Doğum sonrası eski hayata donüs??

Beni de ilk etapta düzen olayi yormuştu kafanizda buyutmeyin. Iki cocukla bile duzen devam edebiliyor. Biraz uykusuz kaliyorum, alistim.ona da.siz de oylesiniz illa ko. Bir uyudugunda evi toplayin birinde dinlenin birinde yemek yapin.

Sormayın 3 aydır aynı durumdayım 3 aylık oldu bebeğim eşin desteği çok önemli üçünüz birlikte yatın bebek sizin tarafınızda olsun tabi biz başta böyle yapıyorduk ama eşim uzaklaştı benim eşimde bizden farklı yerde yatıyor birde böyle bişey aldım BİM’den oğlumu gündüzleri hep bunda sallıyorum hem işimi görüp hem oğlumu sallıyorum belki işe yarar sizdede geceleri de uyuyor bunda bu arada ben yanımda yatmasını istediğim için yanıma alıyorum geceleri

Eklentiler

• image.webp
    67,3 KB · Görüntüleme: 57
Guvenli baglanma anneyi gorunce sevinir,ayrıldığında aglamaz. Bebeklikten itibaren anlatarak konusarak vedalasarak çıkın. birlikte yatmak bağımlılık degil mi sizce de?

daha cok yenı. sımdılık duzen olmaması cok normal.. 2 yasında memeyı bırakınca uykusu duzene gırmeye basladı.

Eski düzenden kasıt herkesin odasında uyuduğu, yemek saatlerinin fazlaca değişmediği vs durum.
Yoksa elbette banyo keyfi çay keyfi aramıyorum şu an.

Ve evet bebek bakımı aşırı sıkıcı.
Yedir içir altını al uyut
Çok şükür uyuyor (maşallah)
Yoksa daha gerilimli olabilirdi iş

3,5 aydır bende aynıyım çözüm önerisi olan varsa bende alırım. Takipteyim...

Ben 5 Aydan sonra biraz daha normale döndüm. En başından beri beşiğinde yatıyordu zaten. Şimdi uykularımız düzene girdi gündüzleri oyun aktivite falan güzel vakitler geçiriyoruz şükür

Eşinle yat beşiği baş ucuna al... Canım emmeye alisiksa emzige başla ...geçecek tatlım geçecek

Guvenli baglanma anneyi gorunce sevinir,ayrıldığında aglamaz. Bebeklikten itibaren anlatarak konusarak vedalasarak çıkın. birlikte yatmak bağımlılık degil mi sizce de?
Hayır.
Güvenli bağlanma çocukta 2 senede oluşur.
Ve asla sadece anneyi görünce sevinir vs olayı degil.
Dışarıdan görünen çocuklukta tespiti yapılabilen bir sey de değil çoğu zaman.
Yetişkinlikte kuracağı ilişkilerden tutunda oluşturduğu karaktere kadar her sey güvenli bağlanmanın ürünüdür.
Çoğu pedagog 2 yaş boyunca anne ile bebeğin yanyana uyumasını on görür.
Bu uyuma uykuya dalma kısmı için geçerli.
Yanyana tentene...
Kaygı giderici bi unsur olarak anne veya birincil bakıcı kimse o bulunmalı.
Zaten sadece uyku değil mevzu.
Ihtiyaclarinin zamanında ve yeterince yine birincil bakıcısı tarafından giderilmesi lazm.
Misal asi pansuman gibi can yakıcı durumlarda anne doktorla iş birliği yapmamalı..islem bittikten sonra sakinleştirici kişi olmalı.
O yüzden asi vs yapılırken çocuğun elini kolunu tutanlardan biri anne olmamalı. Gibi gibi...

Ben 5 Aydan sonra biraz daha normale döndüm. En başından beri beşiğinde yatıyordu zaten. Şimdi uykularımız düzene girdi gündüzleri oyun aktivite falan güzel vakitler geçiriyoruz şükür
Bana da denilen ilk 3 ay ...
Bakalim nasil olacak.

Kızım 1 yaşına geldi, neredeyse doğduğundan beri beraber yatıyoruz. Mis kokusu, tatlı yüzü o kadar mutlu ediyor ki beni, nasıl ayıracağım yatagimizi hic bilmiyorum.

Bazen çok yoruluyorum ama çoğunlukla diyorum ki iyi ki olmuş, onsuzken çok sıkılıyormuşum diyorum.

Mesela az önce ben toz alırken o da ayakta dikilmiş, eline bir ıslak mendil almış toz alıyor gibi yapıyordu

Bazen eline tarak alıp benim ona yaptığım gibi saclarimi tarıyor :)

zaman geçtikçe, iletişim arttıkça ben sanki daha çok aşık oluyorum. O kadar güzel bir değişiklikmiş ki ilk günlerde yaşadığım sizinle benzer hislerime pişman oluyorum.

Siz de alışırsınız inşallah bir an önce.

Emzik kullanamam.
Sutum az ve emmede sorun var.
Emzik de verirsem iyice emmeyecek.
Sütünün az olduğunu nereden biliyorsun? Bak bu rutine bağla bu işleri her iki saatte emzir iyice gazını çıkar. Benim kızım prematüre doğmuştu iki ay sagip verdim 1.5-2 saat arayla. Sonra emdi ...

Valla ben hemen doğumun ertesi günü eski hayatıma geri döndüm ama kendisini bulamadım. Hatta mektup bırakmış, sen bunu okurken ben çok uzaklarda olacağım diye. Üzerinden 4 yıl geçti, kendisinden hala haber yok.

He, diğer mevzulara gelirsek, eşimle hiç yatak ayırmadık, anne olduk diye aşka, sevgiye, temasa ara verecek değilim. O da bir ihtiyaç nitekim. Kızlarımıza ilk günden uyku düzeni oluşturduk, oturması zaman alıyor, kimi zaman inat ediyor sizi ayağa dikiyorlar ama istikrar meyvesini veriyor. İki kızım da kış bebeği. Kar fırtınası yoksa, yarım saat de olsa her gün dışarı çıktık, kah sokakta yürüdük, kah market gezdik, sadece kalabalık ortamlara sokmadım. Kanguru ve kanguru örtüsü edinirseniz, siz de her hava koşulunda dışarı çıkabilirsiniz. Son olarak da her gün kendinize ve eşinizle birbirinize zaman ayırmak zorundasınız. Bu lüks değil, mecburiyet. Sonra araya abuk sabuk mesafeler, soğukluklar, kopukluklar girebiliyor. Aman bacım zaman mı var demeyin, saatler geçiremiyorsanız, on beş dakikanız da vardır yani. Sadece birbirinizle ilgilenin. Bebek uyurken kitap okuyun, müzik dinleyin, dizi izleyin, kahve için. Kendinizi şımartın. Diğer türlü bebekten her arta kalan zamanda iş yetiştirmeye çalışınca, bir süre sonra tükenmiş hissedersiniz, cavlağı çekersiniz. Bırakın ev dağınık kalsın, yeter ki biz analar dağılmayalım. Bizim ev mütemadiyen tsunamiden yeni çıkmış gibi. Ha toz toprak yoktur, ona dikkat ediyorum ama dağınıklık bizim evin nazar boncuğu.

Ben e ynaimaynaima Ben de sezeryan doğurdum.
Yanımda yatıyor olusu sorun değil benim için de işte eşim pimpirikli.
Ezeriz diye korkuyor.
Oysaki ikimizde neredeyse uyanık uyuruz.
Çıt sesine aynı anda uyanırız.
Anne yani alsam herhalde olur.

Araba derken bebek arabasını kastetmedim, otomobil varsa, eşiniz işten gelince kısa mesafelere gidebilirsiniz.
Kışa daha var o zamana kadar bebek arabası ile sizde tek başınıza günlük kısa yürüyüşler yapabilirsiniz.
Korkmayın bu kadar, sakin olun rahat olun.

Sütünün az olduğunu nereden biliyorsun? Bak bu rutine bağla bu işleri her iki saatte emzir iyice gazını çıkar. Benim kızım prematüre doğmuştu iki ay sagip verdim 1.5-2 saat arayla. Sonra emdi ...

Sağıyorum...
Bazen saat başı emiyor bazen 2 saatte bir ama asla 10 dakikadan uzun sürmez.
Pesine sağıyorum az bitaz çıkıyor süt
Mama takviyesi alıyoruz
Emmeden sonra bazen 120 cc mama içiyor.
Sut artsın diye de sağım falan yapıyorum işte
Eskiye göre daha iyi sütum şükür.
Benim bebegimde 2480 gram doğdu ufakti.

o zaman sizde bnm arkadasım gibi beşik alın yanınıza koyun anne yanı falan yok onda.. emziriyo direk beşiğine yatırıyo.. yanınızda yatmasın zaten.. gece de beşikte yatıyo.. zaten gece de emzirildiği için uyanık kalıyorsunz ..

O duzeni kazaniyorsunuz zamanla ben bir donem evin icinde bagimsiz dolasinca garipserdim:)) artik oyle butunlesmistik ki:) ama zamanla hepsi geciyor ve herseyden onemlisi zaten siz alismis oldugunuzdan normal geliyor:)

Ben de anakucaginda yatırıyorum bazen.
Uyanıksa en fazla 10 dakika duruyor icinde sonra ağlıyor gezdir beni diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…