- 21 Eylül 2021
- 3.631
- 10.589
- 158
- 30
- Konu Sahibi pembe dusler
-
Size kölelik yasantinizda başarılar dilerim. Insanlara da boyle sacma akillar vermeyin Kimse odasina tikilmak zorunda degil.Benim kayınpederim yok, rahmetli ama gelseydi bu kadar darlanacagimi düşünmüyorum.El degil ki, kocanizın babasi. Babaanne tabi ki gelecek, siz gün gelecek babaanne olacaksınız. Gelininiz sizi ve esinizi istemese ne hissedersiniz? Gelsin dedesi, iki çocuğunuz varmis, onlari alir parka götürür, okuldan alir, annenizin yükü hafifler. Ben gercekten bu derece dram yaratılmasına karşıyım. abahsettiginiz eşinizin babasi, komsu amca degil ki. Gelmeseler, aramasalar daha fazla bozulmaz misiniz gercekten? Benim ilk doğumumda esjmin sülalesi gelmisti. Hatta doktorum kızmıştı bu ne aşiret misiniz diye. Valla demek beni, esimi seviyorlar ki geliyorlar demistim. Onlarda size bayılmiyorlardir belki ama torun var, caninin cani var, artik sizinde aileniz olmus, bu kadar yabani davranmayın bence. Yatin odanızda, size gösterilen ilginin tadını çıkarın, bebeğinizin tadını çıkarın, kraliçe gibi davranın. Sonra üç çocukla yorulmaya başlayınca ay keşke gelse biri demeyin. Saglikla bebeginizi kucağınıza alin da, ne kucuk dertler, hesaplar.. Kusura bakmayın sizi ve aşırı uç yorum yapan arkadaşları anlayamadım.
İster istemez kıyaslıyorum ya ne kadar basit yaşıyorlar diye ama bizim kültürümüzde adet gelenek böyle. Evde doğum yapmış karısına 3 öğün yemek yapacak, diğer çocukla ilgilenip okula gönderecek koca olsa bile erkeğe doğum izni yok.
Kibarca söylemeyin açıkca söyleyin. Aynı şehirde gelip kalmalarının hiçbir anlamı yok zaten. Kayınpederin yanında rahat edemem diyeceksiniz, siz söyleyemiyorsanız eşiniz söyleyecek.İşte kibarca annem gelicek zaten dedim.Umarım anlamıştır anlaması gerekeni.Bazen masustan anlamamış gibi devam ediyo uyuz oluyorum bakalım napıcak
Annem kalıyosa keyfi değil mecburiyet kalıyo anlamında o lafı söyledim.sonuçta canı kanı sezeryan dikişli olacak yardım amaçlı.pekala görüp gidebilirler bebek meme anne dışında bi faalıyeti olmuyo ki ilk zamanlar zatenYeni doğum yapan kişinin yanında büyük erkek birinin kalması bencr de çok zor oluyor
Bana bi kere misafir gelmişti
Onda bile bi an öncr gitse diye yol gözlemiştim
Rahat edilmediği gerçek
Kayınvalidenizin bunu bilip düşünen kişi olması gerekiyor normalde
Ama illa eşi de gelecekse ya siz ya eşiniz söylesin açık açık rahat edemeyeceğinizi
Yalnız şu düşünceniz de yanlış bence
Tamam kadının kızı ameliyat olmayacak ama oğlunun çocuğu olacak
Komşunun çocuğu olacakmış gibi muamele beklemeniz çok tuhaf
Bilmiyorum diğer iki çocuğunuzun ikisi de kız mı ama insan torunu olunca oğlu doğuran taraf olmasa da görmek ister bence
Yabancı gibi uzaktan uzağa görüp gitmek istemezdim ben de
Dogum erken olsa ne ya?Agzını hayra ac kadın denir yani.20 gün sonra doğumum var.istanbulda yaşıyoruz Anadolu yakasında.benim ve eşimin ailesi Avrupa yakasındaki.doğuma annem gelecek çocuklarla kalacak evde.Eşimde hastanede refakatçi kalacak yanımda.Ama ne alakaysa gecen kaynanam çocuğun doğumun erken olaydı Ramazan'a kadar 15 günlük olsun ben gelicemya dedi kötü olurum ramazanda.Ben şok sanki konuşmuşuz gelirsin diye.Bende dedim annem gelicek zaten.Hee dedi.bilşyorumki tek değil kayınpeder de gelecek beraber kalacaklar ne alakaysa bu benim hem üçüncü çocuğum.hem sanki şehir dışındayım.kaynanam neysede kayınpeder sürekli evde nasıl rahat ederim bilemedim.erkek evde olunca deli oluyorum ben sevmiyorum.Biraz anlayışlı olmaları gerekmiyomu ben mi abartıyorum acep
Canım benim çocuklar küçük değilki parka götürsün bende onu anlayamıyorum ilk bi kaç günden sonra yardımlı bi durumum kalmıyo.çünkü oğlum 14 yasında liseye gidiyoBenim kayınpederim yok, rahmetli ama gelseydi bu kadar darlanacagimi düşünmüyorum.El degil ki, kocanizın babasi. Babaanne tabi ki gelecek, siz gün gelecek babaanne olacaksınız. Gelininiz sizi ve esinizi istemese ne hissedersiniz? Gelsin dedesi, iki çocuğunuz varmis, onlari alir parka götürür, okuldan alir, annenizin yükü hafifler. Ben gercekten bu derece dram yaratılmasına karşıyım. abahsettiginiz eşinizin babasi, komsu amca degil ki. Gelmeseler, aramasalar daha fazla bozulmaz misiniz gercekten? Benim ilk doğumumda esjmin sülalesi gelmisti. Hatta doktorum kızmıştı bu ne aşiret misiniz diye. Valla demek beni, esimi seviyorlar ki geliyorlar demistim. Onlarda size bayılmiyorlardir belki ama torun var, caninin cani var, artik sizinde aileniz olmus, bu kadar yabani davranmayın bence. Yatin odanızda, size gösterilen ilginin tadını çıkarın, bebeğinizin tadını çıkarın, kraliçe gibi davranın. Sonra üç çocukla yorulmaya başlayınca ay keşke gelse biri demeyin. Saglikla bebeginizi kucağınıza alin da, ne kucuk dertler, hesaplar.. Kusura bakmayın sizi ve aşırı uç yorum yapan arkadaşları anlayamadım.
Oof bunlar hep böyle.şubatta kaynanam Ankara'ya yeğeninin yanına gitti doğum yaptı yeğeni.sezeryan dikişler de sorun vardı kızın ona yardımcı olmak için gitti ama tabiki yanında kocasıyla 45 gün kaldılar orda.yani kayınpeder orayada gitti.eniştesi olarakAçıkça söylersem darılırlar demişsiniz; darılsınlar bence. Tecrübelisiniz, anneniz geliyor bu yaptıkları yardım falan değil tam tersi yük olmak. Nedir bu erkek tarafının kalma merakı anlayabilmiş değilim.
Dimi anlasazaten bastan yapmaz.anlayış yok bunlarda malesef.sonra acık acık söyleyince de darılırlar torun oldu gelin bizi istemedi diyeeKaynananiza "annecigim yanlis anlama ama beni yine en iyi sen anlarsin. Lohusa halimle babamin yaninda çekinirim rahat edemem" deyin. Belki halden anlar diyecegim ama anlayacak olsa boyle bir seyin lafini bile etmez. Yine de sansinizi deneyin.
bu ne demek ya sizin kayınaile aşırı anlayışsız eşinize söyleyin istemiyorum kesinlikle kabul etmem diye eşinizden niye çekiniyorsunuz?Oof bunlar hep böyle.şubatta kaynanam Ankara'ya yeğeninin yanına gitti doğum yaptı yeğeni.sezeryan dikişler de sorun vardı kızın ona yardımcı olmak için gitti ama tabiki yanında kocasıyla 45 gün kaldılar orda.yani kayınpeder orayada gitti.eniştesi olarak
İstemem kesinlikle dedim.yanlız eşim nasıl der ailesine onu bilemedim yanlış anlaşılmaktan korkar sanırımbu ne demek ya sizin kayınaile aşırı anlayışsız eşinize söyleyin istemiyorum kesinlikle kabul etmem diye eşinizden niye çekiniyorsunuz?
yani çekinirse çekinsin sizin canınızdan daha mı kıymetliİstemem kesinlikle dedim.yanlız eşim nasıl der ailesine onu bilemedim yanlış anlaşılmaktan korkar sanırım
Yeğenine bunu yapan size neler yapmazOof bunlar hep böyle.şubatta kaynanam Ankara'ya yeğeninin yanına gitti doğum yaptı yeğeni.sezeryan dikişler de sorun vardı kızın ona yardımcı olmak için gitti ama tabiki yanında kocasıyla 45 gün kaldılar orda.yani kayınpeder orayada gitti.eniştesi olarak
bırak darılsınlar ya senden daha mı kıymetli konu sahibi 38 yaşındayım mı demiştin tam hatırlamıyorumDimi anlasazaten bastan yapmaz.anlayış yok bunlarda malesef.sonra acık acık söyleyince de darılırlar torun oldu gelin bizi istemedi diyee
Evet Mart'ta 38 olucam inşallah.Bende öyle düşünüyorum..bırak darılsınlar ya senden daha mı kıymetli konu sahibi 38 yaşındayım mı demiştin tam hatırlamıyorum
şu hayatta yaşayacağımız kaç sene var ??
kimse için kendini üzme bebişini sağlıkla kucağına al inşallahh
MaalesefYeğenine bunu yapan size neler yapmaz
Söylemeniz lazım kesinlikle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?