- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.320
- 198
Aynen olmuyor ama adamda haklı 10 kisilik şubede 3 bayan hamile aynı dönem 3üde yarım gün kullanınca napcak üstelik ben ve arkadasım aynı birimdeyizyarım gün çalışmayı düşünmeyin ne demek o sizin yasal hakkınız ama. gerçi böyle deyince de olmuyor biliyorum maalesef....
Aynen olmuyor ama adamda haklı 10 kisilik şubede 3 bayan hamile aynı dönem 3üde yarım gün kullanınca napcak üstelik ben ve arkadasım aynı birimdeyiz
Tam gün birlestrme oldunu bilmyrdum bir arkadasm 2 ay kullndı öğlene kadar çalstı yarm maas aldı diğer yarısınıda işkurdan aldı kendi maaşı kadar olmadı tabi toplmda ama snra başladında günlük 1.5 saat süt iznini kullandı öğlen 3te geliodu hatta işaDoğum sonrası yarım gün çalışma yasası var.Toplamda 45 saat olan haftalık çalışma saatinin yarısını çalışıyorsunuz.İster hergün yarım gün çalışın isterseniz 3 tamgün çalışıp 2 gün boşunuz olsun.Lakin bu yasadan faydalanırsanız süt izni kullanamazsınız.SGK ödemenizi ptt ye yapıyor.
Diğer arkadaslar yarım gün hakkını kullanmıcak zaten müdür bizle öyle konusma yapınca biz yapmıcaz demistik ama benim durum farklı kullanırsam arkadaslarımın sorun yapcanı düşünmüyorum iyi niyetliler çok şükür sorun seçeneklerden birini müdüre kabul ettirmekte bakalım çocumun durumu belli olsun da müdürle konusicamo zaman şöyle yapılabilir. biriniz sabah biriniz öğleden sonra işe gidersiniz. hatta haksızlık olmsaın diye dönüşümlü olabilir 1 ay sen 1 ay o sabah gider. bu durumda 2 kişi, 1 çalışanın çalışacağı saat kadar işyerinde olur. genel müdürlük de 1 kişi daha atar oraya geçici olarak. sizin ne kdr izin kullanaağınıza bağlı. olmayacak bir şey değil yani insan kaynakları ilgilenirse sorun çözülür.
Fizik tedavi ne üzerine verebiliyor bilginiz varmı bende beyinci bel fıtından verebilir diye okumustum bi yerdeÜcretsiz 2 yıl izin alabilrisin bunu parça parçada alabilirsin veya rapor alabilirsin en sorunsuz bölüm fizik tedavi diye biliyorum.Allah kolaylık versin
evet bel fıtığı doğum sonrası sezaryan vs bu durumda sıkıntı olmuyor diye biliyorumFizik tedavi ne üzerine verebiliyor bilginiz varmı bende beyinci bel fıtından verebilir diye okumustum bi yerde
Burada önemli olan haftalık çalışma saatinizin yarısı kadar çalışmış olmanız.İşverene 1 ay öncesinden yazı ile belirtilir.Diğer arkadaslar yarım gün hakkını kullanmıcak zaten müdür bizle öyle konusma yapınca biz yapmıcaz demistik ama benim durum farklı kullanırsam arkadaslarımın sorun yapcanı düşünmüyorum iyi niyetliler çok şükür sorun seçeneklerden birini müdüre kabul ettirmekte bakalım çocumun durumu belli olsun da müdürle konusicam
En iyisi yöneticiyle görüsmek önüne 3 seçenek sunucum normalde izin hakkım var 30 gün civarı
ya iznimi onaylayın
ya 1 ay rapor alım sorun yapmayın
ya da 2 ay yarım gün çalısım diye normal de hamile kalınca yarım gün çalışmayı düsünmeyin demisti çünkü benim dışımda 2 arkadaş daha hamileydi şubede 3ünden birini kabul eder diye düşünüyorm o kadar insafsızda değil çok şükür en kötü ihtimal izinlerimi sıfırlarım
Ne güzel siz atlatmıssınız o süreci rabbim sağlıcakla banada kucama almayı nasip etsin insallh gerçektende çok zorYarım gün çalışma eğer yapabilirsen çok mantıklı. Sütlerini sağar bırakırsın zaten ilk aylar prematüre bebekler çok fazla uyuyorlar. Sıkıntı olmaz. Kilosu ne kadar ve herhangi bir sağlık sorunu var mı önemli olan o. Bende aynı sizin gibi 29 haftalık idi doğunca 1 kg flndı 2 aya yakın hastanede kaldı ve 1750 gr fln dı çıkartınca. Tabi evde de 16 hafta dolana kadar kendim baktım sonra rapor tüm kalan izinlerim vs aldım derken ben işe başlayınca 6 kilo fln dı işte. Bakan kişi çok hassas temiz tertipli birisi olması lazım. Biberonu fln hepsini buharlı temizlik yapıyorduk makineyle. Zor günler olacak ama geçecek yıpratmayın kendinizi çok düşünüp Allah kolaylık versin.
M mmavi_21
Amin inşallah canım verdiğin bilgiden kafam karıştı arkadaşınız doğum izni bittikten sonramı refakat izni aldı öyleyse çocuk hastaneden çıkmış ama çıktı halde refekat iznini nasıl veriyor hastane prematüre oldu için evde refakat gerekli gibi özel bir izinmi bu acaba tam iznin konusunu anlım hem insan kaynaklarıyla görüsür hem hastane yönetimiyle görüsürümderdinize derman olabileceğini düşündüğüm bir önerim var, ancak çalışma koşulları sebebiyle farklılıklar göstebilir belki de?
kamu da çalışıyorum, mesai arkadaşım bebeği 30 haftalık iken erken doğum yaptı, bebeği prematüre olduğu için yaklaşık 1 ay küvözde kaldı. 11 eylülde iş başı yaptı,senelik izin yazdırdı ve gitti. 15 eylülde bebeği prematüre doğduğu için doğum yaptığı hastaneden refakat ve bakım raporu aldı., böylelikler senelik iznini kestirdi. refakat ve sürekli bakım raporu senede iki defa 3 ay+3 ay verilebiliyor. personel şubeye doğum kağıdı+ refakat ve bakım raporunu birlikte sundu.
prematüre bebeklerin ailelerinin kullanabileceği bir rapordur. 6 ay siz kullanabilirsiniz, daha sonra 6 ay eşiniz. maaştan kesinti de olmuyor.
doğum yaptığınız hastanedeki başhekim ile irtibata geçin. mesai arkadaşımın raporunda " hayati tehlikesi olduğu ve sürekli bakım gerektirdiği için ....." ifadesi bulunuyordu, umarım işinize yarar bilgiler olur.
kolay gelsin
allah yavrunuzu sizlere bağışlasın
Amin inşallah canım verdiğin bilgiden kafam karıştı arkadaşınız doğum izni bittikten sonramı refakat izni aldı öyleyse çocuk hastaneden çıkmış ama çıktı halde refekat iznini nasıl veriyor hastane prematüre oldu için evde refakat gerekli gibi özel bir izinmi bu acaba tam iznin konusunu anlım hem insan kaynaklarıyla görüsür hem hastane yönetimiyle görüsürüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?