ve hem bebek hem ben sonrasında daha sağlıklı olalım diye normal doğum daha çekici geliyor. bir günlük çekilen sanci beni ürkütmüyor . uzun acılar beni korkutuyor.

Hakkımızda hayırlısı hangisi ise o olsun öyle plan yapsak da olmuyor gidişatta hersey değişebiliyor

Bende ilk bebeğimi 40+0 da normal doğumla kucağıma aldım özel hastanede çok iyi ve işinin ehli bir ebeye gelmiş olmam en büyük şansımdi doktorum da Cerrahpaşa mezunu çok bilgili bir insandı hiçbir zaman sezeryan duymadım ağzından çatı muayenesi falan da olmadım hiç öyle bir şey yapmadı doktorum şimdi yine hamileyim 29. Haftadayiz aynı doktora gidiyorum ama korkmama rağmen yine normal doğum istiyorum doğum yapıp yürüyerek çıkıyorsun hastaneden ertesi güne bir seyin kalmıyor

canım kendi sancinla mi gittin suni sanci mi verildi tam haftasında gelmiş bebisin

canım kendi sancinla mi gittin suni sanci mi verildi tam haftasında gelmiş bebisin
Sabaha karşı 5 gibi lavaboya kalkmistim nisan geldi nisan gelince 24 saat içinde doğum gerçekleşiyor ben çantami falan kontrol ettim uyuyamadım sancım yoktu sabah 9 gibi hastaneye gittik açılma olmuş suni sanciyla doğum yaptım

peki yürüyüş hurma hareket falan ne yaptın canım benimki pek aşağı inmedi gibi

peki yürüyüş hurma hareket falan ne yaptın canım benimki pek aşağı inmedi gibi
Yürüyüş hergun yürüyordum yarım saat yürüdüm yürüyüş doğumu da kolaylastiriyormus şimdi 29. Haftadayiz henüz başlamadım 2 ay kala tekrar başlayacağım doğum kolay olması için okunan bir sure var 7 kere insikak suresiydi sanırım onu okudum bide 3 tane hurmaya birer yaşın okumuştu bir aile büyüğümüz sancım gelince onu yemem için inanıyorum bunlara rabbim bir çırpıda kurtarsın tüm hamileleri saglikla

ben de iki haftadır düzenli yürüyorum geç kaldım sanırım son haftaya girdik canim hurma da gunde uc tane artirim en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…