- Konu Sahibi minikkus24
-
- #2.441
haklısın canım senle çok benziyormuşuz.bnde de gebelik şekeri vardı aynen bende tuttum kendim i onca ay sonra yiyemedim dedim yedikçe yedim yedikçe yedim.hemde bu benim 3.çocuğum biliyorum kendimi.emzirirken kilo aldığımı.ama gene dayanamayıp yiyorum.bugün bikaç kıyafetimi denedim de biraz daha kendime geldim.şişkoyken olan kıyafetim bile olmadı ya en çok canımı sıkan bu oldu.tempolu yürüyüşe başlamam gerek.oğlumu almak için 35 dk fln yürürum ama çok tempolu olmuyor genede hareket işte.bi diyetisyene de mi gitsem acaba?
kızlarrr,
a vallahi noldu bu topiğe böyle, herkes arı gibi yazar,diyet yapardı, kendinize gelin yahu, yaz geldi yazz
şimdi birkaç gündür oğlumun dişlerinden dolayı uyumuyordum,nöbetteyiz karı-koca, o yüzden burası ile pek ilgilenemedim.
pazartesi diyetisyenin bahsettiği Pharmaton2u aldım, süper bir vitamin,herkese tavsiye ederim,şeker hastaları bile kullanabiliyormuş.Artık sabahları daha dinç kalkıyorum 3 gündür..
benim kilo kaybı bu hafta yalan olur çünkü regl oldum
ama güzel bir haber: yazlıklarımı çıkardım, 38 beden kıyafetlerimin heppsine girebiliyorummşimdi hedef 36 bedenlere girmek, sonrasında çok ciddi bir detoks yapacağım dolabımda, 40-42 bedenlerin hepsini dağıttım bile, çünkü o bedenlere geri dönmek istemiyorum artık. arkadaşlar dolabımızda bunları tuttukça beynimize emir veriyormuşuz, "ben tekrar o kiloya dönünce o kıyafetler bana lazım olur" diye, o yüzden ben de ne varsa dağıttım.
dün akşam bir kardeşimizin kına gecesi vardı, 38 beden dar bir elbise giymeyeli çok uzun zaman olmuş, acayip heyecan yaptımtabii 80 lerden 60 lara düşünce insanlar biraz fark etti kilo verdiğimi, söyledikleri süper motivasyon oldu bana, şimdi hedefim 55 kiloya düşmek.
bu arada pilatesi rafa kaldırmış değilim, benimle gelecek olan komşum annesinin sağlık sebebiyle Ankara'ya gitti, ben de bu hafta tek başıma gideyim dedim ama regl oldum. Artık haziran ilk haftası başlarım.
n'olur silkelenin ve kendinize gelin. Çocukları henüz çok bebek olanlar çikolata abur cubur ne varsa atın çöpe, önce buradan başlayın. Ben kilo vermeye karar verdiğim gün evde zararlı ne varsa toplayıp anneme götürmüştüm, siz de kurtulun evdeki zararlılardan.
bugün itibariyle kilom 67.9
kuzu nerelerdesin sen? hadi topla topiği şöyle
haklısın canım senle çok benziyormuşuz.bnde de gebelik şekeri vardı aynen bende tuttum kendim i onca ay sonra yiyemedim dedim yedikçe yedim yedikçe yedim.hemde bu benim 3.çocuğum biliyorum kendimi.emzirirken kilo aldığımı.ama gene dayanamayıp yiyorum.bugün bikaç kıyafetimi denedim de biraz daha kendime geldim.şişkoyken olan kıyafetim bile olmadı ya en çok canımı sıkan bu oldu.tempolu yürüyüşe başlamam gerek.oğlumu almak için 35 dk fln yürürum ama çok tempolu olmuyor genede hareket işte.bi diyetisyene de mi gitsem acaba?
merhaba arkadaşlar.aranıza yeni katıldım.bende doğum sonrası kilo mağdurlarındanım.59 kilo ile hamile kaldım.89 ile doğuma gittim.hamilelikte tansiyon olduğundan inanılmaz şiştim ve hala veremedim.şu an 81,7 kiloyum.hiç bir kıyafetim olmuyor.bugün pantalon almaya gittim.46 beden.inanılmaz moralim bozuldu.38 bedenden 46 ya.şaka gibi.emzirmiyorum malesef.3 ay emzirebildim.ama bir türlü veremiyorum.inanılmaz iştahlıyım.bir türlü başlayamadım diyete.ama bugünkü pantalon olayından sonra hırs yaptım.yarın başlıcam kısmetse.çalıştığım için ve bizim oğlan çok yaramaz olduğundan kendime vakit ayıramıyorum.yani akşam ızgara yapayım öğlen sebze yemeği yapayım şansım yok.hep alelacele birşeyler yiyorum ve geç saate kalıyor.önerileriniz varsa yardım edin nolurrrrr....
canım mümkünse diyetisyene git, çünkü verilecek olan kilo eğer 5 in üzerindeyse verilen kilolar yeniden çok hızlı alınabiliyor.
bir de bir dönem gelecek kilo verimin duracak o zaman diyetisyen hemen müdahale edip reçeteleri değiştirecek, bu yüzden kendi başına yapmanı önermem.
bak üniversite araştırma hastanelerinin diyet/beslenme bölümleri ücretsiz, benim bir arkadaşım 20 kg kadar verdi bu sayede, benim evime ciddi uzak olduğu için ben evime yakın bir diyetisten bulmayı tercih ettim. Bu hastanelerin diyet bölümlerine de gidebilirsin.
ama herşey bir yana, yapman gereken tek birşey var: öncelikle gerçekten bu işi istediğine, başaracağına, kendini nasıl görmek istediğine karar vermek..sonrası gerçekten geliyor,inan bana.
sevgiler
canım hoşgeldin..eğer emzirmiyorsan diyet uygulayabilirsin..
bu yazacaklarım hem sana hem başka arkadaşlara faydalı olabilir:
sabah kahvaltını normal et,yağsız olsun yediklerin,yağsız süt,peynir,zeytin vs.. ekmek olarak tam buğday ekmeğini ye her zaman.. ara öğünlerde meyve falan atıştır.. öğle susuz sebze yemeği,akşam da ya ızgarada ya da yağsız fırında falan et-tavuk-balık ye.. balık sınırsız,et-tavuk 3-5 köfte kadar..öğle ve akşam yağsız salata ve yoğurdu unutma..akşam geç yeme hepsi bu.. çalışıyorsun veya akraban-yardımcın yoksa benim gibi, en iyisi sebze yemeklerini gece bebeğini uyuttuktan sonra yap,onu öğlen için hazırla,işyerine götürebiliyorsan götür,ama orada yiyorsan da bu tarz besinler tercih et..akşam da gelince de varsa ızgarana yoksa fırınına yağlı kağıtta falan atıver tavukları veya et-köfte-balık neyse işte.. hızlı olur biter işte.. abur cuburu hayatından çıkarmazsan daha da kilo alırsın..bol su iç bi de yapabiliyorsan haftada 3 gün en az yarım-bir saat yürüyüş..
ben bu konuda herşeyi teoride bilirim ama pratikte sıkıntım var, inşallah onu da aşacağım
canım.. bak ben neye sardım belki senin de ilgini çeker:
haftasonu aytaşı kolye aldım kendime,diyet taşıymış..netten bak istersen,bi de şu topicte var:
http://www.kadinlarkulubu.com/taslarla-alternatif-tip/242007-ay-tasi-zayiflama.html
hoşbulduk canım.aynı beni anlatmışsın.aynen yardım edecek kimsem yok ve çalışıyorum.aynen teoriyi bilsemde uygulama yok.benim en büyük derdim akşam yemekleri.yedi gibi eve geliyorum oğluşun altını al , oynat , yoğurt yedir derken saat sekiz buçuk oluyor.eşimde sekize doğru geliyor.yemeği hazırladım diyene kadar saat oluyor dokuz,dokuz buçuk.o saate kadar da acıkmış oluyorum yiyorum.benim oğluş çok yaramaz.tek başımayken onunla birşeyler yapmak imkansız.abartmıyorum lavaboya bile koşarak gidip geliyorum:). en iyisi benim için akşam hiç yememek sanırım.tabi başarabilirsem.yürüyüşü çok sevetim ama bebişle bu yoğunlukta çok zor.durumum vahim anlayacağın.bu arada bahsettiğin taşı bende duymuştum.gerçekten faydalı mı acaba?çok ama çok saol verdiğin bilgiler için.
çikolatalı ekmek mi o ne kız?beyaz ekmeği unuttum ben..dün de bişey keşfettim migrosta,tam tahıllı simitler var,amannn sabahlar olmasın,çok güzel tadı..ay ne hale geldik yaa,taşlara kaldı işimiz :))))
ben dün kontrole gittim, regl olduğum için kilo vermemişim tabii ama güzel olan kilo da almamışım..cumartesi günü 2 paket çikolata, çeyrek ekmek kokoreç ve çerezden sonra kilo almamak sevindiricitabii bunu hemen hergün yürüyor olmama bağlıyorum.
diyetisyen de eğer böyle yavaş vermeye devam edersem tiroidimi ölçtüreceğini söyledi. Bakalım haftaya kilo kaybı ne olacak, ona göre kan verip tiroidime bakacağız.
bu arada dün de feci yedim ara öğünde : sevmediğim halde havuçlu kek, çikolatalı ekmek ve 2 dilim börek yedimsonuç: gece geç saatlere kadar mide fesadı
bugün tekrar kontrolü ele aldım, haftaya pazartesiye kadar kilo vermiş olmam lazım.
çikolatalı ekmek mi o ne kız?beyaz ekmeği unuttum ben..dün de bişey keşfettim migrosta,tam tahıllı simitler var,amannn sabahlar olmasın,çok güzel tadı..
yalnız kokoreç deme, irademi zorlamaaaabayılırım,bayılır-d- ım diyelim,di-li geçmiş zaman olsun
yine de bravo smyrnecim, ben mesela bozdum mu tam bozuyor-d-um,sen 2 dilim falan yemişsin ooo ben tepsiyi götürür-d-üm,amaaaa olmaz,yiyemeyiz,cısss,sen yine kararında bırakmışsın,hem de spor da yapıyosun yakmışsındır..
sabah iki dilim çavdar ekmeği , bir dilim peynir,bir tane biber yedim.arada yarım muz.öğlen işyerinde yemek kötüydü.bir tane kayısılı activia içine yulaf katarak yedim.arada 5 tane çilek.akşam yarım kabak yemeği yarım tabak bulgur pilavı yedim.annemlere gittik sonra.baklava yapmış bana inat.günün sonunda o kadar sabrettim ama baklavaya dayanamadım.iki dilim yedim.gitti benim diyet anlayacağınız.şimdi de nescafe içiyorum.afiyet olsun bana:) ama çok açımmmm:84::84::84:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?