- 15 Temmuz 2013
- 4.604
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.852
- 358
- Konu Sahibi maydanozsuyu
-
Sormayın 3 aydır aynı durumdayım 3 aylık oldu bebeğim eşin desteği çok önemli üçünüz birlikte yatın bebek sizin tarafınızda olsun tabi biz başta böyle yapıyorduk ama eşim uzaklaştı benim eşimde bizden farklı yerde yatıyorDoğum yapalı 45 gün oldu.
Normal düzene hayata nasıl dönülüyor?
Misal cocuk benimle uyuyor eşim başka yerde..
Sıkıldım bu halden.
Beşiğine koyunca uyanıyor vs.
Aramıza alsak riskli.
Ev darmadağın.
Ben öyle.
Dışarı çıkıp geçsem nereye gidicem bebekle...
Ne kadar sürüyor bu hal?
Guvenli baglanma anneyi gorunce sevinir,ayrıldığında aglamaz. Bebeklikten itibaren anlatarak konusarak vedalasarak çıkın. birlikte yatmak bağımlılık degil mi sizce de?Güvenli bağlanma mevzunun fena takigim. En az 1 sene benimle uyuyacak gibi görünüyor.
Zaten uyuturken de yanına uzanip sırtını sıvazlıyorum uyuyor.
En iyisi anne yani beşik almak olacak sanırım.
Çünkü diğer besikte huzursuz oluyor
Eski düzenden kasıt herkesin odasında uyuduğu, yemek saatlerinin fazlaca değişmediği vs durum.9 aylık oldu benim oğlum. Eski düzen dediğiniz tam olarak nedir bilemiyorum ama bizşm yatma saatlerimiz, herkesin kendi odasında uyuması, yemek saatlerimiz, gezme rutinimiz, film-dizi keyfimiz falan aynı. Yapılıyor evet.
Olmayanları söyleyeyim:
Eskiden daha çok banyo keyfi yapardım şu an o yok mesela.
Ev daha derli topluydu şu an bile dağınık ki büyüdükçe daha çok dağılacak.
Keyfim istediği zaman uyuyayım, hastayım dinleneyim, tembellik yapayım, hadi hemen çıkıp şuraya gideyim durumları da yok.
Yapamadığımız şeyleri de yapacağımız zamanlar gelecek ama artık 3 kişi olduğunu kabullenmek ve ona göre yaşamak lazım. Şu an bebek bakımı çok sıkıcı ama her 3 ayda güzel şeyler oluyor. İlk 3 ayın sonunda ben biraz biraz alışabilmiştim darmadağındım.
Şimdi ilginçtir ama mutluyum :)
3,5 aydır bende aynıyımDoğum yapalı 45 gün oldu.
Normal düzene hayata nasıl dönülüyor?
Misal cocuk benimle uyuyor eşim başka yerde..
Sıkıldım bu halden.
Beşiğine koyunca uyanıyor vs.
Aramıza alsak riskli.
Ev darmadağın.
Ben öyle.
Dışarı çıkıp geçsem nereye gidicem bebekle...
Ne kadar sürüyor bu hal?
Hayır.Guvenli baglanma anneyi gorunce sevinir,ayrıldığında aglamaz. Bebeklikten itibaren anlatarak konusarak vedalasarak çıkın. birlikte yatmak bağımlılık degil mi sizce de?
Emzik kullanamam.Eşinle yat beşiği baş ucuna al... Canım emmeye alisiksa emzige başla ...geçecek tatlım geçecek
Bana da denilen ilk 3 ay ...Ben 5 Aydan sonra biraz daha normale döndüm. En başından beri beşiğinde yatıyordu zaten. Şimdi uykularımız düzene girdi gündüzleri oyun aktivite falan güzel vakitler geçiriyoruz şükür
Sütünün az olduğunu nereden biliyorsun? Bak bu rutine bağla bu işleri her iki saatte emzir iyice gazını çıkar. Benim kızım prematüre doğmuştu iki ay sagip verdim 1.5-2 saat arayla. Sonra emdi ...Emzik kullanamam.
Sutum az ve emmede sorun var.
Emzik de verirsem iyice emmeyecek.
Ben de sezeryan doğurdum.benm arkadasımnda yeni bebeği oldu sezeryan hatta 2 gun hastanede kaldı vs arkadasım.. hatta nişanımda 3 gunlktu bebek gelemedi nişanıma az önce aradım napıyorsun dedim emzirriken uyudu yatagına yatırdım evi topluyorum dedi .. zaten beşik kamerası almıslar telsizde yanımda dedi.. hatta nerede emziriyorsam orada yatıyorum dedi.. tek beşiğini de aramasın dedi.. evi topluyorum o zaten uyur biraz daha dedi.. ben ziyarete gittiğimde yatakta emziriyosa hemen yataga değildi beşiğine koyuyor direk alışmasın diye..
Araba derken bebek arabasını kastetmedim, otomobil varsa, eşiniz işten gelince kısa mesafelere gidebilirsiniz.Kanguru kullanıcaz sanırım ilk sene
Birada kış 7 ay sürüyor.
Hem de baya donlu karlı.
Arabayı kullanamam zaten.
Bakalim.ne yapicam.
Bebisle dolanıp ona da hava aldırmak istiyorum ama bir kere başarabildim.
Onda da hep uyudu sling de
Sütünün az olduğunu nereden biliyorsun? Bak bu rutine bağla bu işleri her iki saatte emzir iyice gazını çıkar. Benim kızım prematüre doğmuştu iki ay sagip verdim 1.5-2 saat arayla. Sonra emdi ...
o zaman sizde bnm arkadasım gibi beşik alın yanınıza koyun anne yanı falan yok onda.. emziriyo direk beşiğine yatırıyo.. yanınızda yatmasın zaten.. gece de beşikte yatıyo.. zaten gece de emzirildiği için uyanık kalıyorsunz ..Ben e ynaimaynaima
Ben de sezeryan doğurdum.
Yanımda yatıyor olusu sorun değil benim için de işte eşim pimpirikli.
Ezeriz diye korkuyor.
Oysaki ikimizde neredeyse uyanık uyuruz.
Çıt sesine aynı anda uyanırız.
Anne yani alsam herhalde olur.
O duzeni kazaniyorsunuz zamanla ben bir donem evin icinde bagimsiz dolasinca garipserdim:)) artik oyle butunlesmistik ki:) ama zamanla hepsi geciyor ve herseyden onemlisi zaten siz alismis oldugunuzdan normal geliyor:)Eski düzenden kasıt herkesin odasında uyuduğu, yemek saatlerinin fazlaca değişmediği vs durum.
Yoksa elbette banyo keyfi çay keyfi aramıyorum şu an.
Ve evet bebek bakımı aşırı sıkıcı.
Yedir içir altını al uyut
Çok şükür uyuyor (maşallah)
Yoksa daha gerilimli olabilirdi iş
Ben de anakucaginda yatırıyorum bazen.Sormayın 3 aydır aynı durumdayım 3 aylık oldu bebeğim eşin desteği çok önemli üçünüz birlikte yatın bebek sizin tarafınızda olsun tabi biz başta böyle yapıyorduk ama eşim uzaklaştı benim eşimde bizden farklı yerde yatıyorbirde böyle bişey aldım BİM’den oğlumu gündüzleri hep bunda sallıyorum hem işimi görüp hem oğlumu sallıyorum belki işe yarar sizdede geceleri de uyuyor bunda bu arada ben yanımda yatmasını istediğim için yanıma alıyorum geceleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?