Doğum sonrası iş hayatı

mmavi_21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
645
236
33
34
Merhaba kızlar 30 temmuzda 27 haftalık erken doğum yaptım bugün 49.gün bebeğim küvözde ve yakın bir tarihde çıkma gibi bir durumu yok ne yazıkki Bir bankada çalışıyorum.
Kasım ayında raporum biticek inşallah o zamana kadar bebeğim çıkar ama o çıkıcak benim raporum biticek büyük ihtimalle ve pek anlayışlı olmayan yetkilim var gerçi durumum biraz farklı böyle bir durumda beni fazla zorlamaz diye düşünüyorum ama fazlada güvenemiyorum izin hakkım var ama hepsini vermezler bundan eminim.
Pskiyatırdan rapor almayı düşünüyorum onların verdikleri rapor incelenmiyormuş ama iş hayatımda ilerde bir sorun yaratırmı diye de düşünmekten kendimi alamıyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum bir de bel fıtığından fazla rapor alabilirmişiz ama ortada öyle bir hastalık yokken o raporu almakta incelemeye girer diye korkuyorum bebeğimi o kadar küçük bırakıp işe başlayamam.
Başına böyle bir durum gelen varmı?
Farklı bir sebeplerden uzun süreli rapor alan var mı ?
Hangi doktor dan hangi sebeplerden uzun süreli rapor alabilirim bilginiz varsa benide bilgilendirirmisiniz.
konuyu nereye açacağımı bilemedim genel olduğu için buraya açmak istedim bilgilerinize ihtiyacım var teşekkürler

Ücretsiz izin alın.

Ücretsiz izin alın.
Ücretsiz izin alamıyorum şöyleki bir ilçede yaşıyorum ücretsiz izin aldımız zaman çalıştımız şube personeli olmaktan çıkıp genel müdürlük personeline düşüyoruz ve ücretsiz iznim bittiği zaman genel müdürlügün nereye hangi şubeye gönderceği belli olmuyor iyi birşey yapım derken uzak biryere gönderirlerse herşey daha kötü olur çünkü yaşadım ilçe merkezi uzak ilçelerde olup çalıştım şubeyi çok isteyen personel var ve o şubede geri işe başlamam imkansız torpil yapan biri hemen yerime gelir

Nasıl ya doğum izni ne kadar ki?

4 ay dogum iznin var yasal hakkin

Evet 4 ay yasal hakkım ama bebeğim küvözde erken doğm yaptığım için normal şartlarda 30 ekimde doğum yapmam gerek düşünün şimdi bebeğim ekimde küvözden çıksa kasım ayında işe başlıyorum ve normalde 1 aylık olması gereken bebeği kayınvalideme emaanet edip nasıl işe başlım üstelik prametüre bebek bakımının çok özel olması gerek birkaç ay

Allah yardımcınız olsun
Aile Hekimi sanırım 5 gün rapor verebiliyor onunla konuşup enazından 2 hafta idare edebilirsiniz

Izninizzi yoneticinizle konusun,yetkilinizin yetkileri sinirlı.Bagli oldugunuz birimin yoneticisine durumu anlatirsaniz toplu sut iznini,ücretsiz uzun hepsini toptan verebilirler.BOyle bir durumda anneyi işten cukarmak gibi bir hata yaparlarsa yanarlar onu

Bebeğiniz çokk küçük ve size ihtiyacı olacak rapor almaya çalışın ya da süt izninizi kullanıp yarım gün çalışın

Olmayan bir hastalık için uzun rapor almanız zor çünkü bana olan hastalık için bile çekinerek verdi Dr. Belinden ameliytlıyım ve hamileliğimde yürüyeneyecek duruma gelmiştim. Bildiğin yürüyemiyordum. O durumda bile tereddüt ederek verdi Dr çünkü artık yönetimler neden verdim diye zor çıkıyorlar mış. Eskiden ihtiyacı olmayan isteyen herkese verildiği iöşn sorun yaşamışlar bu arada ben de bankacıyım. Psikiyatriden akşam demişsiniz. Bizim bankada psikşyatriden 2 ay rapor aldığı için içten atılan oldu. Psikolojin bozuk madem güle güle dediler. Bence en son düşüneceğiniz bölüm olsun o

ya ucretsız alacaksınız yada ıse ara vereceksenız , raporla ozelde ısınız zor.

O kisinin alma sebebi neydi de çıkarmıslar işten

8+8 normal doğumda, 10+10 çoğul gebeliklerde. Pramatüre bebekler için özel bir uygulama yok bildiğim kadarıyla. Ama ücretsiz izin hakkınız var ve kimse elinizden alamaz. Maddi açıdan çok dara düşmeyecekseniz eğer, kullanın. Bu arada Doğumdan sonra emzirme hakkınız çıkıyor ve saatlerini kendiniz tayin ediyorsunuz. İlk 6 ay 3 saatti ve birleştirilme yapılıyor.

allah yardımcın olsun çok zor bir durum. bence bir insan kaynaklarına bir dilekçe yaz önce yöneticinle görüş tabi. bebğein sağlık durumlarından dolayı ücretsiz izne çıkmak zorundayım ve şubemin değişmemesini rica ediyorum gibi çok detaylı bir dilekçe yaz yardımcı olurlar diye düşünüyorum sağlık bu çünkü. 1 aylık bebek de bırakılmaz ya.

veya şöyle yapabilirsin yarım gün çalışma izni yasası getirildi. yarım gün gidip yarım maaş alacaksın. öğlene kadar kayınvaliden idaare eder sonra bebeğine gidersin istediğin kadar kullanabilirsin bunun sınırı yok 6 yaşına kadar.

En iyisi yöneticiyle görüsmek önüne 3 seçenek sunucum normalde izin hakkım var 30 gün civarı
ya iznimi onaylayın
ya 1 ay rapor alım sorun yapmayın
ya da 2 ay yarım gün çalısım diye normal de hamile kalınca yarım gün çalışmayı düsünmeyin demisti çünkü benim dışımda 2 arkadaş daha hamileydi şubede 3ünden birini kabul eder diye düşünüyorm o kadar insafsızda değil çok şükür en kötü ihtimal izinlerimi sıfırlarım

yarım gün çalışmayı düşünmeyin ne demek o sizin yasal hakkınız ama. gerçi böyle deyince de olmuyor biliyorum maalesef....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…