- Konu Sahibi minikkus24
-
- #2.061
Benim sütümde azalma olmadığı gibi artma oldu, çünkü önceden saatlerce su içmeyen ben diyet sayesinde elimde pet şişeyle dolaşıyorum
Valla sütüm yettiği kadar emzirmeye devam edeceğim oğlumu,yaşını çıkarabilirsem ona da şükür..
Şimdi gelelim bu haftaki kontrolüme..
Sadece 400 gr vermişim, diyetisyenden fırçayı da yedim ilk kez, çünkü vücuttaki yağları yakıyorum çatır çatır ama kilo veremiyorum, sebebi de fazla vesvese yapıp kafama takmam,stres yapmam :18::18:
Benim ilk emzirdiğim zamanlarda da böyle olmuştu, "ya sütüm yetmezse,ya oğlum doymazsa" diye diye sütümü azaltmıştım birara
Bugüne dek 4,5 kg verip 4,3 kg yağ yakmışım, kadın şok geçirdinormalde millet kilo kaybedip yağlar kalırmış,yani vücuttaki suyu kaybedermiş, ben imkansızı başarıyorum ama kilo vermeyi beceremiyorum
üstelik 300 gr da kas yapmışım vücuttabu da sporun faydası işte, hergün spor yapıyorum 1 saat...
Bozo85 benim yaptığım şu proteinli diyet var ya,onu bir uygulasana, ama benim gibi stres ve vesvese yapmadan uygula, haftada en az 1 kg garantiymiş o reçete ile..tüm reçeteyi eksiksiz yaptım,spor ve suyumu da aksatmadım,sonuç 400 gr...bu hafta buraya az girebilirim, çünkü kilo olayını stres yapmamaya karar verdim, hatta önümüzdeki perşembeye kadar kilo ile ilgili hiçbirşey düşünmemeye çalışıp kendimi başka şeylere kanalize edeceğim.
Unutmadan bir şey daha, bu ay Formsante dergisi aldım, süper diyet kartları vermiş 52 adet.Tavsiye ederim, benim diyetisyenin verdiği diyetlere benziyor, hepinize faydası dokunacağını umuyorum..
Sevgiler
Benim sütümde azalma olmadığı gibi artma oldu, çünkü önceden saatlerce su içmeyen ben diyet sayesinde elimde pet şişeyle dolaşıyorum
Valla sütüm yettiği kadar emzirmeye devam edeceğim oğlumu,yaşını çıkarabilirsem ona da şükür..
Sadece 400 gr vermişim, diyetisyenden fırçayı da yedim ilk kez, çünkü vücuttaki yağları yakıyorum çatır çatır ama kilo veremiyorum, sebebi de fazla vesvese yapıp kafama takmam,stres yapmam :18::18:
Benim ilk emzirdiğim zamanlarda da böyle olmuştu, "ya sütüm yetmezse,ya oğlum doymazsa" diye diye sütümü azaltmıştım birara
Bugüne dek 4,5 kg verip 4,3 kg yağ yakmışım, kadın şok geçirdinormalde millet kilo kaybedip yağlar kalırmış,yani vücuttaki suyu kaybedermiş, ben imkansızı başarıyorum ama kilo vermeyi beceremiyorum
üstelik 300 gr da kas yapmışım vücuttabu da sporun faydası işte, hergün spor yapıyorum 1 saat...
Bozo85 benim yaptığım şu proteinli diyet var ya,onu bir uygulasana, ama benim gibi stres ve vesvese yapmadan uygula, haftada en az 1 kg garantiymiş o reçete ile..tüm reçeteyi eksiksiz yaptım,spor ve suyumu da aksatmadım,sonuç 400 gr...bu hafta buraya az girebilirim, çünkü kilo olayını stres yapmamaya karar verdim, hatta önümüzdeki perşembeye kadar kilo ile ilgili hiçbirşey düşünmemeye çalışıp kendimi başka şeylere kanalize edeceğim.
Unutmadan bir şey daha, bu ay Formsante dergisi aldım, süper diyet kartları vermiş 52 adet.Tavsiye ederim, benim diyetisyenin verdiği diyetlere benziyor, hepinize faydası dokunacağını umuyorum..
Sevgiler
slm kızlarrr bebekten nasıl fırsat buluyonus yaa call içinn yapamıyorum ben
bugünkü icraatım
sabah
KK peynir,çay
1 dilim kepekli ekmek
domates,salatalık
kuşluk
1 incir
öğlen
ton balıklı yağsız salata (160 gr ton balığı,light olacak)
ikindi
KK beyaz peynir
domates,salatalık
1 dilim kepekli ekmek
akşam
yarım tavuk göğüs ızgara (200 gr kadar)
bol yağsız salata
gece
1 incir
yarım armut/yarım elma
bugün 1 saat tempolu yürüyüşümü yaptım
3 lt kadar su içtim
canım proteinli diyet ducan diyeti diye bişey var o mu??
canım ya ben normalde böle yaşıyorumda çok bi değişiklik yok gerçi benim insülin direncinden kaynaklanıyo eskiden giitiğim diyetislerin saçını başını yoldurdu bu vucüt:)) ama benim bebiş 3ayını yeni b itirdi çok küçük salata falan yedimmi inanılmaz gazı oluyo sebze meyveyi kokluyorum resmen((
Sevgiler
allah izin verirse yazabilirsem şu listeyi inşallah bu arada az kalmış hedefine daha niye stres yapıyosun süper
Sonunda lazım olan başlığı buldum =)))
Herkese merhaba..12 Martta sezeryan ile doğum yaptım..Gebelik boyunca 22 kilo aldım malesefDoğum sonrasında 7 kilo vermişim..Doktorum 40 ın çıkana kadar şişliklerin iner 2 kilo daha gider dedi..Tosuncuk gibiyim..Tecrübeli olan arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak isterim..Diet için erken diyorlar 40 ım çıktıktıktan sonra başlayacağım inş. ama dikkat etmeye başlamayalım die düşünüyorum..Çok kilo aldım çoooook :84::84::84::84: Tabi önce kayısılar ile ilaçlar ile çözülmeyen kabızlığımı halletmem gerek..Bu yüzden gebelikde çok aldım..Gebelik Öncesinde de vardı şimdi de var..
Canım aramıza hoşgeldin,Allah bebeğinin bahtını güzel etsin,size bağışlasın..
6.aydan önce diyet yapmanı tavsiye etmem ama kızartma,abur cubur,hamur işleri,gazlı içecekler ve ağır şerbetli tatlılar süt yapmıyor, sağlıklı beslenip bol sıvı tüketirsen ve hergün düzenli yürüyüşler yaparsan hem kilolarından kurtulur hem de bebeğini gönül rahatlığı ile emzirirsin
Kabızlıkla ilgili diyetisyenimin çözümü : sabahları 2 bardak ılık su ile beraber 1 adet ortaboy incir ye, bir süre sonra vücudunun alışmaması için bunu 2 kayısı ile değiştir.Bir de günde en az 2 lt su iç.Ve mümkün mertebe hareketsiz kalma..kabızlıktan kurtulursun
sevgiler
Sevgili bozo85 bana özelden mesaj atmış diyet listemi göndermem için..kendisine cevap yazdım ama ne yazık ki ileti sayım az olduğu için özelden mesaj yazamıyormuşum şimdilik..
Listeyi aşağıda yayınlıyorum Bozo85.
Sevgiler,
Diyetisyen saatlerini benim yemek yediğim saatlere göre ayarladı ama siz kendi saatlerinize göre organize edebilirsiniz
Önemli birşey daha : benim kan tahlili sonuçlarımda şekerim,ürem,ürik asitim normal ama kolestrolüm biraz yüksek çıktı, dolayısıyla aşağıdaki diyet bu değerlere göre hazırlanmıştır, bilginiz olsun.
KALKTIĞINDA 1-2 su bardağı ılık su (mide sorunu yoksa içine yarım limon suyu sıkılacak)
SABAH 08.30-09.00
-Açık çay (şekersiz)
-1 kibrit kutusu beyaz peynir
-5 zeytin VEYA 2 ceviz VEYA 1 haşlanmış yumurta (yumurta sadece haftada 2 gün yenebilir)
-domates,salatalık,biber (sınırsız)
-1 ince dilim kepekli ekmek
KUŞLUK 10.00-11.00
1 Porsiyon meyve
porsiyondan kasıt: 1 küçük boy elma,1 küçük boy portakal,2 küçük boy mandalina,1 adet yerli muz, yarım adet çikita muz,1 adet incir,12 adet kiraz,14 adet vişne,yarım ortaboy greyfurt,15 adet iri üzüm,6 adet yeni dünya,5 adet kırmızı erik, 10 adet yeşil erik,6 adet büyük boy çilek, 1 küçük boy şeftali,1 küçük boy armut, yarım ortaboy ayva,yarım küçük boy nar,1 ince dilim karpuz,1 ince dilim kavun,1 adet kivi,1 ince dilim ananas, yarım ortaboy avokado, 1 adet kuru incir,3 adet kuru kayısı ya da 2 adet havuç.
bunlardan birini seçerek ara öğününü yapıyorsun.
ÖĞLE 13.00-13.30
-6 yemek kaşığı dolusu sebze yemeği
-1 su bardağı yoğurt VEYA ayran VEYA cacık
-bol salata (yağsız olacak,nar ekşisi az miktarda kullanılabilir,limon serbest)
-1 ince dilim kepekli ekmek
İKİNDİ 16.00
yarım paket etiform VEYA 1 adet susamsız galeta VEYA 2 adet grissini VEYA 2 etimek VEYA 2 adet petibör bisküvi VEYA 1 porsiyon meyve
AKŞAM 19.00-19.30
-3 köfte (90 gr) VEYA 1 tavuk budu (150 gr) VEYA yarım tavuk göğsü VEYA 9-12 adet tavuk,kuşbaşı et VEYA 1 ortaboy balık (150 gr) VEYA 120 gr ton balığı VEYA 2 küçük boy biber dolması VEYA 8 adet sarma VEYA 12 yemek kaşığı kurubaklagil (ETLER kesinlikle ızgara ya da haşlama pişecek, yağsız olacak)
-bol salata
-1 ince dilim kepekli ekmek VEYA 1 kepçe çorba VEYA 3 yemek kaşığı bulgur pilavı
GECE 21.00-21.30
-1 su bardağı süt (şekersiz,tarçınlı)
-1 porsiyon meyve.
İşte bu kadar :)
Bu arada, önemli, sebze ve etlerin yerlerini değiştirebilirsin..mesela birgün gündüz sebze akşam et yaptıysan, ertesi gün gündüz et,akşam sebze yapabilirsin.
Veeee en önemli şeylerden biri de klasik : günde en az 2 litre su. Eğer suyu az içtiysen, yerini bitki çayları ile doldurabilirsin, tabii şekersiz içmek şartıyla
Bir de günde en az 1 saat tempolu yürüyüş yapmak gerekiyor, kilo kaybı 2 katına çıkıyor.
Perşembe günü 1 haftam doluyor,kontrol günü, o gün dönüşte topicte sizlerle paylaşırım ne kadar kilo verdiğimi..
ya benim kilo vermem durur gibi oldu, yani 1-1,5 kilolar giderken birden 700 gr.a düştü.
o yüzden de diyetisyenim protein ağırlığı vereceğini söyledi.
hali hazır diyetim önceki sayfalarda var, bir öğün et yiyorsam diğer öğün sebze yiyordum ama sanırım vücudum bunu fark etti, yağı az yakmaya başladı.
şimdi vücudu yeniden şaşırtmak adına -sadece 4 günlüğüne- aşağıdaki diyeti uyguluyorum
sabah
açık çay şekersiz
1 kibrit kutusu peynir
domates,salatalık,biber
1 ince dilim kepekli ekmek
kuşluk
1 incir (kabızlığımı önlemek için/çünkü kabız olursan bu 4 günlük direnç kırma diyeti hiçbir işe yaramıyormuş)
öğlen
4 köfte veya 1 tavuk budu veya yarım tavuk göğsü veya 12-16 adet tavuk kuşbaşı et veya 1 ortaboy balık veya 160 gr ton balığı veya 4 kibrit kutusu beyaz peynir
bol yağsız salata
ikindi
1 kibrit kutusu peynir
domates,salatalık,biber
1 ince dilim kepekli ekmek
akşam
öğle ile aynı seçenekler
gece
1 incir,1 porsiyon meyve
bunu cuma-cumartesi uyguladım, kabızlık yapar diye pazar günü sebzeli normal diyetimi yaptım,pazartesi-salı yine yukarıdaki reçete uygulanacak...çarşamba da kontrol günü,bakalım direnci kırabilecek miyiz..eğer direnç kırılmaz da yeni bir reçete verirse buradan yine haber veririm
bu arada Cola Zero kabızlık yapıyormuş, Ice Tea'lerin light olanını önerdi diyetisyen, tabii haftada 2-3 bardağı geçmemek kaydıyla..
umarım canım inş ben call a baktım dün biraz ilk defa burdan duydum yapmadım hiç yani günlük bisiklet sürüyorum 35 dakika plates yapıyorum eger plates yapamazsam kalça haraketlerine ağırlık vererek biraz spor yapıyorum benim kalça problemim var ölçüm 104 şu an inş istediğimiz kilolara ulaşabiliriz canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?