Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

Sabah sıcak ballı limonlu içtim normalde buna elma sirkesi de ekleniyor ama emzirdiğim için kullanmıyorum, birde tam buğday ekmeğinde tost yedim bol su içtim inşallah devam edicem koydum kafaya:)))platesimi yapamadım kızım uyumadı o saate artık internetten yaparım akşama

Bişey sorucam kızlar regli oldunuz mu? Ben 2 kez oldum 4 aydır olmuyorum oda acayip şişlik yapıyor olsam heralde şöyle 2-3 kilo gider diye düşünüyorum.

günaydın kızlaaaaaaaaaaar!
bugünkü beslenme düzenim:
kalkınca 1 büyük bardak su,2 ceviz
bir küçük bardak suya da çok az elma sirkesi minicik bal ve pekmezi koyup içtim
kahvaltım:
2 dilim esmer ekmek,1 haşlanmış yumurta,2 dilim peynir,5 zeytin,domates,biber,salatalık,az maydonoz,1 bardak light süt
kuşluk:
1 muz,1 çay bardağı light süt
öğle:
1 tabak susuz sebze yemeği,salata,yoğurt,3 dilim esmer ekmek
ikindide 1 elma,10 badem ; akşamda et yemeği,salata,yoğurt,2 esmer ekmek, yatmadan da 1 meyve,light bisküvi yemeyi planlıyorum..valla hala spor falan yapmıyorum,odalar arası ne kadar yürüdümse işte..

şimdi smyrne'cim(izmirlisin sanırım), elma sirkesine eşim takmış durumda,1 yıldan fazladır kullanıyor günde 3 kez,ben de çok az başladım sabahları aç karnına..zayıflamaktan ziyade çok faydalıymış.bu arada senin bebiş kaç aylık?ticker'ın yok göremedim. bizimki 6,5 aylık,15 gün oldu ek besinlere geçeli,zor bi dönem..

kızlar,az önce ebrunun programını izledim,evde birsürü dvd var ama hep ağır aerobik dvdleri,aslında evde kondisyon aleti var ama canım hiç istemiyor nedense onda spor yapmayı uff.. ebruyla pilatese başlasam mı ne?!ama topmuş,bantmış,geçen migrosta görüp geçmiştim,alayım olmazsa..bi de bugün seda sayanda prof dr ahmet aydın çıktı, çok tuttum söylediklerini..hiç kalori hesabı yapmayın düzenli beslenin,doğal şeyler yiyin dedi..

bi de aklımdayken, emziren anneler için hem bebeklerine hem bize mart ayında hangi besinlerin taze olduğunu gösteren yazıyı aktarıyorum:
"MART
Balık: Levrek, kalkan, kefal
Sebze: Ispanak, havuç, pırasa,kırmızı turp, brokoli.
Meyve: Elma, muz
Mart, yaza hazırlanılan aydır. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, aynı zamanda ilkbahara geçiş yapılan aydır. Bu sebeple hafif ve bir o kadar da direnç veren besinleri tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmelidir."

Bişey sorucam kızlar regli oldunuz mu? Ben 2 kez oldum 4 aydır olmuyorum oda acayip şişlik yapıyor olsam heralde şöyle 2-3 kilo gider diye düşünüyorum.

bozo85,ben de ağustos annesiyim, henüz regl olmadım ben de.. onun da şişkinliği vardır elbet..

ya kızlar az önce bir yerde, " bayanların hamilelikten sonra henüz bebeklerini emzirirken diyet yapmaya baslamamaları gerektiğini, çünkü zayifladikca eritilen yaglarin yaninda bedenimizin depoladigi zehirli maddelerin de eridiğini ve bebegin emzirildiğinde bunların sütümüze isleyerek bebege zarar verilebileceğini" yazan bir yorum okudum..nasıl yani?! :18:

ben 3.ayımda regl oldum canım,hala da düzenli olarak görüyorum.
evet,regl olmak inanılmaz ödemi söktürüyor,şiş olmanın bir sebebi de bu olabilir.
zaten menapoz dönemindeki kadınların kolay kilo verememesinin en büyük nedeniymiş.

Afiyet olsun canım.
Evet İzmirliyim, ama 5-6 yıldır Antalya'da yaşıyorum
Ben de ağustos annesiyim oğlum 7.ayın içinde, biz de ek besinlere başladık, aynı sıkıntılarla boğuşuyoruz..
Verdiğin bilgiler için çok sağol, balıkların sezonunu hiçbir zaman aklımda tutamam, iyi olmuş yazdığın..
Evettt bahar geldi Antalya'da haftaya hava muhteşem olur, artık hergün oğlumla yürüyüşteyiz

en önemli konuyu en sona bırakmak istedim..
bugün diyetisyen kontrolüm vardı,sonuç:

1 haftada 1.900 kg
en güzeli de, ilk hafta hep su kaybedilirmiş, o yüzden de insanlar kilo kaybettim sanırmış ama benim kaybettiğim YAĞ oranı 1.800 kg
diyetisyen güzel gelişme için ödül vermek istedi ama kabul etmedim, hakkımı regl döneminde kriz gelirse o zaman kullanmak istiyorum
bir sonraki kontrolüm önümüzdeki çarşamba. (Çarşamba günlerini çok sevdiğimden iyi hissedeceğimi düşündüm ),gelişmeleri yazarım.

Evetttt, gelelim yediklerime :

Sabah

1 büyük bardak limonlu su.
KK peynir, 5 zeytin, domates,salatalık,1 dilim kepekli ekmek, açık şekersiz çay.

Kuşluk

Yarım paket etiform

Öğlen

2 küçük parça tavuk pirzola ızgara
bol yağsız salata
1 dilim kepekli ekmek

İkindide 1 kivi yiyeceğim.
Akşam yemeğinde sade mantar yemeği,5 kaşık yoğurt,bol salata ve 1 dilim kepekli ekmek
Gece ise ılık tarçınlı süt ve 1 küçükboy elma ve koşu bandında yürüyüş var.

Sevgiler,

Pinktomato, mesajını yeni gördüm ama mesaj sayım az olduğundan sizlere cevap veremiyorum..
Yüreklendirmen ve desteğin için çok sağol.
Hep birlikte başaracağız

Ek olarak öğlen kendimi tutamayıp yediğim sütlü tatlı biraz önce 1 dilim ekmek peynir akşamada fırında köfte patates yiycem(yağsız)birde yoğurt

Biran önce olmak istiyorum kendimi inanılmaz şiş hissediyorum

merhaba.ben de geld,m.daha önce de bu topiğe yazmıstım ama hiç kimse olmayınca vazgeçtim.şimdi görüyorum ki biraz hareketlenmiş. benim kızım 3,5 aylık oldu.ben dikkat etmeyince 6,5 kilo aldım dogumdan beri.artık 2000 kalori civarı bir diyet yaparak vermek istiyorum kiloları,yaza bu şekilde girme düşüncesi bile korkunçartık ne yaparsam kardır.ctesi gününden beri yani yaklaşık 1 haftadır evde yürüyüşlere başladım ,şimdilik 30 dk kadar,alışma devresi ,sonra arttırıcam inş.
şimdi bugun yediklerimi paylaşayım
sabah: 2 dlm çok tahıllı ekmek
pekmez,1 rafadan yumurta,4-5 kızarmıs patates,balsamikli yağsız salata
2 kk peynir,cay
ara 12.00 GİBİ 1 kupa sütlü 3 şekerli türk kahvesi
ögle 14:00
1 kase mercimek çorba
1 tbk karnıbahar sote
1 kaşık ıspanak kavurma
1 kase yagsız sossuz makarna
3-4 kasık yogurt
1 dlm cok tahıllı ekmek
18:00 1 elma
2 dlm çok tahıllı ekemek
2kk peynir
1 tatlı tabağı karnıbahar sote
1 tbk yağlı narekşili salata

bu saatten sonra belki meyve yerim acıkırsam .ayrıca sabah 30 dk 4.2 hızda yürüyüş yaptım.
aslında bira daha azaltabilirim yediklerimi ama hemen sütüm azalıyor.o yüzden şimdilik hamurişi ve tatlıdan uzak durmak bile faydalı olacaktır.valla imreniyorum bol salata yedim ,su içtim sütüm oldu diyenlere. sağlam yemek yemede olmuyor benim sütüm

ben buna inanmıyorum çünkü bazıları da istemsiz olarak kilo veriyor ilk 6 ayda ,hepsinin zararlı maddeleri bebeğe mi geçiyor yani,çok saçma geldi bana

ilk bebeğimden biliyorum ben de,gerçekten regl olnca da birkaç kilo gidiyor,vücut normal düzenine giriyor heralde. bakalım bunda ne zaman olacagım

Regli olmayı bu kadar çok istiyceğim hiç aklıma gelmezdi acayip şişlik var alyansımı takamıyorum dr söktürücü istesem mi diye düşünüyorum süte geçer mi acaba?

vaaavvv çok sevindim canımmmm,sakın pes etm bak ne güzel bir başlangıç yaptın.Benim ilk hafta 300 gr gitmişti Bu hafta tartılmadım bile.
Ama pes etmek yok tabiiii , gidecek bu 8 kilo...

yok canım böyle birşey,sakın inanma

bu konuyla ilgili sana hemen cevap vermek istemedim, çünkü hem diyetisyenimi aradım, hem de doktor olan bir aile dostumuz var,onunla konuştum.

söyleneni aynen aktarıyorum: "ne yani, bebeğin 2 yaşına kadar emerse ya da 1 yaşına kadar, bu yağlarla mı yaşayacaksın? kaybettiklerin yağ,zehir değil..o yüzden yapılması gereken beslenme düzenini komple değiştirmek, yağ,un,şekeri kısmak,sebze,meyve ve protein ağırlıklı beslenmek ve düzenli yürüyüşler yapmak, bu düzene 2 veya 3. aydan itibaren başlanabilir"

sen sağlıklı beslenip, sporunu yap, inan kendini daha iyi hissedeceksin

slm kızlar...

bebeğim 7. ayında ve bende başladım az az diyete...

90 kiloyla doğumdan çıktım..
zayıflamaya çalışıyorum...

2. kez regl oldum doğumdan sonra...
bu hafta 1 kg yada fazlası verdim...
her tarafım ağrıyor...
oysa adam gibi diyet yapmadım...

regl olsanız 1-2 kg gidiyor kızlar ...

abone olayım konuya diye tekrar düzelttim

Son düzenleme:
vaaavvv çok sevindim canımmmm,sakın pes etm bak ne güzel bir başlangıç yaptın.Benim ilk hafta 300 gr gitmişti Bu hafta tartılmadım bile.
Ama pes etmek yok tabiiii , gidecek bu 8 kilo...

evettt Melekkk,teşekkür ederim!
olsun,sıkma canını..önce kafaca şartla kendini ve tartılmayı sakın bırakma..zaten ipin ucu en çok bu yüzden kaçıyor,her hafta tartıl
aslında ne yalan söyleyeyim, ben en fazla 1 kg kaybettiğimi düşünüyordum, bu kadarını beklemiyordum..
evet evet,pes etmek yok,burada hep beraber vereceğiz

doğumdan sonra bende katılacağım aranıza..son haftalarımdayım gün geçtikçe kilo biniyor üstüme ne iş anlamadım valla hafta başıana 1 kilo alıyorum

bu arada zehir mehir hikaye kızlar inanmayın öyle şeylere..ben daha öncede yazdım buraya.protein ve vitamin yönünden zengin beslenirseniz 6. ayın dolmasını beklemenize luzüm yok

ben 1. de beklemedim.doğumdan hemen sonra kendime sağlıklı beslenme profili çizdim onu uyguladım

kahvaltıda yumrta süt peyniir ve maydonoz dışındaki yeşilliklerden yedim özellikle dereotu süt yapıyor diye...

öğünlerimde mutlaka salata yoğurt bulundurdum..az yağlı sebze yemeği yada ızgara haşlanmış et yedim..et tavuk suyunu çorbalar yapıp 1 kase ekmek yerine onu içtim

ara öğünlerim meyveydi..günde 3 meyve yiyordum böylece

gün boyu 3 lt su
rezene ısırgan çayı 2 şer kupa içtim

canım tatlı istediğinde 1-2 kaşık pekmez yedim,kuru meyve yedim özellikle incir buda süt yapıyor..

hergün 1 saat yürüdüm ve bölgesel egzersiz yaptım

3.5 ay sonunda bütün kilolarımdan kurtulmuş ve eski vücuduma kavuşmuştum..

6 ayı beklemedim pişman değilim çünkü sağlıklı beslendim.bebeğimde her ay 1 kilo aldı ayrıca çok sütüm olmuştu(maşallah) inşallah bundada olur ve kilolardan daha kısa zamanda kurtulurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…