Doğum sonrası kayınpederin eve gelip kalmasıı

Size kölelik yasantinizda başarılar dilerim. Insanlara da boyle sacma akillar vermeyin Kimse odasina tikilmak zorunda degil.

ilk çocuğum doğduğunda yabancı arkadaşlarımız yaşdığımız yere gelmişti tesadüf. Hem annemi hem kv yatılı görünce ohh siz rahatsınız tarzı yorumlar yapmışlardı. Orda büyükler ziyaret edip gidermiş sadece. Sonra ikinciyi doğurdum. Bu sefer telde siz beş tane de yaparsınız nolacak demişlerdi çok gülmüştük

İşte kibarca annem gelicek zaten dedim.Umarım anlamıştır anlaması gerekeni.Bazen masustan anlamamış gibi devam ediyo uyuz oluyorum bakalım napıcak
Kibarca söylemeyin açıkca söyleyin. Aynı şehirde gelip kalmalarının hiçbir anlamı yok zaten. Kayınpederin yanında rahat edemem diyeceksiniz, siz söyleyemiyorsanız eşiniz söyleyecek.

eşine söyleyeceksin
şahsen ben kimsenin yanında çocuk emziremem kayınvalide falan dahil
ben daha şimdiden dedim ki evimde rahat olmak istiyorum annem gelecek sonra anen bir hafta gelmek isterse gelsin babanı getirmesin giderken kardeşlerin falan çocuk görmeye gelir giderler dedim
eşim de annesine diyecek anne sen gel diye
açık olun sorun kalmasın üçüncü çocuğunuzmuş niye kendinizi yıpratıyorsunuz
herkesin torun görme hakkı var tabi ki ama kimse için ben yatak odasına tıkılamam oturup kalkamayacağım zaten
eşinize anlatın
ayy bide aynı şehirmiş kv ye direk söyleyin ya babam kalmasın diye
ne saçma sapan iş

Annem kalıyosa keyfi değil mecburiyet kalıyo anlamında o lafı söyledim.sonuçta canı kanı sezeryan dikişli olacak yardım amaçlı.pekala görüp gidebilirler bebek meme anne dışında bi faalıyeti olmuyo ki ilk zamanlar zaten

Dogum erken olsa ne ya?Agzını hayra ac kadın denir yani.
Esinize söyleyin kpderle olmaz.
Rahat emziremez insan falan.
Lohusalık hali kpder niye beni geceliklerle flaan görsün yani.

Canım benim çocuklar küçük değilki parka götürsün bende onu anlayamıyorum ilk bi kaç günden sonra yardımlı bi durumum kalmıyo.çünkü oğlum 14 yasında liseye gidiyo zaten büyük kendi kendine yetebilşyo artık .kızımda 9 yasında oda koca kız beni sarlayan bı çocuk değil hiç ödevini bile kendi kendine yapar.korona olduğunda bana tost yapmışlığı bile vardr kızımın.Yani eteğinde dolanan çocuk yok..

Kendi babam ve kayınbabam geldiler. Genelde bir akşam yemeği yiyip torun sevip gittiler. Bizim evlerimiz yakın, İstanbul trafiği ile asla kıyas götürmez zaten. Ancak yine de ilk gün torun gördükten sonra rahat emziremeyeceğinizi anlamayana her türlü söylemeniz gerekiyor. Sonuç itibariyle iki babanın yanında da emzirme meselesi öyle kolay değil. Millet içeride sohbet ederken yarım saat süren emzirme seansları iyice kötü hissettiriyor. En azından anneler varkende her yerimizi açmıyoruz ama sohbet ederek emzirme şansımız oluyor

Oof bunlar hep böyle.şubatta kaynanam Ankara'ya yeğeninin yanına gitti doğum yaptı yeğeni.sezeryan dikişler de sorun vardı kızın ona yardımcı olmak için gitti ama tabiki yanında kocasıyla 45 gün kaldılar orda.yani kayınpeder orayada gitti.eniştesi olarak

Kaynananiza "annecigim yanlis anlama ama beni yine en iyi sen anlarsin. Lohusa halimle babamin yaninda çekinirim rahat edemem" deyin. Belki halden anlar diyecegim ama anlayacak olsa boyle bir seyin lafini bile etmez. Yine de sansinizi deneyin.
Dimi anlasazaten bastan yapmaz.anlayış yok bunlarda malesef.sonra acık acık söyleyince de darılırlar torun oldu gelin bizi istemedi diyee

bu ne demek ya sizin kayınaile aşırı anlayışsız eşinize söyleyin istemiyorum kesinlikle kabul etmem diye eşinizden niye çekiniyorsunuz?

İstemem kesinlikle dedim.yanlız eşim nasıl der ailesine onu bilemedim yanlış anlaşılmaktan korkar sanırım
yani çekinirse çekinsin sizin canınızdan daha mı kıymetli
evde bunlar iki ay kalır
anne sen gel babam görmeye gelip gitsin rahat edemez eşim diyecek

Yeğenine bunu yapan size neler yapmaz

Söylemeniz lazım kesinlikle.

Dimi anlasazaten bastan yapmaz.anlayış yok bunlarda malesef.sonra acık acık söyleyince de darılırlar torun oldu gelin bizi istemedi diyee
bırak darılsınlar ya senden daha mı kıymetli konu sahibi 38 yaşındayım mı demiştin tam hatırlamıyorum
şu hayatta yaşayacağımız kaç sene var ??
kimse için kendini üzme bebişini sağlıkla kucağına al inşallahh

Evet Mart'ta 38 olucam inşallah.Bende öyle düşünüyorum..

11 sene sonunda çocuğum oldu k.valide ve k.peder aşırı buldumcuk oldulardogumdan eve çıktım annem,k.validem bizde kalıyor arada ablam gelip gidiyordu .ve her sabah sabahin köründe k.pederim eve geliyordu benim sac baş dağınık üstte pijama lohusalık psikolojisi vs. Acayip sinirlerim bozuluyordu. çocuk uyanir uyanmaz k.peder sensör var gibi kapida bitiyordu meğersem sensör varmış k.valide cagiriyormus.çenesi acayip düşüktür kafa göz kalmıyordu bende o gelince ister istemez toparlanmak zorunda kalıyordum emzirmek desen ayri dert 20 günün sonunda annem gelememeye başladı babam rahatsiz çünkü k.valideye biz artik yalniz kalalim eninde sonunda alışmamız lazim dedim o gidince k.pederde gelemedi dünya varmış dedim meger yardim adı altında kafami şişirmiş ikisidebence eşinize söyleyin durumu o da annesine söylesin lohusalik özel bir durum k.pederde olsa evde erkegin olmasini dogru bulmuyorum ben.o şekilde geleceklerse bence hiç gelmesinler çünkü sinir bozukluğundan yaptiklari yardimda göze görünmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…