Bence mantikli dogum bu her ihtimali dusunup hastaneye en yakin yerde olmaniz daha mantikli. Esiniz heyecandan araba kullanamaya bilir dikkati dagilabilir.Merhaba kızlar. InşaAllah doğru yere açmışımdır konuyu. Benim kendimce bir sıkıntım var doğumumla ilgili. Şimdi biz bir ilin ilçesinde yaşıyoruz. Esimin Tayini dolayısıyla. İl de onun memleketi . Memleketine yarım saat mesafe var. Şuan 35 haftalık hamileyim. Benim doktorum il de ozel bir hastane de. Hep oraya gittik kontrole. Doğumu da orada dusunuyorum. Allahin izniyle . Hamileliğimin son haftaların da, eşim beni, annesinin evinde kalmamı istiyor o da gidiş geliş yapmayı düşünüyor . Sebebi de. Eğer aksi bir durum olursa biz evdeyken araba da olsa ben o telaseyle şehir merkezine basıp gidemem heyecandan elim ayağıma dolaşır. Ama annemlerin evde olursak hastane 10 dkka mesafe dedi. Ben de orada hic rahat edemiyorum. :/ 2.si annem son haftalarda gelecekti. O gelirse , eşimde böyle bir planı sundu bana . Kabul edersem annem de orada bizle beraber kalmış olacak ne kadar uygun olur ? Olur mu bilemedim :/ düşüncelerinize ihtiyacım var kızlar ya
İyi de zaten aksi bir duruma karşı bir gün hastanede kalacaksın. Evine gecersin gene aksi bir durumda Rabbim korusun gidersin bence Annene söyleme yani hem sen kayinpeder olacak evde inan ki rahat edemezsin gene de sen bilirsin canimYav doğum için sadece. Doğumdan sonra annem gelecek o bakacak bana kendi evimde. Biz ilçede oturdugumuzdan. Il de doktorumuz mecburen kalacaz aksi bir durum olursa diye. Son hafta. Hepsi bu.
İyi de zaten aksi bir duruma karşı bir gün hastanede kalacaksın. Evine gecersin gene aksi bir durumda Rabbim korusun gidersin bence Annene söyleme yani hem sen kayinpeder olacak evde inan ki rahat edemezsin gene de sen bilirsin canimYav doğum için sadece. Doğumdan sonra annem gelecek o bakacak bana kendi evimde. Biz ilçede oturdugumuzdan. Il de doktorumuz mecburen kalacaz aksi bir durum olursa diye. Son hafta. Hepsi bu.
Buradaki doktora gittiğimde. Doktorlar bu riski göze alırlar mi. Yani ben merkeze gidicem doktorum orada desem tamam derler mi.İlçedeki hastaneye de gidin oradaki doktor sancınızı açılmanızı muayenede gözlemleyip doğumun yaklaşıp yaklaşmadığını söyler size. Siz de ona göre bir gün öncesinden gidip kalırsınız kayınvalidenizde çok gerekiyorsa. Anneniz de aynı gün size gelsin evinizde yol yorgunluğunu atsın sizi beklesin.
Şimdi eşinize tamam deseniz bebek hemen doğabileceği gibi 41. hafta da doğabilir, acilen hastaneye yetiştirilmenizi gerektirecek bir durum Allah korusun her an olabilir. Eşinizin mantığıyla şimdiden kayınvalidenize yerleşip bir ay doğumu beklemeniz lazım. Çok zor.
Doğuda bir ilçede görev yaparken bir arkadaş ilk doğumu için 3 saat mesafedeki ildeki özel hastaneye gitti. Kontrollerini ilçe hastanesinde yaptırdı, doktor açılması olduğunu söyledi, her ihtimale karşı ambulansla 3 saatlik yola yolladılar. Arkadaş iki gün sonra sezaryen doğum yaptı.
Daha evimin temizliği vss... var ben bunları yapamam. Camlar silinecek kiybicak temizlik olacak. Annem gelirken eksikleri alıp gelecekti. Yani suan hala benim ve bebeğim için eksiklerim var. Orada ucuz olduğu için annem oradan alacakti.. bilmiyorum kafam çok karisikCanım. Bende hamileyim bende bu konuyu malesef yaşıyorum ama mecburum böyle yapmaya evim doğum yapacağım hastaneye bir saat uzaklıkta kayinvalidemin evi ise 10 dk benim.annem çalıştığı için anca ben dogurduktan sonra gelip bi iki gün kalabilir yanımda esimde vardiyalı çalıştığı için mecbur son zaman Evimi temizleyip hazırlığımı yapıp kV me gidicem doğuma ordan gidip doğumdan sonra kendi evime gelicem kV benim evime gelicek yardimci olmak için ilk bebeğim kendi evimden gitmek istiyorum ama arabamizda olmadığı için mecburum oraya gitmeye kötü düşünme evini temizlet ve git kV annende gelsin oraya sıkıntı yapma kendine oylede boylede geçicek hep orda kalmayacaksın sonuçta hem hastaneye yakın olmak önemli ani bişey olur Allah korusun
Rahat edemez. Ben bile rahat edemiyorum..Bence mantikli dogum bu her ihtimali dusunup hastaneye en yakin yerde olmaniz daha mantikli. Esiniz heyecandan araba kullanamaya bilir dikkati dagilabilir.
Annenizin gelip kalma durumu ise kv kp iliskilerine bagli. Birbirlerine karsi nasillar saygi var mi aralarinda? Kv evi nasil annen gelirse rahat kalabilir mi? Oda var mi?
Eger aralari iyitse neden olmasin iki dunur torununu bekler birlikte.
Yok.sartlar uygun degilse dogumyakin gelsin anneniz.
Dogumdan sonra daha cok ihtiyaciniz var annenize
Esiniz art niyetli gelmedi bana.
En fazla yarim saat 35 dkkaKendi eviniz gibisi tabikide yok. Üstelik annenizde gelicekmiş.
Herkesin dibinde değil ya hastane.
Hem mesafe aracla ne kadar sürüyor?
O şimdiden gidelim demedi zaten . Son hafta orada kalırız dedi . Annende doğumdan sonra gelir bakar sana zaten dedi. Yani o 1 gece idare et diyor. Zaten asil sıkıntı o ilk gece... :/Normal şartlarda herhangi bir aksilik olmazsa doğumuna daha epey sure var.şimdiden yerleşmeye gerek yok kayinvalide evine. Bende esin givi düşündüm şu an. Doğru 10 dk lik mesafe varken ya gece aniden sancilanirsan? Annen sonra gelebilir dediği gibi.
Daha evimin temizliği vss... var ben bunları yapamam. Camlar silinecek kiybicak temizlik olacak. Annem gelirken eksikleri alıp gelecekti. Yani suan hala benim ve bebeğim için eksiklerim var. Orada ucuz olduğu için annem oradan alacakti.. bilmiyorum kafam çok karisik
Arabamız da var zaten. Arabayla da gideriz eşim biraz rhat olursa. Bugün konuştum ben zaten . O da tamam ben isar etmedim zaten . InşaAllah benim dediğime gelmeyiz. Tek isteğim bu. Öyle bir durum olduğunda önce buradaki hastaneye gideriz. Oradaki doktor gidebilirsinzi derse yola çıkarız dedi. Annende ne zaman istiyorsa o zaman gelsin dedi.Annen mi yapıcak ti temizliği eğer öyleyse zaten daha 35 hafta erken doğum için annen gelsin temizliğini eksiklerini tamamla hem Tekte olmayacaksın çokta uzak değil taksi parası koy kenara 100 tl bol bol yeter taksi 35 dk bi mesafe için aksi bi durum olursa annenle biner taksiye gidersin hastaneye benn kendim tek olucagim için mecbur gidicem ama senin annende olucak yanında esinle tatlı bi dille konuş anlat temizlik eksik var diye annemle halledeyim de uzak değil taksiylede gidebiliriz diye anlat
Buradaki doktora gittiğimde. Doktorlar bu riski göze alırlar mi. Yani ben merkeze gidicem doktorum orada desem tamam derler mi.
Kimse bana baskı yapmıyor zaten de. Sadece eşim yapısı gereği böyle düşünüp teklif sundu. Sen bilirsin dedi. Ben de hiç rahat edemem . Hamile olmadan evvel bile rahat edemezdim. Ki su an daha da..Kimse hastanesini evine en yakın olan yer olsun diye secmiyor.. siz nerede mutlu ve rahat olacaksınız orada kalın. .ve de kiminle..anneciğiniz gelsin kalsın kimse ağzını açamaz.. hiç münakaşaya girmeye gerek yok.ben böyle rahat olacağın diyip kestirin atın..
O zaman hiç düşünmeyin bile.. kimin Hastanesi ayağının dibinde..önemli olan sizin rahatinizKimse bana baskı yapmıyor zaten de. Sadece eşim yapısı gereği böyle düşünüp teklif sundu. Sen bilirsin dedi. Ben de hiç rahat edemem . Hamile olmadan evvel bile rahat edemezdim. Ki su an daha da..
Ama annemin bizimle beraber orada kalması uygun olur mu ki . Annem rahat edebilir mi . Ben bile rahat edemiycem buna eminim :// off çok stresliyim ya. Burada Devlette doğum yapayım gitsin ya. Bu kadar strese gelemem ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?