Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

Süt miktarını artırmak için bol bol su için:

Sütün ana maddesi sudur, bol süt için, bol sıvı almalısınız. Günde en az 8, hatta 12 bardak su içmeniz ideal olur.

Yiyip içtiklerinize dikkat edin, çünkü yedikleriniz sütünüze geçer

Sütünüze geçen kimi maddeler, bebeğinize zarar verir. Sakınmanız gerekenlerin başında, çay, kahve ve alkol gelir. Aldığınız kimi gıdalardan sonra bebeğinizin rahatsız olduğunu, sancılandığını, daha az uyuduğunu, kimi gıdalardan sonra bebeğinizde allerjik döküntüler olduğunu, hırıltılı soluk alıp verdiğini, kakasını yeşil renkli veya sümüklü olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Ancak bu tür bebeği rahatsız edecek gıdaların kesin listesi yoktur, en iyisi kendi deneyiminizdir. Bebekte bir farklılık gördüğünüz anda, hemen yediklerinizi dikkate alın! Unutmayın, herkesin "bebeğe gaz yapar" dediği inek sütü yada lahana, sizin bebeğinizi rahatsız etmeyebilir.

Demir depolarınız yeterli mi, demir ilaçları almanız gerekebilir

Hamilelik boyunca önerilen vitaminleri almışsanız, muhtemelen doğumdan sonra devam etmeniz gerekmeyecektir. Ancak, gebelik, kadınların çoğunda demir depolarının boşalmasına yol açar, ve doğumdan sonra düzenli demir kullanmak gerekir. Hangi ilacı alacağınızı size kadın-doğum uzmanınız söyleyecektir. Unutmayın, düzenli vitamin ve demir kullanımı, sağlıklı beslenme ihtiyacını ortadan kaldırmaz. Ne siz ne çocuğunuz, "nasıl olsa vitamin alıyorum, ne istersem yiyebilirim" dememelisiniz. Dengeli beslenme esasdır.

Emziren anne kilo vermek için diyet yapabilir, ancak yavaş kilo vermek kaydıyla

Hızlı kilo kaybı, bebeğinizin sağlığı açısından sakıncalar doğurur. Düzenli fiziksel egzersiz yapmak ve düşük yağ içeren gıdalarla beslenmek ve haftada yarım kilodan fazla kilo vermemek gereklidir. Emziren anne, amzirmayene oranla, günde ortalama 800 kalori fazla harcar. Bu, doğal olarak kimi annelerde kilo vermeye yol açacaktır. Ancak, şu temel kurallar unutulmamalıdır:

* Süt salgınız belirli bir düzeye çıkana kadar -ilk 6 hafta- sakın diyet yapmayın
* 10. aydan önce, gebelik öncesi kilonuza dönmeyi hedeflemeyin

EMZıRMEK ZAYIFLATIR

Standart Cevap: Emzirmek zayıflatır

Bebeğini kucağına almanın heyecanı özellikle ilk çocuk için birçok duyguyu aynı anda yaşatıyor annelere. Heyecan, sevinç, korku, endişe, sahiplenme, keyif, mutluluk, neşe, belki ağrı veya yorgunluk bu kadar farklı duyguyu aynı anda yaşarken aslında düşünülmesi gereken en önemli şey anne sütü. Bebeğe ilk altı ay anne sadece anne sütü vermek çok ama çok önemli. Bu dönemde dikkat edilmesi gerekenler için sizlere pratik öneriler hazırladım.
????: Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu /genel-saglik/118784-emzirmek-zayiflatir.html

Anneler yeterli sütleri olmadığını varsayıyorlar:

Bazen yeni anneler eğer bebek çok ağlarsa yeterince süt alamadığını düşünüp mama vermeye başlıyor. Yeni doğan bebeğiniz 0 - 6 aylık dönemde ayda 600 - 1000 gram arasında alıyorsa endişe etmeyin. Bu değer yeterli ve dengeli beslenip, sağlıklı büyüdüğü anlamına gelir. Mama başlamadan önce mutlaka hekim veya beslenme uzmanınıza danışın.

Bu dönemi yalnız geçirmeyin:

Bebeği büyütmek için evde yalnız bırakılan annelerin emzirmede başarısız oldukları görülüyor. Çünkü kendini mutlu ve güvende hisseden anne daha huzurlu bir emzirme gerçekleştiriyor.

Anneler toplum içinde emzirmekten rahatsız olabilirler:

Bazı anneler toplum içinde emzirirken rahat olmadıkları için süt verimi bundan etkilenebilir evde süt sağıp dışarıdayken biberonla vermek veya gittiğiniz yerlerde sessiz ve sakin bir mekan olup olmadığını sormak çözüm olabilir.

Anneler kolostrum sütü görünce panik oluyorlar:

Bazı anneler doğum sonrası çok fazla süt olacağını bekleyebiliyorlar. Ancak tam doğum sonrası ilk gelen sütü (kolostrum-ağız sütü) görünce hayal kırıklığı yaşıyorlar. Bu, konsantre ve besin açısından oldukça zengin bir sıvıdır. Az miktardadır ama yeni doğmuş bebekler için mükemmeldir.

Emzirme döneminde aklınızda bulunsun!

Vücudunuz 1 mililitre süt salınımı için yaklaşık 7 kalori harcar bu da kolay kilo vermenizi sağlar. Dengeli beslenin ancak diyet yapmayın.
Protein yeterli miktarda alınmalıdır. Özellikle balık haftada en az iki kez tüketilmelidir.
B12 vitamini süt verimliliği için önemlidir. En iyi kaynağı ise, yağsız kırmızı et ve yumurtadır.
Kalsiyumun yeterli alınması, annenin kemik sağlığı için önemlidir. Kadınlardaki osteoporoz riski unutulmamalıdır.
Folik asit gebelik döneminde olduğu kadar, emzirme döneminde de önemlidir. Yeşil yapraklı sebzeleri bol yemek gerekir.
????: Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu Emzirmek zayıflatır
B vitamini tüketimi de yeterli olmalıdır. Bunun için tam buğday, bulgur ve kurubaklagiller tercih edilebilir.
Magnezyum ve çinko her kadın için yaşamın her döneminde önemlidir. En iyi kaynaklarından biri ise fındıktır.
D vitamini anne sütünde yeterli değildir. Bebeğe yapılan takviyeye rağmen, güneşli havalarda her gün 15 - 20 dakika açık havaya çıkarmak, bu vitaminin sentezi için faydalı olur.
Kompostolar şekersiz hazırlanabilir. Bunun için meyvelerin doğal şekeri yeterlidir.
Demir eksikliğiniz varsa, meyve sularına pekmez veya kuru üzüm ekleyebilirsiniz. Basit şeker tüketmeniz gerekli değildir.
Süt protein, karbonhidrat ve kalsiyum açısından ideal dengeye sahiptir ve emzirme döneminde süt tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Gaz yaparsa, laktozsuz sütleri tercih edebilirsiniz. Probiyotik ve prebiyotikler de kullanılabilir.
Bilimselliği kanıtlanmasa da soğan, ısırgan otu çayı ve malt, süt salınımına genelde pozitif etki yapmaktadır.

Yeni doğum yapan anneler merhaba ben 8 takım dan selma sizin için buldum bunları umarım işinizi görür.
Bebeklerinizide Rabbim anneli babalı büyütmenizi nasip etsin.

KURU CıLTLER ıÇıN DOĞAL PEELıNG
Posted on 2009 under Cilt Bakımı ve Güzellik | No Comment

5 Eyl

Kuru ciltleri canlandırmak ve pul pul görünütüsünü almak iin, doğal peeling tarifi ;
GEREKLı MALZEMELER :
* 1 çay kaşığı şeker,
* 1/2limonun suyu,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLı : Sabunla yüzünüzü yıkarken, şekeri de karıştırarak yüzünüze uygulayın ve yüzünüzü iyice ovuşturun. Limon suyunu da, cilde uyguladıktan sonra, yüzünüzü soğuk suyla iyice yıkayın. Haftada 1 defa uygulamak yeterlidir.
GÜZELLıĞıNıZıN DÜŞMANLARI

3 Eyl

Güzellik uğruna, bazı şeylerin dozunu kaçırmak, kötü durumlara sebep olabilir. Ya da yapmamanız gereken şeylerle, güzelliğinize gölge düşürebilirsiniz. Bu yazımızda, güzelliğin düşmanları olan, bazı konulardan bahsetmek istiyoruz.
1. TIRNAK YEMEK : Tırnakları ve tırnak etlerini yemek, o bölgede enfeksiyonlara ve şeytan tırnaklarının oluşmasına neden olur. Tırnak etlerinizi, nemlendirmek, tırnaklarınızı yemenizi engelleyecektir.
2. SAÇ RENGıNıZı SIK SIK DEĞıŞTıRMEYıN : Sürekli, saç rengi değiştirmek, saçlarınızın yıpranmasına neden olur. Sürekli saç boyatmak yerine, makyaj teknikleriyle, farklı bir tarz yaratabilirsiniz. Saçlarınızın rengini değiştirmek için kararlıysanız, mutlaka uzmanlara başvurun ve en uygun tonları beraber belirleyin.
Saç renginizi açmak istiyorsanız, bu işlemi 6 haftada bir, saçınızın rengini 1-2 ton açtımanız, saçlarınızı yıpratmayacaktır. Sç renginizi koyulaştırırken, daha az yıpranmaya sebep olursunuz. Çünkü, saçınızda koyu tonları denemek, doğal pigmentleri bozmadığı sürece, saçınıza zarar vermez. ıstediğiniz tonun oturması için, normal boyaları dört haftada bir, bitkisel boyaları da üç haftada bir uygulayabilirsiniz.
3.GECE YATMADAN MAKYAJINIZI MUTLAKA TEMıZLEYıN : Göz makyajını temizlemeden uyumak, gözlerde şişliklere ve enfeksiyonlara neden olur. Ciltte kalan fondöten, cildin nefes alması konusunda sıkıntı yaratır.
Tıkanan gözenekler yüzünüzde aknelere ve cildinizde matlığa sebep olur.
4. ÇOK FAZLA BRONZLAŞMAYIN : Güneşin yaydığı Ultraviyole A ışınları (güneşin zararlı ışınları) ciltte erken yaşlanmaya neden olur. Ayrıca bağışıklık sistemi zayıflar ve hastalıklara yenik düşer. Cilt, güneş ışınlarına tepkisini cilde rengini veren melanin üreterek, yani bronzlaşarak verir. Ancak bronzluğun yanığa dönüşmesi, ciltte su toplamalarına, lekelere, var olan benlerin zarar görmesine veya yeni benlerin oluşmasına, ciltte yaralar açılmasına ve tüm bunlardan kaynaklanan cilt kanserine neden olabilir.Bronzluğu seviyorsanız, zararlı ışınlara maruz kalmadan kozmetiğin bronz güzellik için yarattığı mucizelerden yani otobronzanlardan faydalanabilirsiniz. Fakat otobronzan kullanırken, nemlendiricilerin aksine, uygulama öncesi cildinizin kuru olmasına dikkat edin. Aksi takdirde istenmeyen lekeler ve renk dalgalanmalarıyla karşılaşabilirsiniz.
5. SAÇLARINIZI ÇOK YÜKSEK ISIDA KURUTMAYIN : Saç kurutma makinesiyle, maşayla veya saç düzleştiricileriyle (ya da saça şekil veren herhangi bir aparatla) saçları yüksek ısıda şekillendirmek saçın yanmasıyla beraber uçlarının kırılmasına, kurumasına, sönmesine ve matlaşmasına sebep olabilir.
Fön makinenizi saçlarınıza çok yakın tutmamak koşuluyla, saçlarınızı orta ısıda kurutun. Saçlarınızı düzleştirmek istiyorsanız saç tutamlarınızın üzerinden makineyle defalarca geçerek onları yıpratmamaya, dalgalar yaratmak istiyorsanız maşayı saçınızda beş dakikadan uzun tutmaya özen gösterin.
6. DıŞLERıNı BEYAZLATMAK ıÇıN ÇOK UĞRAŞMAYIN : Diş beyazlatma ürünkleri, dişin mine yapısını bozarak, dişlere zarar verir. Dişlerinize zarar vermeden beyazlatmak için, mutlaka, profesyonel yardım alın.
7. TESTIRLARI KULLANMAYIN: Tanıtım stantlarındaki testırları kullanmak, başta uçuk olmak üzere, pek çok enfeksiyona sebep olabilir.
8. SıVıLCELERıNıZı SIKMAYIN : Normalde, 2-3 günde iyileşek bir sivilce, sıkıldığında 1 haftada iyileşir. O yüzden sivilcelerinizi sıkmayın.
CıLT LEKELERı ıÇıN ETKıLı DOĞAL ÇÖZÜM

2 Eyl

Cildinizdeki lekelrden, herşeyi denemenize rağmen kurtulamadıysanız, bu önerimizi, mutlaka denemelisiniz. Çünkü, bu tarif, istediğiniz sonucu lekesiz, harika bir cilde sahip olmanızı sağlayacak.
GEREKLı MALZEMELER :
* 250 gr taze süt
* 250 gr alkol,(Eczaneden alırken, alkol derecesini azalttırın)
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLı : Malzemeleri, iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışım ile, her sabah uyanır uyanmaz ve akşamları yatmadan önce yüzünüzü temizleyin. Bu özel karışım, yüzünüzdeki lekelerin yok olmasını sağlayacaktır. Bu karışımı, soğuk yerde saklayınız. Lekeleriniz geinceye kadar ve daha sonrasında, kullanabilirsiniz.
BAL MASKESı ıLE HARıKA BıR CıLDE SAHıP OLUN

30 Ağu

Sizlere, aşağıda tarifini verecğimiz maske, cildinizde harikalar yaratacak. Balın içeriğindeki protein sayesinde, cildiniz yenilenecek ve taptaze bir görünüme kavuşacak. Yumurta akı ise, gergin ve kırışıksız bir cilde sahip olmanızı sağlayacak. ışte o, mucize maske tarifi.
GEREKLı MALZEMELER :
* 3 yemek kaşığı bal ,
* 1/2 kaşığı buğday unu,
* 1 yumurta akı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLı : Yumurta akını, bir mikser yardımı ile, iyice çırpın. Yumurta akı, karbeyaz olunca, üzerine un ve balı ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi, dudak çevresi ve gözaltları hariç, tüm yüzünüze ve boynunuza sürün. 30 dakika bekleyip, ılık suyla durulayıp, bastırmadan kurulayın.

merhaba arkadaşlar öncelikle hepinizin gözü aydın sağlıklı sıhatli bebişlerinize kavuşmuşsunuz benimde 16 aylık bir kızım var bende doğumumda çok kilo aldım 64 ile hamile kaldım 81 kilo ile doğuma gittim doğumdan sonra 76 kiloydum bu kiloları veremiycem diye çok korkuyodum ama hiç ipin ucunu bırakmadım emzirme döneminde çok fazla yediklerimi kısmadım sadece tatlı ve hamurlu işleri tadımlık yedim kızım 8 aylık olduktan sonra süt vermemde iyice azalmıştı zaten diyete başladım diyete başladığımda 68 kiloydum sabahları 3 dilim kepek ekmek 5 zeytin 1 kibrit kutusu kadar peynir domates salatalık hata reçel bile yedim aralarda sürekli atıştırdım öğlen 1 kase çorba 1 kase yoğurt 1 dilim ekmek arada bi elma yada ne olursa arada neskafe akşam bol salata en fazla 4 yemek kaşığı pilav yada makarna 1 kase yoğurt artık canınız ne isterse cacık olur çorba olur size kalmış akşam larıda 1 saate yakın plates yaptım bazen sabahları tempolu yürüyüşte yapıyodum yaklaşık 3 ayda kilolarımdan kurtuldum şu anda 58-59 kiloyum hedeflediğim kilonunda altına düştüm yardımım olursa ben burdayım sizi çoook iyi anlıyorm kolay gelsin

ben baya bı azımlıyım su aralar inşallah yılmam suan 72 yım amacın 55
normalde60 kıloydum

tebrık ederım alpım bende azımle devam edıyorum 3 aylık bebegım var cok sıkamıyorum ama yınede dıkkat edıyorum 1 hafta oldu dıyete bslayalı 1.700gr vermısım boyle devam

tebrık ederım alpım bende azımle devam edıyorum 3 aylık bebegım var cok sıkamıyorum ama yınede dıkkat edıyorum 1 hafta oldu dıyete bslayalı 1.700gr vermısım boyle devam
benim bebeğimde 50 günlük ama zayıflamak zorundayım 30 kılo almıs bırı olarak 1 kıloya bıle tahammülüm yok
bol bol su içiyorum 4 - 5 litre kadar meyve yiyorum ekmek zaten sevmem abur cubur yemıyorum ve cok yavas yiyorum yemegı uzatabıldıgım kadar uzatıyorum ha bırde elma sirkesı bal karışımım var yemekten öncede azıcık dereotu
yıyorum
başaracagız:)

kızlar diyetin yanında walk at home ile yürüyün daha cabuk kurtuluruz kilolardan ben diyet yapmadan yürüyorum işe yaryacagını umyorum 61 kiloyum bebegim 9 aylık daha hiç veremdim

kızlar nasıl gidiyor
ben bu dıyetı gerekırse bır sene yapıcam fena taktım bu kilolara hepinize kolaylıklar diliyorum

kızlar nasıl gidiyor
ben bu dıyetı gerekırse bır sene yapıcam fena taktım bu kilolara hepinize kolaylıklar diliyorum

ınan bende taktım zayıflayacagım cunku hıcbır kıyafetım olmuyor mecburum 6 aydır ızınlıydım okullar acılıyor az kaldı boyle gıtmeye utanıyorum acılen zayıflamalıyım bugun bıraz kacırdım pısman oldum yarın daha dıkkatlı olacagım bırakma yok ALPIM

bende pantolonlarıma yavas yavas gırmeye basladım
30 kılo aldım hamılelıkte nasıl oldu anlamadım bıle doktorum cok sasırdı sımdı 20 sı gıttı 10 kılom var ama ben 55 olmak ıstıyorum yapacagımda çok kararlıyım
verdıgın kıloları mutlaka bizimle paylaş ben suan tartılmaya korkuyorum
kolay gelsın:)

tamam arkadasım bırbıorımızı motıve edelım pes etmeyelım sabır sen kolay verıyorsun galıba ben zor verıyorum cok acıkıyorum dolayısıyla cok yıyorum.ramazandan sonra daha dıkkatlı olurum sanırım devam

ben baya dikkat ediyorum acıkırsam su içiyorum
5 litre falan su içiyorum günlük ondan kolaylasıyor olabilir
bebek emiyor sütüm azalır diye korkuyorum daha 52 günlük
su ve meyve sütü çoğaltıyor fazla içiyorum
yasmin 46 su içmeyi asla ihmal etme

ahh be canımm ben de 3 litre su içiyorum ama bu seferde sular kalıyor vücudumda. yani bu herkese göre farklı bir şey. mesela annem 19 kilo almış beni doğururken ve sonuç kırkı çıkmadan eski kıyafetlerine girmeye başlamış. ama ben ona çekmemişim maalesef :çok üzgünüm:
ama kararlıyım zor da olsa gidecek bu kilolar, düştüm hepsinin peşine... klava:

19-20 kilo aldım 10 kilosu kaldı ama asıl sorun benim metabolizmam çok yavaş ve evlendikten sonrada 9-10 kilo almıştım. yani evlendiğim güne nazaran 20 kilo fazlam var. zaten ergenlikten sonra da hiç ufak tefek olmadım. öncesinde de zayıf ama hep uzundum. 10 yaşından sonra uzun ve tombul olmaya ve ergenlikte de uzun ve şişko olmaya başladım.ama artık zayıf ve uzun olmak istiyorum.... :umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…