Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

arkadaşlar diyet sütünüzü etkilemiyor mu ?benimki 4 aylık emiyor ve emziriken kilo aldım.neler yapıyorsunuz hem sütünüz yetip hem kilo vermek için?

kızlaaaar çoğumuz emziriyoruz ve hepimiz için kilolardan çok daha önemli yavrularımız..çoğu yerde bu dönemde diyet yapmayın yazıyor fakat diyet değil de düzenli beslenmeye başlayalım mı hep beraber,ne dersiniz???
herkes her gün ne yediğini yazsın,yarın başlayalım..
ama herkes gerçekten yediklerini yazsın, farklı diyetisyenlerin diyetlerinden ziyade gerçekten ne yediklerimiz.. yani kahvaltıda şunları yedim ama çayı çok şekerli içtim gibi.. olduğu gibi yani...önemli olan düzenli bir şekilde neyi doğru neyi yanlış yapıyoruz hep beraber bulalım..hem bebeklerimizi iyi besleyelim,hem biz kaliteli beslenelim.. yediklerimizin yanında hangi hafif egzersizleri yapıyoruz onları da yazalım..
ne dersiniz? bu bir fikir sadece..başka fikirleri olanlar da yazsın.. insan hep beraber bişey yapınca daha güzel oluyor çünkü

Perşembe günü kaç kilo verdiğini merak ediyorum doğrusu :) İnşallah istediğin kadar gitmiştir kilolar...

Valla ben de merak ediyorum, diyetisyen "1 kilo vermeden gelme" dedi
Çabuk kilo alınmaması için ideali haftada 500 gr-1 kg arasıymış. Bizim de hedefimiz her hafta 1 kg.
İnşallah perşembe günü rezil olmam orada..ama 5 gündür tam bir irade abidesi gibiyim, karşı komşum Antalya'nın en meşhur pastanelerinden birinin sahibi, dün akşam pasta getirdi bir lokma bile sürmedim ağzıma..buna rağmen veremezsem çok üzülürüm

Evet 4 gündür hergün 1 saat tempolu yürüdüm,hem oğluma da iyi geliyor.
Bugün hava yağmurlu,dışarı çıkamadım ama evde -her ne kadar sevmesem de- koşu bandında 1 saat yürüyeceğim.
Çünkü 1 hafta söylenenleri harfiyen yerine getirmem gerekiyor, böylelikle diyetisyen ona göre bir rota belirleyecek.
Belki 1 hafta sonra küçük kaçamaklar yaparım -özellikle regl döneminde- ama perşembeye kadar kesinlikle olmaz,çok dikkat etmem lazım.
Bu arada PİLATES ile ilgili diyetisyenin söylediğini harfi harfine aktarıyorum "6-7 kg verdikten sonra pilatese başlarız,çünkü önce yürüyüş,koşu veya yüzmeyle yağ yakımını hızlandırmak lazım, çünkü vücut ham, kilo kaybından sonra sıkılaşmak için pilates yapabilirsin" dedi.
Bilginize

Ben de sana katılıyorum,ben varım hergün ne yediğimi dürüstlükle yazarım buraya. zaten huyum kurusun ben biraz fazla açıksözlüyüm (annem her ne kadar dangalak dese de ben açıksözlü olduğumu düşünüyorum ) tamam hadi ben başlatayım, bugünkü maceramı yazayım size.

EMZİRMEK ile ilgili olarak, diyetisyene özellikle emzirdiğimi belirttim, her 2 öğünde de bol salata ve su vermesinin sebebi süt yapımını desteklemek içinmiş. Bir de bana rezene çayını önerdi. 5 gündür sütümün kalitesinde hiçbir problem yok, gayet güzel gidiyor.

Bu arada ben kilolu hamile kaldığım için yemek yapma şeklimi de değiştirdim, mücver, karnıyarık gibi yemekleri kızartmadan yapıyorum, tariflerini memnuniyetle veririm

arkadaşlar diyet sütünüzü etkilemiyor mu ?benimki 4 aylık emiyor ve emziriken kilo aldım.neler yapıyorsunuz hem sütünüz yetip hem kilo vermek için?

Canım merhaba,

Öncelikle Allah analı babalı büyütsün bebeklerimizi, hepsinin bahtları güzel olsun..

4 aylık ise diyet yapmanı tavsiye etmem, ben 7. aya girdim,işte 5 gün oldu başlayalı..

Ama emzirme dönemimde hamile kaldığım kilonun altına düştüm, sırrını hemen vereyim : bol su ve şekersiz bitki çayına alıştım -özellikle de rezene-, kızartma, beyaz ekmek,aburcubur ve gazlı içeceklere veda ettim, bir de bol yeşillik tüketiyorum,apartmanımda doğum yapan kadınların hepsi incecik ve emziriyorlar, onlardan öğrendim bunları.Ha bir de mümkün mertebe tempolu yürüyüşler yapmak süper işe yarıyor.

Doğru beslenip, yürüyüş yaparsan,zaten şu an yoğun emziriyorsun henüz ek gıdalara başlamadın, çok güzel kilo verirsin çünkü emzirmek te kalori yakıyor

arkadaşlar bende başlıycam diyete ama ben çok acıkıcıyorum yemekten 1 saat sonra mıdem kazınmaya başlıyor 8 kılo vermem gerekıyor neyapmalıyım ..bebegımde emıyor hala ..

ne kadar şanslısın,8 kilonun en fazla 2 aylık işi var
çok acıkıyorsan yediklerinin içeriğinin az yağlı ve sağlı olmasına dikkat eder ve ekmeği de azaltırsan bence kilo verirsin gibime geliyor..

canım yumurta ve zeytini dönüşümlü olarak ye, her ikisi de yağ içeriyor, haberin olsun..
hadi bakalım kolay gelsin, umarım hep beraber veririz şu kiloları

PİNKTOMATOOO,

Başlangıcı yaptım,yarın sizden de bekliyorumm.

Sabah
2 bardak ılık limonlu su.
1 ince dilim kepekli ekmek
5 zeytin
1 KK (kibrit kutusu) beyaz peynir
domates,biber,salatalık
Açık şekersiz çay

Kuşluk
1 küçük boy yerli muz

Öğle yemeği
6 kaşık dolusu ıspanak yemeği
3 dolu kaşık yoğurt
bol salata
1 dilim beyaz ekmek (annemde kalmamış kepekli ekmek,mecburen bunu yedim )

İkindi
Yarım paket etiform

Akşam yemekte 1 ortaboy ızgara levrek, bol salata ve 1 dilim kepekli ekmek var.

Gece de ılık süte tarçını ekleyip, 1 elma ile birlikte yiyeceğim.

tavsiyelerini deneyeceğim canım çok sağol..:97:

canım yumurta ve zeytini dönüşümlü olarak ye, her ikisi de yağ içeriyor, haberin olsun..
hadi bakalım kolay gelsin, umarım hep beraber veririz şu kiloları

tamam canım dıkkat edrım ama zeytınsız kahvaltı olmazkı nasıl dayanırım ben ins verırız hep bırlıkte
bu arada gunluk yedıklerımız yazıyor muyuz buraya

hazır mıyızzzzzzzzzzzzzzz???

Canım mesaj atma hakkım yokmuş, bir önceki sayfada sana hitaben yazdım diyeti, haberin olsun.
4 kilo mu ayol bir aylık işin var senin diyetle, çok kolay verirsin

Evet anladım saol 16 kilo aldım 4 kilosu kaldı inşallah verebilirim plates yapıyorum 2 gündür yapamadım kızım aşı oldu huysuz bide havalara ısınsın yürüyüş yapıcam

İnşallah ben de katılcam aranıza:))aslında tatlı yemeyi bırakabilsem rahat kilo vericem
kilodan ziyade göbek çok sinirimi bozuyor sezaryan ile doğum yaptım.

Son düzenleme:
benim beslenme düzenim şöyleydi bugün:
kalktığımda: bir büyük bardak su(1 t.kaşığı elma sirkeli),2 ceviz
sabah:1 haşlanmış yumurta,2 dilim peynir,5 zeytin,1salatalık,1sivri biber,az maydonoz,1su bardağı süt,3 avuçiçi büyüklüğünde esmer ekmek
kuşluk:1elma,1çay bardağı süt
öğle:susuz sebze yemeği(çok az z.yağı ve 1/2 fincan kepekli pirinçle yaptığım pırasa),2dilim esmer ekmek,çok az yoğurt,salata
ikindi:10 badem,1/2 paket limon lifli kepekli malum bisküvilerden.
1 saat sonra 1meyve yemeyi düşünüyorum, akşam da ızgarada tavuk,salata,yine 2-3 dilim esmer ekmek,belki yoğurt yemeyi düşünüyorum.. uyumadan da belki yine küçük bir meyve..aralarda su..
şimdiiii kendi eksikliklerimi de yazayım, peynir,zeytin,süt,yoğurt light değildi,evde bunlar vardı çünkü..bitsin öyle alıcaz.bi de odalar arası çok az yürüdüm o kadar..salataya da azıcık tuz kattımm.
hadi sıra sizdeee..

Son düzenleme:

Canım afiyet olsun!
sabahları zeytin,ceviz ve yumurtayı dönüşümlü olarak yememi önerdi diyetisyen,çünkü hepsi birden yağ içerdiğinden dolayıymış, bilgin olsun..

yoğurdu ben de light yemiyorum ama gece 21.00 de içtiğim tarçınlı süt üzerinde "0 yağ" yazanlardan..light peynir yerine de beyaz peynir yiyebiliyormuşuz,ben kahvaltılarda beyaz peynir tüketiyorum.

bir de elma sirkesi yağ mı yakıyor?merak ettim..

şimdi bugün yediklerimi sıralıyorum.

Sabah
1 büyük bardak limonlu ılık su
Yarım sarılı haşlanmış yumurta (sarının diğer yarısını oğluma yedirdim )
Kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Domates,salatalık
1 dilim ince kepekli ekmek
Açık şekersiz çay.

Kuşluk

1 küçük boy yerli muz

Öğle

Yarım göğüs tavuk ızgara,1 dilim kepekli ekmek, yağsız salata

İkindi

Yarım paket etiform

Akşam için yemekte 6 kaşık civarında karnabahar (genelde bir tabak dolusu ediyor),bol salata,5 kaşık yoğurt ve 1 dilim kepekli ekmek var.

Gece 21.00 gibi ise ılık tarçınlı süt içip, bir adet portakal yiyeceğim.

Oğlum uyuduktan sonra da koşu bandında 1 saat yürüyeceğim. Hep açık havada yürümeye alışmışım, hava yağmurlu olduğundan dün bantta yürüdüm, 1 saat bittiğinde başım döndü.. umarım bu akşam alışırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…