Doğum Sonrası Kilolarından Birlikte Kurtulalım!

Canım birbirimize destek olursak başarabiliriz diye düşünüyorum.Bence diyet işi grupla daha başarılı oluyor,ben yalnız kilo veremiyorum valla,mutlaka yanımda birileri olmalı.Eşimi kandırmaya çalıştım birlikte diyet yapalım diye ama pek yanaşmadı,hoş onun vermesi gereken kilo yok ama yinede şansımı deneyeyim demiştim :)

Merhaba melek76,

Evet evet hemen bir kilo çizelgesi yap kendine,o bile motive ediyor insanı
Ben her zaman desteğe hazırım, buradan sürekli bilgi alışverişinde de bulunuruz.
Ben henüz 2.günümdeyim, ama diyetisyenin verdiği diyet şimdilik güzel gidiyor,çok büyük bir açlık hissi yok.
Dileyen olursa verilen diyeti sizinle de paylaşabilirim.
Perşembe günü kontrolüm var,kilo verip vermediğimi sizinle buradan da paylaşırım.
Eveeeetttt ben de şişko bir anne olmak istemiyorum ve inanın Antalya'da yaşayan biri olarak bahar geldiğinden itibaren kilolu biri olmak çok zor deniz sezonuna da çok az kaldı, o yüzden birbirimize destek olup hep beraber incelelim,lafta kalmasın.

sevgiler

Canım yaa,emziriyor musun?Emzirmek te kilo vermede çok etkili oluyor,ama düzgün beslenmen,bol sıvı tüketmen ve hergün en az 1 saat yürüyüş yapman kaydıyla..hem yürüyüşler bebeğine de çok iyi gelecek..
ve hamurişlerine kesinlikle veda etmen gerekiyor, başka türlü kilo vermen çok zor
Öncelikle yalnız kal ve iyice düşün:gerçekten ne istiyorsun?önce kafada bitirmek gerekiyor.
Desteğe gelince,hergün burada birbimize yediklerimizi rapor vererek destek olabiliriz. Hem böylece yediklerimizi de kontrol edip daha ciddi bir diyet yapabiliriz

valla birbirimize destek oluırsak çok iyi olur.ben herşeyi bildiğim halde kilo alıyorum yaw((
hadi başlayalım

emziriyorum ve aslında gebelikte şekerim vardı ve diyet nedir biliyorum da tek zor olan kafamda da bitirmek işi.çok sıktığım içni gebelikte kendimi şimdi onun acısını çıkarıyorum galiba.ama bu gidişie bir dur demem lazım.3 çocuklu oldum zxaten onların peşinde de dolanıyorum spor oluyordur heralde.oğlumu anaokulundan almaya başladım.15 dk gidiş 15 dk dönüş.benim abur cubura bir dur demem lazım.ptesi başlasam???

yazdıklarını okudum da aynı ben senin en azından 3 çocuğun var, ben ne yapayım?
şimdi benim öyküm: 48 kg idim evlenmeden,52 kg ile evlendim,en ideal kilom 55 civarıdır boyuma göre,5.yılın sonunda bebeğe karar verdik,hamilelik başlangıç kilom 67 idi, 80 li kilolarda doğum yaptım..hamilelikte gebelik diabeti vardı,5 ay harfi harfine diyet yaptım günde 6 öğün diyetisyen emel unutmaz'ın kontrolünde.. (düşünüyorum da hamilelikte bi de diyet yapmasam kimbilir kaç kilo alırmışım )
şimdi bebeğim 6,5 aylık, hala ağırlıklı olarak emziriyorum fakat hadi sorun bana kilomu..sorun sorun.. 78.. şaka gibi.. 48 nere,78 nere?kilo almaya da devam ediyorum maalesef..
sebepler mi? hamilelikte şekerli gıdaları ağzıma koymadım ya,acısını 6,5 aydır her günnn çıkarıyorum, bol bol çikolata,cips,antepfıstığıymış,yok dondurulmuş gıdaymış,yağlı yiyeceklermiş, hepsini deli gibi yiyorum..arkadaşlar ben de biliyorum zararlı,günde 2 öğün yiyorum,öğle ve akşam, bi de bütün zararlı gıdalar daha da kötüsü aileler başka şehirde olduğu için yalnız bakıyorum çocuğuma,kimsem yok yani yardım edecek, o yüzden çocuğa bakmaktan sporun ssini yapamıyorum..hamilelikteki diyet listemi buzdolabına astım belki yaparım diye ama gün gün o öğünleri eksiksiz hazırlamak gözümde büyüyor,kolayına kaçıyorum, görmezden geliyorum,bi de bahane ediyorum açıkçası zamanım yok düzenli beslenmeye diye..kış bi de,evde otur otur yakındır yani 3 haneli kiloları tartıda görmem..
ya benim gaza gelmem lazım kızlar,karar verdim mi kesin yaparım da.. nasıl diyeyim üşeniyorum işte
off ya,ne çok döktüm içimi..
hadi birbirimizi gaza getirelim de yavaş yavaş verelim şu kiloları,zorlanmadan, gerekirse 1 sene sürsün,ama bi yerden başlayalım..

evet,tamamen kafada bitiyor!
ben önce şartladım kendimi,uzun zamandır kıyafet almayı da bıraktım..geçen perşembe gününden bu yana da rejimdeyim,diyetin bir harf bile dışına çıkmadım,çıkmaya da niyetim yok..
hadi hemen yarın başla!
peki hangi rejimi yapacaksın,karar verdin mi?

Merhaba canım,

Öncelikle bahaneleri bir kenara bırakmak gerekiyor

Hamile kaldığımda doktorum eğer sağlıklı beslenmezsem hamilelik sonunda obezite ile uğraşma tehlikemin çok yüksek olduğunu ve en kötüsü de doğumda bir takım komplikasyonlarla karşılaşabileceğim konusunda beni uyardı. Bu sebeple fazla kilo almama sebep olacak hemen herşeyi korkumdan kestim. Gebeliğimde şeker sorunum olmamasına rağmen sütlü tatlı ve meyvelerle idare ettim. Yani demek istediğim, ağzına attığın her tatlı lokmasını yağ olarak hayal et ve yağ yediğini düşün..ya da tiksindiğin birşey..belki bu şekilde motive olabilirsin..artık gebelik şekeri bahanesinin arkasına sığınmaktan kurtul kafanda,inan bana daha iyi olacak.

Spor konusuna gelince, anladığım kadarıyla İstanbul'da yaşıyorsun, dışarıda yürüyüş yapamasan bile şehirde düzinelerce AVM var, oralara gidip hem yürüyüş yapıp hem de incecik vücutlara olabilecek kıyafetlere bakarak motive olabilirsin belki..Bunun için bebeğini bırakacak biri olması gerekmiyor, hem etrafı izlemek bebeğine de iyi gelebilir.Ya da TV8 in sitesinde pilates videoları varmış,doğum yapan bir arkadaşım bahsetmişti,onu da uygulayabilirsin bebek uyuduktan sonra..

Diyet listesine gelince, uygulaması çok mu zor bilmiyorum ama eğer zorsa uygulaması daha kolay bir diyet bulabilirsin kendine..Ben öğünleri bebeğimin saatlerine göre uydurdum, hem ona hem kendime yemek hazırlıyorum, üstelik diyetimde bol salata ve su olduğu için 3 gündür sütüm de arttı, bebeğime daha çok faydası oldu.

Yani yine en baştan beri söylediğim gibi, iş bizde, beynimizde bitiyor.
Ha bu arada, hamile kalmadan önce Yasemin Soysal'ın "Tek Şişman Beyniniz" ve "Düşünce Gücüyle Zayıflama" adındaki kitaplarını okumuştum, belki işinize yarayabilir

ben geçen perşembe günü başladım diyete,ilk hafta zor geçiyormuş ama bende henüz bir zorlanma olmadı, sadece masadan doymuş olarak kalkmıyorum

ama sürekli yazın yaklaştığını ve yeni alacağım kıyafetleri düşünerek motive ediyorum kendimi

başka diyete başlayan yok mu? böyle yazarak olmuyor sadece

saol tatlım,hepimizin motivasyona ihtiyacı var sanırım,sen çoktan motive olmuş icraata da dökmüşsün bile maşallah diyorum sana
ben konuyu başlatan arkadaşın benzeri bir başlangıç yaptım bugün ama bu tam bana uygun bir beslenme düzeni değil..acaba buzdolabına astığım gebelikteki beslenme listeme mi başlasam yine? o bana göre düzenlenmişti çünkü,sevdiğim yiyecekleri içeriyordu,ama kalori hesabı da hamileliğe ve gebelik diabetine göreydi..:26:
neyse en azından bugün dikkat etmeye başladım,bu da bir adımdır değil mi kafamda bir başlangıç yapmış gibiyim.. gibi gibiyim gibiyim gibi gibiyim

dilersen ben sana yapıyor olduğum diyeti gönderebilirim, kendininki ile kıyasla, canın hangisini istiyorsa onu yaparsın

evet evet,dikkat etmen bile bir adım, inan ben de böyle başlamıştım..şöyle biraz hareket edip kilo versen, zaten "demek ki oluyormuş" diyip kendi kendine motive olacaksın

Sevgili bozo85 bana özelden mesaj atmış diyet listemi göndermem için..kendisine cevap yazdım ama ne yazık ki ileti sayım az olduğu için özelden mesaj yazamıyormuşum şimdilik..

Listeyi aşağıda yayınlıyorum Bozo85.
Sevgiler,

Diyetisyen saatlerini benim yemek yediğim saatlere göre ayarladı ama siz kendi saatlerinize göre organize edebilirsiniz
Önemli birşey daha : benim kan tahlili sonuçlarımda şekerim,ürem,ürik asitim normal ama kolestrolüm biraz yüksek çıktı, dolayısıyla aşağıdaki diyet bu değerlere göre hazırlanmıştır, bilginiz olsun.

KALKTIĞINDA 1-2 su bardağı ılık su (mide sorunu yoksa içine yarım limon suyu sıkılacak)

SABAH 08.30-09.00

-Açık çay (şekersiz)
-1 kibrit kutusu beyaz peynir
-5 zeytin VEYA 2 ceviz VEYA 1 haşlanmış yumurta (yumurta sadece haftada 2 gün yenebilir)
-domates,salatalık,biber (sınırsız)
-1 ince dilim kepekli ekmek

KUŞLUK 10.00-11.00

1 Porsiyon meyve

porsiyondan kasıt: 1 küçük boy elma,1 küçük boy portakal,2 küçük boy mandalina,1 adet yerli muz, yarım adet çikita muz,1 adet incir,12 adet kiraz,14 adet vişne,yarım ortaboy greyfurt,15 adet iri üzüm,6 adet yeni dünya,5 adet kırmızı erik, 10 adet yeşil erik,6 adet büyük boy çilek, 1 küçük boy şeftali,1 küçük boy armut, yarım ortaboy ayva,yarım küçük boy nar,1 ince dilim karpuz,1 ince dilim kavun,1 adet kivi,1 ince dilim ananas, yarım ortaboy avokado, 1 adet kuru incir,3 adet kuru kayısı ya da 2 adet havuç.

bunlardan birini seçerek ara öğününü yapıyorsun.

ÖĞLE 13.00-13.30

-6 yemek kaşığı dolusu sebze yemeği
-1 su bardağı yoğurt VEYA ayran VEYA cacık
-bol salata (yağsız olacak,nar ekşisi az miktarda kullanılabilir,limon serbest)
-1 ince dilim kepekli ekmek

İKİNDİ 16.00

yarım paket etiform VEYA 1 adet susamsız galeta VEYA 2 adet grissini VEYA 2 etimek VEYA 2 adet petibör bisküvi VEYA 1 porsiyon meyve

AKŞAM 19.00-19.30

-3 köfte (90 gr) VEYA 1 tavuk budu (150 gr) VEYA yarım tavuk göğsü VEYA 9-12 adet tavuk,kuşbaşı et VEYA 1 ortaboy balık (150 gr) VEYA 120 gr ton balığı VEYA 2 küçük boy biber dolması VEYA 8 adet sarma VEYA 12 yemek kaşığı kurubaklagil (ETLER kesinlikle ızgara ya da haşlama pişecek, yağsız olacak)
-bol salata
-1 ince dilim kepekli ekmek VEYA 1 kepçe çorba VEYA 3 yemek kaşığı bulgur pilavı

GECE 21.00-21.30

-1 su bardağı süt (şekersiz,tarçınlı)
-1 porsiyon meyve.

İşte bu kadar :)
Bu arada, önemli, sebze ve etlerin yerlerini değiştirebilirsin..mesela birgün gündüz sebze akşam et yaptıysan, ertesi gün gündüz et,akşam sebze yapabilirsin.
Veeee en önemli şeylerden biri de klasik : günde en az 2 litre su. Eğer suyu az içtiysen, yerini bitki çayları ile doldurabilirsin, tabii şekersiz içmek şartıyla
Bir de günde en az 1 saat tempolu yürüyüş yapmak gerekiyor, kilo kaybı 2 katına çıkıyor.
Perşembe günü 1 haftam doluyor,kontrol günü, o gün dönüşte topicte sizlerle paylaşırım ne kadar kilo verdiğimi..

arkadaşlar bende başlıycam diyete ama ben çok acıkıcıyorum yemekten 1 saat sonra mıdem kazınmaya başlıyor 8 kılo vermem gerekıyor neyapmalıyım ..bebegımde emıyor hala ..

uygulayacağın diyetin hazır mı canım?

net olarak belirlediğim bir diyetim yok
sabahları haşalnmış yumurta bırkac zeytın 1 kk kadar beyaz peynir ve sekersiz cay içiyorum 1 dilim ekmek
Öğle genelde söğüş yıyorum çay içiyorum arada zeytın peynır yıyorum(öğle vakti kızımın yanına gittiğim için düzenli birşey yiyemiyorum)
aksamları 1 kase corba salata ve ana yemekten 4 kasık kadar yıyorum
aralarda da meyve tüketiyorum
2 fıncan yesıl cay ıcıyorum
spor meselsı duzenlı olmamakla beraber var ama bebek olunca ben spor yaparken aglıyor fılan yarım kalıyor ama su gobek konusunda kararlıyım erımek zorunda

Canım bebişten fırsat bulup kilo çizelgesini yapamadım,ilk fırsatta yapacağım ama.
Diyet listeni gördüm,süperr,ben de buna benzer bir diyet uyguluyorum kendime.
sen spor yapabiliyor musun peki? Yürüyüş için zaman ayarlayabiliyorsan kendine harika...Ben de bu hafta spora ağırlık vereceğim,bakalım ne olacak.Geçen hafta 300 gram verdim sadece,aslında haftada yarım kilo versem çok sevineceğim.
valla birbirimize destek oluırsak çok iyi olur.ben herşeyi bildiğim halde kilo alıyorum yaw((
hadi başlayalım
Canım sen başladın mı geçen hafta,ben bir kaç gün giremedim buraya ama artık daha sık gireceğim.

merhaba kızlar aranıza yenı katıldım suan 64 kıloyum ve 55 olmam gerek destegınıze ıhtıyacım var.
Hoşgeldin canım,hep birlikte kilo verebiliriz inşallah.Hepimizin desteğe ihtiyacı var aslında,bebek sahibi olupta diyet yapmak çokzor gerçekten,hele de emziriyorsan daha da zorlaşıyor...

Perşembe günü kaç kilo verdiğini merak ediyorum doğrusu :) İnşallah istediğin kadar gitmiştir kilolar...

kızlar bende dogum yapalı 1 yılı gecti ama kilolarım benle..
ben başladım sizede öneririm montıgnac diyeti
yiyerek zayıflıyorsun
ac kalmıyorsun sadece neyi neyle nezaman yiyecegini
kısacası düzenli ve saglıklı beslenmeyi ögreniyorsun
şuanda makkarna yedim mesela ohhh
inşllh veririz kilolarımız:81:
isteyene arkadaşların paylaşımda bulundugu topigin linkini atabalirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…