Doğum sonrası kayınpederin eve gelip kalmasıı

Koskoca kadının o ortamda kayınpederin, olmaması gerektiğini bilmesi lazım bence ne alaka. Siz haklısınız ve tatlı bir dille ifade edin, mutlaka söyleyin ki sonra iyice daralıp başka tepki vermeyesiniz. Ortam gerilmesin. Çünkü şu dönem ve sonrasında bir gerginlik yaşamamanız sizi daha güçlü yapar.

Allah yardimcin olsun
İhtiyacın olursa diye paylaşıyorum

Eklentiler

• XRecorder_24022022_215903.webp
    38,3 KB · Görüntüleme: 71
  • XRecorder_24022022_215842.webp
    26 KB · Görüntüleme: 48
  • XRecorder_24022022_215832.webp
    50,2 KB · Görüntüleme: 50
Ben kızımı dünyaya getirdiğimde kayınvalide 18 yaşındaki kaynımı da alıp gelmişti. Bırak bana yardımcı olmayı acı Tuzlu kendilerine göre yemek yapıp yediler. Süte geçer böyle yapma dediysem de dinletemedim . O zaman annemin üst katında oturuyordum da sağolsun o yemek taşıyordu bana.

Kaynın ne işi var dedimde eşime ne yapayım git mi diyeyim ayıp ediyorsun cevabını almıştım.
Şimdi 6 haftalık hamileyim ve şimdiden doğum sonrasını düşünüyorum.

Eşinizle konuşun, kv ye de açıkça rahat edemem deyin...

Eşine at pası. O soylesin gelmesinler ne işleri var?

Var. Kimse zor zamaninda kimsenin keyfini , kahrını çekmek zorunda degil. Herkes haddini bilecek

Açık açık konuşun bence istemediğinizi

Bizim millet niye bu kadar birbirine gitme kalma meraklısı…
Avrupada yaşıyorum burdada millet doğuruyor kimse gelip yanlarında kalmıyor.

Her doğumumdan sonra travmalar yaşadım, hem kendi ailem hemde eş ailesi tarfından, eş desen ayrı bir manyaktı sanki ben değilde o lohusaydı…
Ayy yaram depreşti, amaaan yok yok kimse gelmesin kimse gitmesin en iyisi iyi kötü kendi işini kendin görmek.

Evet bu doğumda gelip gitme olayı bizim millette var zaten.Hollandada takip ettiğim bi youtuber var doğum yaptı kimse gelmedi ne kendi anası ne karsıntaraf üç çocuğuda kendi baktı ilk günden.kadını yorumlarda linçlediler.annen niye gelmiyo diye

Sanırım annemle yarışıyo aklınca bende babaanneyim bende kalmalıyım yrıbıne giriyo.Halbuki kendi oğlu doğurmuyo mantıken

Benim kayınpederim yok, rahmetli ama gelseydi bu kadar darlanacagimi düşünmüyorum.El degil ki, kocanizın babasi. Babaanne tabi ki gelecek, siz gün gelecek babaanne olacaksınız. Gelininiz sizi ve esinizi istemese ne hissedersiniz? Gelsin dedesi, iki çocuğunuz varmis, onlari alir parka götürür, okuldan alir, annenizin yükü hafifler. Ben gercekten bu derece dram yaratılmasına karşıyım. abahsettiginiz eşinizin babasi, komsu amca degil ki. Gelmeseler, aramasalar daha fazla bozulmaz misiniz gercekten? Benim ilk doğumumda esjmin sülalesi gelmisti. Hatta doktorum kızmıştı bu ne aşiret misiniz diye. Valla demek beni, esimi seviyorlar ki geliyorlar demistim. Onlarda size bayılmiyorlardir belki ama torun var, caninin cani var, artik sizinde aileniz olmus, bu kadar yabani davranmayın bence. Yatin odanızda, size gösterilen ilginin tadını çıkarın, bebeğinizin tadını çıkarın, kraliçe gibi davranın. Sonra üç çocukla yorulmaya başlayınca ay keşke gelse biri demeyin. Saglikla bebeginizi kucağınıza alin da, ne kucuk dertler, hesaplar.. Kusura bakmayın sizi ve aşırı uç yorum yapan arkadaşları anlayamadım.

Yeni doğum yapan kişinin yanında büyük erkek birinin kalması bencr de çok zor oluyor
Bana bi kere misafir gelmişti
Onda bile bi an öncr gitse diye yol gözlemiştim
Rahat edilmediği gerçek
Kayınvalidenizin bunu bilip düşünen kişi olması gerekiyor normalde
Ama illa eşi de gelecekse ya siz ya eşiniz söylesin açık açık rahat edemeyeceğinizi
Hadi annem geliyor çünkü onun kızı yatacak bıçak altına vs..
Yalnız şu düşünceniz de yanlış bence
Tamam kadının kızı ameliyat olmayacak ama oğlunun çocuğu olacak
Komşunun çocuğu olacakmış gibi muamele beklemeniz çok tuhaf
Bilmiyorum diğer iki çocuğunuzun ikisi de kız mı ama insan torunu olunca oğlu doğuran taraf olmasa da görmek ister bence
Yabancı gibi uzaktan uzağa görüp gitmek istemezdim ben de

Ben de hollanda'da yasiyorum. Burda gidip kalma olayi yoktur, doguma ya da dogumdan sonra sulale gelip kalmaz. Illa da gelinecekse aranir, randevu alinir, o saatte gidilir, yarim saat otur kalk bu kadar. Bu da dogumdan 1 2 ay sonra ancak. Ablam 4 cocuk dogurdu, dogum yaptigi gun ayaga kalkti diger cocuklarina yemek hazirladi. Kimse gitmedi yanina, istemedi de. Burda kimse kimsenin evinde kalmaz. Anneymis babaymis kaynanaymis herkes evinde. Boyle birsey bilinmez, iyi ki de yok yani.

Emzirirken rahat edemem . Kendi evimde zırt pırt yatak odama geçip emzirmek istemiyorum rahat etmek istiyorum deyin .

Bazı insanlar gerçekten canları sıkılıyor değişiklik için insanı daraltiyorlar.

Kaynananiza tek laf diyin konu kapansin kisa ve öz o anlayacagini anlar kayinbabam benim kanimi görmek zorundami de bak nasil sana hak verecek susacak kayinbabanin evde işi nedir Allah aşkına anneniz neysede kayinbaba yani yuhh

Annem kayınpederin gelirse ben nasıl kalırım rahat edemem diyo zaten
Misafir misafiri, ev sahibi hiçbirini istemez durumu olmuş. Doğum yaptıktan sonra hemşireler bebeği emzirmek için odaya getirdiler, kayınvalide kayınpeder de oturuyorlar. Adamcağız da bir şey lazım olur gider alırım söyleyin bana modunda. Hemşire baktı kimse oralı olmuyor "açın göğsünüzü meme ucunu kontrol edelim, sonra da memeyi nasıl tutacaksınız gösterelim" deyince kayınpeder toz oldu yazık. Daha sonra o hemşire bir ara kulağıma fısıldadı "kalabalık olursa çok bunalırsanız düğmeye basın ben gelir çıkartırım herkesi odadan" demişti.

Bizde de ilk doğumda iki taraf da acaba nasıl yapsak kim kalsa konuşması geçince kayınvalidem "çocuğu kim yaptıysa o bakacak, annesi babası baksın" dedi. Çünkü kendisi 35 sene yurtdışında yaşadı ve orada sadece en yakın aile üyeleri hastanede ziyaret eder görürler bebeği. Ben tabi annem kalsın istedim. İlk çocuk, sezaryen başıma ne gelecek bilmiyorum. Sağolsun kaldı bir kaç gün ama ben kolay adapte oldum. Eşim her an çocuğun başındaydı çok yardımı oldu bana.

Doğum yapmış karısının yanında ona yardım eden, elinden geldiği kadar evi çekip çeviren, bebekle ilgilenen bir kocayı 10 tane bakıcıya değişmem. Yeri geliyor kendi annemiz bile sıkılıyor gitmek istiyor.

Sonra ben de bizzat yaşadım gördüm. Burada çiftler hastaneye gidiyor bebeği alıp eve dönüyor. Karı koca her şeyi kendileri yapıyor. Başka çocuk varsa sadece onun için anne ya da kayınvalide kalıyor. Sabah okula gönderiyor falan. Ama en fazla 3-4 gün. Zaten çok sade ve az eşyayla yaşıyorlar. Misafirler gelsin kalsın durumları yok. Gelen de mecburen kalacaksa kanepede yatıyor. Kadın bir hafta içinde rutinine dönüyor. Soğuk ayaz kar demiyor baba her gün bebeği dışarı çıkarıp temiz hava aldırıyor anne de evde işlerini halledip dinleniyor. Benim arkadaşım Pazartesi doğum yaptı, 1 hafta sonra Salı günü dışarda kahvaltı etmeye geldi bebeğiyle. Çıkışta da da mutfak alışverişini yaptı.

İster istemez kıyaslıyorum ya ne kadar basit yaşıyorlar diye ama bizim kültürümüzde adet gelenek böyle. Evde doğum yapmış karısına 3 öğün yemek yapacak, diğer çocukla ilgilenip okula gönderecek koca olsa bile erkeğe doğum izni yok.

En gereksiz kisi geliyor, pardon da Villa da mi oturuyorsunuz zaten 3 cocuk siz kocaniz anneniz bi de kayinvalide kayinpeder yuh artik
Evet bir evin içinde 8 kişi.. düşünemiyorum sizde açık açık söyleyin.neden geriliyorsunuz..ev çok kalabalık olacak.hem kayınpederin yanında raha5 edemem deyin.sonunda ölüm yok ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…